Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İki gecelik 1 pijama diyorlar genelde.ilk çıktığında mecbur gecelik giyiyorsun.o gün kirlenme olayı daha çok olduğundan yine değiştirip gecelik giyersin.pijama gecelik işinide bu ay halledelim diyoruz
iki pijama bir gecelik yeterlimidir arkadaşlar..
?
Bu arada yanlış anlaslmak istemem kendmi ifade edeyim o yüzden aramzda ilk dogumu olcak hatta bicogu sezeryan dogum yaşayacak anne adayları var. Sezeryan icin korkutmk sezeryani karalayip normal dogum baskisi yaratmak gibi bi amacim yok boyle cenem dusunce yanlış bi izlenm dogsun istemem bilmislik tasliyor gibi.kaldi ki sezeryani cok cok rahat gecmis bir anneyim hani travma yasadgmdsn değil bunlari yazmam. Hep normal isteyip iki ayri dra tedbir olsun diye gitmis sozum ona bilincli bi anne adayiydim ben de ama ikisi de makad gelis diye sezeryani
Tek care gosternce o zaman demek ko yeterli bilince olgunlga ersememsz teslim olduk icimi acitan bebegimin dalindan kendi isteği emeği olmadan randevulu sistmde sak diye benden bedenmden koparlmasi. Rabbim hamileligi o kadar mucizevi bi sistemde duzenlems kurgulams ki hergunun bi katkisi var insanogluna. Bir de hayata geliste verilen o mücadelenin hem ruha hem sahliga hem bebege hem anneye katkisi inkar edilemeyecek kadar onenmli.zaruret olmadikca her kadinin her bebegin bunu yasamak hakki. Sezeryan gerektren durumlarda elbette ki ona da sukretcez ki hayat kurtaran bi operasyon var b plani olarak ama iste ticari mantikla fabrikasyon dogumlar olatak degil de gerekli mudahale olarak gormek gerek inancindayim.herkesin kendi yaşamı kendi secimi ben kendimce dogrulari ogrendkce duyurmayi kendme borc edindim zamannda ben de duysaydm bu kadarini belki bana da bi isik olurdu diye. Insallah kimseyi İncitcek olumsuz etkileyecek bi tavrim olmamstr basinizi agrttysam sıktıysam helal edin![]()
Evde durmak bana yaramıyor.her yerim ağrıyor evde kalınca.
Ayağa bile kalkasım yok. Sevmiyorum öyle uzanayım tv izleyeyim
Aklımda hep yapacak bir şeyler oluyor.
Çamaşırı asayım,ocağı sileyim,ütü yapsam kafa hep mesgul.
Sonrada en iyisi kalkayım diyorum.
Hiç düğüne gidecek kişi durumunda değil. Hayatta kuaföre falan gidemem. Bir banyo yapsam bile yeter
Iki gundur disetlerim ağrıyor dis diplerinden ama yedgim seyler ne olursa olsun acitiyor. Sanki baharatli yersn ya da sert cevz vb gibi bisey yersn de hassaslasr zonklar yanar ya bazen komple oyle oldu aciyor![]()
Canım " makad geliş" ne demek "çatın dar,bebek ters" bahanelerini duymuştum da bu ne bilmiyorum. Ben doğumun iki türlüsünden de korktuğum için normal olmasını tercih ederim doktorların sezeryan bahanelerini bilmekte fayda var o yüzden :)Bu arada yanlış anlaslmak istemem kendmi ifade edeyim o yüzden aramzda ilk dogumu olcak hatta bicogu sezeryan dogum yaşayacak anne adayları var. Sezeryan icin korkutmk sezeryani karalayip normal dogum baskisi yaratmak gibi bi amacim yok boyle cenem dusunce yanlış bi izlenm dogsun istemem bilmislik tasliyor gibi.kaldi ki sezeryani cok cok rahat gecmis bir anneyim hani travma yasadgmdsn değil bunlari yazmam. Hep normal isteyip iki ayri dra tedbir olsun diye gitmis sozum ona bilincli bi anne adayiydim ben de ama ikisi de makad gelis diye sezeryani
Tek care gosternce o zaman demek ko yeterli bilince olgunlga ersememsz teslim olduk icimi acitan bebegimin dalindan kendi isteği emeği olmadan randevulu sistmde sak diye benden bedenmden koparlmasi. Rabbim hamileligi o kadar mucizevi bi sistemde duzenlems kurgulams ki hergunun bi katkisi var insanogluna. Bir de hayata geliste verilen o mücadelenin hem ruha hem sahliga hem bebege hem anneye katkisi inkar edilemeyecek kadar onenmli.zaruret olmadikca her kadinin her bebegin bunu yasamak hakki. Sezeryan gerektren durumlarda elbette ki ona da sukretcez ki hayat kurtaran bi operasyon var b plani olarak ama iste ticari mantikla fabrikasyon dogumlar olatak degil de gerekli mudahale olarak gormek gerek inancindayim.herkesin kendi yaşamı kendi secimi ben kendimce dogrulari ogrendkce duyurmayi kendme borc edindim zamannda ben de duysaydm bu kadarini belki bana da bi isik olurdu diye. Insallah kimseyi İncitcek olumsuz etkileyecek bi tavrim olmamstr basinizi agrttysam sıktıysam helal edin![]()
İki gecelik 1 pijama diyorlar genelde.ilk çıktığında mecbur gecelik giyiyorsun.o gün kirlenme olayı daha çok olduğundan yine değiştirip gecelik giyersin.
