2015 Şubat Anneleri

evet demiştim ya bizde her gece yıkıyoruz doktor tavsiye etti . Banyo yapınca çok tatlı uyuyor :) fakat annem gidince her akşam nasıl yıkarım ben ya banyo olayını beceremem gibime geliyor .
Ben ilk kez yıkadım
Becersem her gün yıkarım ana çol strese girdim.
Her gecede birini nasıl çağırayım gel yıka diye

Daha 1 aylik bebegin burnu neden tikanir yaaa gun icinde damla damlatmaktan otri bebeyle cekmekten biktim ben cektikce cocugum agliyo pis sümük kucucuk delikten cik artik...
Benimki de hem burnu çok tikali hapsiriyo öksürüyo doktor burnu için odaya buhar yap dedi yapıyorum ama yine tikali

Manuel ile ne olcakki zaten??ya valla eşim değil de beni d annem zorluyo mamaya direniyorum ben bakalım psikolojim ne kadar izin vercek?senin kız emzik alıyo mu??

Bebegin sindirim sistemi calismaya basladiysa pirtlatiyorsa ne yesen de sorun yok. Calismiyorsa ne yemesen de yine gaz oluyor.
Her konuda her dr baska sey soylemese ne iyi olurdu
Vallaha yaa bi doktora şu vereyim mi dedim döveçekti beni nerdeyse diğerleri ver tabi diyo biz kime inanalım herkes farklı bişey söylüyo hadi iyeyim gazli yemeklerden birini bugün ekstra kötü olacakmı bakayım çocuk zaten gaz bombası gibi

ilk verdiğin memeyi 5 dk ver çünki çok aç olup hızlı emer ikinciye 15 dakika ver canım bu ne demek?birini 5 dk tutup öbür memeye mi hemen geccez?oyleyse bir meme hep 5 dk biri 15 dk mı emilcek hani diyolar ya hangisini emzirdiyseniz diğeri ile başlayın?

Artik nasil bunalima girip annemle kocami da germissem bugun beni yemege goturduler sonra da sahilde yuruduk cok iyi geldi. Kasik agrisindan geberdim ama belki bu vesileyle kanala girmistir :)

Merhaba arkadaşlar
Ben de 41.+2 haftamda 26.02.2015 te doğum yaptım. Epidural normal doğum.
Kızım 3.450 gr 51 cm.
Zor bir doğum oldu ama çok şükür geçti hepsi. Kızıma kavuşmak herşeye değer.

vicdan azabı duyuyorum artık
geldiğimden beri kızıma bakıp bakıp ağlıyorum. bütün gün kucak istiyor yalancı meme niyetine kullanıyor beni diyordum belkide doymadığı içindi

Geri kalan 7 gunde 200-300 gr daha alsa aylik 800-900 eder ki gayet normal bir kilo alimi olur. Ac kalsa uyumaz seni uyutmaz.

yok doğduğunda 3200 dü 5 günlükken 2900 geldi bugün 28 günlük 3530 geldi yani 23 günde 630 gram almış
uyuyor gün içerisinde düzenli uykusu geceleride 3-4 defa uyanıyor emmeye

Canım günde 26 gr yapıyo. Normali 20-30 gr arası. Senin doktorun niye öyle demiş ki? Bence bi başka doktora da götür. İçin rahatlar.

doktora eşimde sinir oldu zaten
hemen haftaya gelin tekrar dedi ve mıtal bozucu konuştu
allahtan kalça ultrasonu temiz çıkmış onda problem yok

birde kusunca pıtırlı ve kakasıda pıtırlı olmaya başladı ama hala sıvık kayısı marmelatı gibi dedim hiç ilgilenmedi onunla

Manuel ile ne olcakki zaten??ya valla eşim değil de beni d annem zorluyo mamaya direniyorum ben bakalım psikolojim ne kadar izin vercek?senin kız emzik alıyo mu??
Hastanede başladım vermeye,alıyo ama çok huysuzlandığında o da pek işe yaramıyo.. Uykuya geçişinde etkili oluyo çoğunlukla..

Kalça usg çektirdik bugün. Minik kızım sakin sakin durdu çekerken şaşırttı bizi.
Çeken adam çok relakstı tamam güzel insan dedi.sürekli bebeğe. Bebekte onun enerjisini hissetti heralde.
Dr yoktu başka dr gösterdik. Her şeyine baktı. Gelişimi çok.güzel dedi.
Nemlendirici kullanma dedi.evin ısısı uygun olsun, havalandır yeter dedi.
Nem ve toz birleşince bir şey oluşuyormuş
Kullansan bile çok.kısa çalıştır dedi.

Daha 1 aylik bebegin burnu neden tikanir yaaa gun icinde damla damlatmaktan otri bebeyle cekmekten biktim ben cektikce cocugum agliyo pis sümük kucucuk delikten cik artik...
Sümüğü görüyosan kulak çubuğuyla al.. Ben kızımın burnunu banyo sonraları öyle temizliyorum çok dolu olmadığı için otribebeye gelmiyo bişey..

