2015 Şubat Anneleri

Kaç saattir okuyorum sonunda bitti. Bugün fenayim halim takatim kalmiyor neye ekimi atsam bitkinlik. Bugünde annemle alisverise ciktik ilimizde bas agrisindan doğru düzgün birseyde alamadan döndük. Salaş uzun bir hirka aldim kendime montumun fermuari kapanmiyor artik. Bendende boyle. Doktora gidenler olmuş herkesin gözü aydin çok şükür herşey yolunda.

valla tracy nin ki bidaha bidaha okumalık bi kitap ben izne çıktığımda bi kez daha okucam onu

Kitap yurdunda olumsuz yorumları görünce almamistim. Simdi siparişi gececegim tanidik birinden duymak başka oluyor.

hamdolsun oğlanın pipisini gordum geldım rahatladım:KK70:
28+5 teyım ama 29+5 cıktı usg de yıdıgım pattızler etkısını gostermıs olsa gerekkı 1527 gr olmuş yavrus:KK45::D
bugüne kadar bas assagı duran veledım bugun bas yukardaydı..bu tarihten sonra dönmesını bekliyoruz artık dedı. :KK17:umarım dönerrr. :)

bızden havadısler bole..yarın ackarna kan ve ıdrar tahlılı verıcez ınsalalah..

Gizunaydin canim maasallah pasana nede güzel büyümüş :)

merhaba canlar merhaba tatlılar :KK70::KK70:
ben bugün ayrı bi mutluyum nedeni yok ama :D
birazdan evden çıkıcam
akşama pilates var
tekrar diyorum imkanı olan gitsin bel sırt ağrılarına o kadar iyi geliyorki anlatamam size
ben ağlayarak uzanıyordum şimdi ara verince oluyor sadece :)

Birde kapalı olmayıp 5 vakit namaz kılanınız var mı ? çok şükür ben de başladım bir hafta oldu
ama açığım , ikindiyi kıldım ama akşam ezanında dışarda olucam
e vakti çıkıcak ben spordan çıkana kadar , kazaya bırakmakta çok üzüyor beni
ne yapabilirim çözüm öneriniz var mı ?

Allah kabul etsin canim Rabbim bizlere de nasip eder inşallah.

kızlar mama sandalyesi olarak arkadaşlarımın çoğu şu ikeanınkini öneriyorlar. hem ucuz hem hafif. boşuna çok para vermeyin dediler.

Benim arkadaşlardan ayni şekilde canim. Hatta ilk gösterişli mama sandalyesi alip temizliğinden basedemeyip ikeaya dönenler var.

E bebekteki hem beşik hem mama sandalyesi ürün nasıl sizce?

Canim bi arastir istersen bende bakmistim o ürüne ama çok az kullaniliyormus.

bnm minigim yüzünü bile göstermiyor doğru düzgun hep elleriyle kapatıyor :) doktor poz vermeyi sevmiyor senin kız dedi :)

Benim kizimda boyle nazli. Kapativeriyor elleriyle yüzünü :) cumartesi göreceğiz bakalim neler olacak :)

* 7 Tane Kısa Kollu Çıtçıtlı Bady - (0-3 Ay)
* 4 Tane Uzun Kollu Çıtçıtlı Bady – (0-3 Ay)
* 3 Tane Uzun Kollu Çıtçıtlı Bady – (3-6 Ay)
* 9 Tane Patikli Pijama Altı – (0-3 Ay)
* 2 Tane Patikli Pijama Altı – (3-6 Ay)
* 4 Tane Sweat Shirt – (3-6 Ay)
* 2 Tane Pijama Takımı - ( 3-6 Ay)
* 3 Tane Patikli Tulum - (0-3 Ay)
* 4 Tane Patikli Tulum - (3-6 Ay)
* 2 Tane Hastane Çıkışı - (Yenidoğan 5’li)
* 2 Tane Yelek - (0-3 Ay)
* 2 Tane Önlük
* 13 Tane Çorap
* 12 Tane Mendil
* 6 Tane Eldiven
* 4 Tane Penye Battaniye
* 1 Tane Havlu
* 2 Tane Alt Açma Bezi

Kızlar Ben Kızıma Bu Listedeki Aldım Ama Almam Gereken Başka Neler Olur. Herkes İç Atletlerini Fazla Al Diyo 0-3 Ay Çok Şey Alma Hemen Büyüyolar Diyo. Bide Siz Bakın Söyleyinde Ona Göre Eksikleri Halledeyim. Bu Arada 2 Tane Pazen Battaniye Daha Alıcam.

