Muhakkak beslenme önemli ama her bünye besleyemiyor bebeği.. Yeğenim 37+1 de 4 kilo doğmuştu ki ablam öyle aman aman özenli beslenmiyordu.. Bi arkadaşım da kuş sütünün eksik olduğu mükemmel sofralarda beslendi ama çocuğu 40 haftalık,3 kilo doğdu.. Varoş yerlerde beslenme yok,pislik içinde taş gibi toraman bebekler oluyor.. Tuhaf işte :)Kilo alması da genetik olabilir o zaman. Birisî bişey yer bebişi kilo alır başkasının bebîşi almaz mesela .
Benim anacım 1 aydır İzmirde ablamın yanında,ordan elbistana abimin yanına gidecekti ama demiş benim aklım hep Aytende,direkt onun yanına gidicem,bu hafta sonu gelecek inşallah,süper olacak benim için :)Iyi akşamlar bugün hızınıza yetisilmiyor okudum misafir gibi disardan takılcam napıyım
eve girip kanepeyle bütünleştim yine rabbim sonumuzu hayreylesin gemileri yakıp izne cıkmaya karar veriyordum tam o tarih sınav ödev teslim haftası cikti öyle de bir şans yaniyerime birini hemen bulamazlar diger arkadaslarimin hakkına girmek istemiyorum okul idaresi benim isi onlara yıkar çünkü iki ucu moklu değnek oldu iyice bu is. Haftaya yine program degsiyomus onu da öğrendim tam süper oldu hastayım yorgunum annemi isterdim yanımda ama nerdee hic gelelim mi diyen yok düşünüp düsünüp daha da kuruyorum kendimi bugün
piyasadaki ıslak mendillerden ucuz olan ama mendılı hoşunuza gıden bır tanesını alıp suyun altında yıkayın ve dondurma kutusuna yada sızın daha cok hoşunuza gıdecek ağzı sıkı kapanacak suslu bır kutuya hafıfcesıkarak yerlestırın veburdan alıp kullanın.Bakin size ne göster cem
ucundan anne ısırıyor tatlı kısmı dılıne dudağına degdırıyorsunbebeğe hurmayı nasıl veriyorsun, kabuğu hariç içini elinde ezip ağzına mı sürüyorsun??
Canım senin tarif ettiğin gibi bnmde ayakta durduğumda göbek deliğim geriliyor ama onun dışında cmrtesi akşamı yaşadığım şey sanırım yalancı sancı denilen bişeydi. Bugünde uyandığımdan beri alttan şeyime bişiler ara ara batıyor gibi oluyor benim alt tarafta bişiler oluyor ama hayrolsun tanımlayamıyorum. Israrla haftaya gitmeyi planlıyorum dr.a :)yalancı doğum sancısı değil benim dediğim. ben doktora sordum yalancı doğum sancısını o da karnın sertleşmesi demişti günde 7 8 defa filan olması normalmiş. bu dediğim alt kısımda ağrı sancı batma hissi değil sadece göbek deliğim de acıma var. çok ayakta durursam oluyor bu cuma doktor kontrolüm var onu da sorarım artık ne demek diye. ayrıca hareketlerinde sürekli değişmeler olması da normal ha alt tarafta ağrı sancı olursa evet doktora sormakta yarar var bence. benim kimi zaman içeri vuruyor kimi zaman geriniyor kimi zaman ise resmen karnımı hoplatıyor :) yeter ki tepişsin ne şekilde olduğu çokta önemli değil sanırım :) kasıklarda hareket etmesi benim genelde yatağa yattığımda oluyor ve hep sol tarafımda yatarsam oluyor. ama sürekli değil.
Canım şükür geçti ya ilaçları kesince şimdi tekrar kan ilacına başladım pazrtesiden beri canım dr.um sadece troid ve kan ilacıyla devam et dedi. Bakalım 12 aralıkta kontrole gidicem. Öncesinde de sağlık ocağında izlenimim var tahlil isticem değerlere baktırcam ilaçları kesince ne alemde die. İlk çok korkmuştum vallahi kolestazı fln çıkacak die çünkü bnm annemde hamileliklerinde kaşınırmış erkek kardeşimde daha fazla olmuş ve doğumdan snra hemen geçmemiş dr.lara gitmişler. Ama ona teşhis bişi konulmadığı için tedirgindim ama bnm bariz ilaçları kesince kaşıntılarda kesildi.Nur2808 cnim senin kasintin gectimi?
