2015 Şubat Anneleri

Tatlım yaa uyku konusunda bence artık eşini ikna et ve şu uyku eğitimini verin. Gece emmesini bıraktın ama kendi kendine uyulmadığı için bin kadar çok uyanıyor. Belki güzel uyumadığını için de çok huysuzdur. Ama markalın dediklerine katılıyorum, seni deniyor. O kendini yerlere atma mevzusu tunaya da geldi bi kaç gündür. İstemediği bişey olunca jöle kıvamına geçiyor :KK70: kendini salıveriyor yere atatıyor ve debeleniyor :KK70: çok komikler. Öyle olu Can'ım inan hiç ilgilenmiyorum bağırsa da çağırsa da kendini yere de atsa almıyorum, bi süre sonra kalkıp geliyor, o zaman istediği şeyin olamayacağını anlatıyorum ve başka bişey yapıyoruz. Kafası ı gözünü yarar diye çok endişeleniyorsun, ama denemeden öğrenemez. Kontrollü serbestlik yap. Mesela sandalyeye mi tırmanmak istiyor, tırmanabilir,sen de o arada düşeceği yerin güvenli olmasını sağlayabilirsin yada hemen arkasında durup tutmaya hazır olabilirsin, ama müdahale etmezsin. Elektrik süpürgesini nedense çok seviyorlar. Ben şimdiye kadar elektrik süpürgesinden kendini yaraladığına şahit olmadım. Yaralasa da çok feci olmayacağını tahmin ediyorum. En fazla kafası şişer, dudağı kanar ama onun kendine zarar verdiğini anlayınca onu al oynamaktan vazgeçer, yada daha dikkatli olur. Mesela dün Tuna tabureye tırmanmak istedi, tırmandı düştü, bişey olmadı ama çok korktu ve bugün tabureye bakmadı bile. İşte öyle. :) Çok bilmiş gibi yazdım baya ama canım, kusura bakma :)
Canım uyku konusu şu an eğitim imkansız ankaradayız düzeni alt üst oldu gerçi bi düzeni yoktu da uyuma kalkma saatleri filan değişti bi anneannedeyiz bi babaannedeyiz ama eğitim verebileceğimizi sanmıyorum döndüğümüzde ben de babası da kıyamıyoruz ağlamasına bir de değmez diyoruz o zahmete en ufak bi değişiklikte düzeni bozuluyor çünkü bebeklerin hastalandığında diş çıkardığında değişik bir yerde uyuduğunda filan ne biliyim kim uğraşacak eğitimle filan ağlamasın yeterki diyoruz biz yine de bir ara eşime teklif etmiştim ben bakarım demişti bakıyor da zaten hep kendisi sallıyor gece ben uyanmıyorum bile büyüyünce düzene girer diyoruz artık istediğini yaptırma konusuna gelince zaten kendine zarar vermedikçe kısıtlamıyoruz dediğin gibi istediğini yapıyor önlem alıyoruz sadece düşmesine filan sadece kendine zarar verebileceği durumlarda müdahale ediyoruz ona ağlıyor inatçı

bu arada kızlar sizce ne yapmalıyım bana bi çare..

kızın kaşıntısı çok azdı. hergün yıkıyorum ılık suyla ama nafile. ama sadece uykuya geçtiğimiz zaman. kolları kaşıyodu şimdi sırtı da başladı. var ya abartmıyorum kırk dakika kaşındı. uyuz gibi resmen hart hart kaşıyo dayanamıyo. bi cildiyeye mi götüreyim çocuk doktoruba mı? sağlık ocağı doktoru isilik dedi ama bilemedimki bu kadar normal mi?

bacaklarını da hep sinek ısırmış kıyamam benek benek oldu. uff yapıp kendi ayağınu öpüyo görmeniz lazım öldük gülmekten :)
Canım benim okudum ama anca yazıyorum :(
Çok şükür, her şeyin yolunda giymesine o kadar sevindim ki, inşallah hemen toparlar..