İkinci Gün daha iyi olup pijama giyersin sonra çıkıyorsun zaten
kendi adıma yazayım yanlış anlamadım ben burdaki bayanların normal dogum isteğine hayranım belki garip gelecek ama ben normal doğumdan korkuyorum öncesinde yaşadıgım düşük, sonrasında kürtaj o çatala yatmak oranın sürekli kurcalanması bende acayip psikolojik travma yaşattı.. her gece rüyamda çatalda yatmış vaziyette gördüm kendimi sabahında dişlerimi sıkarak uyandıgımı zor günlerdi geçti gitti..Henüz dogum şeklini konuşmadım doktorumla iğne kullandıgım için sezryan olabilir deniliyor normalde yapan var ama nadir...hayati risk olması doğum esnasında oluşabilecek bir olumsuzluk bunlar aklıma geldikçe daha cok korkuyorum..Birde basur sorunum varki doğum esnasında fazlalaşmasından korkuyorum..Benimki belkide sebeplere sığınmak belkide kolaya kaçmak yada bebeğim ve benim için en doğrusu ne ise onun olması ...adına ne koyarsak işte...
bana normalde sezeryanda zor geliyor birinin önce diğerininde sonradan cıkıyor sıkıntısı bana göre zorluk açısından farkı yok...ama bu zorluk sonnunda birde güzellik var..
o yüzden rabbim bizim v bbeğiimiz için en sağlıklıı hangisi olacaksa onu nasip etsin
bildiklerimizi tabiki paylaşmalıyız bunda yanlış anlaşılma olmamalı
Ben de ayni dusunuyorum. Planli sezeryana anlam veremiyorum. Hic vajinal muayene olmadim cok korkuyorum ben nornal yapanam aman sezeryan gunu verin diyenler. Ya da planli sezeryanci dr.lar. Buyuk vebal bebegi hic dusunmuyorlar. Yoksa gerekli sezeryan iyi ki var..Bu arada yanlış anlaslmak istemem kendmi ifade edeyim o yüzden aramzda ilk dogumu olcak hatta bicogu sezeryan dogum yaşayacak anne adayları var. Sezeryan icin korkutmk sezeryani karalayip normal dogum baskisi yaratmak gibi bi amacim yok boyle cenem dusunce yanlış bi izlenm dogsun istemem bilmislik tasliyor gibi.kaldi ki sezeryani cok cok rahat gecmis bir anneyim hani travma yasadgmdsn değil bunlari yazmam. Hep normal isteyip iki ayri dra tedbir olsun diye gitmis sozum ona bilincli bi anne adayiydim ben de ama ikisi de makad gelis diye sezeryani
Canım " makad geliş" ne demek "çatın dar,bebek ters" bahanelerini duymuştum da bu ne bilmiyorum. Ben doğumun iki türlüsünden de korktuğum için normal olmasını tercih ederim doktorların sezeryan bahanelerini bilmekte fayda var o yüzden :)
tamda bu haftalarda kalsiyuma daha cok ihtiyacımız var bebek zaten depodan alıyor depo azalınca ağrı ızı başlıyor benimde oluyor süt içiyorum fayda etmedi vitamini aksatınca daha cok sızlıyor market değil ama ev yoğurdu alıyorum günde iki kase yiyorum baya faydası oldu
Bende ters gelince normal olmaz diye biliyordum demek ki bizimkilerin uydurmasıymış. Ama bu konuda tecrübesi olmayan doktora da bebeğin sağlığı açısından normal doğum için ısrar etmemek gerekiyor anladığım kadarıyla? Ne kadar ayrıntı var ya Allah hayırlısını versin hepimize.Ters gelis demek. Bebegin popo asagida bas yukarda gelmesi.eskiden ebeler bu pozisyonda dogurtuyormus yurtdsnda gayet olagan bi dogum sekli sadece basgelis pozisyonuna gore daha dikkat tecrube istiyormus.ama turkiyede bunu dogum pozsyonu degil de bi ariza anormsl dyrum gibi gormus benmsemsler riskten emekten kacindiklari icin boyle bi zihniyet yerlesmis. Smdi ben ssvd icin ugrassam bile bunu tekrar yasamak durumunda kalirsam bile ne ebeler ne ssvd yanlisi drlar bile bu tip doguma tecrube eksklgi geregi yanasmyablr bunu da
biliyorm
yan gelis kesin sezeryan sebebi onu bliyorum ama
Yiyorum canm ama demek ki daha cok yemek mi lazım nedir , hamsi çıkmış şimdi ondan YicemEt süt ye bol bol
3 gecelik hazırladım ben bi de atlet alınıyormuş ilk gun sütyen yerine içten sütyeni olan atletpijama gecelik işinide bu ay halledelim diyoruz
iki pijama bir gecelik yeterlimidir arkadaşlar..
?
Bende ters gelince normal olmaz diye biliyordum demek ki bizimkilerin uydurmasıymış. Ama bu konuda tecrübesi olmayan doktora da bebeğin sağlığı açısından normal doğum için ısrar etmemek gerekiyor anladığım kadarıyla? Ne kadar ayrıntı var ya Allah hayırlısını versin hepimize.