2015 Şubat Anneleri

yılın son günü
şöyle bi dönüp balıyorum geçen yıl yine yılın son günü yeni kürtaj olmuşum berbat bir ruh halinde
neden sürekli kaybediyorum bunun sebebi olmalı diye nette benim gibi olanların hikayelerini okumuştum yılbaşı akşamı
bilebilir miydim bu senenin son gününde doğum için gün sayacağımı...
sağlıkla kucağımıza alalım kötü günler geride kalsın inş

ocak annelerinin bir çoğu aralıkta doğurdu
şubat anneleride ocakta doğurur
benim gibi ocağın sonu olanlar napar bilmem
güya benımde ocak sonu..gorucez bakalım

ben yıllardır kk ya uyeyım..taaaa bekarlıktan yanı..evlenıncede gırmeye devam ettım..sosyal bır cevre yoktu..dusunsenıze ANK.dan kalkıp 1000 km oteye başka bır dünyaya gelın gıtmıssınız..o donemde net elım ayağımdı .. hemende hamıs kalınca takıpten çıkıp yazmaya da başladım...ama bu durum esımı ınanılmaz rahatsız ettı..bın kere tartışmışızdır bu kk yüzünden..hamıleyken de sonrasındada..

sımdı arada yıne laf sokuyor bende bendeki o lafı çıkartıp mıslıyle ona sokuyorum susuyor umursamıyorum yanı ...

oyy anacım bu ne soğuk yaaa haşlandı suratım halbuki eskimo'lar gibi giyinmiştim ama suratımı örtecek birşey yok malesef. D:

bu arada bu bacak kapatamama derken mesela ben bacak bacak üstüne atamıyorum sürekli ayrık oturuyorum. ama benim karnımda aşşağıya inmedi ki. karnımın alt tarafında baskıda hissetmiyorum. yani aşşağıda bir kıpraşma vs yok hep yukarıda hareketler. nasıl bir pozisyonda hala anlamış değilim. haftaya kontrolde artık söyler doktor sanırım.

Insallah allah mükafatini kat kat versin. Hayirli evlat olsun ins.

Konusma tarzina hayranim. Cok Iyi yapiyosun. Aman ne bilsin Ne benimle ugrassin. Gitsin anasiyla yilbasina girsin sözde aksam Geri gelcek Bende yedim 2 saatlik yol sanki birakcaklar benim gicigima tuttarlar orda

peki doğum pozisyonu ne zaman almalı yada ne zaman alıyor ?
doğum pozisyonu almadan doğarmı bebek ?

Konusma tarzina hayranim. Cok Iyi yapiyosun. Aman ne bilsin Ne benimle ugrassin. Gitsin anasiyla yilbasina girsin sözde aksam Geri gelcek Bende yedim 2 saatlik yol sanki birakcaklar benim gicigima tuttarlar orda
aynı sehırde olsak benmkı de peslerınden ayrılmazdı..benım felsefem şu artık..
benım maddı -manevı ıhtıyacımı gorsun dene halı varsa onu gorsun..nerdesın nıye gecıktın nıyeole nıyebole dıye ustune düştükçe totoları kalkıyo yada karım bana hesap soruyor psikozuna gırıyorlar..yanı dusunsen kabahatlısın düşünmesen kabahatlısın..

Bizde de öyledir canım tereyağını kizartmayinca kokusu çıkmıyor sanki yada bana öyle geliyor bilmiyorum

selam güzel anneler :)

öncelikle yeni yıl hepimize sağlık, mutluluk, huzur getirsin

annemi yolladık dün akşam, 3 aydır görmüyordum ne çok özlemişim. keşke daha fazla kalabilseydi 2 gece kalabildi sadece...
gözümde büyüyen temizlik işleri bitti; kızımın dolabı, odası yerleşti. hastane çantasının da içine koyulacakları hazırladık beşiğin içine, ben sadece çantaya koyacağım.

