- 3 Aralık 2011
- 8.779
- 3.069
- 248
Çok geçmiş olsun cimcime.inşallah yoluna girer herşey.
cimcimesultan gecmis olsun canim. Okudum yazdiklarini..kimseyi kafana takma yavrunu dusun.. bebisinin cigerleri gelismis mi ? Yoksa ciger gelistirici igne mi yapti doktorun. Bebisinde kucuk sayilmaz ki..daha minikleri dogdu burda biliosun..bnm ilk kizimda 2100 dogmustu. Buyuyup gidiyorlar..senin bebis kac kilo suan.hayirlisi olsun hakkinda.
Dr bulamayacagini bilerek mi verdi simdi bu ilaci. Adalat olsa olur mu diye arasana.
Canım üzme kendini lütfen. Bazen kendi annen bile anlayışsız olabiliyor. Aslında gerçekten en iyisi biraz uzak olmak. Benim annem bana arabayla 45 dk uzaklıkta, kayınvalidem 1,5 saat uzaklıkta. Bişey olduğu zaman amannn diyorum çağırsam onlar gelene kadar ben hallederim işimi:) gelmeye gelirler Allah var yukarda. Ama senin durumunda farklı, boşver takma. Örnekleri göre göre onlar gibi olmıycaz biz inşaAllah
Ben de aradim eczaneyi ama bulman imkansiz dedi...muadili sordum medilat ve kardilat dedi sanirim ama onlarda yokmus piyasada sen dr gorus vsrdir bir caresi belki baska ilac onerir...
Eylulum sarılık oldu kızlar ya fototerapi alıyoruz dünden beridua edin de düşsün değeri çıkalım bgn aglamaktan helak oldum
selam kızlar ben kontrolden geldim çok şükür
doktor kaşıntıdan dolayı olmayacağını söyledi kanamanın
ağrım ve sancımda olduğu için kaşıntı kanamaya neden olmazmış
elle muayene etti karnımı
iyice aşağı düşmüş ve karnın çok sert sancın var galiba dedi
nst ye girdim 20 dk yatmak çok sıkıcıydı
nst de sancı tavan çıkmış
böyle giderse 1 haftaya kalmaz doğurursun sen dedi doktor
en az 3 hafta daha içeride tutalım dedi
3 hafta boyunca yataktan kalkmak yasak
2 bacağın kırıkmış gibi davranacaksın ha deyip kalkmayacaksın su içmek için bile kalkmayacaksın dedi
birini bul baksın sana yada yakının varsa git o baksın dedi
kimi bulacaksam artık
eğer söylediklerimi dinlemezsen ki biliyorum dinlemeyeceksin o zaman hastaneye yatırırım serumla durdururum ağrını dedi
haftaya kadar sabredersen haftaya ara durumunu değerlendirelim dedi
birde nidilat kapsül verdi 6 saat arayla yutacaksın dedi
ama ilaç piyasada yokmuş hiçbiryerde bulamadık
aradım yok diye bulman lazım o ilaç erken doğum riskini engellemek için dedi
eşimde arkadaşlarına haber verdi nidilat arıyoruz bulamazsak haftaya doğuruyorum
preeklempsi diyor yaaaaaaaaa google
Yarım saatten beri 5 dk 1 geliyo Bıçak saplanması gibi 10 saniye 15 saniye kadar yatıyom geçmiyo yürüyorum geçmiyo
şuan o kadar üzgünümki anlatamam
ağlamamak için zor tuutyorum kendimi
annem aradı evdeysen sana geleceğiz ablana gidiyoruz şimdi dedi
tamam gelin dedim.
ablama gitmişler ablam cimcimeyle konuştunuzmu demiş annemde hayır noldu demiş
ablam anlatmış dün gece kanaması oldu bugün doktora gittiler durum bu diye
bana geldi noldu dedi anlattım böyle böyle 3 hafta yataktan kalkmayacakmışım ilacıda bulamıyoruz falan dedim
kadın bana hala bişey olmaz korkma doktorlarda abartıyor diyor
yanında birde dedikoducu dediği bir kadını getirmiş ve bana haber vermiyor biri var yanımda diye
ev dağınıktı kapıyı açtım şok oldum
biri baksın sana dedi doktor su içmeye bile kalkmayacakmışım dedim
hala bana halılar ne zaman gelecekmiş onlar gelince ara ben gelirim sermeye diyor
ay sanki halım kaldı tek eksiğim
ağlayacaktım neredeyse yanlarında
ne halısından bahsediyosun sen yaa ben doğuruyorum farkındamısın birinin bana bakması lazım dedim
e iyi madem ben geleyim pazartesi günü diyor
hayır gelmiş buraya kadar gitmeyeyim o zaman demiyor
birde kalkmış o dedikoducu dediği kadına hiçbirşeyden çekinmiyorumda bunun kayınvalidesi çok sosyete onlara ne ikram ederiz geldiklerinde onu düşünüyorum diyor
zaten dolmuşum gözlerim bile dolmuş bi bağırdım
senin sosyete dediğin insan şalvarla çemberle gezen insan ayrıca 9 aydır senden daha çok ilgilendi benimle dedim
deli etti beni yaaa
birde hamile olduğumu öğrendiği zaman nevresim takımını ben yaptıracağım diyordu
kayınvalidem geceliğime kadar aldı bunu oda biliyor
kalkmış bana nevresimini aldır kaynanana onda para çok dedi yaaa
şok oldum beni cami avlusunda buldu sanırım bu kadın
ablamla konuştum gelince oda kayınvalidesindeymişti onun kayınvalidesi bile benim halime üzülmüş ben bakarım ona bana gelsin senin annen gelmez hayatta diyormuş
kadın aradı beni yaaa bişeye ihtiyacın varsa geleyim diye
benimkide yanında misafir getirdiği yetmiyor gibi birde laf söyleyip kahvesini içip gitti
istemiyorum doğumuma falan gelmesin bana 7 kat el bile ondan daha yakın artık
Canım Nidilat kapsül ne bulunmaz bişeymiş. Cimcimesultana vermiş Dr u burada da bulamıyorum. Senin Dr kasılmalar için ne vermişti?
