benimki memede uyumuyodu ama emmeden de asla uykuya geçmezdi ve sürekli kalkardı gece. gündüzde memeler hep dışardaydı. ilk gece ağlamadan daldı ama gece 3 te çok ağladı uyandığında. kucağımda sevdim okşadım.Peki agladiginda nasil sakinlestirdiniz, emerken uyuyorken ne ile uyudu acaba?
canım biz bazen yiyoruz eşimle ama Begüme asla vermiyorum. hatta tavuk eti bile vermiyorum burdaki tavuklar hep şişiriliyor diyorlar hormonla. hiç güvenemiyorum. nugget tarzı şeyler dondurulmuş hazır köfteler çok zararlı bence Hakana verme canım. elinden geldiğincede eve sokma. bizde arada bi değişiklik olsun diye alıyoruz ya da dışarda yiyoruz.ya kizlar hazir kofte tavuk etinin degisk halleri var ya, tukçesini bilmiyorum nugget ,chicken burger falan galiba adlari
onlardan kullaniyormusnuz siz , ben onceden eve bile almazdim
ilk defa esim dukkandan getirdi eve çesit olsun ramaznda diye çocuklar sevdi yiyor ama hakan sebmekle kalmadi bayildi resmen abisyle ayni porsiyonu yiyor :) versem gunde uç defa yiycek buda calamar gibi kizarmis bisey nerde sagliksiz sey var onu yiyor bu çcouk yaaaa :)))
ondan yemesinden bi sakinca olurmuki
arkadasalrdab duyyorum çocuklarina paket yetistiremiyolar ama ne biliiym içime sinmiuor sanki
ama onlar kola cips hazir çorba et suyu falanda aliyolar ben bunlari almazdim hiç nasil bi yerindnen giriis yaptim boyle fastfood olayina sastim kaldim
yaa ne guzel yiyordu varya :))) bi iki defa verdim çok sevdi ama içim de rahat deil ne bilem istecanım biz bazen yiyoruz eşimle ama Begüme asla vermiyorum. hatta tavuk eti bile vermiyorum burdaki tavuklar hep şişiriliyor diyorlar hormonla. hiç güvenemiyorum. nugget tarzı şeyler dondurulmuş hazır köfteler çok zararlı bence Hakana verme canım. elinden geldiğincede eve sokma. bizde arada bi değişiklik olsun diye alıyoruz ya da dışarda yiyoruz.
Buyuklere cok nadir veriyorum.hastayken ya da ramazanda vs.acil durumlarda iste.kucukken vermedim yeni veritorum.benimkilerde cips kola abur cubur vs yemedikleri icin onu tolere ederler die fazla takilmiyorum.serraya zaten veremem icin de sut proteini oluyor hazir gidalarin ama olmasada vermem.biz de en zararli gida sucuk.kisin eksik olmaz.oglan cok seviyor.yumurtayi onun hatirina yiyor.yaa ne guzel yiyordu varya :))) bi iki defa verdim çok sevdi ama içim de rahat deil ne bilem iste
evdekiler bitince baska getirtmeyim bari demi, kavrulmus kiyma yesin onuda seviyor :)
mery60 senin tarifinmiydi sebzeli kofte nasil yapiyodun canim bi daha tarif etsene sana zahmet
Birebir ilgi cok onemli.biz buyuduler arkadaslari da var oynuyorlar diye eskisi gibi bize ihtiyac duymaz saniyoruz ama hala ilgi bekliyolar.ya aksileserek ilgiyi cekiyolar ya da baska yollarla.aslinda care belli de zaman olsa enerji istek olmuyor ben de enerji olsa zaman.pskologun verdigi 20 dkligi bile yapamadik.esime diyorum bu kiz 15 yasina gelince ya o gider bu evden ya ben herhalde diyorum :))))
aynen dediklerini yapiyor ama hiç boyle deildi taamam deyip biraz savsaklardi bazen ama simdi hiç tinmiyor
basim agiriyor dendiginde banane senin basindan denirmi yaaa , daha neler neler yazsam roman olur
gece esime hem agladim hem anlattim çocuk o diyor abarttigimi dusnuyor ama ben bi yerde hata yaptigimi dusunuyorum senin gibi
hatta esime digerleride boyle olur bak gorursun dedim .. oglan biraz inatçidir sinirlidir ama bi deidigmi iki etmez ablasinin yarisini çekdirmiyor bana , anaciigin ahinimi aldim naptim bilmiyorumki, bende geçinemezdim annemle ama o ergenkendi herkes gibi,ilk okul 2 de deil :)
bu sabah kalkdik alisverise gittik , hep konusmaya çalisyorum havdan sudan konu açmaya çalisyorum
babasi ayakkabiligi tamir etti oraya ayakkbilari diuzeltti kurabiye yaptik hamuruyla oynadi falan iyiydik yani vakit geçirince farkli oluyior bugun bunu anladim
bi kere kardesine vurmus ya sabir çekip odasina kapattim onun umrunda deil odasina kapanmasi ama ben sakinliyorum en azindan bana iyi geliyor
