2015 Şubat Anneleri

Dudu22 Dudu22 canım başın sağolsun telefondan girdiğim için tam bakamamıştım Rabbim sana sabır versin yaşadıkların çok ağır ama bebeğin için ayakta dimdik durmalısın ben anlamıyorum insanları gerçekten çıldırmış dırumdalar çeksin cezasını diyeceğim ama ne olsa az bile o adama...
Alnımıza bir kader yazılmış ne iyi ne kötü bilemiyoruz ki inşallah bundan sonrası iyi olur senin ve evladın için Rabbim sizlere ömür sağlık sıhhat versin evladının güzel günlerini görmeyi nasip etsin şnşallah hep güzel günleri düşünerek kendini motive et yavrunun önünde koca bir hayat var senin de tabii biliyorum eşin olmadan bu yolları yürümek zor ama evladın için hem anne hem baba olacaksın metanetli olman lazım yavruna sımsıkı sarıl Rabbimden başka sığınacak dalımız yok yar ve yardımcınız olsun Rabbim.. Allah'a emanet olun

bilmemki kaç hafta eylulun basina glecek gidenler
esime dedim durmam ben burda gotur beni babma lardesime bunalima gireim valla hiç boyle denk gelmemisti bu sene fana çuvalladim , ben gitigim sende kimse gitmiyor nasil is anlamadim :)

bende oyle yapiyorum envayi çesit oyuncaga nesneye ragmen agzini açmiyorsa birlaiyorum sut yapiuyorum bu sefer :))
benim elimden kurtulamaz sut yigurt peynir meyva illa bisey tikarim agzina kaçari yok benden :))))))
bayramdan sonra bi dr çikdisi yapalim bakalim kaç kg gelcek
gecen arkadasin tartisinda 12 geldi ama fazladir o bence 750 gr mi aldi bu çocuk 3 haftada imkansiz
bende 59 geldim bende fazaldrim insallah :)))))))))))

benimki sevdigi bisey godumu olse agzini açmaz otekine illa o istedgi olucak
gecen sabah tabakda yumurta haslamasi ve kalamar vardi ( tr si ne bilmiyorum balik olyor :)
naptim nettiysem yumurtayi yediremedim agzini açmiyor gorunce kalamari anliyor agzini açiyor nasil biliyor çozuyor anlamadim gitti
yumurtayi gorunce agzini kilitliyor sonra tepinmeye baliyor tabagi gosterip mama mama diye
isteigini veriyom susuyor ardina yumurta yine ayni
oyle devam ettik tek lokma yutmadi benim dedigimden kendi istedigini yedi kalkdi :kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

senin tek çaren erken uyumak baska yolu yok maalesef
iftardan sonra ban bi yorgunluk çokdu
lutfak berbat su an,oglanin odasini dagittim yatagin altindan kullanmadigim dosegi çikarmek içi oyle kaldi daginikligi toplamam lazim
bugun koltuklarim gitti 15 gun yerde oturcaz iyimi :))
Sen Hakan'ı süte alıştırmakla çok iyi yaptın. Ayaz pek içmiyor bir yudum alıyor bırakıyor, ben de isterdim ki dışarıda süt içsin ara öğünlerde o azıcık tok tutar diye ama yok beyfendi sevmedi illa meme.. Sanırım meme işi bitince o da biter :)

İşte küçücük bebeklerin bile kendilerime göre damak zevkleri var :) çocuk Me istiyorsa onu yesin elbet her şeyden vitaminini alır o, yeter ki doysun :)) kalamar da iyiymiş hasa sosyete seniiii :))))

Almasam benimkinin uyku böyle geldi böyle gider herhal :)) kız walla sen üç çocukla Nasıl oruç tutuyorsun hele de Fransa da hava çoooook geç kararır bu aylarda, ben olsam düşüp bayılırım.. Maşallah walla size tü tü tü :)))

