- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
Sen burdasın hazır yakalamışkan sorayın.
İlk kez bebeği yalnız yıkayacağım ama bu su sıcaklığını nasıl ayarlıycam.
Ben de aynı durumdaydım. Hatta son doktor kontrolümde bebek büyük(3800gr demişti 3450gr doğdu) sancın yok yarın gel sezeryana alalım demişti.
doğum zor olur bebek de sen de sıkıntıya girersin. Açılman hiç yok suni sancı vermem dedi.
en doğrusu yarın gel sezeryan yapalım dedi.
ben de cumaya kadar bekleyelim belki sancım gelir dedim. Sen bilirsin o riski alıyosan bekleyelim en son cuma sabah erkenden gel dedi.
odadan çıktm ama moralim çok bozulmuştu hep normal doğumu bekledim ona odaklanmıştım sezeryan istemiyordum çünkü.
eşime dedim benim yürüyüş yapmam lazım beni eve uzak bir yerde indir.
indim yürümeye başladım baya tempolu yürüdüm ama sanki zıplaya zıplaya gidiyorum :)
Sonra marketten geçerken gözüm ananasa takıldı sancıları başlatır filan diye okumuştum ne olur ne olmaz aldım hemen koştr koştur eve gittim.
başladım yemeye. Bir de pilates topumu şişirdim.
elimde ananas oturdum topun üstüne. Esneme hareketi yaptm sürekli kaç saat hiç inmedim üstünden ananas da olgunlaşmamış acayip ekşi asidinden dudaklarım dilim kanadı ama yedim bol bol.
eşime de aldırdım bi tane daha nerdeyse 1 tam ananası yedim ve sürekli topun üstünde oturup aşağı yukarı oturdum kalktım.
gece 2 gbi sancı başladı hafif hafif.
ben uyanıktım eşimle sohbet edip tv ye bakıyoduum. Hatta eşim dalga geçti bırak şu topu diye. Yok dedim bu önemli.
sancılar başladı ama çok sık geliyordu 2 dk da 1 4 dakikada 1. Emin olamadm. Dedim yatayım yalancı sancıysa geçer uyurm zaten değilse uyutmaz mümkün değil.
yattım ama yok uyuyamıyorum sancılar 2dk da 5 dk da 3 dk da 1 düzensz ama sık aralıklarla geliyo geçmiyo.
4.30 a kadar öyle geçti ve wc ye gittiğmde kanamam oldu kalkıp hastanye geldik 1.5 cm açılmam vardı ve artık bunlar gerçek doğum sancılarıydı.
bilmiyorum belki gerçekten bebeğimin o gün geleceği vardı ya da yaptıklarım vesile oldu bilemem ama size de belki yardımcı olur diye yazmak istedim.
Ben de aynı durumdaydım. Hatta son doktor kontrolümde bebek büyük(3800gr demişti 3450gr doğdu) sancın yok yarın gel sezeryana alalım demişti.
doğum zor olur bebek de sen de sıkıntıya girersin. Açılman hiç yok suni sancı vermem dedi.
en doğrusu yarın gel sezeryan yapalım dedi.
ben de cumaya kadar bekleyelim belki sancım gelir dedim. Sen bilirsin o riski alıyosan bekleyelim en son cuma sabah erkenden gel dedi.
odadan çıktm ama moralim çok bozulmuştu hep normal doğumu bekledim ona odaklanmıştım sezeryan istemiyordum çünkü.
eşime dedim benim yürüyüş yapmam lazım beni eve uzak bir yerde indir.
indim yürümeye başladım baya tempolu yürüdüm ama sanki zıplaya zıplaya gidiyorum :)
Sonra marketten geçerken gözüm ananasa takıldı sancıları başlatır filan diye okumuştum ne olur ne olmaz aldım hemen koştr koştur eve gittim.
başladım yemeye. Bir de pilates topumu şişirdim.
elimde ananas oturdum topun üstüne. Esneme hareketi yaptm sürekli kaç saat hiç inmedim üstünden ananas da olgunlaşmamış acayip ekşi asidinden dudaklarım dilim kanadı ama yedim bol bol.
