Ben de kasik aldim olurda sut olmazsa emmezse diye.bi de bi tanidigimiz yeni dogum yapti sut olmamis hemsireler siringaya mama cekip gogsune damlatmislar ordan beslenmis anne kokusu duysun diye.cok mantikli geldi banaAçmadım daha, güzel mi kokuyor? Bugün bir kaşık aldım avent ten 25 TL idi. Bana kızanilir herkes. Çantaya konulacaklar listesinde plastik kaşık da görmüştüm. Ilk başta bebiş ememezse sütü o kaşığa koyup gerin diyordu. Sen de kaşık aldın mı canım?
EvetSenin bebiş ters mi hala..
Ben utu masasi disindakileri yaptim ama bu kadar uzun sürelerde ve sık değil.. Eşimeokudum simdi yazdiklarini.. Ogrensinde yardimci oldu. Diye.. Bugün beni amuda kaldırmaya kalkti basim AĞRIDI 1 saat :) tobe allahim ne halleere düştüm mmkızlaar kızlar benim bebekde makat gelişi duruyor şu an.deli oluyorum.dün ebe ablama gittim şu hareketleri tavsiye etti,secdeye gidiyoruz popomuzu iyice dikiyoruz atkı gibi bi şeyi popoya dolayıp birisi sağa sola popoyu sallıyor.6 7 dk sonra dört ayak pozisyonuna geçip 10 dk emekliyoruz sonra tekrar secde pozisyonu yine 6 7 dk popo sallamaya devam.ütü masasını sağlam bi şekilde koltuğa dayayıp ayaklar yukarı baş aşağı 10 dk duruyoruz.bunları günde 3 4 kere yapıyoruz..
bide inşikak süresini okumak.inşikak suresinde secde ayeti olduğundan Allah ona secde etmesini emreder ve çocuk da secdeye gider dolayısıyla dönmüş olur.
Ben yeni yıkattım canım. Tertemiz olmuş hiç nem yoktu parfüm kokuyordu.Gunaydin
Kisin halinyikamaya veren oldumu simdi vericem ama hava kotu nasil yikayip kurutuyolar acaba ya halikar islak nemli gelirde kokar kotubolur diye korkuyorun
Benim kaşık ateş ölçerin hediyesi idi. Tabak ve kaşık var.Aslında düşündüm yani evdeki çay kaşıklar da olur dedim ama yine de gittim aldım işte. 25 TL de çok tas.
İş olsun diye aldık. İki sene emzirdik diyelim iki sene emzirme sutyenimi kullanıcaz sanki.Ben de emzirme atlleti ya da sütyenini anlamadım.Hem bebek hepsini alacak ağzına deniyor hem de küçücük bir yer açılıyor.Emzirmek de bebeğin annenin kokusunu alması, koklaması, dokunması önemli değil mi? Sevmedim ben de .
Be erkenciyim diyelim bu zamana göre. Şimdilerde 24 ten önce evlenen bil yok etrafımda.20 mii
Ilk bebeğini eline alıcak en kart anne de bnm herhalde29
Ben utu masasi disindakileri yaptim ama bu kadar uzun sürelerde ve sık değil.. Eşimeokudum simdi yazdiklarini.. Ogrensinde yardimci oldu. Diye.. Bugün beni amuda kaldırmaya kalkti basim AĞRIDI 1 saat :) tobe allahim ne halleere düştüm mm
Ahh canım ne doğru söyledin. İki gün önce derya baykalın programında rastladım kadın çekirdeğe aşermiş hiç parası yokmuş isteyememişte kimseden. Sokakta yerde bulduklarının tuzlarını yalamış öyle gidermiş aşerikliğini. Bunu duyunca ağladım tutamadım kendimi. Çok mahzun oldum çok.ben acımdan ölsem ısteyemem kimseden bırsey.. kendısının dusunememesı de pek mümkün degıl..hamur ısı kokacağı Allahın emrı..neyse gectı gıttı
ben hamılelıktenoncede oyleydım..huyum böyle.. hamıle arkadaşım bızı yemeğe davet ettı..dedımkı sadece çorba yap gerısıne karışma..salatasına mezesine zeytınyaglısına tatlısına varana kadar yapıp goturdum evıne..hala da oyle..halbukı oda benımle aynı zaman larda hamıleydı..
vıcdan bambaşka bırsey..arayıpta canın bırseycekıyomu dıye ısrar eden çevremde belkıde onlarca ınsan var ama o kadar uzaktakı ınsanlarınyerıne kapıkomsunun yapmaması ayrıbır ayıp günah..
sukur gelır geçer.. hamdolsun kı almaya gucum var ya bıde olmasaydı..nıce hamıle kadın bılırım oyle..
Benim eşim gidip gelip alta doğru konuşuyordu. Hani bide bunu ışıkla yapın diyorlar bi deneseniz
Çok geçmiş olsun canım. Ucuz atlatmışsın verilmiş sadakan varmış.üşütmüş olamam canım ama akşam az kalsın zehirleniyormuşum
eşim evde değildi ben yalnızdım. tv seyrederken başım ağrımaya başladı hafiften
sonra uykum geldi
eşimi beklerken tv karşısında uyuklamaya başladım ama bebek çok hareketliydi sürekli vuruyordu uyuyamıyordum
sonra eşim geldi kokuyu ta kapıdan almış
eve kömür kokusu girmiş
girdi içeri sen iyimisin bu koku ne falan dedi
tabi ben koku duymuyorum alışmışım
yarım saat veya 1 saat daha geç kalsa Allah korusun neler olurdu kimbilir
bütün camları açtı evi havalandırdı
bana ayran yaptı içtim birazda üzerine yoğurt yedim kendime geldim baş ağrısı falan geçti
Karadeniz kadınının genelinde var bu sanki.
Orada kimbilir asgari ücret 3000€ falandır.Buradaki maaşın dio :)
İş olsun diye aldık. İki sene emzirdik diyelim iki sene emzirme sutyenimi kullanıcaz sanki.
canım sn nerelisin ? karadeniz diyince; ben trabzonluyum.
Maşallah. En az on kilo vermişsindir.Amin çok teşekkür ederim. Çok şükür biz iyiyiz pztesi kontrolümüz var inşallah herşey yolundadır iyi bakmışımdır yavrularıma.
Amin cnm darısı hepinizin başına inşallah.
amin inşallah. kızım 2800, erkeğim 3200 küsür spinal anestezi ile doğdular. (Maşallah deyin lütfen) Emiyorlar ama çabuk yoruldukları için yeterli gelmedi hemen kan şekerleri düşüyor o yüzden sütü sağıp veriyorum ayrıca mama takviyesi de yapıyorum mecburen.
Burda çok fazla yazı olduğu için fırsat bulup hepsini okuyamıyorum eğer bir sorunuz varsa mesaj atın fırsat buldukça yanıtlarım. Şimdiden sizlere Hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum
G.hane biz içerdeyikcanım sn nerelisin ? karadeniz diyince; ben trabzonluyum.
esoba ya sordun ama ben de trabzonluyum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?