2015 Şubat Anneleri

Ya ben hala vitaminden sonra kötü oluyorum bugün gene kustum bu üç oldu çıkarmadığım zamanda midem bulanıyor bu vitaminlerin benim kadar etkileyeni var mı ya? Bıraksam bırakamıyorum da çocuğuma faydası vardır diye.

Kızlar dişlerden bahsedilmiş bende diyorum ki sakın sakın dişlerinizi ihmal etmeyin mutlaka kontrole gidin geçici dolgularınızı yaptırın mutlaka fırçalayın..Ben ilk doğumumda diş etlerimin hepsi çekildi çok çektim aylarca diş eti için dişçiye gittim geldim bakmamıştım ilgilenmemiştim..Onca içtiğim süt kalsiyum hepsi boşa gitti.Ben ettim siz etmeyin...

Cnm herkesin dusuncesi farkli bu benim dusuncem ve benim kendi ailemde herkes benim dusuncemde olup bu sekilde yapti ve hic bir sikayeti olmadi zaten bebegin gece ne durumda oldugunu merak edip durmadan odasina gidip kontrol ederim ama benim icin onun saglikli bana ihtiyaci olmadan uyumayi ogrenmesi daha onemli dedigim gibi herkes farkli dusunur buda benim dusuncem

alttaki satırı çok sevdim...
Zaten 26 kilo alıp 33 kiloyu yan odaya gidip gelirken verdim

kızlar şimdi malum ben yakında alışverişe başlayacağım. ekim sonu gibi annemle gidip henüz aşırı şişmeden halledelim diyoruz. ama sizlere bir sorum var. şimdi bebek ocak ortası veya sonu gibi doğdu diyelim.bebeğe mont almaya gerek yok değilmi. yani sonuçta zaten 40 gün evde olucaz etti şubat sonu.geçen aklıma takıldı el kadar bebeğe nasıl mont olur ki diye sonra annemde tulum alırız battaniye alırız zaten tam ayaklandığında yaza denk gelicek. zaten çocuklar hemen büyüyor annemde hastane çıkışı 2 set yeter. ama çıtçıtlı badi alt üst eşortmanı falan alırız diye düşündü.

birde sizler hangi marka biberon alıcaksınız. philips avent ,dr. browns ,nuby marka biberonlar hakkında bilginiz varmı.

Cnm.ben mamajoo marka aldim bebek icin hersey dusunulmus ve agiz kismi anne memesine en yakin sekilde yapilmis

günaydınlar canım.valla ben ne alıcam tam kestiremiyorum ama ne almıyıcamı biliyorum.ayaklı tulum veya alt almıyıcam çok çabuk büyüyolar ayaklarından dolayı olmuyo daha bi kaç giymeye kaldıyosun.onun için alt üst pijama takımı alıcam.nasıl olsa çorap giydiriyosun.

Cnm.ben mamajoo marka aldim bebek icin hersey dusunulmus ve agiz kismi anne memesine en yakin sekilde yapilmis

aventin ve dr browns unda aynı şekilde meme başına bire bir yakın olduğu yazıyor. mamajooyada baktım oda güzel. zaten bir tane cam alıcam. diğerlerleri plastik olsun. bu biberon markalarınında plastiklerinde zararlı maddeler bulunmuyor yazıyor.o yüzden kafam karıştı hangisi olsun diye.

Ben de senin gibi oldum kullanamıyorum aynı şekilde , aldığım besinlere karşı titiz davranıyorum napim

Cnm.bende cok arastirarak aldim kafama mamajoo yatti

ayaklı tulum dediğin hani şu ayak kısmı çorap gibi olanlardan dimi. bende istemiyorum onlardan annemde gerek yok dedi. bende alt üst eşortman alıp bol bol çorap almayı planlıyorum

Canım ben bu yorumlara yazdım cevabımı senin konunla ilgili yapılan yorumlar bunlar...

