Canım ben oğluma 52 kiloda hamile kaldım 5 ay içinde 8 kilo alarak 60 kilo oldum.Bir gün sonra tartıldığımda ise 64 olmuştum.İnanamadım.Birkaç kere daha tartıldım ama sonuç aynıydı.Yanaklarım,ellerim,ayaklarım şişmeye başlamıştı.Yaz hamilesi olmamama rağmen.Doktora gittik tansiyonumu ölçtüler , 15/10 çıktı , o da başka bir doktora yönlendirdi.İşte o zaman tanıştım doktorumla.Gebelik zehirlenmesi ihtimalimin olduğunu,beslenmeme dikkat etmem gerektiğini,etmezsem ödemin ve tansiyonumun giderek artacağını ve beyin kanamasıyla sonuçlanıp hem bebeğim hem benim için tehlikeli olacağı söylendi.Hatta tehlikeli bir durum tespit edilirse gebeliğin ne olursa olsun sonlandırılacağı söylendi.20 haftalık hamileydim,bebek en erken 28 haftalık doğarsa yaşar dediler.8 haftam vardı.Oğlum içimde kıpır kıpırdı.Adı bile hazırdı.Oğluma birşey olacak oğluma birşey olacak diye stres içinde bir hamilelik geçirdim.Tansiyonum 17/10'lara kadar yükseldi,çok şükür 28 haftayı tamamladık..Ama bu sefer de plasenta kireçlenmesi çıktı.Bebeğe az oksijen gidiyormuş.Bu da beyin gelişiminin kısıtlı olması demekmiş..Bu sefer de bu yönden 32. haftaya kadar sıkıntı çekerek 32. haftamızda düzeldik.36. haftaya geldiğimizde de sancım sıklaştı ve sağlıklı normal bi doğum yaptım :)
İşin garibi hadi oğlumda rahatsızlandım , kızımda da bi iştahım açıldı çerezlere iyi dadandım kete-kaşar iklisine takıldım aldım 25 kiloAma maaşallah bu sefer tansiyonum yada ödem toplama gibi birşeyim olmadı.Bunda da yine alırım diye düşünüyorum.Amaan sağlıklı olalım da.
ideali 12 kılo dıyolar canımben 45 kıloyum benım doktorum toplamda 8 alıcaksın dedıbanada komık geldı acıkcası. karnım sismese hamıle oldugum bıle anlasılmaz :) . sen 25 almıssın oda bence cok fazla.
Baya zor gecmis senin gebelik bu kolay olur inşallah canim
Ya tatlım dedim ya ben iğne kullanıyorum zaten bide bebeğin gelişimi neyi gösterirse o da çok önemli tabi biliyorum bende hep normal isterdim ama sezeryan bebek için daha az risk taşıyor doğum kanalı diye bişi var bebeğin pozisyonu var hepsini düşününce müsait olmazsa diye kendimi sezeryana haxırladım bile inşallah o günler gelir tek derdimiz doğumu nasıl yapacağımızu düşünmek kalır bizede 🙏😊
Canım ben oğluma 52 kiloda hamile kaldım 5 ay içinde 8 kilo alarak 60 kilo oldum.Bir gün sonra tartıldığımda ise 64 olmuştum.İnanamadım.Birkaç kere daha tartıldım ama sonuç aynıydı.Yanaklarım,ellerim,ayaklarım şişmeye başlamıştı.Yaz hamilesi olmamama rağmen.Doktora gittik tansiyonumu ölçtüler , 15/10 çıktı , o da başka bir doktora yönlendirdi.İşte o zaman tanıştım doktorumla.Gebelik zehirlenmesi ihtimalimin olduğunu,beslenmeme dikkat etmem gerektiğini,etmezsem ödemin ve tansiyonumun giderek artacağını ve beyin kanamasıyla sonuçlanıp hem bebeğim hem benim için tehlikeli olacağı söylendi.Hatta tehlikeli bir durum tespit edilirse gebeliğin ne olursa olsun sonlandırılacağı söylendi.20 haftalık hamileydim,bebek en erken 28 haftalık doğarsa yaşar dediler.8 haftam vardı.Oğlum içimde kıpır kıpırdı.Adı bile hazırdı.Oğluma birşey olacak oğluma birşey olacak diye stres içinde bir hamilelik geçirdim.Tansiyonum 17/10'lara kadar yükseldi,çok şükür 28 haftayı tamamladık..Ama bu sefer de plasenta kireçlenmesi çıktı.Bebeğe az oksijen gidiyormuş.Bu da beyin gelişiminin kısıtlı olması demekmiş..Bu sefer de bu yönden 32. haftaya kadar sıkıntı çekerek 32. haftamızda düzeldik.36. haftaya geldiğimizde de sancım sıklaştı ve sağlıklı normal bi doğum yaptım :)
İşin garibi hadi oğlumda rahatsızlandım , kızımda da bi iştahım açıldı çerezlere iyi dadandım kete-kaşar iklisine takıldım aldım 25 kiloAma maaşallah bu sefer tansiyonum yada ödem toplama gibi birşeyim olmadı.Bunda da yine alırım diye düşünüyorum.Amaan sağlıklı olalım da.
