geçmiş olsun. az kaldı 32 ye geçer merak etme. hazılığında tamam nasıl olsa. yat boşver her şeyi..Cok saol cnm valla iki gundur harap oldum hele ilk yaticaksin dendiginde fenaydim smdi moral olarak iyiyim ama aklimdan bin tane sey geciyo doktor 32yi atlatalim rahay etcez dedi bakalim artik
aynen aynen. bizde bu hafta sonu yatağın yerini değiştirecektik yapmadık. dopal alacaktık almadık. haftaya kaldı da haftalar bıtıyor sankı. h.içi ikizin evde olması 8 i buluyor. aksam aksam bir şey yapası gelmiyor ınsanın. aslında yapsam bunalıma da girmeyecegım.bizde genelde h.içi hafta sonu yapalım diye yapmıyoruz , hafta sonu da sonraki haftaya bırakıyoruz : )))
ben de ayni dusunuyorum. Esime dedim sana nazlanmam lazim bi daha hamilelik yasamam belki bu da bitiyor. Nazlan baklim dedi nasil nazlancam bilemedim. Iyiyim aslinda yani ama burda kimseye anlatmadigimiz duygularimzi paylasiyoruz. Yoksa yakinlarimiza sorsak iyi derler bizim icin onlarin hberi yok : )biraz da bizim psikolojimiz hassas sanırım. herkesten ilgi bekliyoruz destek bekliyoruz. herkesin de ayrı bi hayatı sorumlulukları var unutuyoruz. ben de nazlanmıyorum ama allaha şükür bi sıkıntım da yok. olmasın diye de allaha dua ediyorum. rabbim kimsenin eline düşürmesin.
ev işlerini de yapabildiğim kadar yapıyorum. hem çalışıp hem evi idare etmeye çalışıyorum. ama yapamasam da eşim neden yapmıyorsun vs gibi bişi demez. yemek yoksa ekmek arası da versem yer. nie burası kirli demez. doğuma kadar idare edeceğiz mecbur geçici bir durum zaten çoğu gitti azı kaldı.
sen bir konu aç 2015 şubat anneleri için püf noktaları dıye orada paylaş barı hepısı vır arada olsun.gordugunuz şey..
muskat cevizi ve nöbet şekeri.. muskatı bıçakla kazıyacaksınız nöbet sekerınıde sert bır seyle döveceksınız..ıkısını ınce bır elekten gecıreceksınız..sonra bebegın emzıgını buna günde 3 kez batırıp ağzına sokacaksınız..pattır pattır gaz çıkaracak hıc gaz sancısı çekmeyecek
emzık almazsa bebeklerınız cay kasıgına mercımek kadar koyun toz karışımdan kendı sutunuzden sıkın ve ıcırın günde 3 kez..
peki ben bugün ağrılardan bahsediyorken, "iki göğüs arasındaki kaburgaları ağıran var mı?" diye sorayım :)
Sende de mi şeker çıktı?anladım canım diyet yapmaya çalışıyorum ama zaten çok fazla yemediğim için nerden kışıyım şaşırdım şeker atmayı kestim çayıma pohaça alırdım sabahları arada onu bıraktım bakalım inşallah azalır suyum.
Ben normal doğum düşünmediğim için bebğin kilolu olmasına takılmadım ama senin dediğin hipo glisemi hakkında bir şey bilmiyorum tehlikeli bir şey değildir umarım
başka bır bılgı daha
(ALINTIDIR)
bende gaza karşı kullandığım silahlardan bahsedeyim size:))
belki çok şaşıracaksınız ama gaza bire bir iyi gelen 1. silahım KİMYON.. ama bildiğimiz toz kimyon kullanmıyorum çekilmemiş diri kimyon kullanıyorum. malum toz baharatların içine istenmeyen farklı şeyler de karıştırabiliyorlar.
bir çay kaşığı kimyonu cezveye koyup üzerine 1 bardak kaynar su döküyorum. 5 dk dinlendikten sonra ocakta bir taşım kaynatıyorum ve süzüp, soğutup oğluma veriyorum.ne gaz kalıyo ne bişey.. bunu kayınvalidem söylediğinde çok şaşırdım onlar hep yaparmış. hiç gaz problemi de çekmemiş çocuklar torunlar.. internetten araştırdım. kimyon gaza iyi geliği gibi kemikleri de geliştiriyormuş.
ilk haftadan itibaren yavaş yavaş çoğaltarak verilmeli. önce 1 çay kaşığı ile başladım. şimdi oğlum 2.5 aylık ve her gün 60 ml veriyorum.
gaza karşı 2. silahım da çörekotu, nöbet şekeri ve muskatı
(aktarlarda bulabilirsiniz)
(100 gr çörekotu, 3 muskat, 50 gr nöbet şekeri) iyice havanda dövüp tülbentten geçirerek toz haline getiriyorum ve emziği bu karışıma batırıp veriyorum günde 1-2 kere.. bunu da annemden öğrendim ve ilk 1 ay uyku nedir bilmeyen komşumuz bunu uygulayınca rahat yüzü gördü. çocuğumuza bir zararı da yok. yalnız bunu balla karıştıranlar varmış. kesinlikle 1 yaşına kadar hatta 3 diyen uzmanlar bile var bal vermeyin. çocuğun midesi için çok ağır. kabızlık ve daha sonrasında önemli hastalıklara yol açabiliyor.