Benimde hem sağ hem sol bel boşluklarıma aynı anda vuruyor kasıklarada vuruyor diyorum bu çocuk içerde hayat maksimumda die reklamda açıyorlardı ya kolları bacakları sağa sola öle mi duruyor ve her yerden vuruyorvallabenımde yan duruyor sanırsam sağdan bır vuruyoraynı anda solumda da tekme oluyor..sağlı sollu dalıyor pipili banagece kız uyandığında gıdıyorum yanına aman Allahım gece ben uyurkenbıle uyumuyor yahu..oylede vuruyorkı sıkıyosa sen uyu.. kızımda hıc bılmezdım böyle seylerı pipili bılmedıklerımı ogrettı sagolsun
günaydın kızlar herkese hayırlı günler
bişey soracağım
ben akşam kıyafetleri bebek programına attım ama çalıştırmamıştım
annem programın çok fazla olduğunu söyledi
bebek programı 90 derece ve 2 saat 35 dk sürüyor
30 derecede en kısa programa ayarla onu dedi
ben hemen programı iptal ettim ama hala iptal olmadı
siz kaç derecede yıkadınız
makinanın fişini çekeceğim artık hala iptal edemedi programı
Bizim nikah tarihimizde 11.12.13 dü canım hiç ayarlamamıştık ama sarıyer belediyesinde görevli bize bu tarihi vermişti saatte 15.15 te idi nikahımızo zaman sen bizim evlilik tarihimizi de çok seversin. 09.09.09 :)
zor durum valla canım ben evli filan değildim eşim 15 ay yaptı askerlik hemde kıbrısta onu beklemek işkenceydi. öyle çarşı izni veya eve gelme izni filan yoktu totalde 1 sene görmedik birbirmizi sadece günde 2 defa arardı oda aynı saatlerde olurdu hiç biryere gitmezdim o arıyacak diye ay hatırlayınca içim bir kötü oldu :) umarım hakkınızda hayırlısı neyse o olur. yaş büyütme ile olacak bir durum olduğunu sanmıyorum o şartı koyduysalar yaş büyütme olmaz içinde sanırım.
ya hsonu arkadaşım da 3.5 aylık bebeğine ek gıdaya başladıklarını söyledi dr söylemiş hem de ..ben de anlamadım hep 6 aydan itibaren başlanır diye biliyorduk değişti mi o prosedur acaba artık
piyasadaki ıslak mendillerden ucuz olan ama mendılı hoşunuza gıden bır tanesını alıp suyun altında yıkayın ve dondurma kutusuna yada sızın daha cok hoşunuza gıdecek ağzı sıkı kapanacak suslu bır kutuya hafıfcesıkarak yerlestırın veburdan alıp kullanın.
nıye mı? en guvenılır ıslak mendılın ıcınde bıle kımyasal olduğunu unutmayalım.. en pahalısı bıle bebegınıze pısık yapabılır pekala..
pekı pişik olduğunda en sağlıklı ve kesın olan cozum ne..popoyu suyun altında yıkayıp kurulamak degılmı? ıste bu yöntemle hıc pısık sorununuz olmayacak..
yanımda taşıyamam dersenız yıne çantanız ıcın 1 tane hazırlardan guvendıgınız bır paket bulundurabılırsınız...ama ev ıcınde en ıdealının bu olduğuna ınanın..
cok yakınımda bır bebegın altı adeta ciğer gıbı yara olmuştu..pişik falan degıldı yanı.. kadın markalara cok düşkün sureklı ıslak mendıl degıstırıyor bez degısıtıyor ılaclar kremler falan kâr etmedı..dr kendısıne ıslak mendılı yıka ılacından arındır ve oyle kullan demıs..kadın anlatırken bıle hala sasırıyorum hıcbırseyın gecıremedıgını bu yöntem nasıl gecırdı dıye derdı..
nacızane
piyasadaki ıslak mendillerden ucuz olan ama mendılı hoşunuza gıden bır tanesını alıp suyun altında yıkayın ve dondurma kutusuna yada sızın daha cok hoşunuza gıdecek ağzı sıkı kapanacak suslu bır kutuya hafıfcesıkarak yerlestırın veburdan alıp kullanın.
nıye mı? en guvenılır ıslak mendılın ıcınde bıle kımyasal olduğunu unutmayalım.. en pahalısı bıle bebegınıze pısık yapabılır pekala..
pekı pişik olduğunda en sağlıklı ve kesın olan cozum ne..popoyu suyun altında yıkayıp kurulamak degılmı? ıste bu yöntemle hıc pısık sorununuz olmayacak..
yanımda taşıyamam dersenız yıne çantanız ıcın 1 tane hazırlardan guvendıgınız bır paket bulundurabılırsınız...ama ev ıcınde en ıdealının bu olduğuna ınanın..