eşime de aldırdım bi tane daha nerdeyse 1 tam ananası yedim ve sürekli topun üstünde oturup aşağı yukarı oturdum kalktım.
gece 2 gbi sancı başladı hafif hafif.
ben uyanıktım eşimle sohbet edip tv ye bakıyoduum. Hatta eşim dalga geçti bırak şu topu diye. Yok dedim bu önemli.
sancılar başladı ama çok sık geliyordu 2 dk da 1 4 dakikada 1. Emin olamadm. Dedim yatayım yalancı sancıysa geçer uyurm zaten değilse uyutmaz mümkün değil.
yattım ama yok uyuyamıyorum sancılar 2dk da 5 dk da 3 dk da 1 düzensz ama sık aralıklarla geliyo geçmiyo.
4.30 a kadar öyle geçti ve wc ye gittiğmde kanamam oldu kalkıp hastanye geldik 1.5 cm açılmam vardı ve artık bunlar gerçek doğum sancılarıydı.
bilmiyorum belki gerçekten bebeğimin o gün geleceği vardı ya da yaptıklarım vesile oldu bilemem ama size de belki yardımcı olur diye yazmak istedim.
selam kızlar
doktordan geldik 51 cm 3530 gram olmuş kilo alımı sınırda haftaya tekrar gelin olmazsa tahlil yapalım dedi 23 günde 600 gram almış moralim çok bozuldu şimdi eczaneden mini suluklardan alıp içine sağdım 30 ml çıktı zar zor oda 20 ml den sonra zorladım baya
süt sağma makinesi almamıştım alanlar memnunmu acaba birde hangi markayı aldınız
sütümmü yetmiyor acaba sizde durum ne
Baris ve gokcenin annesi. Profile girince yaziyor ama bu.Yokkk
Barışın annesi mi
kızlar bugün haftalardır çok övülen önerilen fiyatı uçuk özel bi doktora götürdük bebiş ı yaşlıca bi doktor bakayım anlatıldığı gibi mi dedik gittik adam o kadar uzman gözüküyo ki gerçekten söylediklerini sizede söyleyeyim ışınıZe yarar belki dedim bazıları su ver bazıları verme diyo dedim ben ver diyenlerdenim dedi günde iki defa bi çay kaşığı.3 saatten önce emzirme artık dedi ilk verdiğin memeyi 5 dk ver çünki çok aç olup hızlı emer ikinciye 15 dakika ver olabildiğince dik tutarak emzir dedi.kalça gelişim geriliği çıktı çift bez öneriyorlar genelde onun etkisi yok havlu koyacaksn dedi.en çok şaşırdğim yemeni kısıtlama o gaz yapar bu gaz yapar diye kuru fasulye nohut brokoli hepsini ye sütten gaz geçer diye bişey yok dedi çok şaşırdım.odaya günde iki defa on dakika buhar yap ketıl ı odaya getirip dedi Buhar makinesine gerek yok dedi
Yok goguslerim oyle buyuk degil. Seseryandan oluyormus zamanla geciyirmus. Oglani uyuttum kiz uyurken uzanayim dedim ama uyandi. Gazi cikarmadan uyuyor emdikten sonra. Gaz cikmayinca yarim saate uyniyor tabi.
Ayip etmis kp. Cok takma. Lafin yeri gelince soylersin duymadim kapiyi bu konu boyle uzatilmaz diye. Acik sozlu olmak gerekiyor.
Yani kv tamam da kp ile iliskiler iyice yoriyor beni yabanci bir adam gibi geliyor
Benimde göğüs pedi. Bir kutu 13 tl falan ve hemen bitiyor.
