2015 Şubat Anneleri

Ne ara gittin sen.
Bebeklerin kiloları gramlardan kiloya geçti şükür.
İyi sevdiysen doktorunu. İşler yoluna koyuldukça rahatlıyor insan
dün akşam gittim bu sabah randevum vardı canım :) evet şimdi sırada hastane seçmek var doktorun muayenehanesi var çünkü..rahatladım valla çok şükür.
hepimiz Sağlıkla vaktinde kucağımiza alırız insallah kuzulari

Kızlar ben tupbebek tedavisiylle hamile kaldim ilk gebeligim ama doktorum bana ilk gunden itibaren tüp bebekte cogunlukla sezaryani onerdigini soyledi bnmde aklim karisti simdi..bende sezeryana alistirdim kendimi acikcasi sezeryan kafama yerleşti..planlar hep sezeryan bizde..simdi dogum icin baska dooktora basladim oda malisef sezeryan dedi.hastalarimiz bebeklerine zorlu aureclerden kavustugu icin bebekleei riske atmak istemesiklerini söyledi ikiside

Tabii ki anne bebek icin en dogrusunu en hayrlisni nasip etsin rabbim pskoljik olarak ileri duzeyde kaldramayacak birinin tercihine de saygim sonsuz o yuzden yazmak istedim ozellikle malesef toplumumzda kadinin kadına yaptgi da az degil. Sezeryan olana eksik gibi bakmak yari anne gormek normalden cekinene korkak muamelesi yapmak hic insani degil kimsenin haddi degil. Isin tibbi bilimsel yonunu artilarini eksilerini hepimiz bilip kendimixi ne kadar hazrlarsak her iki dogumuda o kadar kolay ve basarili atlatiriz.senin korkularini anliyorum ama yapablcegne de inancim sonsuz bu konuda kendine olumlu telkinler vermeye calis katilabliyorsan devlet hhastanesi bunyesnde bile açılan dogum egitimleri var insan bilmedgi seyden korkuyor bilinclendkce hersey daha goze alinabilir oluyor. Birkac kitap ismi vardi hatrlayablrsem yazarm okumak istersen.

başıma geldiği zaman cesaretim artar her olumsuz durumda bu böyledir normal dogum olsa o anda cesaret gelir bana bundan eminim işte o an gelene kadar ki olumsuz düşüncelere böyle yapıyor beni yoksa 10 tane çocuk doguran kadın var çok çok zor bişey olsa o kadar dogurmayı göze alamaz
bende kasap doktorlara karşıyım sen yazmasam bilmeyecektim makat gelişte norml olabildiğini
birde şşu var ülkemizde onormal bir durum olarak karşılanıyorsa illede makat gelişi normal yapsın diye beklemek bize ve bebeğe eziyet olur zaten makat gelişin normal dogumu nasıl olur onuda bilmiyorlarmış sistem baştan hatalı desek daha dogru

Icine sinmesne sevindim insalah dogumun da gonlunce olur yolculugu dinlnmeden mi yaptin yorulmustur belki kuzucuk gecicu bi durumdur inşallah. Pkass yazmadi hic ben de merak efiyorum:KK43:
1 kere küçük bi mola verdik canım heralde yoruldu minnosum.. dönüşte brz daha fazla mola verelim bari..biranonce varalim diye çok durmak istemedim. .magnezyum rahatlatir şimdi onu :) doktor yerini çok ekonomik kullanıyor dedi yerim ben onun ekonomisini