Gun diyodun bisey yok diyodun bak dinlnmen gerekiyimus biraz daha sık disini canim ne kadar dursa kardir rabbim yardimcin olsun
hic uzulme inan degmiyo bu da nasip isi napalim git kv cani gonulden bakiomus madem rabbim eksigini ordan tamamliyo demek ki
adalat verdi canım içeriği aynı sadece kontrollü salınım olan bir ilaç. doktorunu arayıp sorabilir,her doktor farklı ilaç yazıyor ama bilmiyor olup olmadığını.
ay aradım şimdi kesinlikle olmaz diyor bana
o gebelikte kullanılmaz hem mg olarak nidilattan çok fazla dedi
diğerini bulamıyorum dedim elinde kalan eczane varsa diye yazmıştım ama yoksa yapacak bişey yok dedi
hiç kalkmadan yatacaksın diyor
nasıl kullanılamazmış :S ben niye kullandım o zaman evet nidilat 10 mg adalat 30 mg çok yüksek ki bana doktor günde 3 4 defa içebilirsin dedi düşün yani.
ayrıca doğacaksa o ilaç etki etmiyor inan bana ben içtiğim halde kasılmalar devam ediyordu o yüzden eşimde bırak içme doğarsa doğar dedi sende takma kafaya hayırlısı ne ise o olur.
amaaaaannn sıkıldım iyice yok işte hiçbiryerde bulunmuyor zaten hep beni bulur böyle şeyler
doğarsa sağlıkla gelsin rabbime emanet
ben elimden geleni yapar hareketsiz yatarım ne yapayım
O ilaç aylardır piyasada yok ve ne hikmetse gerektgnde drlar hep onu veriyor madem bu kadar muhim ve tek care niye getrtmiolar arkadas
Fuara gittim geldim yoruldum. Giderken degil de gelirken kayboldum sapagi kacirdik yine :)
Fuar bekledgm kadar genis capli değildi acikcasi hayal kırıklığına ugradim. Perakende alici icin küçük biyer yapmislar büyük kısım toptancilar icinmis. Bizim girebildigimiz kısimda bebek arabasi oto koltugu biberon emzik vb türü ufak gereçler ile bikac giyim standi vardi onlar da pjama penye üzerine heryerde bulunck tiplerdi. Iki uc tane de süs hediyelik ürün satan stand vardi o kadar. Aradigim portatf besigi orda da bulamadim velhasil. Lohusa taci aldim bebemle bandanasi takım pek kokos pek sirin. büyük kuzuma da kiyamadim ozenir diye ona da aldım üçlü takilcaz artikbunun disinda kapi susu medela çalma biberon aldim daha doğrusu bunlari hep arkadaşım aldi dogum hediyesi saolsun. Buyuk kizim icin de oto koltugu lazimdi buyudugu icin bi ust seriye gecmemz gerekiyordu bitek fuarin karı o oldu bugun normal fiyatina göre 200tl indrmli aldım iyi oldu ihtiyacti zaten cikti aradan o da. Yani oyle herseyini alir toparlarim bicok seyi bulurum denecek bi fuar degil kesinlikle. Cok kalabalik ve de cok sicakti aracı da fizana park edebildim yuru babam yuru yorucu oldu baya. Yine de guzel bigundu hava almis oldum
fabrikası etken maddeyi alamamıştır veya devletle sıkıntıya düşmüştür ve piyasaya sürmemiştir bazende işlerini arttırmak için yapıyorlar
kurtlar sofrası hep
ayyy sahi yaa ben o fuara gitmek istiyordum aralıktakine gidememiştim hesap yapıyordum 36 da olacağım rahat olurum giderim diye
ama iyi hadi bişey kaçırmamışım üzülmedim
Öğretelim onlara bu kadar fedakarlık fazla diye
he orasi oyle
baska turlu almazsan yemezsen olur :)
cimcimesultan bnce ciger gelistirici igne vursun doktorun. 2700 gramin neresi az. Bnm arkadasta suan 37 haftalik 2600 gram .doktor suan bile dogsa kilosu gayet yeterli dedi.. neyse sen yat bakalim..
Yarın kv geliyor sonrada catı muayenem çok heyecanlıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?