Bu yeşil kaka önsütü çok aldığı zamanda oluyormus.yağlı süte ulaşamadan emmeyi bıraktığı vakit yeşil ve cıvık olabiliyormus.bebegin bağırsağı önsutteki yuksek miktardaki laktoz sekerini sindirmekte zorlanabiliyormus.ara sıra yeşil diyon ya bundan da olabilir belki.tomrisin emzirme notları 6 da yazıyor.göz at istersen
Son 1 saat açılmam 10 cm i bulmuş ama ya ıkınamamaktan ya bebeğin boyutundan sadece kafa girmiş gövde ilerlememiş.Allah anali babali buyutsun gozunaydin cok macerali bi surec olmus :) ama ben onlari yapabilecegimi sanmiyorum :/ sadece yuruyorum merdiven cikiyorum o zaman bile pertim. Kasik agrim sirt agrim cok oluyor. Hurma duymustum bende onu yiyorum.
Benim doktorum da aksine ben istemedikce sezaryenin lafini etmiyo. Saliya kadar bekleyebiliriz dedi bekliyoruz surekli kontrol altinda. Korkutmuyo beni bi sey olur alalim diye. Bi de ustune benim iki gun once 2-3 cm acilmam vardi nişanim da geldi. Ama bi turlu kanala girmiyo kizim. Kanala gormedigi icin suni sanci vermiyo. Bakalim saliya kadar bekliycez iste.
Sen epidural normal dogum yaptim demistin sanirim bende oyle dusunuyorum. Neden zor oldu ki?
Kalça usg çektirdik bugün. Minik kızım sakin sakin durdu çekerken şaşırttı bizi.
Çeken adam çok relakstı tamam güzel insan dedi.sürekli bebeğe. Bebekte onun enerjisini hissetti heralde.
Dr yoktu başka dr gösterdik. Her şeyine baktı. Gelişimi çok.güzel dedi.
Nemlendirici kullanma dedi.evin ısısı uygun olsun, havalandır yeter dedi.
Nem ve toz birleşince bir şey oluşuyormuş
Kullansan bile çok.kısa çalıştır dedi.
Canım yemen nasıl? Fışkırsın istiyorsan sürekli ve besleyici yemen lazım sabah öğle akşam şeklide değil bol bol ara öğünlü yemen lazım.Ya deme bana öyle şeyler. Dr a giderken koydum ıslanmamış bile. Nasıl sütümü artırcam benfışkırsın istiyorum ama stres fışkırıyor stresimden dişimi de sıkar oldum yine. Hiç güzel konuşanım yok habire en kötü hikayelerini özellikle emzirme ve sütle ilgili olanları anlatıyorlar.
Canım yemen nasıl? Fışkırsın istiyorsan sürekli ve besleyici yemen lazım sabah öğle akşam şeklide değil bol bol ara öğünlü yemen lazım.
kahvaltıyı iyi yapacaksn üzerine süt meyve suyu bol su içeceksin besleyici çorbalar etli kıymalı yemekelr yemen lazım karbonhidratlı yemen lazım.
eğer kiloya takılıp kısarsan olmaz süt.
Gaz olur korkusuyla yememezlik etmeyeceksin şu bimde satılan kayısı suyu var ya al ondan bol bol iç gaz maz olmaz ne sende ne bebekte.
hem kardeşimn doğumnda hem kndmde denedm işe yarıyor gerçkten.
ve dinleneceksin çözümü bu.
O kadar cok sey duydumki sunu anladim herkesin dogum hikayesi bambaska oluyor. Ne olacagi hic belli olmuyor. allah ne yazdiysa onu yasayacagiz artik. Senin de zor olmus ama normal olmus yine saglikla almissin kucagina cok sukur.Son 1 saat açılmam 10 cm i bulmuş ama ya ıkınamamaktan ya bebeğin boyutundan sadece kafa girmiş gövde ilerlememiş.
doğumhaneye çıkmadan yatakta ıkındırdılar kaç kere son anda alalım burda iyice ıkın diye ama sanırım uyuşukluktan yatarak ıkınamamktan bebeği tam itemedim. Hatta en son doktor geldi ben demiştim bebek büyük zor olur sıkıntı olur demştim dedi olmayacak sanırım sezeryana gidicek gibi bi imaj oluştu.
ben çok kötü oldum 12 saat az da olsa beni zorlayan hele son saatlerde baya zorlayan sancıları yaşamıştım. Şimdi sezeryan olmak hayal kırıklığıydı ağlamaya başladım doğumhaneye aldılar ama çok umutsuzdular.
