2015 Şubat Anneleri

Bi bakim canim sen nasil oldun bu arada

Ben normal doğum yaptım oğlum iriydi biraz, kesmediler ama zaten kendiliğinden yırtıldı Bu daha mı kötü acep

Yabancı memleketteyim, burda kolay kolay Sezeryan yapmıyorlar. Hatta bir yerde okumuştum bebek tersmiş masajla bebeği döndermişler :)

Ben normal doğum yaptım oğlum iriydi biraz, kesmediler ama zaten kendiliğinden yırtıldı Bu daha mı kötü acep
kendi kendine yırtılınca nasıl oldu. iyileşme süreci falan. çok muydu yırtık.
ben normal doğum yaptım az bi dikiş vardı ama geç iyileşti. geç iyileşiyor benim dikişlerim. dr ipler eriyecek dedi ama erimedi sorun bende mi iplerde mi şimdi birşeyler yapmak istiyorum bu konuda. ama burda illa kesiyorlar.
doğum öncesi yağla masaj yapıyorlar esnesin yırtılmasın diye. hiç duydun mu

hepinize iyi geceler kızlar yorucu köy macerasından henüz döndüm ama hala evimde değilim. annemlerde kalıyorum. herkes iyidir umarım.

kesme olayı tabi insanı ürkütüyor birde herkesin biyolojik yapısı bir olmuyor kimi erken iyileşiyor kimi sıkıntılı süreç yaşıyor ama yinede sanırım sezeryandan iyidir normal doğum. Bende ters bir durum olmadıkça çok korkmama rağmen normal doğum istiyorum.

yani bence mucizevi bir an. zor ama güzel. iyi ki normal doğurmuşum. ilkinde daha cesur oluyor insan. olumlu düşünün olumlu olsun herkes gönlüne göre doğursun. avrupa ülkelerinde sezeryan çok çok azken bizde doktorlar normal isteyene üvey hasta muamelesi yapıyor. pabuç bırakmamak lazım zorunlu bi durum yokken.
benim doktoruma kalsa açılma yumuşama yokken suni sancı verecekti. saatlerce suni sancı sonrası sezeryan olurdu muhtemelen. ben sancılarım az da olsa başlayana kadar kabul etmedim suni sancıyı. burdan işe yaramaz diye okuduğum için.
sezeryan dikişini özenle yaparken normal doğumda rezil işler yapıyorlar bence bilinçli yapıyorlar bunu. çok yanlış.
çok yazdım ama daha burda doğum muhabbeti çok döner, hiç kimsenin sizi korkutmasına izin vermeyin neye inanırsanız onu yaşarsınız kolay ve güzel bir doğum hayal edin..

Evet katılıyorum sana benim ilk bebek ilk doğum olacak ama biz kafada kndimizi neye şartlarsak öle yaşıyoruz.
Doğum olayından ziyade o kesilme olayı bni tedirgin ediyor korkutuyor ama annelik bnim en büyük isteğim olduğu için bebeğimide normal yolla doğurmak ve tam olarak o hissi canlı olarak hissetmek istiyorum. RAbbim herkese kolay doğum nasip etsin sorunsuz cennet kokulularımıza kavuşuruz inşAllah

ecican 36674769 .!.:
Bi bakim canim sen nasil u arada

Sanki pause tusuna basilmis gibi ne iyi ne daha kötü burun tikali bogazda illet bi yapisiklik gicik öyle surunmeye devam yani

Yabancı memleketteyim, burda kolay kolay Sezeryan yapmıyorlar. Hatta bir yerde okumuştum bebek tersmiş masajla bebeği döndermişler :)

Gozunu asevdiğim avrupada dogum en Olagan haliyle Destekleniyor bizde ise engel kostek kes bice dondurduler soz hakkin bile olmuyo bazen ne aci

hepinize iyi geceler kızlar yorucu köy macerasından henüz döndüm ama hala evimde değilim. annemlerde kalıyorum. herkes iyidir umarım.

Bi kacak daha don gayri yuvana iyi ddiyelim iyi olalim inşallah

Hayırdır kimle?

gorumce gozum gormeyece

Heh işte
[QUOTE="mrserlis, post: 36673137, member: 480948"istedi acil yorum :) az önce bi öğrencimin sünnet cemiyetindeydik sol tarafım pıt pıt pıt oldu böyle mısır patlar baloncuk atar gibi 2-3 dakika sürdü ama bağırsak hareketi olabilir mi? Bide niye sol taraf? Ben hep bebek hareketlerini göbek deliğimin altında bekliyorfum ortada bi yerlerde yani?nolur tecrübeli anneler paylaşsın[/QUOTE]
benimde aynı yerde aynı şekilde oldu. O kadar çok istediğin oldu sonunda.gözünaydın

Ilk dogumu olcak arkadaşlar nacizhane tavsiyem akisina birakmak yerine donanimli olmaya bakin. Egitimlere katilma sansiniz varsa katılın dogumu taniyin. Dogal dogum yanlisi dr ve hastaneleri arastirin. Hangi sartlarda kesinlikle sezeryan olmali bunu cok iyi arastirin cunku cogumuz normal isterken bi cesit bahaneyle ikna edilip sezeryan oluyoruz isin dogrusu geregi o sanip ona inandirilarak hem de. Ben ilkinde arastrip biliyorum sanmama rağmen ne kadar cahilmisim yeni anliyorum. Iki dr takibindeydim biri normal dogumuyla unluydu diye ikisi de sezeryan diyince tereddut etmedm güvenerek gereken bu diye erkenden sezeryan oldum simdi en azından sancimi vaktimi bekletselermis diye pismanlik duyuyorum dogum sonrası sikintilarini yasadim kizimda cokca ve bisekilde bunlarin sezeryanla iliskili oldugunu goruyorum neyse geçmiş bitmiş ama dr herhangi bir nedenle sezeryan diyip yan cizer korkutur tavir takininca mutlaka baska hekim gorusleri de alin. Sezeryan mecburi bi müdahale olacaksa zamanına bebek karar versin o sureci mucadeleyi anne de bebek de yaşamalı mutlaka.

Ben 2015 şubat annesi olucam ınş.çok heyecanlıyım.zaman sanki hiç gecmiyo bana.bir an önce gelse.daha hareketlerini hiasedemedim.bekliyorum

Bencede normal doğum her anne adayının tatması gereken bir durum. Ben kızımı normal doğum yaptım. Ama hamile kaldığım ilk günden itibaren hep normal doğuma şartladım kendimi. Sezeryan hiç düşünmedim. Benim hastanem bu konuda biraz kötü çıktı. Tan açılma olmadan doğuma aldılar falan. Çok dikişim oldu, kuyruk sokumum yanuldu. 2 ay yerimden kalkamadım. Hala kuyruk sokumu ağrısını çekiyorum. Bunda o yüzdn sezeryan istiyorum. Çünkü ortopediye gittim, aynı şeyleri tekrar yaşarsın aynı ağrıları dedi. Nasılsa normal doğumu tattım dedim. Bakalım sezeryan istiyorum ama hayırlısı.keşke doğumum normal geçseydide bunuda normal yapsaydım. Bambaşka bi duygu hanımlar.

arkadasimin yengesi icin de aynisini soylediler, gebelki suresinde gecmesini bekliyoruz yoksa dogum sonrasi ameliyat dediler ama dogana adar gecmisti, insallah sende de oyle olur :) sıkma canını sag salim alirsin kucagina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…