Sen ne kadar güçlüsün yaa maşallah sana yemine derim senin yerinde ben olsam isyan bayrağını çelmiştim o kadar Ada'ma bi de begümle neler yapıyorsun walla helal olsun :))

Ayaz'ın da azdı Canım eşimin teyzesi doktor ona sordum sudoktem sür dedı baya baya hafifledi günde üç kez banyoysa sokuyorum ama herhangi bir sabun kullanmadan sadece teri aksın diye sonra da sudokrem sürüyorum baya azaldı dene istersen

Canım benim okudum ama anca yazıyorum :KK43:
Çok şükür, her şeyin yolunda giymesine o kadar sevindim ki, inşallah hemen toparlar..

Sen ne kadar güçlüsün yaa maşallah sana yemine derim senin yerinde ben olsam isyan bayrağını çelmiştim o kadar Ada'ma bi de begümle neler yapıyorsun walla helal olsun :))

Ayaz'ın da azdı Canım eşimin teyzesi doktor ona sordum sudoktem sür dedı baya baya hafifledi günde üç kez banyoysa sokuyorum ama herhangi bir sabun kullanmadan sadece teri aksın diye sonra da sudokrem sürüyorum baya azaldı dene istersen
sağol canım benim şu an çok ağrısı var yutkunurken bile ama günden güne geçecek inşallah. sonuç güzel gelsinde geçer bu acılar bi şekilde..

ya aslında içimden isyan edesim geliyor ama annem çok darlanır kendini suçlar ve ben yoruluyorum diye bi de ona üzülür. ona belli etmiyorum ama yoruyor tabii 32 derece sıcak var bugün kızla uğraşmak başlı başına yorarken bi de üç erkeğin hizmeti zor. sırf onların kıllarını saçlarını temizlemekten canım çıktı. sağolsun hiç de yardım etmezler. kocam resmen bana sunulmuş bi nimetmiş ben napmışım bunca sene bunlarla ya. yardım etmelerinide istemem valla zarar vermeseler yeter. babam yine elinden geleni yaparda kardeşlerim çok fena..

salak kafam sudocremi de evde bıraktım ama neyse babama söyledim alıcak. inşallah iyi gelir canım çok fena oldu. sadece kollardı şimdi kalçası beli her yerini kaşıyor. bende banyoda şampuan sürmüyorum kafası hariç. ılık suyla yıkuyorum. bi de bugün çok fena pişik oldu üstüne. altını değiştirirken çok ağladı kıyamam kıpkırmızı olmuş. mustela sürdüm o iyi geliyo pişik kremi. yazın mahvoluyo kuzularımız ya hele bide açık tenli bizimkiler..yazlığa gidersek denize girer biraz iyi gelir diye umuyorum..

sağol canım benim şu an çok ağrısı var yutkunurken bile ama günden güne geçecek inşallah. sonuç güzel gelsinde geçer bu acılar bi şekilde..

ya aslında içimden isyan edesim geliyor ama annem çok darlanır kendini suçlar ve ben yoruluyorum diye bi de ona üzülür. ona belli etmiyorum ama yoruyor tabii 32 derece sıcak var bugün kızla uğraşmak başlı başına yorarken bi de üç erkeğin hizmeti zor. sırf onların kıllarını saçlarını temizlemekten canım çıktı. sağolsun hiç de yardım etmezler. kocam resmen bana sunulmuş bi nimetmiş ben napmışım bunca sene bunlarla ya. yardım etmelerinide istemem valla zarar vermeseler yeter. babam yine elinden geleni yaparda kardeşlerim çok fena..

salak kafam sudocremi de evde bıraktım ama neyse babama söyledim alıcak. inşallah iyi gelir canım çok fena oldu. sadece kollardı şimdi kalçası beli her yerini kaşıyor. bende banyoda şampuan sürmüyorum kafası hariç. ılık suyla yıkuyorum. bi de bugün çok fena pişik oldu üstüne. altını değiştirirken çok ağladı kıyamam kıpkırmızı olmuş. mustela sürdüm o iyi geliyo pişik kremi. yazın mahvoluyo kuzularımız ya hele bide açık tenli bizimkiler..yazlığa gidersek denize girer biraz iyi gelir diye umuyorum..
Ah ah keisnlikle, birşey yapmaları gerekmiyor yapılanı sadece bozmasınlar ama işte bazı erkekler öyle, bende de var bi tane öyle o yüzden çok bunalıyorum..

Haklısın kuzum sen de ne yapacaksın annen için dayanıyorsun farkındayım, yine de maşallah, Nasıl vefalısın yine de herkes yapmaz yapamaz da bunu..