ıkınıyorum ıkınıyorum gelmiyo bebek zaten açım tansiyonum düşük enerjim yok sonuna kadar ıkınamadan nefesim kesilip bıtakıyorum.
karnıma bastırdılr çok fena kaburgalarım kırıldı sandım ses etmedim doğsun yeterki sezeryan olmasın diye. Çünkü ameliyathane hazırlanmıştı biyandan kalp atışlarında bi durum olursa direk sezeryana alacaklardı.
çok şükür zor da olsa normal doğdu kızım zaten herkesin de dediği gibi herşey o doğana kadarmış geçti gitti bütün ağrılar.
Bu içilen sular yardımcı evet ama ana yemekler iyi yenilmezse pek artırmıyor.Yemek yiyemiyorum ve dinlenmiyorumhumana Çayı dut suyu incir suyu lactamil içiyorum o kadar. Eve yardımcı aldım ara öğününü mutlaka ver dedim bir ayda bir ta da iki sefer verdi. Annem biraz uğraştı bişiler vermek için o da olmadı. Kv var evde şimdi o pek ilgilenmiyor. Incir suyu hazırladı bir iki o kadar. Yemeğimi dışardan söylüyorum ama öğününde yiyemiyorum. Off dediklerini mutlaka yapmalıyım sağol canım. Kilo falan düşünmüyorum zaten toplamda 4 kilo almıştım bebiş üçbuçuk Doğdu. Evde kayısı var komposto gibi yapayım şimdilik yarın kayısı suyu da alayım.
evet kesinlikle öyle çok şükür bi sıkıntımız olmadı ama kanalda uzun süre kaldı diye müşaade altına aldılar kızımı hemen. bi sıkıntısı yok ama nefes alıp vrmesine bakalım dediler korktm tbi niye illa normal doğumda inat ettim diYe.O kadar cok sey duydumki sunu anladim herkesin dogum hikayesi bambaska oluyor. Ne olacagi hic belli olmuyor. allah ne yazdiysa onu yasayacagiz artik. Senin de zor olmus ama normal olmus yine saglikla almissin kucagina cok sukur.
Ben artik saglikla gelsin derdindeyim normal olmasa da olur. Cunku cok bunaldim daraldim artik. Neyse artik
Evet anlatamamişm emzirme ye başladın ya bebek tam aç o memeyi 5 ,7 dakika emzir hızlı emer aç olduğu için dedi onu bıraktır diğer memeyi ver on dakika da onu emzir dedi.bidaha ki emzirme de Son verdiğin memeyle başla yani on dakika emdiği memeyle yanı. doktor herkesin çocuğunu çok disipline düzene sokuyo herkes çok önerdi ama ben bugun başaramadım çünki toplam 7 8 dakika emiyo benimki zaten bide 3 saat ten önce emzirme her ağladığında falan verme dedi benimki biraz fazla kilo almış ondandır belkiilk verdiğin memeyi 5 dk ver çünki çok aç olup hızlı emer ikinciye 15 dakika ver canım bu ne demek?birini 5 dk tutup öbür memeye mi hemen geccez?oyleyse bir meme hep 5 dk biri 15 dk mı emilcek hani diyolar ya hangisini emzirdiyseniz diğeri ile başlayın?
Ben olsam haftaya ona gitceğime başka doktora giderdim. Annem kusunca kesik gibi olmasına ve kakasında pütürler olmasına doyduğunun kanıtı diyo. İçini ferah tut Allahın izni ile büyüyüp kocaman olacak bebişlerimiz :)
Elinle sağarak mı 30 ml çıktı? Maşallah. Humana da aldım ama stres topu olarak geziyorum. Evimde bile tek odaya takıldım kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?