2015 Şubat Anneleri

benim doktorum onu söyledi zaten
nrmalde aşılar eylülde geldi
ama şimdikiler geçen yıldan kalma bu yıl hangi virüs var belli değil bu yüzden ekim sonunda yaptır yeni aşılar gelsin demişti.
ayyy geçen kış kirpik diplerim bile ağrımıştı ne günlerdi yaaa
kayınvalidem arıyordu kadına hastayım demeye utanıyordum

ay alışverişi kendime yapmak istiyorum daha bebeğe bişey almadım haftaya kontrole gideyim sonra başlayacağım

kafa dönme olayı ne oluyor

stres olmamaya calış biliyorum çok zor ama bebeğin etkilenmesin hava güzelse sende cık kafa dağıt evde durdukça aklına gelir olumsuzluklar
inş en kısa sürede düzelirsiniz

CAnım çocuk yaramazlık yapmasın die k.valide kendi sözünü dinlemiyor korkmuyor die herşeye yenge kızar eder diyince çocuk bna karşı bilendi vurup etmesi normal bnde artık tahammül edemiyorum zaten bana vurmaya çalıştıkça ellerine hafif hafif vuruyorum yada eşim evdeyse o kızıyor ozmn bişi yapamıyor.
Bugünde burdalarda yarına inş özgürlüğümü ilan etcem yarın hiç bi iş yapmıcam onlar gitsin uzanıp koltukta ayaklarımı tembellik yapcam yapabilirsem

ben bunu biliyordum canım zaten 2dır dr. kntrollerinden snra da öle hesaplıyoruz biz FL kemik uzunluğunun yaklaşık 7 katı olurmuş bebek boyu.

bnm bebişim son kntrol ölçümlerine göre boyu 34 cm çıkıyordu 7 katını alınca.

kıyamam sana. olsun biz varız burada kendini yalnız hissetme derdine derman olamayabiliriz ama en azından dinleriz seni. ayrıca bebeğinin hatırına üzme sıkma kendini. karı koca arasında malesef bu durumlar olabiliyor. ailen yakında olsa herşeyi onlara anlatamıyorsun canım. oturup konuşun kaçarak saklanarak eve gelmeyerek bu durumlar çözülmüyor aksine her şey daha da zorlaşıyor.umarım biran önce aranızdaki herşey düzelir

Down sendromlu bebegi olan annelerin topigini okumustum ikili uclu temiz cikmis hepsinin. Ikili uclu ticaretten baska sey degil. Bizdr genetik sorun var saglikli bebek ihtimali 3 te 1 . Boyle bir durumum olmasa ayrintili da yaptirmazdim. Dogaya guvenmek lazim kadinlar hep dogurmus varsa yasanacak birsey kacilmiyor. Mudaheleci tip azaldi avrupada gozlemci olmayi tercih ediyorlar mumkun oldugunca. Benim kafama uyuyor. Normal.dogumu umursamiyoruz hala ama onlar daha farkinda sakincalarinin. Bence sanslisin

ah canim esimle bi sorun yokken bile annemi ozleyip uzuluyorum gurbet cok.zor. Allah esinin gonlune merhamet versin dertleriniz cozulsun ins

kafa dönme olayı ne oluyor

bebeğin rahim ağzına yani doğum kanalına baş aşşağı dönmesi canım. herkesin farklı zamanda dönüyor suan bizimkilerin yeri biraz daha fazla olduğundan içeride akrobasi yapıyorlar ama doğuma yakın bir zamanda döndüklerinde bir daha dönmeleri çok zor. nadirmiş dönenler ama o zamanda sezeryan malesef :)

Canım 8 bardak ne ki çok az vallahi ben 18-20 bardak sırf su içiyorum bunun dışında ayran cacık çay ıhlamur içtiğim oluyor gün içinde. Ben troid ilacı içiyorum ilk sabah ki idrarım koyu oluyor bir sonrakine kadar su içmediysem yine koyu oluyor su içtikçe idrarımın rengi gün içinde açık renk oluyor akşamları hatta tamamen su gibi oluyor. Bol su için 3 lt fln su için diğer sıvılarla birlikte 3.5 lt olur gün içindeki sıvı alımınız.

burada sana sonuna kadar katılıyorum. rabbim boynuz verse boynuz taşıyacağız. bende 2 li teste hiç güvenmemiştim. zaten doktor da prosedür dedi birşey çıkmayınca 3lü 4lü istemedi bile direk ayrıntılı ve fetal eko istedi.tabi bizim gibi geçmişinde sorun olanlara bunlar mecbur kılınıyor.öyle böyle doğalı neyse ondan yanayım ben inşallah gönlümüze göre olur herşey sağ salim alır yavruları kucaklarımıza.

