2015 Şubat Anneleri

Sen burdasın hazır yakalamışkan sorayın.
İlk kez bebeği yalnız yıkayacağım ama bu su sıcaklığını nasıl ayarlıycam.

Sorunun cevabını almissindir sanırım ama,dirseğini suya degdir yakmayacak şekilde olunca tamamdır

Allah anali babali buyutsun gozunaydin cok macerali bi surec olmus :) ama ben onlari yapabilecegimi sanmiyorum :/ sadece yuruyorum merdiven cikiyorum o zaman bile pertim. Kasik agrim sirt agrim cok oluyor. Hurma duymustum bende onu yiyorum.

Benim doktorum da aksine ben istemedikce sezaryenin lafini etmiyo. Saliya kadar bekleyebiliriz dedi bekliyoruz surekli kontrol altinda. Korkutmuyo beni bi sey olur alalim diye. Bi de ustune benim iki gun once 2-3 cm acilmam vardi nişanim da geldi. Ama bi turlu kanala girmiyo kizim. Kanala gormedigi icin suni sanci vermiyo. Bakalim saliya kadar bekliycez iste.

Sen epidural normal dogum yaptim demistin sanirim bende oyle dusunuyorum. Neden zor oldu ki?

Allah anali babali buyutsun gozunaydin cok macerali bi surec olmus :) ama ben onlari yapabilecegimi sanmiyorum :/ sadece yuruyorum merdiven cikiyorum o zaman bile pertim. Kasik agrim sirt agrim cok oluyor. Hurma duymustum bende onu yiyorum.

Benim doktorum da aksine ben istemedikce sezaryenin lafini etmiyo. Saliya kadar bekleyebiliriz dedi bekliyoruz surekli kontrol altinda. Korkutmuyo beni bi sey olur alalim diye. Bi de ustune benim iki gun once 2-3 cm acilmam vardi nişanim da geldi. Ama bi turlu kanala girmiyo kizim. Kanala gormedigi icin suni sanci vermiyo. Bakalim saliya kadar bekliycez iste.

Sen epidural normal dogum yaptim demistin sanirim bende oyle dusunuyorum. Neden zor oldu ki?

Elinle sağarak mı 30 ml çıktı? Maşallah. Humana da aldım ama stres topu olarak geziyorum. Evimde bile tek odaya takıldım kaldım.

Toplam 20 dakika emzirme süresi mi? Doyucak mıymış bebiş? Ilk memede beş dakikadan sonra kendin mi çıkarıyorsun ağzından. Olabildiğince dik tutarak emzir ne demek? Ben yatar pozisyonda tutuyordum yanlış mıymış? Bebişteki gazları çıkarmak için birşey söyledi mi?

Canım Allah yardımcın olsun ne diyim sırt ağrısı da zor benim de sol bileğin burkuldu mu incittim.mi ne oldu anlayamadım 2 kg bile kaldiramiyorum. Ben duzeldim çok şükür alttaki ağrı filan kayboldu ama spiral taktiramadim bi de su kanamam da biteydi biktim ped kullanmaktan.pazar günü kirkimiz çıkıyor siz kaç günlük oldunuz?
Kayınpederim şeker hastası ve yaslaniyor artik ben bunlara veriyorum o yaptığı hareketleri.duymadigimi zaten söylemiştim isin garibi mutfakla diyafon birbirine yakin eğer zili calsalardi ben duymasam oglum duyar açardı kapıyı belki de yanlış zili çaldılar yada oldu ki zil bozulmuş diyelim boyle tepki vermeye abartmaya gerek var miydi acaba?ya bu yüzden eşimle kavga edip atamız acilsaydi? Zaten geçenlerde şiddetli bi kavgamiz oldu çok şükür simdi iyiyiz.. Dediğim gibi ben tepkiden çok bana yakıştırdiklari şeye üzüldüm çünkü ben her zaman samimi olduğumu ve diğer gelinlerinden daha ilgili ve saygılı oldugumu düşünürdüm ama öyle değilmiş demek.kayinvalidem ameliyat olmuştu oğlan daha küçüktü ufacık cocugumla kimse bi laf söylemeden geldim evlerine ameliyatın olduğu Gun yani evi temizledim bi güzelce,gelen giden olur diye salonun perdelerini camlarını sildim yokadim kapılara kadar temizledim ertesi günü gelesiye kadar yemeklerini hazırladım salona da yatağını yaptım güzelce kayinvalidemin.. 4 gün de orda kaldık gorumcem çalışıyorum diye gelmedi bile izin alamaz miydi,eltim ameliyattan 1 hafta sonra geldi geçmiş olsuna.. Geleni gideni agirladim yani kısacası ne gerekiyorsa yaptim simdi sen düşün bakalım canın boyle biri kapıyı mi açmaz? Yani sadece bunlar yok ama aklıma bunlar geldi.neyse öyle istiyorlarsa öyle olsun.benden bu kadar.