Kizlar bu ara cogunuz memlekete gitme telasinda henuz gitmemis olanlara iyi yolculuklar. Gidenler de cok guzel zaman gecirsin insallah. Yavruslar hic yormasin sizi. mery60 mery60 canim ne kadar zor bi yolculuk olmus oyle. Yine de sag salim varmissiniz sukur. yeb4 yeb4 canim kavustun mu annecigine? gelincikgibi gelincikgibi Ayaz napiyo sicaklarda cok zor dimi?
Biz de klima taktirmaya karar verdik. Bakalim faydasini gorecek miyiz.
Haftasonu yatak odasiyla baska bi odanin yerini degistirdik. Resmen tasinmis kadar olduk. Oruclu oruclu bittim resmen. Ama cocuksuzken daha zor gelirdi oruc bitkin duserdim iftara kadar. Simdi hep dinc durumdayim ilginc
Ayyy ayaz çok fena isilik oldu teyzesi sıcaklardan :( her gün suya sokuyorum ama yok fayda etmiyor.. Yazık..

Ya duru da Nasıl güzelleşmiş maşallah benim gelinime :))) çok kibar bir yüzü var aşlah saklasın :)))

yeb4 yeb4 canımm sen İstanbul'da neredesin şu an? Patlama olmuş ya, Allah korumuş sizi iyi ki
Bugün gelmediniz offf :( siz duydunuz mıydı bişi?

Başka kim vardı İstanbul'da, Kocaeli'de Polat var biliyorum Ama İstanbul yok demi
Başka ?

Sen Hakan'ı süte alıştırmakla çok iyi yaptın. Ayaz pek içmiyor bir yudum alıyor bırakıyor, ben de isterdim ki dışarıda süt içsin ara öğünlerde o azıcık tok tutar diye ama yok beyfendi sevmedi illa meme.. Sanırım meme işi bitince o da biter :)

İşte küçücük bebeklerin bile kendilerime göre damak zevkleri var :) çocuk Me istiyorsa onu yesin elbet her şeyden vitaminini alır o, yeter ki doysun :)) kalamar da iyiymiş hasa sosyete seniiii :))))

Almasam benimkinin uyku böyle geldi böyle gider herhal :)) kız walla sen üç çocukla Nasıl oruç tutuyorsun hele de Fransa da hava çoooook geç kararır bu aylarda, ben olsam düşüp bayılırım.. Maşallah walla size tü tü tü :)))
yok yok oyle deil emzirmeyi birakinca sut içer yani benim buyuk oglan içti çokda sever versem 1 lt içecek gunde sipa :))) ama tabi onunde ablasi içerdi onunda etkisi vardir belki , gerçi bizim evde sut içmeyen yokda neyse yeter bu kadr sut konusu :)))))

valla iftarimiz 21 42 bayrama kdr boyle insallah, sabahta 4 de sahur
özrüm olmadiig surece tutuyorum orucumu Allah kabul etsin insallah
çogu kimse uyyormus ya sabaj ya aksam ustu bi sekilde uyyolar duyyorum milletden
ben uyyamiyorum vakit yok ki, herkesin çocugu var ama kimsede bi hakan yok tabi :))))))))

bugun oglen telefonla bile yediremedim çorbasini, kizdim agladi sonrada ydigi iki kasigida kustu , kendime çok kizdim zorladim diye ama baska turlude yemezki :( yavrum benim midesi olmamis anneside zorlamis bilemedim :(

neyse sonea hiç ellemedim bakdim cigerci kedisi gibi mama diye dolnaiyor yogurt meyva fln verdim, parka gidip geldik iyice uykusu geldi acikdi , ayni çorbayi verleyince nasil bagiruyor bana :)))) kiziyor bide ablasina laf anlatirken onun kasik geç geldi diyeee:KK70::KK70:.. kalamrdaki vitamin nede var halis balik iste :) bende severim :)

valla tek derdimiz yeme uyku olsun hatta bodur tavuk kalsinlarda canlari saolsun
çcouklari gonderdigim camideki hocasinin 14 yasinda ogluna ms hatsaligi denmis
oylede bi delikanli boylu posluki gporsen 18 yasinda dersin oyle guzel gelismis
ama sonuç iste ... :KK42::KK42::KK42:
Allahim saglik versin evlatlarimizla sinamasin ..

yeb4 yeb4 canımm sen İstanbul'da neredesin şu an? Patlama olmuş ya, Allah korumuş sizi iyi ki
Bugün gelmediniz offf :KK43: siz duydunuz mıydı bişi?