Evet mustela pışık için iyi, sudo da aynı işlemi görüyor.. Ama temiz tene sürmen gerekir, ben sabah öğlen akşam sunduruyorum Ayaz'ın vücuduna sonra sürüyorum, öyle öyle bayağı bi söndü kaşıntıyı da aldı şükür Nasıl bunalıyorlAr yazık :( sen de iyi bak kendine beslenmene çok dikkat et, o kadar yoruluyorsun aman haa sen lazımsın :)))

Kizlar mutsuzum yogunum yorgunum uykusuzum psikolojim cok kotu. Yavrucum olmasa kacar giderdim uzaklara galiba. Iyi dogurmusum onu annesinin arkadasi o kuzum benim. Allah hepimizin yavrularini bize bagislasin. Gecmisi okuyayim simdi. Kimseye cevap yazamadim. Ilk defa bu kadar sure okuyamadim bile.
:( ama ne oldu kiiii

Sen kolay kolay böyle demezsin gibime geliyor?

marhaba kizlar
gunlerdir çekdigim izdiraba bi son vermek için vbugun dr agittim, gitiikçe çogalan bas agrilarima bugun bide bulati eklendi , sahurdan beri yerdemiyim gokdemi bilmiyorum çok kotuydum butun gun
aksama dogru dr da yer buldum daha fogrusu anca oyle ayarlayabilidm çocuklarla, uçunude alip gittim

migren dedi ve verdigi ilaçlar ise yaradi yani kesilmesede agrim hafifledi bulantim geçti
ilaçlarin ise yaradigtinami sevineyim migren olduugmami yanayim bimiyorum :(

gittikçe çogalirmis bu meretin siddet balalim beni yillar' içinde nasil bi hayat bekliyor
ALLAHiùdan tek dilegim saglik huzurdu ama bugunume sukur Allah beterinden saklasin insallah ...

marhaba kizlar
gunlerdir çekdigim izdiraba bi son vermek için vbugun dr agittim, gitiikçe çogalan bas agrilarima bugun bide bulati eklendi , sahurdan beri yerdemiyim gokdemi bilmiyorum çok kotuydum butun gun
aksama dogru dr da yer buldum daha fogrusu anca oyle ayarlayabilidm çocuklarla, uçunude alip gittim

migren dedi ve verdigi ilaçlar ise yaradi yani kesilmesede agrim hafifledi bulantim geçti
ilaçlarin ise yaradigtinami sevineyim migren olduugmami yanayim bimiyorum :KK43:

gittikçe çogalirmis bu meretin siddet balalim beni yillar' içinde nasil bi hayat bekliyor
ALLAHiùdan tek dilegim saglik huzurdu ama bugunume sukur Allah beterinden saklasin insallah ...
Migren miiii :( tabi aşlah daha beterinden korusun ama migren de insanın hayatını felç edebiliyor.. Benim eşimde migren var,felaket oluyor migreni tuttuğunda ama dediğin gibi o ilaçlar iyi.. Benim eşime de doktor ilaç vermişti 3 ay kullanacak daha iyi diyor..

Araştır azıcık Can'ım orada imkanın var, yengem Almanya'da migren tedavisi oldu akupunktur ile ve çok faydasını gördü..

Migren miiii :KK43: tabi aşlah daha beterinden korusun ama migren de insanın hayatını felç edebiliyor.. Benim eşimde migren var,felaket oluyor migreni tuttuğunda ama dediğin gibi o ilaçlar iyi.. Benim eşime de doktor ilaç vermişti 3 ay kullanacak daha iyi diyor..

Araştır azıcık Can'ım orada imkanın var, yengem Almanya'da migren tedavisi oldu akupunktur ile ve çok faydasını gördü..
dun aksam ilaci alinca hafiflemisti ama su an yine agrim var sahurda aldim en son ilacimi
zaten bunde ikiden fazla hakkim yok emzirdigim için :KK43:
bulanti ilaci bulantimi kesti en azindan bunada sukur :KK43:
valla herseyi denerim oyle feci bi agriki
ben unutkanligim çok ya , dr ondanda olabilir dedi yani migren insanin hayatini çok etkileyip yordugu için unutkabnliga yol açabiliyormus

bayrama kdr idare ediyim de ikinci bi ialç verdi dr birinci ilaç ise yaramazsa onu alicam oda yien emzirme yuzunden
barymdan sonra erkenden yatip sabah kdr uyucam insallah , hakanb bi kere uyaniyor zaten .. uyksuyu duzeltinc ebakalim nasil olucak durumum
en son çare emzirme yi kesicem adam gibi bi ilaç kullanbilmek için
sutum çok az ama yinede emzirme hazzindan vazgeçmek bana çok zor olucak ..