Aynen ben ne 2li nede 3 lü fln hiç bişi yaptırmıcaktım ama 11. haftada dr.uma gittik rmzanbayramı öncesi eşimin memleketine gitmeden dr.um ensesi kalın dedi şuan için erken ama gittiğim şehirde üni. hastanesi iyi orada 2 lini muhakkak yaptır dedi ensesi ölçülsün ve 2 li yapılsın dedi. Ve biz el mahkum tedirginlikle 2 li yaptırdık orada da bnm kandaki bnm bir değerim düşük çıkınca hoca dedi ki 3 lünüde yaptır kandaki bu değerin düşük olmasını istemeyiz dediler. Ben FMF die bir hatalık var kızlar babamda halamda var ve bizim ailede ise babamdan bana miras kaldı bnde de var ama ben babam gibi ağır yaşamıyorum ama FMF hastası olan anne baba çocukları down sendromu riskinde oluyormuş sonradan öğrendik 2 li den snra ve 3lüyüde biraz isteyerek yaptırdık. Ama şükür bebeğimin ensesi 2.5mm çıktı sınıra yakındı ama 2lide 3lüde riskler düşük çıktı. 1000 de 10000 de bir fln çıktı. ünideki hoca birde testlerin iyi çıktı ama ayrıntılı yaptır ve bebeğin kalbine iyi baktır dedi ensesinin kalınlığı normalden biraz fazla olunca kalbinde bir sıkıntı olabiliyor dedi Allahım 3 lünün temiz çıkmasına sevinemedik bile şimdide acaba kalbinde mi bişi var tedirginliği yaşadık. Perinatologa gidin demişti ama çok pahalı olduğu için biz özel bir üni. hastanesinde yaptırdık orada kadın hiç bir yapısal sıkıntısı yok dedi fetal eko çektirelim mi dedik böle böle demişlerdi dedik oda ben fetal ekoda bişi çıkacağını sanmıyorum dedi çünkü yapısal hiç bişi yok dedi. Ve bizde artık kurcalamanın manası yok dedik Allah sığındım dua ediyorum ve ben hissediyorum biliyorum benim bebişim sağlıklı ve tombiş bir bebek olarak doğacak Allahın izniyle. Onla da konuşuyorum diyorum oğlum sen sağlıklısın demi annecim ama tombiksin o yüzden öle çıktı ensen oda tepiklerle bni onlaylıyor

Benim eşim zaten 4-4.5 arası kiloda doğmuş ve k.validenin tüm çocukları 7 taneler hepsi 4 kilo ve üzerinde doğmuş sadece ikizleri 3 er kilodan 6 kilo doğmuşlar o yüzden babaya çekme eğilimi olabilir bizim oğlanda
Testlere fln çok takılmayın kızlar bnde down sendromlu annelerin paylaşımlarını okumuştum hepsinin testleri fln normal çıkmasına rağmen bebekler öle olmuş bu yani doğmadan netleşmeyen bişi Allaha emanetler doğduklarında belli olacak herşey.

yok hüsrana uğrayan benim
ben başka bir model beğenmiştim
beğendiğim modeli yaptırdığımızı düşünüyordum
gele gele bu model geldi

olsun güzel ama hoşuma gitti yani mor ayrıntıları filan güle güle kullansın inşallah yavrun :)

olsun güzel ama hoşuma gitti yani mor ayrıntıları filan güle güle kullansın inşallah yavrun :)

teşekkür ederim canım
bu resmi facebookta dolabı yapan kişi paylaşmış ordan aldım bende
normalde bebek odası olarak düüşndüğüm oda mor ve lila renklere hakim
bu yüzden mor detay yaptırmış eşim
inşallah herşeyim bitince komple odayıda koyarım

cimcimesultan canım dolabı beğendim okadr da kötü değil ayrıca mor lila renkleri bebeğin beyin zihin gelişimini etkilermiş geçen tvde izledik hngi renkler çocuğun neresini yönlendiriyor die maranki anlatıyordu. Lila mor tonlar bebeğin çocukların beynini zekasnı etkilermiş. Güzel tercih olmuş sen beyz kısımınıda stiker ile süslersin bence yüreğini ferah tut hoş olmuş bncede. Hee tbi başka bişi beklerken bunun gelmesi tabi ki seni biraz etkiler eşin gelmeden de hbr etmemiş sana ama sen içini ferahlat buda güzelmiş :)

Biz Aralık'ta oda siparişini verelim dedik, çok mu geç kızlar?Eşim konuşmuş 2 haftada gelirmiş mobilyalar.

bebegin donmesini saglayacak egzersiz vermek ne guzel ama di mi. Bizim dr.lar olsa aa donmedi mi mecbur sezeryan derler. Ki ters gelis tek basina normal doguma engel degil, baska seyler de varsa engelmis.
Cok okuyorum yine normal dogum sezeryan vs. Alerjik cocuklarin artmasindan sezeryani suclu bulan var. Ama normal de bizdeki gibi olmamali, cik catala ikin degil dogum. Kolaylastirici yontemler var. Ben iyi dogurmusum bu sartlarda. Sanciya dayanamayana yol gostermek yerine cocugu yaparken iyiydi diyor ebeler. Iki cocugumu da alip avrupaya yerlesesim var. Annelik garip sey herseye kaygilanir oldum

teşekkür ederim canım
bak ben bilmiyordum renklerin etkisini bilmeden iyi bişey yapmışız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…