2015 Şubat Anneleri

zaten o ebeleride anlamış değilim ya. birgün acildeyim doğumu başlamış bir kadın geldi acilde ki çatala yatırdılar nasıl bağırıyorlar kadına bağırma diye. halbuki kadın sancı çekiyor belli kalk yürü dediler kadına azarlayarak. o gün bu gündür açıkçası ebelere karşı ön yargım oldu. halbuki bana kalsa onu orada yatıştırmak konuşarak yardımcı olmak en mantıklısıydı. ama nerdeee hepsi gır gır şamata işinde doktorlarla birlikte ben anlamıyorum hasta gelince hastayla ilgilenilir ama saçma sapan konulardan konuşmak daha doğru demek ki bu ülkede. ne olursa olsun bayanın orada ufakta bir şikayeti varsa yok birşeyin deyip eve yollanan dolu idi. ben biraz beklemek zorunda kalmıştım herşeyi gördüm neler yapıldığı nasıl davranıldığını. açıkçası bana orada öyle biri davransa ben bağırırım çünkü hiç gelemem ezik gibi davranılmasına. etliye sütlüye karışmayan her yola gelen ben şu doktor veya hemşirelerin insanı insan yerine koymamasına gelemiyorum. bana yardımcı olunmayacaksa benim doktora gitmeme de gerek kalmıyor o zaman. o yüzden doktorlara ve hemşirelere hep ön yargılıyımdır baştan beri. ilk önce tartar ölçer biçerim daha sonra o doktora devam ederim. yoksa ben gerçekten dayanamayıp cıngar çıkarabiliyorum. kendi kendime normal doğumu kolaylaştırıcı şeyleri okuyorum. hazırlamaya başladım kendimi neler yapılacağına dair. yani onlara gerek kalmadı açıkçası D:

Biz Aralık'ta oda siparişini verelim dedik, çok mu geç kızlar?Eşim konuşmuş 2 haftada gelirmiş mobilyalar.

geç değil canım bende daha hiç alışveriş yapmadım mesela
ocakta yapacağım herşeyini o zaman alacağım
2 haftada gelse bile en kötü son günlerine denk gelir
bence zaman var

kafa dönme olayı ne oluyor
Daha 24 25haftaligim. Ben de anlamadim. Erken degil mi? Bebegin kafasina bakti yukarida mideme dogruydu. Bir daha geldiginde asagida olmasini istiyorum dedi. Magnezyumu yukseltti. Eger 30.haftada donmemis olursa egzersiz verecegim dedi.

yok hüsrana uğrayan benim
ben başka bir model beğenmiştim
beğendiğim modeli yaptırdığımızı düşünüyordum
gele gele bu model geldi
hüsranını anlıyorum canım ama dolabın kocaman ve rahat kullanabileceğin bir model olmuş, üzerine ahşaptan süsler alıp boyar yapıştırırsın çok cici olur. hayırlı olsun güle güle kullanın

Litchi canim maltoferi gunde iki mi alıyorsun
Ac tok nsl kullanıyorsun? Denemek icin aldım da ustune yazmams eczaci ferrasanolu iki aldriodu drlae bu da mi ayni olcak

Canım kan durumuna gore bir iki değişiyor. Ferrasanol kaç mg kullanıyordun? Eger o da 100 mg sa ve günde iki tane alıyorsan maltoferi de iki al o zaman. Aç alınıyor ama yanında portakal dilimi mandalinayla birlikte al canım. Iki tane alıcaksan sabah ve gece yatmadan alırsın.

Canım eşin mi vuruyor? Ne sorunu var bu kadar? Konuşmaya çalışınca da mı agresif? Aman dikkat et kendine ve bebişine. 1200 km şimdi uçakla ne ki? Gerekirse ailenin yanında kal bir süre. Allah yardımcın yardımcımız olsun.

çok teşekkür ederim canım ısınmaya başladım baktıkça resmine

çok teşekkür ederim canım ısınmaya başladım baktıkça resmine
ben bu aralar kelebek ve melek figürlerine takmış durumdayım, kızıma bir isim bulursak inşallah ahşaptan bu figürlerle bir kapı süsü yapmak istiyorum onun için sanada önerdim :)

ara ara eşlerle ilgili sıkıntıdan bahsedildi bizde 3 akşamdır kızacak-kırılcak birşeyler buluyoruz Allahım sonumuzu hayretsin ben mi daha bir alıngan oldum o mu onu da tam anlayamıyorum artık sabahta kötü bir rüyayla uyandım şuan tuhaf bir gün yaşıyorum aslında uyanığım ama uyanamadım gibi birşey en iyisi biraz dolaşıp gelmek

Tokluk sekerime benim de bakilmadi. Doktor Isvicrede aclik sekerine bakiyoruz dedi.