Babada fikir vermiş oldun. Çok eksigim varmis ya hala :)

Kızlar merhaba nasılsınız? İsim konusunda bir türlü karar veremiyordum en sonunda Erva Bilge olsun dedim. sizce nasıl? Bilge ismini babası çok istiyor. ben de beğeniyorum. sonra Erva ismi de çok hoşma gitti. sizlern de fikrini almak istedim:)

Iyi akşamlar yogun bir haftabasini geride birakmis bulunuyorum perte ciktim bile. Okulda yine bas donmesi sersemlik yasadim bi acayip halsizlik durumlari var anlamadım neden dinlnsem de ayniyim o tuhaf. Neyse ki esim geldi artik cocugu direk ona havale ettim yemeği yedik uyuklmya basladim bile onlar oyunda ben koltukta sofra bulasik ortada oyyy hiç mecalim yok:KK43:

Bu arada bi haftalik mücadelenin sonunda sukur bi öğleden sonrami bosalttirabildim okulda bana olmaz olmuyor diye söylenen is bugun gordum ki bicok kisiye oluvermis ohh milletin yarm gunu bir degil iki uc tane mübarek buna sukur desem de gıcık olmadim degil neyse allaha havale artik
bir güne şükür ama ben senden çok gıcık oldum bu duruma telefonun olsa arayıp naptın diye soracaktım senin evde sorumluluğun fazla olduğu için tembellik yapamıyorsun 2 gün teembellik yapabilsen rahatlıycaksın aslında

Merhaba
ben de 24 haftalik hamileyim. Masallah ne cok hazirlij yapaninuz var. Oglumda da yedinci ay bitmeden tej sey almamistim. Simdi de ocaktan once bir sey almayi dusunmuyorum :)
Sizi takip edemiyorum is yogunlugundan :KK43: ama ayni ay dogum yapicak annelerle sohbet etnekte istiyorum
Buyur katıl bize sohbet edelim canım. Biz burda derdimizi sevincimizi hüznümüzü alacağımızı aldığımızı almak isteyip kararsız kaldığımızı bebeğimizin boyunu kilosunu gelişimini herşeyini paylaşıyoruz birbirimizle. Yeri geliyo dertleşiyo yeri geliyo mutlu olp seviniyoruz, seni anlayan birilerinin olması çok güzel..

eslaa eslaa kan uyuşmazlığı ile ilgili kafam karışık sende de aynı problem var ya sana da sorayım başka bilen arkadaşlar varsa yorum beklerim. bir dr iğneyi 28 haftada yani perşembeden sonraki hafta bir diğeri ise doğumdan sonra vuruyorum dedi ne yapsam bilemedim

normal annenin isteğine göre yapılır ama son günlerdeki duruma göre dediler ama riske atmamak için kıymetli bebek diyorlar ki bence hepsi kıymetli
Kıymetsiz bebek mi olur şaka gibi , siz fazla emek verdiniz giderayak biraz daha ürkütelim mantığı

Ikisi farklı mı oluyor? Bence aç kalmamak lazım her durumda da. Eğer hala yüksekse insülin kullanılması gerekebilir. Aç kalmak zararlı bence.
Canım dengesizlik de bi yüksek bi düşük çıkıyor şeker değerleri, hep yüksek değil yani. Onun başka bir adı vardı da unuttum :) aç kalmak bence de zararlı 3 ay böyle devam edebileceğimi zannetmiyorum. Çarşamba günü on günlük sonuçları göndericem endokrinciye bakalım ne diyecek
Tokluk sekerim dusuktu canim. Ama sonra diyette olcerken yuksek ciktigi da oldu. Dengesizlik olsa gerek.. Diyetle duzeldi. Yemekten once 85-90 yemekten 1 saat sonra 110-120 cikiyodu.
Çok güzel,sevindim senin adına :)
Ben bi denge kuramadım. Tam düşürdüm derken kayınvalideler geldi stres,yorgunluk, değişen beslenme saatleri ve yürüyüş yapamama tekrar fırlattı. Çarşamba gidecekler aynı gün de ölçüm sonuçlarımı doktora gönderecem. O zamana kadar düzen kuramayacağım için muhtemelen insülin diyecek :(