Ben 37.haftaya dek calismaya zorlayacagim sonrasinda ise donusum gec olsun dönemi kapatayim sonra yaz tatili gircek araya derken işbaşı yaparsam 7 aylik oluyor ki birakcak kimsem yok gurbette bakici tutamam kizim krese gidiyor ikisine gucum yetmez. Ilkinde yasina dek ücretsiz izinle idare edip bakici bulmustuk smdi maddi manevi sartlar daha zor evim ise uzak vesaire nolcak bilmiyorum ucretsz almaya da durumlar elvercek gibi değil rabbim buyuk plansiz olunca biraz böyle karsti bizim isler
Oo sen çok çekmişsin Allah bir daha göstermesin.haklısın dikkat etmekte.bir yiyecekten bahsetmişsin bizim yöreye ait merak ettim nerelisin.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım ben Ankaralıyım da eşim Erzincanlı.Keteyi eşimin annesi çok güzel yapar sağolsun.Hamileliğim döneminde daha da fazla yaptı benim için.Tek başıma bitirirdim bi tanesini o dereceBizim memlekette de ona benzer bazlama vardır.Ama bazlama ekmek gibidir onu da çok severim.Sen nerelisin?
Anamm rüyamda armuttan öncede bazlama görmüştüm offf hep açlıktan bunlar ya
Kizanlar yazmayin gozunuzu sevdiklerim :)
Ben de catir catir dogurdum anormal bisey yapmisim gibi yorum yapti herkes. Anesteziden nefret ediyorum. Bebek dogdu ben de yeniden dogdum allah saglikla yine yasatir ins o ani.Aynen catir catir dogurdum bende cevrede kadar sezaryan dogum var ki etrafimda kahraman ilan edildim nirmal dogum yapabildigim icin :)
Ben oglumda da hep kullandim pihtilasma var bende. Dusuklerden sonra test yapildi ozman cikti. Normal doguma da engel degil igne. Dr.lara bahane sadece.Aynençok ağrılı bişey ama umrumda değil 25 tane bitirdim yavaş yavaş morarmaya başladı bi gün sağa bi gün sola yap canım daha az morarıyor ben öyle yapıyorum inşallah bebişlerimize yarar bunlar. Aslında bende pıhtılaşma yok ama tedbir amaçlı ne kullanacağımı şaşırdık dojtorum her ihtimale karşı kullan dedi sana neden verdiler ki ?
11+2 haftalığız 27 nisan sat. 2 hamile liğim. Bulantılar dan çekiyorum zofer kullanıyorum bu ilaçı kullananız var mı aynı şeyleri yaşamak paylsşımda bulunmak çok güzel. Sağlıklı hamilelik diliyorum
Kızlar işten çıkma konuları konuşulmuş belki bilen cardır ben de bişey sorucam.
Benim kendime ait bireysel şirketim var yazılım üzerine. Eleman da çalıştırmıyorum eşim ve kuzenimle web ve reklam işleri yapıyoruz. Aralık 2013 de açtık şirketi. Şimdi ben şirketi kapatsam işsizlik maaşı hakkım var mı? Şirket kurmadan önce de 3 sene sigortam yattı çalıştım yani özel şirketlerde.
Diyorumki ben kendi şirketimi kapatıyım çünkü eşim bir reklam ajansı kuruyor ayrıca. Ben de böylelikle işsizlik maaşı alabilirim belki Çok da işime gelir doğrusu
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Şirket yetkilisi olarak gözüküyorsan çok zor
Kıyamam ama eşine de çok kızdım,neden almıyor acaba?
Kusuruma bakma canım benim
Kızlar işten çıkma konuları konuşulmuş belki bilen cardır ben de bişey sorucam.
Benim kendime ait bireysel şirketim var yazılım üzerine. Eleman da çalıştırmıyorum eşim ve kuzenimle web ve reklam işleri yapıyoruz. Aralık 2013 de açtık şirketi. Şimdi ben şirketi kapatsam işsizlik maaşı hakkım var mı? Şirket kurmadan önce de 3 sene sigortam yattı çalıştım yani özel şirketlerde.
Diyorumki ben kendi şirketimi kapatıyım çünkü eşim bir reklam ajansı kuruyor ayrıca. Ben de böylelikle işsizlik maaşı alabilirim belki Çok da işime gelir doğrusu
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Şımarmayacakmışım çok ilginç bir insan ya bazen nasıl tahammül ediyorum dedirtiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?