Ya unuttum yazmayi burda gittgim iki dr var. Biri istanbulda dogum yapcagmo bliyor digerine demedim.ikisi de her sartta sezeryanci zaten mersnde normal doguma yanasan pek yok o yuzden ssvd ne blmiolar bilen de anlamiyo öcu gibi bakıyor. O yüzden hic polemge grmemek icin zihniyet degsmio cunku bahsetmiyorum ben nslsa iatanbula gidicem insallah diye. Fakat hiç tahmin etmedgm bi sorun yasayacagm dunki randevuda onu anladm canim sikıldı:(
Ilki sezeryan diye bunu tabiki de sezeryan goren dr gebeligi 40 hfta değil 38 hfta uzernden degerlndrmye kalkti ve buna dayanaraktan 32.hfta çalışabilir raporu icin normal suremden iki hafta once gelmemi izin raporlarini iki hafta onden gostermemz gerektgini söyledi. Ben diger mevzuda tartsmaya girmemek icin sancimi bekleyip sezerysn olcam gibi yapip gecstrym konuyu dedim. Basladu asla olmaz olursun patlarsin ic kanamadan diye felaket tellalligina uyuz oldum 14 16 subat gorunen dogum tarhini 1 şubat gibi baz alicakms illa.bu benm tum izin hafta aktrma planlarmi bozucak niye iki hafta kaybedeym kafadan netcede istanbula gidince normal icin bekliycem sezeryan olcaksa da kendi surecini bekliycem belki 40 41.hfta olcak
Kimbilir bu drlar yuzunden hem izinde hen prosedurde sorun yasayablrm smdi ben napiim bi aki verin. Diğer dr istanbula gtcegmden habersz kendsnde sezeryan olcam saniyor ama o da ikinci sezeryan diye tarhi erkene cekebilir bunun gibi ben hak kaybi yasamak istemiyorum bunlarn sabit zihniyeti yuzunden napsam bilemedm valla:(

temmuzz temmuzz canim sanki sana demisim gibi olmus aman yanlis anlama. Korkularini anliyorum. Iki kurtajim 1 tup denemem var. Defalarca muayene. Nefret. Ama guzel bir normal dogum yaptim muayeneleri sildi gitti. Dunyanin en guzel duygusu. Kan sulandirici da kullaniyordum. Kansulandirici engel degil diyen buranin en iyi profu ondn onay almasam denemezdim. Kendini sezeryan diye sartlama acik kapi birak. Hayirlisi olsun. Sezeryan olacaksan da ilk sancilari bekle. Tam iki hafta once alcaklardi oglumu sezeryan olsa o iki hafta yerinde mutluydu hazir olunca dogdu. Annelik bebegi de dusunmeyi gerektiriyor. vakti gelince cikmak her bebegin hakki

yokcanım yanlış anlamadım ben korkularımdn bahsettim sizin gibi tecrübeli annelerden bilgi almak benide rahatlatıyor
ben normale asla karşı değilim böyle anlaşıldım sanırım benim için bebeğim için en hayırlısı ne ise o olsun
iğne kullanan bir bayanın normal doğum esnasına iç organına pıhtı kaçması sonucu zor günler yaşadıgını öğrendim geçen gün burda tıp fakültesinde aslında benim korkularım bu tip sıkıntıyla karşılaşma ihtimali
aslında garanti yok biliyorum başımıza ne geleceğini bilemeyiz gerçekten hayırlısı ne ise o olsun çokta şartlanmamak her olumsuzluğu bizde yaşayacağız diye bir kural yok

başıma geldiği zaman cesaretim artar her olumsuz durumda bu böyledir normal dogum olsa o anda cesaret gelir bana bundan eminim işte o an gelene kadar ki olumsuz düşüncelere böyle yapıyor beni yoksa 10 tane çocuk doguran kadın var çok çok zor bişey olsa o kadar dogurmayı göze alamaz
bende kasap doktorlara karşıyım sen yazmasam bilmeyecektim makat gelişte norml olabildiğini
birde şşu var ülkemizde onormal bir durum olarak karşılanıyorsa illede makat gelişi normal yapsın diye beklemek bize ve bebeğe eziyet olur zaten makat gelişin normal dogumu nasıl olur onuda bilmiyorlarmış sistem baştan hatalı desek daha dogru

Oyle malesef ama sadece makad bir ornegi hadi onda deneymleri bilgileri yok restlesmek mantkli olmyablr beklersn sancini o zaman sezerysn olursn gerekirse ama bu deglki tek kandrma noktalari. Suyu bitmiş kalp atisi dusmus kordon dolanmis gibi bidolu bahaneleri var annenin duygularyla oynayp can evinden vuruyolar hooop sezeryana. Bicok arkadaş daha sonra ulasabldkleri ekiprz raporunda dogum surecnde onlara sunulan tablodan cok baska seyler yazildgni gördü hic haberimz olmuyor bile cevrilen dolaptan:(

