Benim göbek deliğimden kestiler birde batından iki gün falan yataktan kalkarken içerden sızlama oldu gün gün azaldı.Ameliyattan sonra iyileşme Sürecin hızlı oldu mu? Oturup kalkılmıyor mu bir süre?
Evek az kaldııııBir yandan tedirginlik bir yandan heyecan ne değişik hislermiş canım ya.Benim de oluyor kasılmalar bakalım Cuma günü kontrol var yine ne diyecek merak ediyorum , açılma var mı diye bakacak yine.
Yok sezeryan için soruyorum.
Hayırlısını isteyelim kuzucum, sezeryan olma ihtimali hepimiz için geçerli, son ana kadar belli olmuyor ki.Hepimiz için bebiklerimiz için hangisi hayırlısı ise öyle doğuralım.İçini ferah tut.Valla ben 2 gündür alttan muayene oluyorum,yarin 3. Olacak. Ben doğumdan korkmuyorum da bazen sezeryan olacağım düşüncesi aklıma gelince midem bulanıyor aniden kusacak gibi oluyorum nedense.
Tabi ki düşünüyorum canım çalışıyor olmam bunlara engel değil ki işte de çalışırım 3 bebe yaparım ev işide yaparım Allahın izniyle bu bebişim evlilik akabinde hemen geldi o yüzden işe başlama imkanım olmadı kpss çalışamadım hamiş halimle bnm ilk zmnlar mide bulantıları oluyordu kötüydüm gerçi gene mide den çekiyorum yanıyor bu kezde. Ama bebiş doğsun aktif iş hayatında olmk istiyorum
Ben 27 yaşında evlendim.Zamanlar tam tütmüyor ben senden erkenciymisim demek ki 21 yasımda oğlumu 25 yasimda kizimi kucagima aldım.su an 27 yasimdayim hep tek sayılarda hamile kalmisim demek
Ben de seviyorum kalabalık aileyi, ben tek çocuğum zaten kardesim filan yok,erken zamanda annemle babam ayrıldılar öyle yalniz kaldık annemle,e akrabalar desen zaten bizim sülale pek kalabalık değil.. Çocuklarım birbirine hep destek olurlar inşallah...
Eşinin çocuklara bu kadar düşkün olması çok güzel.ve de istemesi tabii.benimki de çocukları çok severdi ama 3 tane çocuk yapmayı planlamiyorduk açıkçasıinşallah hersry Gönlünüze gore olur tatlım
Ben artik her gün azar azar da olsa yapicam sismenin yaninda bir de sol bacağimda sinir sıkışması oluyor o yüzden ara vere vere yapıyorum eskiden olsa bütün evi bir günde dip köşe yapıp çıkardım hey gidii
Benim göbek deliğimden kestiler birde batından iki gün falan yataktan kalkarken içerden sızlama oldu gün gün azaldı.
4 gün sonra işe gittim.
Birde vakıf Üniversitesinde olmuştum dikişler falan baştan savma ve çok kötüydü.
Yaa sezaryeni de.abartıyorlar benim annemin sırtı boynundan beline kadar kesik ve 15 gün sonra dikişleri aldılar.
Artık ne bir kızarıklık oldu ne morluk.küçücük kesikten ne olacak.
Anestezi iyi bir şey olmasada 15 dk sadece doğum.süreci.
Yavru doğurmak ta bisey yok ..sanci isi zorluyor sadece.. Ne kesik ne dikis anlamiyirsun.. Dusun ebe konusuyor benle ya diyorum sen ne cok konusuyon az susta uyuyum ben. Cataldami uyucan diyo .. :) yavv elleme allah askina da uyuyum sen dikisini yap isine bak diyorum.. Oyle anlamiyorsun yaniama millet sanciyi bebegi dogumu birakiyor yok keserken aciyomu diye dusunuyo :)
Aslında anneler için esnek çalışma saatleri olsa hem bebişlerimizle ilgilenebilsek hem para kazansak süper olurdu. Ben Bebişlere en iyi anne bakar diye düşünüyorum Çalışınca da bir bakıcı tutmak gerekicek nasıl güvenicez ki onlara. Çok zor yaw. Aslında evden çalışılabilecek işler daha cazip geliyor ama onlar da sınırlı.
Maşallah size :) tüm bu gzl planlarınız gerçek olur inşallah ki insan azmettikten sonra neden olmasın değil miCanım vallahi evden yürütülen işlerden ziyade belki kndi mekanımı açma gibi birşey olabilir hani bir yerde gidip çalışmktnsa ama onun içinde sermaye gerekiyor önce bir yerlerde çalışıp eşime destek olmalıyım ev almayızı evimiz fln yok kiracılık çok zor helde istnbulda daha zor. ondan snra belki kndi mekanımızı açabiliriz ticarete atılırım yada kardeşim maliye okuyor amcam vergi müfettiş yard. babam vezneden emekli bende iktisatçı birlikte mali müşavirlik yeri açabiliriz babamla kardeşimin istediği şey bu, bu plana amcamla bnide dahil etmk niyetleri var bleki böyle bişide olabilir ama bnm bunlar olana kadar bir yerde bebişimi anneme emanet edip eşime destek olmam ve lazım ev almamız lazım bizim bir yerlerde oturamazsakta kirası gelir olur bize. Eşimde özel kolejde öğretmen ataması olursa daha çok evde vakti olur şuan özelde çok yoğun oluyor, Ama ona rağmen şuan benim bitanecik kocişim bni oturttu kndi ev süpürüyor snrada silecekmiş bna izin verdiği tek iş toz almakmış toz alabilirmişim
Normal doğumu tatmadım bayanlar ama sezeryan o kadar abartılacak kadar insanı haftalarca yatağa bağlayacak kadar öcü değil. Mecbur kalınırsa maalesef uygulanan bir yontem. Biraz dikkat biraz kendini tanıyınca çok da eziyet verici bir durum değil. Hastanede gazı attığınız anda rahatladınız demektir. Ben iki günde ayaktaydımki üçüncü günde eşim hem kayınvalideme hemde anneme gece yatmanıza gerek yok gündüzleri dolaşın yeter demişti. Gayet rahat da idare ettim. Kalkıp otururken biraz ağrı oluyor kesi boyunca hissizlik de oluyor yani birbirini dengeliyor. Birde banyo esnasında ıslatmamaya özen gösterilirse daha çabuk iyileşiyor, doğum sonrası ilk hafta dikiş kontrolüm gayet rahat bir şekilde yürüyerek ve hareketlerimde kısıtlama olmadan geçti. Biraz dikkat yetiyor yani
senin ikinci hamilelik di mi. Ikincilerde perine masaji pk ise yaramiyormus ama yurtdisinda yasayan biri yazmisti burda perine masaji yp dmis dr. Bizimkiler bilmiyor bence
modeli ne canım ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?