cok yakınımda bır bebegın altı adeta ciğer gıbı yara olmuştu..pişik falan degıldı yanı.. kadın markalara cok düşkün sureklı ıslak mendıl degıstırıyor bez degısıtıyor ılaclar kremler falan kâr etmedı..dr kendısıne ıslak mendılı yıka ılacından arındır ve oyle kullan demıs..kadın anlatırken bıle hala sasırıyorum hıcbırseyın gecıremedıgını bu yöntem nasıl gecırdı dıye derdı..
nacızane
Iyi akşamlar bugün hızınıza yetisilmiyor okudum misafir gibi disardan takılcam napıyım
eve girip kanepeyle bütünleştim yine rabbim sonumuzu hayreylesin gemileri yakıp izne cıkmaya karar veriyordum tam o tarih sınav ödev teslim haftası cikti öyle de bir şans yaniyerime birini hemen bulamazlar diger arkadaslarimin hakkına girmek istemiyorum okul idaresi benim isi onlara yıkar çünkü iki ucu moklu değnek oldu iyice bu is. Haftaya yine program degsiyomus onu da öğrendim tam süper oldu hastayım yorgunum annemi isterdim yanımda ama nerdee hic gelelim mi diyen yok düşünüp düsünüp daha da kuruyorum kendimi bugün
cnm bnde kıyafetleri tamamladm besık araba flan kaldı.bu aralar bebegmde sıkıntı var.suyum azalmıs.onla ilgilenyrzEvet gerçekten çok da keyifli.Allah hepimize aldıklarımızı güle güle giydirmeyi , kullandırmayı nasip etsin.Biz de oto koltuğu, bebek arabası ve beşiği aldık.Kıyafetler bir kısmı hediye geldi bir kaç tane biz aldık.Emzik, biberon da aldık bakalım.Aklımıza geldikçe eksikler tamamlanıyor.Odasını da yakında sipariş edeceğiz, sizde durumlar nasıl,başladın mı alışverişe?
bool bol havuç suyu ıcmelısın..ıbrahım saracoglu tavsıyesı..bu sıkıntısı olanların hemen hepsınde ıse yaradığını soyluyrolar..cnm bnde kıyafetleri tamamladm besık araba flan kaldı.bu aralar bebegmde sıkıntı var.suyum azalmıs.onla ilgilenyrz
canım gercekten mi.cok saol.ztn doktorumuz hafta sonu bizi erzuruma bir profesore yonlendirdi.bebekte bir sıkıntı cıkmadı cok sukur.suyun neden azaldıgını bulamadılar.smdi cigerleri gelissin die ıgne vurulyrm.insallah zamanında dogar bebeğimbool bol havuç suyu ıcmelısın..ıbrahım saracoglu tavsıyesı..bu sıkıntısı olanların hemen hepsınde ıse yaradığını soyluyrolar..
Canım çok çok geçmiş olsun.İnşallah zamanında doğar, lütfen moralini yüksek tutmaya çalış.Her şeyin başı moral ,profesor de umuyorum sizi güzel yönlendirir,tekrar çok geçmiş olsun.canım gercekten mi.cok saol.ztn doktorumuz hafta sonu bizi erzuruma bir profesore yonlendirdi.bebekte bir sıkıntı cıkmadı cok sukur.suyun neden azaldıgını bulamadılar.smdi cigerleri gelissin die ıgne vurulyrm.insallah zamanında dogar bebeğim
Esobacığım canım benim ağlamayan bebe var mı?bu sıpa hep ağlıyor ama.
Tutuşuna ben de takıldım açıkçası küvete sokmak daha insaflı geldi.Bebişin boğazından tutuyor yaw. Bir de kulak kapamak hiç aklıma gelmezdi. Bunları bilmek lazım gerçekten.
Benim anacım 1 aydır İzmirde ablamın yanında,ordan elbistana abimin yanına gidecekti ama demiş benim aklım hep Aytende,direkt onun yanına gidicem,bu hafta sonu gelecek inşallah,süper olacak benim için :)
Gel diye kendin mi söylesen ki canım? Beni de arayan yok ben de dayanamadım anneme dedim en sonunda çağırıcam seni de ablamı da alışveriş yapıcaz dedim
Valla yapmayalım bişey Allah korusunnasıl temızlıkmıs o adam doğurtan cinsten..halımı çırptı kımbılır ne ettı..
gercekten bizi cok mutlu etti doktor.su an için tehlike sınırında bi azalma yok dedi.ama her ihtimale karsi erken dogarsa ciğerleri gelişsin diye igne vurulyrm.sadece takip edckler 15 gunde bir.neyseki kızım cok hareketli teyzesi bni korkutmuyorCanım çok çok geçmiş olsun.İnşallah zamanında doğar, lütfen moralini yüksek tutmaya çalış.Her şeyin başı moral ,profesor de umuyorum sizi güzel yönlendirir,tekrar çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?