Acaba gebelik şekeri olup olmadığı açlık şekeriyle de mi belli oluyor. Eğer öyleyse benim açlık şekerim düşük zaten. 50 likte hata olmuştur belki dedik Dr a tekrarlayalım mı dedik ama o 100lükle tekrarlayalım dedi. 100 g şeker alıcaz bakalım 36 tane kesme şeker. Allahım korusun inşallah.

Evet kuzenimin kızına anaokulunda hergün hastalar. Belkide kalabalık ortamda değilim ondan olmuyorum hasta. Doktorlarda üşümekle falan grip olunmaz başkasından mikrop geçer diyorlar çünkü.

depresyon demiyeyim ama öle birşeyler oluyor sanki siz şikayet olarak yazıyorsunuz ama işe gitmek, çalışıyor olmak çok güzel ben hep ayyy ne güzel diye okuyorum :) evlendikten sonra çalışmadım ben, iş güvenliği uzmanlığı ile ilgili mayısta sınava girdim iş bakayım derken hamile olduğumu öğrendik :) o da kaldı .... bilmiyorum işte öyle birşey

Daha 24 25haftaligim. Ben de anlamadim. Erken degil mi? Bebegin kafasina bakti yukarida mideme dogruydu. Bir daha geldiginde asagida olmasini istiyorum dedi. Magnezyumu yukseltti. Eger 30.haftada donmemis olursa egzersiz verecegim dedi.

Canim benimkisi kafasi alttaydi sordum donermi diye yeri geniş hala o yuzden devamlı pozisyon degisiyorlar ona takilma şimdiden dedi.

ben de aynıyım. kendim araştırıp kendmi hazılıryorum. ve bana en uyan doktora devam ediyorum.

32.haftada tersti oğlum su azlıgından hastaneye yatmıştım ters geliş diyip durmuşlardı. sonra 34 te falan dönmüştü tam emin değilim haftasından ondan sonra kafa aşağıda bekledi doğuma kadar. ama 30 erken daha dönse de tekrar dönebilir.
tabi bebeğin büyüklüğüne göre falan değişeblir.

Selamlar. Seker yüklemesi sonuç normal cikmis bugün ogrendim. İdrar yolu enfeksiyonu cikti yalniz. Kansizliktan dolayı demir ilacini günde 2 te cikardi doktor. Pek merak eden yoksa da yazayim ben. Sorumluluk haline geldi.
gözünaydın atlattın şeker yükleme olayını. darısı benim gibi yaptıracak olanlara. beni de merak eden yok ona kalırsa takılma bence

Mobilya bizde de epey muammaa.. Modokodan alıcaz ama sitelerden okuduğumuz kadarıyla kokunun çıkması 45 günü buluyor. O sebeple 45 gün öncesinden mutlaka kurulmalı. E gelme süreside bir ay , bizim kasımın başında sipariş vermemiz gerekiyor. ama gelen mobilyayı nereye koyucaz,ev aralıkta biticek evet fakat başımı sonumu belli değil.. off Allah'ım of. Ne kadar zor

Selamlar. Seker yüklemesi sonuç normal cikmis bugün ogrendim. İdrar yolu enfeksiyonu cikti yalniz. Kansizliktan dolayı demir ilacini günde 2 te cikardi doktor. Pek merak eden yoksa da yazayim ben. Sorumluluk haline geldi.

Seninle satlarımız aynı sanırım :) enfeksiyon için bol bol su içmelisin tatlım başka yolu yok.Çalışıyorsan tuvalete gitme sorunu çok oluyor ben çok çekiyorum evde olsam daha çok su içerim herhalde burda kendimi kısıtlıyorum zırt pırt tuvalete gitmek istemiyorum.Kansızlık bende de var kaç çıktı kan sayımın?Valla arada kaynıyoruz sanırım beni de pek merak eden olmuyor :)

bende valla.
Ben şuan 26+2 yim
Ama gel gelelim kaç aylık sorusuna 6 aylık diyorum
İnternet hesaplarına göre 7inci ayın içindeyim
pfff sıkıldım içinde dışında ne zor "

Bende ya girdim ya bitti diyorum o daha kolayıma geliyor mesela 7. Aya girdim

Canım senin bebişin cinsiyeti nedir? Göremiyorum pek soramıyorumda, eltimin 3. Dün öğrendi oğlu olacak 2 oğlan 1 kız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…