Başka kim vardı İstanbul'da, Kocaeli'de Polat var biliyorum Ama İstanbul yok demi
Başka ?
yinemi yaa ne patlamasi ben hiç bakmadim daha haberlere

valla perişanız. sıcak bir yandan ,huysuz çocuk bır yandan .bitmeyen diş sıkıntısı.oruçlu ve çocuklu olmak da zor.
tabii sen x3 ama deneyimlisin artık zorluklara alışkınsıdır.
sicak tek basiba yeter zaten, iki gun 30 u geçti sicaklikda çocuk napacagini sasirdi valla sizi dusunemiyorum bile Allah kolaylik versin

uyyamiyorum tabi ben çocuklarla , tek olsa o uyyunca uyursun, o uyusa bile digerleri var okul var
okul olamsa baska sey çkiyuor sansima:)))

yaz tatili geldi ahanda ayvayi yedim
butun gun kavga girultu olur bizim evde buyuklerin keçileri bi karsilastimi ayir ayirabilirsen
oglani oyun grubuna kizida spor aktivitesine yazdiriyomù çekemiycem valla onlarin çenesini kavgasini :))
agustosda evdeler ama o zamaana ALLAH kerimm

Yok daha bavul hazır değil. Plan ve liste yapıyorum en son koyarım artık. Zaten alacağım 3-5 bişey. Alışveriş yapacam Türkiye'de :)))))
Sizde civar yerleri gezin Avrupa turu Ohhh miss :KK66:)
nerdee avrupa turu kim biz kim :)
babami kardesimi gorebeilsem opup basima koycam bi gidisle

bu sene izin parasiyla evimi degistriyorum sirada mutfak ve boya badana var insallahh :)

kızlar yardım edin :KK43: Begüm öyle bi isilik olduki iki günde. omuzları ve boyun kısmı. omuzlarını kaşımaktan resmen uyuyamıyo. gözler kapalı öyle bi kaşıyoki yırtacak. tırnakları uzunken yırttı yara yaptı zaten. istanbula gelincede isilik oldu. yavrum kıyamam uykuya dalamıyo o yüzden :KK43: hergün de yıkıyorum ama ne fayda.

napılırki bu durumda? yarın burdaki sağlık ocağına gideyim diyorum. ama acaba isiliğe kortizonlu merhem mi veriolar? belki de egzama oldu çünkü aynı öyle kaşınıyo deli gibi :KK43:
bol bol yika canim varsa klimanin onunden ayirma
çok geçmis olsun :((

Bizim kendi işimiz olduğu için eşimin istifa etmek gibi bir lüksü yok :)) Ama bahsettiğin şeyler güzel geldi birden yeni şehir yeni düzen filan :) Anacım tabii ki eskidik 3 çocuk büyütürken ne badireler atlattık acısıyla tatlısıyla yıllarımız geçiyor çok şükür Rabbim yuvalarmızın düzenini bozmasın herşey bir şekilde halloluyor iş de öyle başka şeyler de yeter ki sağlıklı ve birlikte olalım aşılamayacak problem yok bence :KK66:

Sen ne yapıyorsun dedim hiç cevaplamamışsn bile gelmiyor musunuz Türkiye'ye? Hakan nasıl kız abisine ablasına benziyor mu huyları yoksa o da ayrı bir kişilik mi? :KK48: Çocuklar mızırdanmaya başlayınca çok komik oluyor ya her kafadan bir ses çıkıyor o arada devreler yanıyor tabii bende :KK45:
kiz araya kaiyor bazi sorular farkina avrmadim
ben iyyim sukur bi yaramazlik yok
çocuklar okul sonra HAKAN :) hemen aksam oluyor gunler geçiyor baksan hazirani yedik sene yarim oldu 2017 gekecek nerdeyse bundan sonrasi daha hizli si geçer
çocuklarin okulu haftaya kapaniyor, aonlara aktibiteler ayarladim yaz için evde SIKILIRLAR diye
bizde hakanla takilicaz artik napalim
disardan bakinca komikdirde bize oyle gelmuiyor teabi :)

hakan ayni abisi inatçi keçiiii
yuzude hyuda ayni ikiz olsa bu kdr benzedi :))

selam kızlar..