Benimde göğüs pedi. Bir kutu 13 tl falan ve hemen bitiyor.

Ya deme bana öyle şeyler. Dr a giderken koydum ıslanmamış bile. Nasıl sütümü artırcam ben fışkırsın istiyorum ama stres fışkırıyor stresimden dişimi de sıkar oldum yine. Hiç güzel konuşanım yok habire en kötü hikayelerini özellikle emzirme ve sütle ilgili olanları anlatıyorlar.

Tamam da beş dakika on dakika emzirin diyorlar ya ben en az yirmi dakika emziriyorum. Ön sütün ardındaki sütleri de almıyor mudur o kadar zaman? Bir de bugün ısıtıcı çalıştırdım dün geceden beri. Yeşil olmadı hiç. Üşümüş mü ki?

Son 1 saat açılmam 10 cm i bulmuş ama ya ıkınamamaktan ya bebeğin boyutundan sadece kafa girmiş gövde ilerlememiş.
doğumhaneye çıkmadan yatakta ıkındırdılar kaç kere son anda alalım burda iyice ıkın diye ama sanırım uyuşukluktan yatarak ıkınamamktan bebeği tam itemedim. Hatta en son doktor geldi ben demiştim bebek büyük zor olur sıkıntı olur demştim dedi olmayacak sanırım sezeryana gidicek gibi bi imaj oluştu.
ben çok kötü oldum 12 saat az da olsa beni zorlayan hele son saatlerde baya zorlayan sancıları yaşamıştım. Şimdi sezeryan olmak hayal kırıklığıydı ağlamaya başladım doğumhaneye aldılar ama çok umutsuzdular.
ıkınıyorum ıkınıyorum gelmiyo bebek zaten açım tansiyonum düşük enerjim yok sonuna kadar ıkınamadan nefesim kesilip bıtakıyorum.
karnıma bastırdılr çok fena kaburgalarım kırıldı sandım ses etmedim doğsun yeterki sezeryan olmasın diye. Çünkü ameliyathane hazırlanmıştı biyandan kalp atışlarında bi durum olursa direk sezeryana alacaklardı.
çok şükür zor da olsa normal doğdu kızım zaten herkesin de dediği gibi herşey o doğana kadarmış geçti gitti bütün ağrılar.

Kalça usg si ne zaman çekiliyor? Kim istiyor Dr mu? Benden öyle bişey istenmedi. Ikinci ayda aşıya gidicez dendi o kadar.

Canım yemen nasıl? Fışkırsın istiyorsan sürekli ve besleyici yemen lazım sabah öğle akşam şeklide değil bol bol ara öğünlü yemen lazım.
kahvaltıyı iyi yapacaksn üzerine süt meyve suyu bol su içeceksin besleyici çorbalar etli kıymalı yemekelr yemen lazım karbonhidratlı yemen lazım.
eğer kiloya takılıp kısarsan olmaz süt.
Gaz olur korkusuyla yememezlik etmeyeceksin şu bimde satılan kayısı suyu var ya al ondan bol bol iç gaz maz olmaz ne sende ne bebekte.
hem kardeşimn doğumnda hem kndmde denedm işe yarıyor gerçkten.
ve dinleneceksin çözümü bu.

Ben gecen hafta 4130 gr kilo ile bebeğimi Dünya'ya getirdim hastaneden çıkış kilomuz 4000 kiloudu hastaneden çıkmadan Sünnet oldu Sünnet'i enfeksiyon kaptı 3 günlükken antibiyotik kullanmaya başladık bu arada ben sezeryan olduğumdan hemen süt gelmedi bebeğimde hem antibiyotik kullandığından hep uyudu hemde enfeksiyondan kilodan düştü Doğumunun 8.gününde kilosu 3560 olmuştu Dr 1 hafta 2 saatte biuyandırıp emzirmem Şartı ile müsade etti haftaya gittiğimizde kilo almamış olursa manaya başlatacak çok moralim bozuk bebeğime bakamayacağım gibi geliyor bu arada ben bebeğim kendini toplasın siye günde 2 defa 20 cc kadar da mama veriyorum.böylr bir durum yaşayanlar var mı ?