sabah hastaneye gittim, randevu alamadığım için polikliniğe gitmiştim ama sabah hoca gördü beni 2 dk baktı hemen. geçen sefer bağırsakları dilate görmüştü takip demişti, düzelmiş anlık bir şeymiş demek ki dedi.
bebeğin iri, gerçi sen de iri yapılısın, olabilir dedi, eşimle benim doğum kilolarımızı söyleyince daha normal baktı.
şeker çıkmış mıydı sende dedi; yok dedim ama yine de 2 hafta sonra açlık-tokluk bakılacak.
tansiyonunu kontrol et 140-90 ı geçerse gel hemen dedi. 2 kere yüksek çıkmıştı ama kapanmak bilmeyen çenem tansiyon ölçülürken bile çalışıyordu
ilk defa nst ye de bağlandık ama "oynak bebek sendromu " yaşadık. kızım yerinde durmadığından zor yakaladı kalp atışını, 2-3 kere de düzeltmek zorunda kaldı hemşire ama o da iyi çıktı...

bu arada bizim yılbaşı programımız da arkadaşın çocuğunun doğum günü :) 12 den önce evde oluruz galiba...
eşime inat etmiştim bir şeyler ayarla diye ama o da olay falan çıkar diye korkuyor...

bu durumda yılbaşı sofrası da hazırlamıyorum; uykusuzum da biraz uyuyup akşama enerji depolayayım ben...

ben yokken 100 ü aşmış sayfalar okuyamadım

ben de ayırıp oturuyorum bacaklarımı..ama gobegım kucağımda gıbı degıyo bacaklarıma..rahat edemiyorum,kızımda böyle degıldı,gobegımde assagıda degılmıs :/amannn ne bılem yaa
peki doğum pozisyonu ne zaman almalı yada ne zaman alıyor ?
doğum pozisyonu almadan doğarmı bebek ?
bu sorularınnet cevabı yok..bebek Allah ne zaman dılerse o zaman doğum pozısyonu alırve assagııner..
doğum pozısyonu alması hemen dogacagı yada erken dogacagı anlamına da gelmez herzaman..
bas assagı donduğu halde sezo olan nıce ınsanbılıyorum sırfbebek kanala gırmedı dıye..

doğum sonu kestırılemeyen sadece tahminlerle ılerleyen bır süreç..Allah de otesını düşünme

senin haftan için doğum pozisyonu almış olması tehlikeli olmaz mı ama

Canim. Benim zaten erken dogum riski var 5 ayliktan beri kizimin kafasi asagida. Tehlikeli tabi rahim agzi kisaliyodu en son durmustu ama hani derler ya karni düsmüs diye benim öyle Yani kizimin El hareketlerini Cok afedersin tam kasiklarimda asagida hisediyorum düsün. Alistim ama artik ama bi yandan seviniyorum ilk sezeryandi simdi normal dogum olasiligi Cok yüksek Ondan seviniyorum Yani.

Evet canim aynen gitcem dedi git dedim, sen gelcenmi diyo ben bu halde NAsil gelim heryer kar kaplamis 2 saat yol ben gelemem dedim oda gitti

senle bende bır durum var sankı. bunlar yemıyor bence.

sen benim yemediğime inanırmısın nasıl yediğimi ve kilo aldığımı bilirsin ama gerçekten şu bir aydır pek kilo artışım olmadı gram gram fark ediyor yoksa kilo kaldı 83 te.bebek ne durumda bilmiyorum kilo aldı mı durdu mu artık haftaya onuda öğrenicem.

Sonunda yaptırdım , korktuğum gibi geçmedi.Ağdayı yapan hanım da çok dikkatli ve sakin yaptı.Sonunda kurtuldum,darısı yaptıracak arkadaşlarıma, doğuma kadar idare eder inşallah.Canım sen de yaptır kurtul, erteleye erteleye çözümü yok,inşallah seninkide hemencik biter acısız.Doğumgünün de şimdiden kutlu mutlu olsun şeker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…