Ben ilk kez yıkadımevet demiştim ya bizde her gece yıkıyoruz doktor tavsiye etti . Banyo yapınca çok tatlı uyuyor :) fakat annem gidince her akşam nasıl yıkarım ben ya banyo olayını beceremem gibime geliyor .
Benimki de hem burnu çok tikali hapsiriyo öksürüyo doktor burnu için odaya buhar yap dedi yapıyorum ama yine tikaliDaha 1 aylik bebegin burnu neden tikanir yaaa gun icinde damla damlatmaktan otri bebeyle cekmekten biktim ben cektikce cocugum agliyo pis sümük kucucuk delikten cik artik...
Manuel ile ne olcakki zaten??ya valla eşim değil de beni d annem zorluyoEşime kalsa bizim kız hep aç,mamayla çatlatcak bebişi,emziriyorum sürekli,aranıp durmazsa mama veriyorum biraz da.. Gece sadece emziriyorum,aç diyo hala.. Sütüm ne kadarmış ki,gördük diyo.. Manuel pompayla tek göğsümü 5 dk sağmıştım 20 ml çıkmıştı onu küçümsüyo.. Ne bekliyosa artık..
Vallaha yaa bi doktora şu vereyim mi dedim döveçekti beni nerdeyse diğerleri ver tabi diyo biz kime inanalım herkes farklı bişey söylüyo hadi iyeyim gazli yemeklerden birini bugün ekstra kötü olacakmı bakayım çocuk zaten gaz bombası gibiBebegin sindirim sistemi calismaya basladiysa pirtlatiyorsa ne yesen de sorun yok. Calismiyorsa ne yemesen de yine gaz oluyor.
Her konuda her dr baska sey soylemese ne iyi olurdu
Bugün de Oğluma birşey oldu uyumuyor bir türlüHala uyanık ve uyumaya hiç niyeti yok
ilk verdiğin memeyi 5 dk ver çünki çok aç olup hızlı emer ikinciye 15 dakika ver canım bu ne demek?birini 5 dk tutup öbür memeye mi hemen geccez?oyleyse bir meme hep 5 dk biri 15 dk mı emilcek hani diyolar ya hangisini emzirdiyseniz diğeri ile başlayın?Vallaha yaa bi doktora şu vereyim mi dedim döveçekti beni nerdeyse diğerleri ver tabi diyo biz kime inanalım herkes farklı bişey söylüyo hadi iyeyim gazli yemeklerden birini bugün ekstra kötü olacakmı bakayım çocuk zaten gaz bombası gibi
Serum fizyolojik canımO dedigin ne canim ben izotonik sıkıyorum ama o da ise yaramiyo
Gece uyur canımBugün de Oğluma birşey oldu uyumuyor bir türlü
olsun canım toparlar kendini sütün az olabilir sağdığında 30 ml çıkması az ama elinle sağdığın makina ile sağılanla farklı oluyor. makina alıp deneyebilirsin,ben emzirip sağarsam 90 100 ml arası çıkarıyorum emzirmeden sağarsam 160 ml buluyor ama dediğim gibi bebeğin emmesi ile sağım arasında çok fark var.
ben hala silikon uç ile emzirdiğimden ne kadar içtiğini anlamak için sürekli sağıyorum emzirmeden sonra. süte etkisi oldu baya fazlalaştı ama su da çok içiyorum. sende al bir makina emzirdikten sonra sütünü sağ birde emzirmeden sağ bakalım sütün ne kadar gelecek.
bu arada bu yöntemle 1 ayda 1 buçuk kilo almış henüz doktora gitmedim aşı olduğunda ölçüldü ana sağlıkta hemşire biraz fazla almış dedi. bakalım doktor ne diyecek daha henüz gitmedik.
ben lansilohun manuel el pompasını aldım gayet memnunum çekim gücü güzel.
Geri kalan 7 gunde 200-300 gr daha alsa aylik 800-900 eder ki gayet normal bir kilo alimi olur. Ac kalsa uyumaz seni uyutmaz.
Canım günde 26 gr yapıyo. Normali 20-30 gr arası. Senin doktorun niye öyle demiş ki? Bence bi başka doktora da götür. İçin rahatlar.
Hastanede başladım vermeye,alıyo ama çok huysuzlandığında o da pek işe yaramıyo.. Uykuya geçişinde etkili oluyo çoğunlukla..Manuel ile ne olcakki zaten??ya valla eşim değil de beni d annem zorluyomamaya direniyorum ben bakalım psikolojim ne kadar izin vercek?senin kız emzik alıyo mu??
Benimde göğüs pedi. Bir kutu 13 tl falan ve hemen bitiyor.Vaay kesin eşime yatmıştır. Söyleyeyim de uni baby Islak mendil alsın anca ona yeter gibi para.
Sümüğü görüyosan kulak çubuğuyla al.. Ben kızımın burnunu banyo sonraları öyle temizliyorum çok dolu olmadığı için otribebeye gelmiyo bişey..Daha 1 aylik bebegin burnu neden tikanir yaaa gun icinde damla damlatmaktan otri bebeyle cekmekten biktim ben cektikce cocugum agliyo pis sümük kucucuk delikten cik artik...
Ben de aynı durumdaydım. Hatta son doktor kontrolümde bebek büyük(3800gr demişti 3450gr doğdu) sancın yok yarın gel sezeryana alalım demişti.Yani bi daha da dogurursam vaktini soylersem kimseye salagim ben.
Zaten ne stres cektigimi biliyosun bi de "bu kadar bekledin bisey olcak kakasini yicek kordon dolancak allah korusun ama olsun allah bilir gelecegi gunu sen stres yapma" diyosun.
Allahim sen benim gonlume ferahlik ver, sabir ver..
doktora eşimde sinir oldu zaten
hemen haftaya gelin tekrar dedi ve mıtal bozucu konuştu
allahtan kalça ultrasonu temiz çıkmış onda problem yok
birde kusunca pıtırlı ve kakasıda pıtırlı olmaya başladı ama hala sıvık kayısı marmelatı gibi dedim hiç ilgilenmedi onunla
Ahh Allah yardımcın olsun. Ben hep kardeşler arasında çok yaş farkı olmamalı en fazla 3 yaş diyodum. Bu zıpırdan sonra 2. Çocuk yapma fikri bile uzak bana artık. Akşam 8den beri uyumuyor ve sürekli meme istiyor, meme uçlarım tekrar yara oldu. Dün esobaya benim kız kusmaz dedim gece resmen hem kendini hem beni yıkadı kusmuğuyla. Bugünde kusana kadar emdi, üst baş sorunu artık bende de var sanırım. Bütün bunların üstüne 2 küçük çocuk daha hayal edemiyorum!
Yahu 3 çocuğa baktığın yetmiyor bi de ev alışverişini sen mi yapıyorsun? Eşin ne yapıyor sen bunları yaparken??
Pişik için hametan kremi denedin mi çok etkili olduğu söyleniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?