Bence ben tam dayakligim yaa oturdugum yerde oturamiorum tam temizlik manyagiyim :( lavaboya gittim bakarken dusakabin ve cesmeler dikkatimi cekti kalktim oblari cifledim simdide karnima feci bi agri girdi az dinleneyim gecmezse doktor yolu göründü bana.. esim beni boşanmadan dogursam bari baya kizdi simdide konusmuo benimle :((

Bence ben tam dayakligim yaa oturdugum yerde oturamiorum tam temizlik manyagiyim :KK43: lavaboya gittim bakarken dusakabin ve cesmeler dikkatimi cekti kalktim oblari cifledim simdide karnima feci bi agri girdi az dinleneyim gecmezse doktor yolu göründü bana.. esim beni boşanmadan dogursam bari baya kizdi simdide konusmuo benimle :KK43:(
valla adam haklı kolay şeyler yaşamadınız ki bırak kirli kalsın

Bence ben tam dayakligim yaa oturdugum yerde oturamiorum tam temizlik manyagiyim :KK43: lavaboya gittim bakarken dusakabin ve cesmeler dikkatimi cekti kalktim oblari cifledim simdide karnima feci bi agri girdi az dinleneyim gecmezse doktor yolu göründü bana.. esim beni boşanmadan dogursam bari baya kizdi simdide konusmuo benimle :KK43:(
Kızdırma eşini canım ya tutsun bi temizlikle ilgilenen bayan. Bebeğinden kıymetlimi ?.

Ben bugün doktordan dönerken ağladım. Ya doğumda ölürsem evlat kokusunu alamazsam diye. Sonra iyice duygusala bağladım eşime oğlumuz 15 yaşına gelene kadar sakın başka kadın alma oğlumuzu büyüt kendini bilsin sonra alcaksan üvey anne alırsın dedim. Yavrumun psikolojisini bozma dedim tutamadı. Kendimi ağladım baya. Bu ara doğum da ölüm korkum var :( sizde de oluyormu ? Eşim başta ölümden korkuyorum zannetti oda var ama asıl korkum evlat sevgisini kokusunu tadamamak dedim. Ben mi çok duygusalım ya :(

Ben de hala okuldayım toplantı var :KK43: 8 e kadar. Okulda süt izni toplu olarak kullanılabiliyor mu bilgin var mı?
canım okuldan okula değişir bizim okul erken çıkarıyor çocuğu yeni olsnları mesela özel okul olduğundan toplu kullanma şansımız yok. Umrumdada değil açıkçası yavrum sağlıkla doğsun okul mokul vız gelir tırıs gider

32de ayrilinca mayis basi baslaman gerekecek sanirim. Sonrasi icin ne planliyosun? Ben 37ye kadar calismak istiyorum -halim olacagindan degil- bebegimle vakit gecirmek icin
valla canım hiç düşünmüyorum o tarafını doğumu yapayımda hayırlısıyla bi olmadı rapor alırım hatta istifa ederim bile

Patatesli ilk tarifini diyet yaptığım için yapamayabilirim ama ikincisi iyiymiş :KK66: bu arada ilk tarifin burada öğrenci yemeğidir. Sabah akşam her öğünde yaparlar :) yumurtanın içine biraz maydonoz doğrarsan da güzel oluyor. Piştikten sonra yerken yanında yoğurtla yeniyor afiyet olsun :KK66:
cnm bugün evde şeker ölçümü yapmaya başladım hoş ben diyet falanda yaomıyorum bugün reçelimi de yedim pilavımıda hatta açma bile yedim :) sonra iki saat sobra ölçtüm hoş bazıları 1 saat diyor ama 2 saat sobra 119 çıktı. Sobra bi daha deniyim dedim ikinci ye 104 çıktı ben bu cihaxlarada inanmıyorum ya sen ne diyorsun? Nasıl yapıyorsun be deperler normal mi? :)