sahurda ilacin içerigini okuyum dedim koca bi sayfaydi çatsaf çarsaf yaz yaz bitmmeis yanetkileri
agri kesici almayan ben nelere kul olcum yarabbim diye dusundum
e$imde $a$iryor sen o ilaci nasil kullanican ilaç içmezsinki diyor
oyle çok agriyorki basim gozum bisey gormuyor inan

akupunturu da arastirrim nasil biseymis kii

marhaba kizlar

ilaçlarin ise yaradigtinami sevineyim migren olduugmami yanayim bimiyorum :KK43:

Maralım geçmiş olsun migrenden iki kere geçici körlük yaşamış biri olarak (gözüme siyah perde indi resmen) neler yaşadığını anlayabiliyorum.Migren sessiz ve ışıksız yerleri sever migrenin geldiğinde karanlık bir odaya yatarsan baş ağrın azalabilir..Migrenden raporum bile vardı benim bir ara ilaçları almak kolay olsun diye doktorum vermişti ama artık alıştım acayip zonklatıyor kafayı şakaklardan giriyor şakaklarıma baskı yaparak da ağrıyı azaltabiliyorum , zaten çoğu ilaç işe yaramıyor eğer yarayanını bulursan sakın adını unutayım deme..Ben sana bir anımı anlatayım oğlum küçüktü o zaman ben çalışıyordum migrenim tuttu sabahtan ben de ilaç aldım tabii dayanamayacak duruma gelince (hemen ilaç almam) ,akşam üzeri oldu ağrım artık doğum sancısı gibi kafama inmeye başladı ne yaptıysam geçmedi ilaç aldığım halde bir de doğum sancısı gibi durup durup gelmesi beni çok korkuttu herhalde beyin kanaması filan geçiriyorum dedim dayanılmaz ağrım vardı acile gittim hemen herşeyime bakıldı migrendenmiş yine doktor iki tane iğne yazdı acilde vurdular sonra akşam etrafı kararttık biraz sadece tv ışığı vardı ancak dayanılacak seviyeye geldi acım tutu mu fena tutuyor migren bir de adet zamanları filan da gelmeden önce yani ağrı yapar ordan bile anlayabilirsin adet olacağını

hastalık biraz zamana göre değişiyor yani benimki meela daha kötü değil ama tuttu mu şöyle bir silkeleyip atıyor diyeyim kendimi çok kötü hissedersem acile gidiyorum çünkü onun ilaçlarını almak için doktor kontrolüne girmek gerekiyor normal ağrı kesicilerden değil migrenin ilaçları.Zaten normal ağrı kesiciler işe yaramıyor ..Rabbim yardımcın olsun

insan kendini çok garip hissediyor değil mi? bunca zaman bu kadar ğatlama oldu ama sürekli gittiğin ya da yakın zamanda buluduğun bi yerde olunca ölüm yakın aslında diyorsun hemde bi hiç uğruna . lanet olası terör.. o yüzden ben senin yerinde olsam gelmezdim diyorum işte.

ayrıca eşimde anlattı hiç bi şekilde o halde giremezler dedi. farkedilince zaten ateş açarak koşmuş bi tanesi polis vurmuş yere düşmüş kendini patlamış. diğer patlama da dışarda olmuş. ama havaalanının içine giremeselerde facia yaratabiliyorlarmış demek..

neyse sen hassassın düşünmemeye çalış bunları. hayırlı olsun bu arada bende erkek demiştim galiba. ne güzel yakın yaş kardeşlerin aynı cinsiyetten olması :)
Bu arada Allah annene acil şifa sağlık versin hayırlı sağlıklı bir ömrü olsun inşallah. Evet yakın yaş güzel olacak birbirleriyle oynarlar biraz rahat ederim bende artık işim önerileri bekliyorum sizlerden benim aklımda Ömer Faruk var

bu arada kızlar sizce ne yapmalıyım bana bi çare..

