2015 Şubat Anneleri

Slm kizlar.dr um izne ayrilacagi icin dogum -tabi bebegin o zmna kdr beklemesi sartiyla-ocagin son haftasibolsun dedi.38+3 te fln yapcak gibi.erken mi?

ya bu sezeryanla alakalı denılıyorkı

spınal(belden uyuşmalı )ıgne beyın omurılık sıvısı na gırdıgınden direkt beynı etkıleyıp siddetlı bas ağrıları yapıyormuş doğum sonrası..bel ağrısı da olduğu olurmuş..

epidural sezo da(buda belden uyuşmalı):bele katater koyuyorlarmış ve amelıyat sonrası gerekırse agrı kesıcıyı burdan verıyolrmıs.. omurılık arasına gırdıgı ıcın ıgne bu seferde siddetlı bel ağrıları oluyormuş ve zaman zaman uzerınden yıllar gecsede bel ağrıları hep olurmuş..

genel anestezılı sezo da ıse amelıyat sonrası uyanırken cok sancı oluyormuş ..

yaptığım kamu araştırmaları dogrultusunda bu bılgılere ulaştım..

Son düzenleme:
Slm kizlar.dr um izne ayrilacagi icin dogum -tabi bebegin o zmna kdr beklemesi sartiyla-ocagin son haftasibolsun dedi.38+3 te fln yapcak gibi.erken mi?
Normal gibi cnm benimmkizimda 38+5 de kendisi gelmisti 1 hafta erken genelde bebeklerde ole geliyo zateb

ayy vallahı sasırıyorum ben sıze..mıllet yesın dıye börek yapacam goturcem o dar vakıtte.yahu onlar bana getırsın asıl..mıllet banamı bakmaya geliyor tıkınmaya mı..

Kendi igrencliginden öyle söylüyordur.ya bi iğne olacak doktorlara hemşireler ebelere sevgi merhamet asilayacaksin.madem öyle sevmiyorsan yapma su isi kardeşim ya.eskiden uğur dündar hastaneleri filan gezip bunları rezil ediyordu ya ne guzeldi o zamanlar.

Bimere şikayet etsen ne olacak canım.ben de şikayet etmiştim çocuk hastanesini oğlumun ateşi çok yükselmişti gittiğimiz acillerde de çocuk doktoru yok diye bisry yapamiyorlardi gittik çocuk hastanesine bizi ateş düşürme odasına aldılar yemin ediyorum ne sedye var ne bisry sadece bi tane pis sandalye var odanın ortasında basılıp sıvanmış bi b.k var bana diyor ki hemşire olacak kadın atletini islatin da çocuğun üstünü sarın bari gazlı bez verin dedim veremiyoruz mikrop kapar diye diyor oğlumda neden mikrop olsun sensin mikrop odanın ortasında b.k var resmen her ay sgkya dünya paralar oduyoruz zehir zıkkım olsun inş. Doğru düzgün insan muamelesi görerek bakilamayacak miyiz sonra diyorlar ki hastaneler düzeldi neye kime gore duzeldi hayal dünyasında yaşayıp durun valla sinirim çıktı o yaşadıklarımız Hatirladim da

Canim ben genel anesteziyle olmustum herkezin agri esigi farkli ki bu durumda anestezi doktorubcok onemli tabi ben cok guzel uyanmistim agrimnyoktu sonradan oluyo ama devamli agrinkesici veriyolar yurimeye baslayinca zaten kendine geliyosun spinal ve epiduralde bende arastirdim ama yapilan yorunlarda herkez cok memnun hic ole sikayet olan duymadim amandedigim gibi anestezi uzmanincok onemli ve herkezin bunyesi farkli benim arkadasimin ilk cocugu nornal olmistu ikincisi genel sezeryandi ve ben niye okdr sanci cekmisim sezeryan daha rahatdi hic agrim sizim olladindemisti ama tabi herkezin farkli olur

ayy vallahı sasırıyorum ben sıze..mıllet yesın dıye börek yapacam goturcem o dar vakıtte.yahu onlar bana getırsın asıl..mıllet banamı bakmaya geliyor tıkınmaya mı..

Tikinmaya gelirler hic de demezler bu kadın doğum yapmış yorgundur bebeğiyle ilgilensin biz ziyaretimizi kısa tutalim demezler,illa çaylarını ayaklarına isterler onu da bırak üstüne bi de aç gelirler sofra kurup kaldirirsin.
Off kusura bakmayın kızlar sinirlerim acayip bozuldu

Aynen ole bide gelen kisa durup gitsin zaten dogumsan ciimissinnherkez bisey soluyonkafan kaldirmiyo hic cekilmiyo yani

Öyle bir ortamdaki Gazlı bez steril değildir zaten iyi ki vermemiş. Nasıl insanlar ben anlamıyorum.
Ben yinede şikayet yazıcam. Hatta şuan aklıma geldi bir metin yazıp bütün Tv'lere gazetelere de gönderecem. Belki bi ciddiye alan olur.
Bu işin fıtratı normal doğum demesini biliyorlar, önce kadınlara çocuklara insan muamelesi yapında siz fıtrat işi kolay. Bizde can atmıyoruz özel hastanelere gidip bıçak altına yatmaya ama devlete pislik yüzünden çalışanların davranışı yüzünden gidemiyosun özele gidince de%80 sezeryan. Sen önce bunu çöz sonra fıtratı konuş.
Çok gerildim yaw