ecicansu dedi:
Cnm herzaman sartlar uygun olmuyor ama benim kizimda bebeklik reflusu vardi vee surekli kusuyordu birde cocuk hareketlenmrye baslayinca bence dahada riskli oluyo birde gece yorgun oldugunda uykunda agirsa bide bisey olsa hemen sesinide duyamazsin bebegin ben en kotu bir yasina kadr yatirmakdan yanayim ki zatem buyuduklerinde kendileri ayri oda istiyolar ama tabiki senin kararin:)
noumenon dedi:
ayni fikirdeyim ki zatn bebegin anneye cok ihtiyaci oldugu donemler bunlar. kokunu duymak ister nefesini hissetmek ister. premature bebekleri hergun annesiyle temas ettirirler ve iyilesme sureci hizlanir mesela. dokunmak hissetmek bir duygu alisverisidir ve bebislerden bunu sakinmak haksizlik olur diye dusunuyorum. bebek anneye ihtiyaci olup olmadigini zaten belli ediyor buna gore oda ayrimini o yonde yapabiliriz :)​
dandinidandini dedi:
canım öyle değil işte biz hayaller kurarız şöle olsun böle olsun ama küçücük bebği ayırmak mantıklı değil bi kere çookk kusuyolar ve kusmukları burun deliklerine kaçabiliyor nefessiz kalabiliyolr allah korusun benim kızım 3 aylıkken havale geçirdi ellerimin içinde morardı öldü sandım annemin yanındaydım düşün şoka girdim hiö bir tepki veremedim annem sağolsun düşünsene bebeğin başka odada bi kere 6 ay yanında kalıcak sesi gürleşiyor ı zamanlar için rahat eder yemişim dr unu pedagogunu sen ayırma hemen ana dizi alcan zati kalsın bir süre yanında yinede sen bilirsin canım

Canım tabi ki senin düşüncen senin yazdıklarınla ilgili 4 5 yorum yapılmış farkında isen bende onlara katıldığımı bildirdim sadece senin düşüncen senin bebeğin istersen ilk gün ayırırsın kimseyi ilgilendirmez..Ama benim yaptığım alıntılara bakarsan zaten senin yazdıklarını değil sana yazılan yorumlardan alıntı yaptım....Yaşadıklarını paylaşmış herkes seninle bende yaşadıklarımı yazdım

Biliyorm cnm ama en son yorumu sende yakaladim diye seninkiyle cevap verdim :) digerleri cok geri sayfada kaldi ondan

bnde oyleyimdir amaaa o gün aklıma bişi gelmemişti bugün yapacağım ymk patlıcanlı bohça kebabı

alttaki satırı çok sevdim...
Zaten 26 kilo alıp 33 kiloyu yan odaya gidip gelirken verdim

Ay sorma canım yaaa ben oğlumun uyku sorunundan çok eridim:)Bir nevi iyi oldu herhalde ama bir daha olursa nasıl dayanırım bilmem....O zaman 28 yaşındaydım şimdi 34 yaşındayım dayanırmıyım o kadar uykusuzluğa...

burada bende sana katılmadan edemiyeceğim. malesef etrafımda kim böyle ketum davrandıysa bebekler onları alt etti :) ben tecrübeli değilim. ne yaparım bilmiyorum ama bebeğin ilk 40 gün zaten sıkıntılı geçtiğini biliyorum.sonra yavaş yavaş oturmaya başlıyor kişiliği falan.benim zaten ayrı odam olmuyacak o yüzden odamızda beşiğinde yatıcak hertürlü.ben aslında çokta takan bir insan değilim. erkek kardeşimle aramızda 10 yaş var neredeyse elimde büyüdü sayılır. az çok tecrübe edindim sayılır. ha kendi çocuğun gibi olmaz ama en azından ne yapılacağını biliyorum. neyse inşallah sakin evlatlarımız olur. gece uyumayan bebek çok zor oluyor. yeğenimden çok çekti dayımlar. 3 yaşına kadar mızıldandı uyutmadı gittim günlerce kaldım çalışıyorlar diye. ama yok çocuk dediğim dedik olunca çok zor.

Kızlar oğlu olup sünnet yaptıranlar biraz tecrübelerini paylaşır mı benimle?Pazt sünnetimizi olduk ama ucunda bantı hala düşmedi panik oldum bende(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…