sabah sağlık ocağına götürdüm kızı çünkü 7de ağlayarak uyandı saçı sırılsıklam olmuş terden ve kaşınıyodu deli gibi. banyo yaptırdım hemen götürdüm sonra. isilik dedi zaten ve ona yapılcak bişey yok terlemeyecek ve bol banyo dedi. nasıl terlemeyecekse :KK57: bi krem verdi biraz rahatlatır dedi. sonra yemeğini yedirdim 11 gibi uyudu o kadar uykusuzduki daha şimdi kalktı.

annemlerde gitti öğlen :KK43: ben gitmedim çünkü bugün sadece yatış yapılacak. izin alabilirse akşam orda kalmıcak eve gelicek. çok garip oldum. kendim neler yaşadım o kadar korkmadım etkilenmedim. insan kendine cesaretli oluyor ama sevdiklerine daha farklı..

kadın ameliyata gidecek bide hala evi toparlıyo bana iş kalmasın diye. ah bu anneler.. bıraktırdım zorla. onlar gidince kendimi temizliğe verdim. naaıl olsa adetliyim oruç da tutmuyorum yedim bişeyler daldım temizliğe. alt kat bitti Begüm uyandı. şimdi onu bişeyler yedirip üst katı da temizliycem. akşam kuzenim sağolsun iftara çağırdı uğraşma yemekle dedi.

rizeden dayım da geldi o da bizde mi kalır teyzemlere mi geçer bilmiyorum. evde zaten halihazırda üç erkek var. nasıl doyurcam ben bunları bakalım :) herşey karışık evde bu aralar hele annem olmayınca daha eksik herşey. olaun bitsin güzel haberler alalım artık :KK43:

yarın kızı kuzenime bırakıp gidicem ameliyat olurken inşallah sorun olmaz sütkardeşleriyle güzel oynuyo. onunda düzeni değişti yavrum napsın bide sıcak iyice mahvoldu..

bizden böyle haberler.. sizler iyisinizdir inşallah tatiliniz güzel geçiyodur kızlar..
Ah Can'ım yaa sıcaktan mahvolmuş yavrucak. Siz bir an önce serinletici bişey alın odaya. Biz bile burda mahvolduk sıcaktan. İnşallah yarın annenin ameliyatı güzel geçer Can'ım. Dua edicem.
Bu arada bugün patlama olmuş bak hava alanında, ya bugün orda olaydınız.. Allah korusun. Boku çıktı ülkenin iyice ayyy korkudan napacağımızı şaşırdık yav...

Ayy evet sen atlattın darısı bizlere. Keşke bir fırsat olsa da görüşsek .eşim olsa arabayla gelirdik de şimdi zor. Siz gelin hem Mevlana'yı ziyaret edersin :KK66:
Can'ım nerdesin sen uçakla mı gelecektin? Haber ver bize geldin mi gittin mi naptın.. Ay çok moralim bozuldu ya :(

Bugün gelmediniz offf :KK43: siz duydunuz mıydı bişi?

Başka ?
evet canım çok üzüldüm çok :( ve öok tuhaf oldum iki gün önce ordaydık daha.. nerede ne olacağını bilemiyoruz artık bu ülkede..

havaalanı bize çok yakın trafik yoksa 10-15 dk. bişey duyulmadı o kadar mesafeden tabii. bana da eşim aradı söyledi. vallahi burda olduğum süre boyunca pek dışarı çıkmayı düşünmüyorum.. allahım hala tüylerim diken diken inanır mısın. dış hatlarda olmuş ama ne bileyim daha şimdi ordaydık.. ve bir sürü masum insan öldü gitti lanet olası terör yüzünden çok ama çok acı :(