Yemek yiyemiyorum ve dinlenmiyorum humana Çayı dut suyu incir suyu lactamil içiyorum o kadar. Eve yardımcı aldım ara öğününü mutlaka ver dedim bir ayda bir ta da iki sefer verdi. Annem biraz uğraştı bişiler vermek için o da olmadı. Kv var evde şimdi o pek ilgilenmiyor. Incir suyu hazırladı bir iki o kadar. Yemeğimi dışardan söylüyorum ama öğününde yiyemiyorum. Off dediklerini mutlaka yapmalıyım sağol canım. Kilo falan düşünmüyorum zaten toplamda 4 kilo almıştım bebiş üçbuçuk Doğdu. Evde kayısı var komposto gibi yapayım şimdilik yarın kayısı suyu da alayım.

O kadar cok sey duydumki sunu anladim herkesin dogum hikayesi bambaska oluyor. Ne olacagi hic belli olmuyor. allah ne yazdiysa onu yasayacagiz artik. Senin de zor olmus ama normal olmus yine saglikla almissin kucagina cok sukur.

Ben artik saglikla gelsin derdindeyim normal olmasa da olur. Cunku cok bunaldim daraldim artik. Neyse artik

Bu içilen sular yardımcı evet ama ana yemekler iyi yenilmezse pek artırmıyor.
yemeğine ağırlık ver düzenli ye mutlaka gece sürekli süt iç.
bir de emzirmeyi de düzene sok 2 saatte 1 mesela. Benm kızm da memede uyumayı sevdi emzirirken uyuyor ağzında sürekli yatırıyorum uyanıyor hemen tekrar emme. Baktım olacak gbi değil emmeye kalkınca uyandıra uyandıra ii bi emziriyorum sonra yatırıyorum mızmızlansa da almıyorum hmen beşiğinde sallıyorum biraz uykuya dalıyo 2 saat uyuyo o arada yemeğimi yiyip içeçeğimi içip yatıyorum ben de. Bir sonraki uyanmasına biraz daha süt oluyo.
yoksa ne süt ne enerji kalıyo sürekli memede olunca. 1.5 2 saate yakın uğraşıyodum.

evet kesinlikle öyle çok şükür bi sıkıntımız olmadı ama kanalda uzun süre kaldı diye müşaade altına aldılar kızımı hemen. bi sıkıntısı yok ama nefes alıp vrmesine bakalım dediler korktm tbi niye illa normal doğumda inat ettim diYe.
çk şkr 5 dk soora gtrdiler bebeğimi de içim rahat etti. Rabbim hayırlısını nasip etsin cümle bekleyenlere.

Evet anlatamamişm emzirme ye başladın ya bebek tam aç o memeyi 5 ,7 dakika emzir hızlı emer aç olduğu için dedi onu bıraktır diğer memeyi ver on dakika da onu emzir dedi.bidaha ki emzirme de Son verdiğin memeyle başla yani on dakika emdiği memeyle yanı. doktor herkesin çocuğunu çok disipline düzene sokuyo herkes çok önerdi ama ben bugun başaramadım çünki toplam 7 8 dakika emiyo benimki zaten bide 3 saat ten önce emzirme her ağladığında falan verme dedi benimki biraz fazla kilo almış ondandır belki

gitmeyeceğiz zaten bidaha bizde
anemdr öyle diyor syres yapıp olan sütünüde kesme o doyuyor diyor ama doktorun söylediği var hala beynimde
ah keşke anlayabilsem doyduğunu
bana anne ben doydum demesi lazım sanırım emin olmam için

Elinle sağarak mı 30 ml çıktı? Maşallah. Humana da aldım ama stres topu olarak geziyorum. Evimde bile tek odaya takıldım kaldım.

evet elimle sağdım ama son 10 ml de sıkmaktan uçları kıpkırmızı oldu hala acıyor
bende günde 1 defa steel tea 1 defa lactamil içiyorum yatarkende şerbet içiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…