Öldüm bittim artik iyice kötürüm gibi olmusum sonunda hastane cantamizı hazırladım fakat küçük çantaya bebisin esyalariyla birlikte sigacaz inadına cok ugrastim poff dışarda bir iki eksik de kaldı artık istanbula varirsak orda bidaha elden geciririm. Bebise cok eşya koydum uzun yola cikicaz ya korkuyorum kafamda deli senaryolar yolda belde dogum bisey olursa esim bilemez bulamaz diye bol yedekli bir canta yaptim ikimiz icin de. Inşallah boyle bir sey olmaz tabi. Bebis icim kiyafetti hurctu goturulcrkleri hurcladım ütüleri bozulmasın diye. Valize sıgmıyor hurclari iyice posetlesem öyle mi koysam bagaja olur mu ki kirlenirse korkum var o kadar yıkadım ütüledim ya. Daha benim büyük kuzumun iki ay giyecek kadar giyim vb esyasi var oyy nasıl sigcaz bilmiyorum sozum ona saatlerdir topluyorum ama naptgimi ben de bilmiyorum valla tek bildigim su an agridan geberdigim

Sezeryan olduktan sonra bir iki gün kalkıp yatmak için insanlara ihtiyaç var diyolar bu doğru mu?
ablam ilk gün biraz zorlanmıştı ilk yürütürlerken ikinci gün daha iyidi..
birde içerisindeki kan boşalsın diye karnına bastırmışlardı o feci kötü etmişti hatırlamak dahi istemiyor
iilk iki doğumu normal 3. yü sezeryan oldu
hangisi daha iyidi dersen sezeryan diyor

geçen ntv de doktor anlattı
bu belirtilerin hepsini herkes yaşamıyor azınlıkta diyor
herkeste baş ağrısı bel agrısı olacak diye kesin bir kanı yok
tabi yaşanmadan bilinmez
bende cok okudum epudurali özellikle anlatılanlar dogruysa bel agrısı yaşayan yok kadar az

hngisi daha iyi onu nasıl belirlicek ben ömrü hayatımda hiç ameliyat fln olmadım anesteziyi nasıl kaldırır nasıl uyanırım bilmiyorum ama çevremdeki bir kaç kişi belden yapılan o müdahale yerine genel anestezi ol dedi snrasında bel ağrısı vs yapıyormuş bel fıtığına sebep oluyormuş fln dedi. Çok sıkı tembihlemiş annemide kesinlikte sezo olursa izin vermeyin epidural spinal vs gibi şeylere genel anestezi alsın demiş. Ama dr.um ne der bilmiyorum bünyem ne tepki verir bilmiyorum hayatımda hiç ameliyat olmayışımın sıkıntısı mıdır tövbe yarabbim bu bilinmezlik hissi

Bu arada sen pipilini ne zmn görcen bakım bnde cuma gidemedim dr.a pzrtesi saat 14.45 e randevu aldık ilk kez öğleden snra gitcem bebişimi görmeye.

O gün o kadar çok korkmustum ki oğlum havale geciricek diye.Rabbim onların eline düşürmesin ne diyim sedye yok sedye.
Doğum icin hic devlete gitmedim ortamıni görmedim bilemeyecegim ama Annem ne zor şartlarda doğum yapmış su an senin bahsettigin şartlar iste.kaç yildir bu düzen değişmedi mi.neyse Allah bildiği gibi yapsın başka bisry demiyorum

bızde hastaneye kımse gelmez.eve cıkıncada gelırse komsular gelır ellerınde sütlerle :) ama ıkram yapılmaz belkı komposto falan verılır ayaküstü.enfazla yarım saat oturup gıderler...cunku zaten mevlut okunacak sonrasında..kimseye sofra falan hazırlayamam ..sırf ona ayrı buna ayrı ugrasmayım dıye mevlut okutuyorum ıste daha ne..ne tuhaf su mıllet yaaa ayıp vallahı..
ben 6 sında gıdıcem 36+0 oluyoruz ogun.. nasıp olursa gorucez bakalım pipiliyı

stres bunalttı senı hepten..aklını veremiyorsun sankı..hep acaba eksık mı cokmu oylemı böyle mı lerın var.. azsakınlesmeye calıs bacım..bu gıdısle gıdemeden dogurucan.

bi posete koy kiyafetleri agzini buz iyice elektrrikli supuegeyle havasini indir kuçucuk kalir, istedigin yere sigar o sekil,utusude çok bozulmaz oyle( çop poseti daha guzel oluyor)

Ah canim ben de senin gibi ilk normal yapip ikinciyide normal istiyordum ama benimkide ters ve sezeryan fikrine alistiriyorum kendimi hic istemesemde. Benim de 6 sinda randevum var bakalim donmusmu keretalar...
ters normal dogumu yapmayi onerselerde asla kabul etmem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…