Ah Can'ım yaa sıcaktan mahvolmuş yavrucak. Siz bir an önce serinletici bişey alın odaya. Biz bile burda mahvolduk sıcaktan. İnşallah yarın annenin ameliyatı güzel geçer Can'ım. Dua edicem.
Bu arada bugün patlama olmuş bak hava alanında, ya bugün orda olaydınız.. Allah korusun. Boku çıktı ülkenin iyice ayyy korkudan napacağımızı şaşırdık yav...
evet canım sıcaklar mahvetti. yapmur yapdı biraz bugün şükür. neyse tek derdimiz bu olsun.. dularınıza minnettarım iyiki varsınız canlarım..

allah korusun bende çok kötü oldum. bugün olmazsa yarın yakalamayacağı ne malum bu terörün bizi? çok korkuyorum çok iyice içinden çıkılmaz bir ortadoğu bok çukurundayız!

bol bol yika canim varsa klimanin onunden ayirma
çok geçmis olsun :KK43:(
sağol canım :( evet hergün yıkıyorum ılık suyla. gündüz de klimalı yerdeyiz hep. gece sıkıntı oluyo ama ona da vantilatör le çözüm bulucam.

Can'ım nerdesin sen uçakla mı gelecektin? Haber ver bize geldin mi gittin mi naptın.. Ay çok moralim bozuldu ya :KK43:
sanki 2 temmuzda gelicem demişti yanlış hatırlamıyosam. haber ver bizede Mis lily Mis lily olur mu?

Allahım şimdi okudum haberlerde gelincikgibi gelincikgibi içim tuhaf oldu sürekli kullandığımız havaalanı resmen ölüm ensemizde güya havaalanı çok güvenilir didik didik donuna kadar aranirsin nasıl olurda bunlar Allahın belaları içeri girer yahu! AllAh rahmet eylesin yaZık günah sevdiklerine kavusacakti insanlar ne acımasız bir dünya ne kadar kotu insanlar var :(((

Allahım şimdi okudum haberlerde gelincikgibi gelincikgibi içim tuhaf oldu sürekli kullandığımız havaalanı resmen ölüm ensemizde güya havaalanı çok güvenilir didik didik donuna kadar aranirsin nasıl olurda bunlar Allahın belaları içeri girer yahu! AllAh rahmet eylesin yaZık günah sevdiklerine kavusacakti insanlar ne acımasız bir dünya ne kadar kotu insanlar var :KK43:((
insan kendini çok garip hissediyor değil mi? bunca zaman bu kadar ğatlama oldu ama sürekli gittiğin ya da yakın zamanda buluduğun bi yerde olunca ölüm yakın aslında diyorsun hemde bi hiç uğruna . lanet olası terör.. o yüzden ben senin yerinde olsam gelmezdim diyorum işte.

ayrıca eşimde anlattı hiç bi şekilde o halde giremezler dedi. farkedilince zaten ateş açarak koşmuş bi tanesi polis vurmuş yere düşmüş kendini patlamış. diğer patlama da dışarda olmuş. ama havaalanının içine giremeselerde facia yaratabiliyorlarmış demek..

neyse sen hassassın düşünmemeye çalış bunları. hayırlı olsun bu arada bende erkek demiştim galiba. ne güzel yakın yaş kardeşlerin aynı cinsiyetten olması :)

annem ameliyata girdi, yetişemedim :( bi anda almışlar. sabah giderken gidemedim çünkü çok erkendi annem gelme dedi zaten kızı da o saatte bırakamazdım kuzene. arayacaktı babam ki aradı da biradan alırlar diye hemen hazırlandım. kızda şansıma uyuyodu. kuzeni de aradım gelicekti. beş dakika sonra aradı babam aldılar diye. bi anda olmuş hastane zaten karışıkmış dünki patlamadan dolayı o yüzden planlı değilmiş hiç bişey.

yetişemedim yaa offf. 2-3 saat sürecekmiş şimdi gelme biraz daha sonra gelirsin dedi. öyle yapıcam şimdi. dua edin olurmu :(

kuzenlerin çocukları da kusuyolar üç gündür sırayla üç çocuk hasta oldu apartmanda. salgın bu büyük ihtimalle. Begüme bulaşırsa bide bu arada ben napıcam bilmiyorum. allahım sen koru demekten başka çarem yok..

Back
X