Her hamilelik farkli. Ilk hamilelikte son iki hafta agirlasmistin sadece. Hizli yuruyordum o zamana kadar. Bunda 4-5. Ayda agirlastim penguen oldum. O yuzden sonunu dusunemiyorum
Allah yardimcimiz olsun , hamilelikde annelikde zor i$ vesselam : )
aksamlari tavuk gibi erkenden uykum geliyor koltukda uyukluyorum çocuklr biseyler soyluyor kimini duyyorum kimini duymuyorum, onlar uyyana kadar idaree diyorum onlarla berbaerde saaat 21 de yatagima gidip uyyorum ama gece uyanirsam kazayla o çok fena oluyor saatlerce tekrar uykyya dalamiyorum :(

Kızlar ben tupbebek tedavisiylle hamile kaldim ilk gebeligim ama doktorum bana ilk gunden itibaren tüp bebekte cogunlukla sezaryani onerdigini soyledi bnmde aklim karisti simdi..bende sezeryana alistirdim kendimi acikcasi sezeryan kafama yerleşti..planlar hep sezeryan bizde..simdi dogum icin baska dooktora basladim oda malisef sezeryan dedi.hastalarimiz bebeklerine zorlu aureclerden kavustugu icin bebekleei riske atmak istemesiklerini söyledi ikiside
tup bebekleri normal dogurtmuyolar nedense canim
halbuki ne farki var baslangiç degisik olabilir ama netice ve sonuç ayni,bi rahim bide dogmaya hazir bebek var ellerinde bu doktorlari anlamakda zor is
ama yanasmiyolarsa dinliycen mecbur , ikinci norùal gelirse bu sferde ilkini bahane edip sezeryan diycekler, doktora bahane çok : )

Oyle malesef ama sadece makad bir ornegi hadi onda deneymleri bilgileri yok restlesmek mantkli olmyablr beklersn sancini o zaman sezerysn olursn gerekirse ama bu deglki tek kandrma noktalari. Suyu bitmiş kalp atisi dusmus kordon dolanmis gibi bidolu bahaneleri var annenin duygularyla oynayp can evinden vuruyolar hooop sezeryana. Bicok arkadaş daha sonra ulasabldkleri ekiprz raporunda dogum surecnde onlara sunulan tablodan cok baska seyler yazildgni gördü hic haberimz olmuyor bile cevrilen dolaptan:KK43:

ablamla konuştugumda o kızını doğum evinde dogurmuştu hiçbirşekilde sezeerryan önermiyorlar çok çok özel bir durum olmadıgı sürece dedi
istersen 3 gün o sancıyı çek normal yapacaksın aynı şeklde devlette ve tıpta da durum aynı süreci oldugu gibi götürüyorlar özeller bu işi ticarete dönüştürdüğü için verdiğin örneğe inanırım herşey beklenir

Bizimkiler hiç.gelmez zaten sevmezler bir yere gitmeyi. 2 yıldır bu evdeyiz çok yakınında ama bir kez geldiler.
K.validelerde gelmiyor ama gelince kalmayı severler.
Ben akşamdan uzanmadan duramıyorum k.pederde olacak nasıl otururum diye düşünüyorum.
Gerçi rahat insanlar yat yavrum der ama ben babamın yanında süt dökmüş kuzu gibi olduğumdan onun yanında da rahat edemiyorum.

Düğün günü kalıp giderler herhalde. Kaç gün kalıcaklar ki? Başkasının yanında da uzanılmıyor gerçekten.