kardesine diye vurdun deyince iste diye omuz silkiyor ölürmusün oldürürmüsün
halbulki sebebi var kardeside ona vuruyor oda karsilik veriyor ama bunu bana soylemeyip iste diyerek kizdirmayi seçiyor
yok canim inan hakan oyle kolayki bakmasi , arkasinda duracaksin bos birakmayacaksin fizyolojik yorgunluk sadece
ama buyukler oylemi psikolji olarak bittim yerlerddeyim , sonn bir yildir hele canima tak etti migrende belki bui yuzden peydah oldu..Allah sonumuzu hayretsin .. herkesde çocuk var ben anmaiyorumki bendeki bizdeki sorun ne
sagol canim bende yakindan bilmezdim biberiye yagini duymadim hiç , burda varmi bilmiyorum TR ye giden komsulardan siteyim ben een iyisi
saol canim aminnn ramaazandan sonra daha iyi olurum diye du sunuyorum insallah
Serrayi korumak icin cirpindim isilikten pisikten.ortanca kiz oldu.sivilceler cikmis kipkirmizi.oturamiyorum deyip agliyor.bayram gecesi yolculuga cikicaz nasipse 14 saat nasil oturcak.serradan kalanlari surdum.boyna yikatiyorum.elbise giydirip kulot giydurmedim.az hafifledi gibi.insaallah yarina kadar biraz daha hafiflersağol canım benim dikkat edicem söz :) her gelen önce sen ne kadar zayıfladın diyor. hoşuma gidiyor çaktırma :)) ama onlar kötü anlamda diyor yani :))
zor günler ama geçecek. sonuç güzel gelsinde elbet iyileşecek annem. erkeklerden de artık hiç umudum yok gölge etmeseler yeter. bi tanesi gidicek beş gün sonra yaz okuluna. biraz daha rahatlarım
kuzenimin eşi ilaç mümessili sormuş bi dkktora sudocrem daha kötü yapar alkol var demiş. zaten bu doktorlar bi konuda anlaşsa. ben kullanıyorum deneyeyim dedim iyi geldi sanki. günde en az iki kez suya sokuyorum sonra sürüyorum. daha iyi oldu gibi devam edicem yani.
Sucuğu da varsa yerler yoksa nadir isterlerBuyuklere cok nadir veriyorum.hastayken ya da ramazanda vs.acil durumlarda iste.kucukken vermedim yeni veritorum.benimkilerde cips kola abur cubur vs yemedikleri icin onu tolere ederler die fazla takilmiyorum.serraya zaten veremem icin de sut proteini oluyor hazir gidalarin ama olmasada vermem.biz de en zararli gida sucuk.kisin eksik olmaz.oglan cok seviyor.yumurtayi onun hatirina yiyor.
canim bence verme nede olsa paketli gidalar guven olmaz kendin yapabilirsin nette cok tarif varya kizlar hazir kofte tavuk etinin degisk halleri var ya, tukçesini bilmiyorum nugget ,chicken burger falan galiba adlari
onlardan kullaniyormusnuz siz , ben onceden eve bile almazdim
ilk defa esim dukkandan getirdi eve çesit olsun ramaznda diye çocuklar sevdi yiyor ama hakan sebmekle kalmadi bayildi resmen abisyle ayni porsiyonu yiyor :) versem gunde uç defa yiycek buda calamar gibi kizarmis bisey nerde sagliksiz sey var onu yiyor bu çcouk yaaaa :)))
ondan yemesinden bi sakinca olurmuki
arkadasalrdab duyyorum çocuklarina paket yetistiremiyolar ama ne biliiym içime sinmiuor sanki
ama onlar kola cips hazir çorba et suyu falanda aliyolar ben bunlari almazdim hiç nasil bi yerindnen giriis yaptim boyle fastfood olayina sastim kaldim
valla iyi beceriyorsun canim bidlign kirk yilllik hanim gibi is goruyin hele o yemek olayi yokmuuuselam kızlar..
o kadar yorgunum o kadar yorgunumki nasıl anlatsam inanın bilmiyorum.. şu an parmaklarım bile ağrıyor yazarken. gün içinde götüm koltuk görmüyo desem yeridir. bazen tuvalete gitmediğimi çok sıkışınca farkediyorum.
evin işi hiç bitmiyor. allah günah yazmasında ramazanın bittiğine sevindim ilk kez. mahvoldum iftardı sahurdu derken. üç erkek var ve bitmiyor işler bit mi yoooor.. düzeltiyorum temizliyorum arkamı dönüyorum aynı. hiç vicdan yok bu kardeşlerimde. akşam yemeği yapmaya babam yardım etti. annemde o tarz yetiştiren bir kadın değil erkekleri ama babaanne hep bizimle yaşayınca kadın kendi çocuklarını bile yetiştiremediki.. ortaya tembel kadına asla yardım etmeyen dağınık pis iki tane erkek çıktı!