Hanimlar merhaba iki gundur hastanedeydim benim oglan gelmeye niyetlendi sancilarim artti smdi evdeyim ve yatis verildi dua edinde biraz daha dursun oglum
ya benle dalga gecıyor herkes . bebek hastaneden çıkıp kartopu oynamaya gıdecekmıs gıbı davranıyormuşum. aslında cok usuyen bırı degılım ama nedense bebek konusunda üşüme meselesine cok taktım.
şuan bile sağ tarafta toplandı top gibi oldu sol taraf boş ve karnım sert hep ama sancı kasılma yok henüz
Ya şimdi küfür gibi gelecek ama sizin her gün bir yeriniz ağrıyor sızlıyor duygusallaşıyorsunuz falan filan ben kendime anlam veremiyorum.İlk üç ay midem bile bulanmadı sonra ağrılar başlar dediler tık yok sapasağlamım kemikler kaslar açılır dediler o da yok hiçbir yerimde ağrı yok uykusuzluk yok iştahım da aynı 7 kilo aldım ama hiç ağır değilim çalışırken falan hiç zorlanmıyorum dr a her gidişimde şikayetim yok diyorum.Fazla güzelleştin diyor o daAnlamadım ben, hamileleğe dünden razıymış vücudum. Çok da aktifimdir ders saatim çok öğrenciler diyor birdiniz iki oldunuz hakikaten iki canlısınız hocam üstüne her gün 1 saat yürüyorum yorulmuyorum bile.Ama tabi kafam oldukça rahat huzurlu acaba diyorum tüm sorunlar zihinsel mi?
sen hep fuardan alışveriş yapacam fuar zamanını bekliyorum dedikçe aklımdan inş erken dogum riski olmaz diye geçirirdim senin kız aceleci çıktı inş kasılmaların normaldir zamanını bekler doğmak için
Hanimlar merhaba iki gundur hastanedeydim benim oglan gelmeye niyetlendi sancilarim artti smdi evdeyim ve yatis verildi dua edinde biraz daha dursun oglum
ben varım , ama kaburgam mı ağrıyor bilemiyorum , çünkü tam o noktaya elimle azcık bastırıyorum ağrı oluyor, oradaki etim ezilmiş gibi
cuma günü babamı hastaneye yatırdık yemek yiyemiyordu boğazında modül var dediler fakat doktoruyla bugün konuştuk yemek borusu kanseri olmuş.haftaya ameliyat edilecek doğum üstü bir anda oldu annem yanında doğuma az kaldı kv gelmez hayatta yanıma gelsede benim psikoloji bozulur napıcam bilemedim bir yanda babam bir yanda ben tek başıma mücadele edicem allah bana yardımcı olsun
benim kızada örcem ondan aldım ip çok tatlı duruyo :)
serum yada iğne vermedimi kasılmaların baya fazlaymıs cünkü nst ye girdiğinde sonuclar nasıldı. ben 25 haftalıkken yasadım cnm o korkuyu 45 günden fazla küvezde kalır dedi doktor aglamaktan harap olmustum ama simdi cidden büyük tehlikesi yok kuveze bile girmeden direk cıkılabilir.. 32den sonra hiç tehlike yok hele bende bekliorum su 32 olsa cok rahatlıcamCok saol cnm valla iki gundur harap oldum hele ilk yaticaksin dendiginde fenaydim smdi moral olarak iyiyim ama aklimdan bin tane sey geciyo doktor 32yi atlatalim rahay etcez dedi bakalim artik
aynen aynen. bizde bu hafta sonu yatağın yerini değiştirecektik yapmadık. dopal alacaktık almadık. haftaya kaldı da haftalar bıtıyor sankı. h.içi ikizin evde olması 8 i buluyor. aksam aksam bir şey yapası gelmiyor ınsanın. aslında yapsam bunalıma da girmeyecegım.
insan ne kadar aktif olursa o kadar ıyı oluyor hem ruhsal hem fızıksel. tembellik bulanıma sokuyor sankı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?