Ya unuttum yazmayi burda gittgim iki dr var. Biri istanbulda dogum yapcagmo bliyor digerine demedim.ikisi de her sartta sezeryanci zaten mersnde normal doguma yanasan pek yok o yuzden ssvd ne blmiolar bilen de anlamiyo öcu gibi bakıyor. O yüzden hic polemge grmemek icin zihniyet degsmio cunku bahsetmiyorum ben nslsa iatanbula gidicem insallah diye. Fakat hiç tahmin etmedgm bi sorun yasayacagm dunki randevuda onu anladm canim sikıldı:KK43:
Ilki sezeryan diye bunu tabiki de sezeryan goren dr gebeligi 40 hfta değil 38 hfta uzernden degerlndrmye kalkti ve buna dayanaraktan 32.hfta çalışabilir raporu icin normal suremden iki hafta once gelmemi izin raporlarini iki hafta onden gostermemz gerektgini söyledi. Ben diger mevzuda tartsmaya girmemek icin sancimi bekleyip sezerysn olcam gibi yapip gecstrym konuyu dedim. Basladu asla olmaz olursun patlarsin ic kanamadan diye felaket tellalligina uyuz oldum 14 16 subat gorunen dogum tarhini 1 şubat gibi baz alicakms illa.bu benm tum izin hafta aktrma planlarmi bozucak niye iki hafta kaybedeym kafadan netcede istanbula gidince normal icin bekliycem sezeryan olcaksa da kendi surecini bekliycem belki 40 41.hfta olcak
Kimbilir bu drlar yuzunden hem izinde hen prosedurde sorun yasayablrm smdi ben napiim bi aki verin. Diğer dr istanbula gtcegmden habersz kendsnde sezeryan olcam saniyor ama o da ikinci sezeryan diye tarhi erkene cekebilir bunun gibi ben hak kaybi yasamak istemiyorum bunlarn sabit zihniyeti yuzunden napsam bilemedm valla:KK43:
Tecrübelerini aktardığın için sağol canım öncelikle, çok faydalı oldu benim için. 2 hafta öne çekmek istemelerini anlayamadım bi türlü. Planlı bir tarihte sezeryan olacak bile olsan buna ne gerek var ki?! Bi de bunu diyen senin istanbulda doğum yapacağını bilen doktor, hayret doğrusu!

Sabah 7 de uyandim kan ilaciyla bir mandalina yedim yattim. Simdi kusmamak icin zor duruyorum cok bulaniyor midem. Ay bu demir ilacinin ignesini fln versinler bana. Oyle asiri dusuk olmayinca vermiyorlar ama icemiyorum istee

Sabah içince oluyor aslında sadece akşam içebilsen keşke. Ben de altı ay boyunca sabah akşam kullandım çok zor oluyor gerçekten. Bir de Demir hapları uzun süre düzenli olarak kullanılması gerekiyor anca o zamAn kan yapıyor. Biraz ara verdin mi tekrar baştan başlamak gerekiyor.

iste bu da baska bir caprasik zihniyet o tedavi sürecini de yasams biri olarak eskiden ben de boyle sanirdim ama yok oyle bisey. Tup bebegin farki sadece dollnme kisminda rahim icindeki gelisiminde gebeligin ilerleysnde anne icin ekstra farkli bi durum soz konusu degilse ( rahim ici yapisal farkliliklar gibi ) normal doguma engel tek sey zihniyet malesef:( herkesn bebegi kiymetli her dogum seklinin riskleri mevcut bunlari illa yasycaz diye bisey yok kaldi ki sezeryanin riskleri bize anltmiyor bile ama normal dogumdan cok daha fazla cunku ameliyat ve onun bilinmeyen pekcok komplikasyonları var ama bize altın tepside sunuyorlar prenses uykusu sanki hersey garantiymis gibi cunku işleyişe uygun gelen o.ee anne baba zarzor bi bebege kavusmus zemin de hazir bahane icin ver coskuyu cark dönsün. ne aci :(

Tecrübelerini aktardığın için sağol canım öncelikle, çok faydalı oldu benim için. 2 hafta öne çekmek istemelerini anlayamadım bi türlü. Planlı bir tarihte sezeryan olacak bile olsan buna ne gerek var ki?! Bi de bunu diyen senin istanbulda doğum yapacağını bilen doktor, hayret doğrusu!

Iste onlara gore ilki sezeryansa bu.ikinci sezeryan diye daha da erken alinmaliymis hasa kaderle takdirle restlesiyolar sanki one aldikca herseyi garantiliyolarms gibi bi acayip kafadalar. O istanbulda da sezeryan olcam saniyor olur da sancim baslrsa direk ic kanama gecrip olcegmden cok emin o yüzden tarhi one cekip kendnce tedbir aldgni saniyor. Rapor duzenlme hakki onlrda ya koyun yulari var sanki boynumuzda senin ne dedgn ne istedgin umrunda değil