kızın kaşıntısı çok azdı. hergün yıkıyorum ılık suyla ama nafile. ama sadece uykuya geçtiğimiz zaman. kolları kaşıyodu şimdi sırtı da başladı. var ya abartmıyorum kırk dakika kaşındı. uyuz gibi resmen hart hart kaşıyo dayanamıyo. bi cildiyeye mi götüreyim çocuk doktoruba mı? sağlık ocağı doktoru isilik dedi ama bilemedimki bu kadar normal mi?

bacaklarını da hep sinek ısırmış kıyamam benek benek oldu. uff yapıp kendi ayağınu öpüyo görmeniz lazım öldük gülmekten :)
Yavrum yaa kiyamam opmeyi de bilirmis. Kucuk lepistes. Cok zor isilik biz de surekli mucadele halindeyiz canim.
Annenin de sonuclar iyi cikacak insallah. O zaman gelsin super bi tatil.
Allah kolaylik versin sana canim bu sicakta sadece Duru'yu bile zor idare ediyorum. Zaten hastalandim anneme kactim. Hic halim yoktu. Persembe gecesi kizi emzirirken midem bulandi kizi zor biraktim yetisemedim bile banyoya soylemesi ayip. E kiz bensiz cildirdi agla agla mahvoldu. Hemen ona kostum o halimde. Kimsede durmuyo artik ozellikle de gece. Esim kalkti temizledi sagolsun heryeri. Cok sasirdim. Cuma gunu de bayram oncesi asiri yogunduk. Aksam eve gelince pert oldum artik. Kolumu kipirdatamiyodum. Kac gundur cok stresliydim mideme vurdu galiba.

Daderacığım neden öyle diyorsun üzüyorsun beni sen pozitif bi kadınsın.. Yaz oruç ve iş seni çok bunalttı herhalde. Yoksa kayınvalidenle ilgili mi ne oldu? Anlat bize, bizde varız burda yalnız değilsin.
Canim esim ailesiyle ayni evde kalmaktan hic hosnut degil. Onun psikolojisi bozuluyo bana da yansiyo. Sanki ben cok memnunum hayatimdan. Erkeklerin de herseye psikolojisi bozulur. Bizde kalmalarina alternatif bi durum da yok olsa oyle yapalim dicem. Huzurum kacti. Onlarin kotu bisey yaptigi yok ama cok mudehaleciler. Bu da esimin karakterine tamamen aykiri. Ne yapacagimi bilmiyorum bakalim hayirlisi.

:KK43: ama ne oldu kiiii

Sen kolay kolay böyle demezsin gibime geliyor?
Canlarim ya beni ne kadar iyi tanimissiniz. Ben kolay kolay bu hale gelmem elimdekilerle mutlu olmaya calisiyorum ama patlama noktasina gelmisim demek ki. Su an biraz daha iyiyim.

marhaba kizlar

Canim yaa gecmis olsun nerden cikti bu migren belasi ya. Cok zor diyorlar hep. Ondanmis belki de daha tahammulsuz olusun. Ilaclarin iyi gelmesine sevindim ama. Kendine gelmissindir

Canim esim ailesiyle ayni evde kalmaktan hic hosnut degil. Onun psikolojisi bozuluyo bana da yansiyo. Sanki ben cok memnunum hayatimdan. Erkeklerin de herseye psikolojisi bozulur. Bizde kalmalarina alternatif bi durum da yok olsa oyle yapalim dicem. Huzurum kacti. Onlarin kotu bisey yaptigi yok ama cok mudehaleciler. Bu da esimin karakterine tamamen aykiri. Ne yapacagimi bilmiyorum bakalim hayirlisi.
eşlerimiz birbirine bu konuda çok benziyormuş. allah sana sabır versin canım. basit gibi görünse de çok zor bir durum aslında. anlıyorum seni..