Ben de aynı durumdaydım. Hatta son doktor kontrolümde bebek büyük(3800gr demişti 3450gr doğdu) sancın yok yarın gel sezeryana alalım demişti.
doğum zor olur bebek de sen de sıkıntıya girersin. Açılman hiç yok suni sancı vermem dedi.
en doğrusu yarın gel sezeryan yapalım dedi.
ben de cumaya kadar bekleyelim belki sancım gelir dedim. Sen bilirsin o riski alıyosan bekleyelim en son cuma sabah erkenden gel dedi.
odadan çıktm ama moralim çok bozulmuştu hep normal doğumu bekledim ona odaklanmıştım sezeryan istemiyordum çünkü.
eşime dedim benim yürüyüş yapmam lazım beni eve uzak bir yerde indir.
indim yürümeye başladım baya tempolu yürüdüm ama sanki zıplaya zıplaya gidiyorum :)
Sonra marketten geçerken gözüm ananasa takıldı sancıları başlatır filan diye okumuştum ne olur ne olmaz aldım hemen koştr koştur eve gittim.
başladım yemeye. Bir de pilates topumu şişirdim.
elimde ananas oturdum topun üstüne. Esneme hareketi yaptm sürekli kaç saat hiç inmedim üstünden ananas da olgunlaşmamış acayip ekşi asidinden dudaklarım dilim kanadı ama yedim bol bol.
eşime de aldırdım bi tane daha nerdeyse 1 tam ananası yedim ve sürekli topun üstünde oturup aşağı yukarı oturdum kalktım.
gece 2 gbi sancı başladı hafif hafif.
ben uyanıktım eşimle sohbet edip tv ye bakıyoduum. Hatta eşim dalga geçti bırak şu topu diye. Yok dedim bu önemli.
sancılar başladı ama çok sık geliyordu 2 dk da 1 4 dakikada 1. Emin olamadm. Dedim yatayım yalancı sancıysa geçer uyurm zaten değilse uyutmaz mümkün değil.
yattım ama yok uyuyamıyorum sancılar 2dk da 5 dk da 3 dk da 1 düzensz ama sık aralıklarla geliyo geçmiyo.
4.30 a kadar öyle geçti ve wc ye gittiğmde kanamam oldu kalkıp hastanye geldik 1.5 cm açılmam vardı ve artık bunlar gerçek doğum sancılarıydı.
bilmiyorum belki gerçekten bebeğimin o gün geleceği vardı ya da yaptıklarım vesile oldu bilemem ama size de belki yardımcı olur diye yazmak istedim.

Ben olsam haftaya ona gitceğime başka doktora giderdim. Annem kusunca kesik gibi olmasına ve kakasında pütürler olmasına doyduğunun kanıtı diyo. İçini ferah tut Allahın izni ile büyüyüp kocaman olacak bebişlerimiz :)

Gerçi bebis biraz büyüsün insan çektiği sıkıntıları hep unutuyor.belki sen de öyle olursun ikinci bebise karar verirsin.yas farkı olunca da zor olur. Tam rahatlayacaksin bu sefer yine basa dönmek zor gelir insana. Ben boyle yakiniyorum ara ara ama yine de en iyisi arayi çok açmamak. Tabii yine siz daha iyi bilirsiniz tatlım.bebek bakmak her zaman zor bi insan yetiştirmek kolay mi? Boyle zor olduğu için zaten bu görev kadınlara verilmiş erkekler olsa bu kadarını da yapmazlardı zaten
Esim çalışıyor canım.doğum yaptığım hafta rica ettim bu hafta sen gidiver dedim tamam dedi biraz işlerim var onları halledeyim dedi ise dalmış pazara gitmedi..o hafta çok bereketsiz geçti inanır misin canım ben süpermarketlerden filan pazar alışverişi yapmayı sevmiyorum taze olmuyor hem de pahalı oluyor. pazardan mesela elma alacaksın diyelim 7-8 elma tezgahı oluyor mesela fiyatına ve kalitesine göre secebiliyorsun süpermarkete gittiğinde boyle bi şansın olmuyor. Bir de evimiz yakin zaten eşim öğlenleri de geliyor bazen yemeğe e çocuklar da var yemeği erkenden yapmalıyım malzemeler hazır olmalı eskiden Bisey eksik oldu mu çıkıp alıyordum hemen şimdi bebis çok huysuzlaniyor annem bakmaya korkuyorum kusunca filan ne bileyim iste beni Nasil buyutmisse o yüzden pazar olayı çok önemli benim için,eşim o gün gitmeyince ertesi pazar zamanı ben gittim artik ne yapiyim hamileyken de gidiyordum insan çalışıyor her turlu zorluğa canım başka çare olmayınca
Kusma olayı çok kötü bebimkinin burnundan dahi fışkırıyor.. Mevsim de değişiyor kıyafet almak istemiyorum zaten almadim doğru düzgün ablasının eskileriyle idare etsin artik minnoş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…