Ya um yazmayi burda gittgim iki dr var. Biri istanbulda dogum yapcagmo bliyor digerine demedim.ikisi de her sartta sezeryanci zaten mersnde normal doguma yanasan pek yok o yuzden ssvd ne blmiolar bilen de anlamiyo öcu gibi bakıyor. O yüzden hic polemge grmemek icin zihniyet degsmio cunku bahsetmiyorum ben nslsa iatanbula gidicem insallah diye. Fakat hiç tahmin etmedgm bi sorun yasayacagm dunki randevuda onu anladm canim sikıldı:KK43:
Kimbilir bu drlar yuzunden hem izinde hen prosedurde sorun yasayablrm smdi ben napiim bi aki verin. Diğer dr istanbula gtcegmden habersz kendsnde sezeryan olcam saniyor ama o da ikinci sezeryan diye tarhi erkene cekebilir bunun gibi ben hak kaybi yasamak istemiyorum bunlarn sabit zihniyeti yuzunden napsam bilemedm valla:KK43:
Raporunu istanbuldaki doktorundan alsam canim..raporun aslini mi vermek gerekiyor ordan sana faxlasalar olmaz mi

Bende birazda o curcunaya girmemek için istiyorum aslında evimde doğurmayı. Mardin'de kimsemiz yok bir hafta on gün sonra çeker gider herkes rahat ederim diye düşünüyorum. Sürekli birilerinin işime karışmasına ayar olurum çünkü. Tecrübelerine ihtiyaç duyduğunda yanında olmazlar anca dırdır yaparlar. Bırakıp gitmeleri daha iyi :)
Mardin hakikaten çok küçük ve geri kalmış bi şehir, bende çok sevemedim. Yemek yemek için çok yer var ama eti kokuyo e et dışında da bişey de bulamıyosun yemek için.kasaptan bile et almıyorum. Diyarbakır a gittiğimizde ordan alıp geliyoruz buzlukta stok yapıyorum.

Ne benim annemin ne de eşimin annesinin tecrübesi artık kalmamış. Çok uzun zaman geçmiş unutmuşlar sanırım. Bir de ikisi de altmışbes yaşında artık. Bir iki bişey dediler yapayım dedim tamamen yanlış şeylerimiz bir tanesinde Dr uyardı bile. Ben de annemiz söyledi demedim ama onların söylediklerini yapmamayı düşünüyorum.

Raporunu istanbuldaki doktorundan alsam canim..raporun aslini mi vermek gerekiyor ordan sana faxlasalar olmaz mi

Istanbuldaki drdan alamam hem hastane bünyesinde degil diye hem de calisabilir raporu icin 32.hftada ekstradan istanbula gitmem lazim maddi manevi bu da zor:( devlett calisabilr raporunu sgk kapsamnda bir hastaneden olmak kaydıyla kabul ediyor bakalm haftaya oteki drla randevum var.o da bunun gibi one cekme zihniyetinde olursa baska bi yol bulmam gerekecek gibi

Ne benim annemin ne de eşimin annesinin tecrübesi artık kalmamış. Çok uzun zaman geçmiş unutmuşlar sanırım. Bir de ikisi de altmışbes yaşında artık. Bir iki bişey dediler yapayım dedim tamamen yanlış şeylerimiz bir tanesinde Dr uyardı bile. Ben de annemiz söyledi demedim ama onların söylediklerini yapmamayı düşünüyorum.

Bunun yasla da ilgisi olmuyo bazen benm annem genc sayilir ama buyuklerle bir oturmus gelene gidene hizmet etmekten bisekilde buyutmus gitmis bizi o yuzden oyle bi tecrube öneri durumu olmadi bizde karsmaz hatta der ebem kari gibisin mubarek iki dogum yaptım iki cocuk buyuttum benm bilmediğim her seyi biliyon der sen daha iyi bilirsin der cikar isin içinden. Yeni neslin avantaji okuyup arastrmk imkanimiz cok dr muhatapligimiz fazla bebekle tanisikligimiz dogum oncesnden basliyor annelermzn donemnde bunlar yoktu.cok tecrubeliyim diye karışan eden anneler bile bicok seyi yanlis blio en güzeli kendi evladini kendini yogurarak buyutmek.okuyup arastrdikca doğruyu yanlisi buluyorsun zaten sukur herturlu imkan var

Back
X