bugün bide avmye gittik hem tatil için bişeyler hem hediye alınması gereken bebekler vs, sonra market alışverişi derken eve geldim iftar hazırlıkları vs o arada hasta bakmaya gelen gidenleri saymıyorum. resmen kemiklerim ağrıyor. bel fıtığım azdı arka tarafım komple bitik. en son tek ayak üstünde yemek yapıyordum.
annemde çok üzülüyor belli etmemeye çalışıyorum yorulduğumu ama anlıyor ve çok üzülüyor. yazlığa gitsek çok iyi olacak kendi başımıza bi güzel dinlenicez diyor. sen iyi ol da dedim gerisi önemli değil. iyi olursa bi hafta sonra gidicez bakalım. orda anca dinlenir annem bile. dingonun ahırı bizim kapı çünkü.
size bişey diyim de anlayın beni ve sinir olun. bi alt katta amcamın oğlu oturuyor. yeni bebeği oldu onların bir aylık. apartmanda herkesin kliması var. ama kuzen sürekli bizim evde. geliyo yayılıyo koltuğa. oturuyo saatlerce. geçen beklemedim kalkmasını temizliğe başladım hala oturuyodu. sonra kendi itiraf etti evde bebek var diye klima açamıyolarmış serinlemeye bize geliyomuşallahım ölür müsün öldürür müsün..
çocukluğumdan beri halam amcam biz ve kuzenler hep iç içe aynı yerde büyüdük aile gibi ama sınır bayağı aşılmış. annemle babamda asla kimsenin evine gitmez öyme dandun diye. ama gelene asla surat yapmazlar. ama ben yorgunlukla vallahi bazen surat asıyorum napayım. insanım yahu.
yarında bayram gelen gidenin haddi hesabı olmazbabam baklava sipariş etti artık gelene dayarız baklava ayran oldu bitti ama uzaktan gelenlerde yemek bekler. allahım bitsin şu bayram yaa
offf böyle yapınca da kendime kızıyorum. annem yeterki iyi olsunda diyorum. ama çok yoruldum begötümden ayrılmıyo Begüm de iyice yapıştı bana hava sıcak zaten. onunla da ilgilenemiyorum fazla çok üzülüyorum
valla canım hatırlamıyorum tarifi brn mi verdim ama şöyle bişey yapabilirsin. hangi sebze istiyorsan rendele yada robottan geçir. bir yumurta kır. ruşeym ve yulaf ekle. maydanoz da doğrayanilirsin. hala çok suluysa biraz un ekle. yapışmaz tavada yada fırında pişir. sebzeleri haşlayıp da yapabilirsin. o zaman yumurta koymayabilirsin. bide bak dün yaptım aynı o nugget lar gibi oldu. tavuk göğsü soğan sarımsak 1 yumurta ruşeym yulaf maydanoz baharat (kimyon karabiber tuz ve sen istersen cips baharatı gibi bişey koyabilirsin ) bunları robotta çek. az yağlanmış tavada ağzı kapalı pişir köfte gibi. hatta bunu önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp fırında da pişirebilirsin.yaa ne guzel yiyordu varya :))) bi iki defa verdim çok sevdi ama içim de rahat deil ne bilem iste
evdekiler bitince baska getirtmeyim bari demi, kavrulmus kiyma yesin onuda seviyor :)
mery60 senin tarifinmiydi sebzeli kofte nasil yapiyodun canim bi daha tarif etsene sana zahmet
sağol canım allah seninde yardımcın olsun..valla iyi beceriyorsun canim bidlign kirk yilllik hanim gibi is goruyin hele o yemek olayi yokmuuu
Allah yardimcin olsun ne deyiùki ..
Canim benim sagol haklisin oyle yapiyorum. Anne olmak bizi guclu yapan zaten. Onlar yokken napiyomusuz bilmem.çok sağol tatlım.
ne oldu sana öyle ya kıyamamyorgunluk ve stres böyle yaptı seni muhtemelen çok yoğun çalışıyosun diğer kızlar gibi saat olarak daha az çalışsan belki bu kadar yorulmaZsın ama anlıyorum seni çok zor tüm gün çalışmak, insanlarla uğraşmak.
bi yandan eşinin sıkıntıları. sanki sen stres olmuyosun o konuda ama yapacak ne var söyle çözüm bulsun o zaman allah allah ya.. kendine dikkat et lütfen zor anlarında Durukuşuma sarıl ondan güç al. üzme kendini öyle
ah canım yaaa çok çok geçmiş olsun. acısını hissettirmeyecek bişey yapmadılar mı yav.. üzüldüm, şimdi nasıl?selam can kızlar. heep beraber nice mutlu bayramlar kutlarız burda inşallah..
benim bayramım kötü başladı. annemin pansumanı vardı. dikişlerini alırken baygınlık geçirmiş acile yatırmışlar serum vermişler. hala hastanedeşer kan tahlillerini bekliyorlar. çok canı yandı sanırım ondan bayıldı.. allahım ne olur şu kötü günler geçsin, en beteri bu olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?