Selam kızlar. hiç yazamıyorum buraya. biz yazlığa geldik hava fena değil. tuna denize bayıldı. çok sevdi. bırakın ben yüzeyim diyor :D saçlarını da traş ettirdik. amanın ne zor oldu. sıkıldı bağırdı. alışamadım ya ben kısa haline. lülelerini çok seviyordum. ama şükür saçları var ki kestirdik.. gece uyanmaları başladı yine iki üç gündür. umarım devam etmez. onca huysyzluğa daha ortada diş de yok. bilemedim valla. bizde durumlar iyi şükür. inşallah siz de iyisinizdir canlarım :)

Maralım geçmiş olsun migrenden iki kere geçici körlük yaşamış biri olarak (gözüme siyah perde indi resmen) neler yaşadığını anlayabiliyorum.Migren sessiz ve ışıksız yerleri sever migrenin geldiğinde karanlık bir odaya yatarsan baş ağrın azalabilir..Migrenden raporum bile vardı benim bir ara ilaçları almak kolay olsun diye doktorum vermişti ama artık alıştım acayip zonklatıyor kafayı şakaklardan giriyor şakaklarıma baskı yaparak da ağrıyı azaltabiliyorum , zaten çoğu ilaç işe yaramıyor eğer yarayanını bulursan sakın adını unutayım deme..Ben sana bir anımı anlatayım oğlum küçüktü o zaman ben çalışıyordum migrenim tuttu sabahtan ben de ilaç aldım tabii dayanamayacak duruma gelince (hemen ilaç almam) ,akşam üzeri oldu ağrım artık doğum sancısı gibi kafama inmeye başladı ne yaptıysam geçmedi ilaç aldığım halde bir de doğum sancısı gibi durup durup gelmesi beni çok korkuttu herhalde beyin kanaması filan geçiriyorum dedim dayanılmaz ağrım vardı acile gittim hemen herşeyime bakıldı migrendenmiş yine doktor iki tane iğne yazdı acilde vurdular sonra akşam etrafı kararttık biraz sadece tv ışığı vardı ancak dayanılacak seviyeye geldi acım tutu mu fena tutuyor migren bir de adet zamanları filan da gelmeden önce yani ağrı yapar ordan bile anlayabilirsin adet olacağını

hastalık biraz zamana göre değişiyor yani benimki meela daha kötü değil ama tuttu mu şöyle bir silkeleyip atıyor diyeyim kendimi çok kötü hissedersem acile gidiyorum çünkü onun ilaçlarını almak için doktor kontrolüne girmek gerekiyor normal ağrı kesicilerden değil migrenin ilaçları.Zaten normal ağrı kesiciler işe yaramıyor ..Rabbim yardımcın olsun
çok saol canim neler çekmisin kiyamam yaa,bendedemi oyle olurki ilerde ,çok korkuyroum çevremdeki hikayeler gibi seyler yasamkdan vede seninki gtibi tabi :))
bi komsumda da migren var atak oldumu kadin evlere sigmiyor yazik :(( hacamar yaptiracak TR ye gidince o , bilmem hiç denedinmi sen
ilaci alinca bariz azalma oluyor bas agrimda ,mesela bu aksam bulanti hapini almayim dedim denemek için hafiften basladi bunaltim
bayramda da hapi içmemeyi denemk istiyorum gerçelten migren olduguna karar verince de ayaziimin dedigi akupunktira bi bakayim diyorum ..

ama uykusuzkuk ve açluikla agrimin arttigi kesin ona eminim .. bided uyyunca rahatliyorum tabi karanlikda uyyorum otomatik oalrak bilmem ondanmi

zaten migrenle ilgili tek bçildigim sey karanlikda rajatlandigiydi pek bilmedigim bi hastalikdi...

Canim yaa gecmis olsun nerden cikti bu migren belasi ya. Cok zor diyorlar hep. Ondanmis belki de daha tahammulsuz olusun. Ilaclarin iyi gelmesine sevindim ama. Kendine gelmissindir
saol canim bayadir var bende b as agrisi ama bi gun va riç gun yok derken sonunda çogalip bulnati eklendi
valla tahammul olayini bilmiyorum ama kizimla hiç geçinemiyoruz bu gunlerde
asabi bencil vijdanxiz bi çocuk oldu çikdi
kuçuk deil keske kuçuk olsa 8 yasinda , basil agriyor diyorum bisey soyluyorum banane senin basindan diyor, napacagimi sasirdim
kizmak sesimi yuksletmek kesinlikle ise yaramiyor
baskada çaresizim napayim bimiyorum
bez isterim ustume atar gider, çagirrim gelmez , tamam der yapmaz
çok zor , iletisim kopuklugumuz var biliyorum ama nasil çozucem onu bimmiyorum:KK42::KK42:

Back
X