7 de çok geç değil mi? Kaçta gidiyorsun canım? O saatten sonra bence dinlen yemekle uğraşma.
tatlım dışarda yemekten de sıkıldım inan çok yorucuydu sma ysmeğimi yaptım ve çok yoruldum

Ben bugün doktordan dönerken ağladım. Ya doğumda ölürsem evlat kokusunu alamazsam diye. Sonra iyice duygusala bağladım eşime oğlumuz 15 yaşına gelene kadar sakın başka kadın alma oğlumuzu büyüt kendini bilsin sonra alcaksan üvey anne alırsın dedim. Yavrumun psikolojisini bozma dedim tutamadı. Kendimi ağladım baya. Bu ara doğum da ölüm korkum var :KK43: sizde de oluyormu ? Eşim başta ölümden korkuyorum zannetti oda var ama asıl korkum evlat sevgisini kokusunu tadamamak dedim. Ben mi çok duygusalım ya :KK43:

geçen gün bende böyle şeyler düşünüp ağladım eşime dedim bana bişey olursa oğlumu üvey anne eline bırakma ver anneme o baksın dedim.. kızdı olumsuz şeyler düşünme Allaha dua et bize verdiğin evladımızı sağlıkla sıhhatle büyütmeyi yetiştirmeyi nasip et diye dilekte bulun dedi..herşey gelebilir insanın başına ama sen en iyisini iste dedi..o böyle konuşunca rahatladım..Güzel şeyler düşün canım inş rabbim yavrularımızı hayırla dogurup büyüttüğümüz günleri bize nasip eder..

geçen gün bende böyle şeyler düşünüp ağladım eşime dedim bana bişey olursa oğlumu üvey anne eline bırakma ver anneme o baksın dedim.. kızdı olumsuz şeyler düşünme Allaha dua et bize verdiğin evladımızı sağlıkla sıhhatle büyütmeyi yetiştirmeyi nasip et diye dilekte bulun dedi..herşey gelebilir insanın başına ama sen en iyisini iste dedi..o böyle konuşunca rahatladım..Güzel şeyler düşün canım inş rabbim yavrularımızı hayırla dogurup büyüttüğümüz günleri bize nasip eder..
Amin inşaallah canım. Eşimde daha sünnetini yapcaz asker edicez nereye gidiyon sen dedi. Oda beni rahatlatmaya çalıştı. Esiyo geçiyo işte düşünceler..

Amin inşaallah canım. Eşimde daha sünnetini yapcaz asker edicez nereye gidiyon sen dedi. Oda beni rahatlatmaya çalıştı. Esiyo geçiyo işte düşünceler..

eminim her hamilenin aklına gelen olumsuz düşüncelerden biz ne ilk ne de son olacağız..Annelik duygusu bize doğuştn verilmiş..hamilelikte tavan yapıyor bişeylerin eksik kalma ihtimali bizi böyle düşünmeye itiyor..neyeki az bi zamanımız kaldı hayırlııyla kucağımızada alıp anneliği en doruklarında yaşarız:anneadayı:

eminim her hamilenin aklına gelen olumsuz düşüncelerden biz ne ilk ne de son olacağız..Annelik duygusu bize doğuştn verilmiş..hamilelikte tavan yapıyor bişeylerin eksik kalma ihtimali bizi böyle düşünmeye itiyor..neyeki az bi zamanımız kaldı hayırlııyla kucağımızada alıp anneliği en doruklarında yaşarız:anneadayı:
Amin canım ağzından bal damlıyo. Yavrumu bi kucağıma alsam rahatlıycam inşaAllah. Lohusalık biter bitmez de bi şükür namazı kılcam. Çok zormuş anne olmak ..

Back
X