2015 Şubat Anneleri

4. ay bittikten sonra sonra artık bucuk olmuşsun cnm benim babamın mantıgı 26 yaşındayım diorum yok 26 bucuk dio:) bazı insanlarda var bu:D:D banada ne hissediosun kızmı erkekmı dedi biri ofisten kız dedim ikinciside erkek olur üzülme dedi :D ne alaka yaa dedim ben kız istiorum bide eşine sor dio.. erkek doğurmayınca doğurmamışmı oluyoruz acaba ??

Kadin ne var ne yok iyi misin diyo, iste ben de mutlu mutlu "hamileyim" diyorum. O da " olsun " diyo :23: komikler

İkili tes riskli mi cikti ki?
İhtiyac olursa neyse vericz artik bi oh demek icin ne yapcz..
Benim ilk dogumumu yaptgm drdan baskasna gidemem herhalde mesela neyse dogum ucreti vericez korkmamak guvenmek icin.. Minikler iyi olsun icimize sinain de..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yok cnm ben hiç ikili yaptırmadan yaptırdım bunu yaptırınca diğerlerini yaptırmıyormuşsun amniyosentezin bile yerine geçiyormuş ne bileyim işte doktor tavsiye edince emin olmak için yaptırdık inşAllah iyi ve güzel haberler alalım 🙏🙏

İkili tes riskli mi cikti ki?
İhtiyac olursa neyse vericz artik bi oh demek icin ne yapcz..
Benim ilk dogumumu yaptgm drdan baskasna gidemem herhalde mesela neyse dogum ucreti vericez korkmamak guvenmek icin.. Minikler iyi olsun icimize sinain de..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim de ikili testim düşük risk çıktı aslında.

Ama kan değerlerimden biri riskli sınırda.Bu değer risk sınırında olmasına rağmen ense kalınlığı, burun kemiği ölçümü ve diğer kan değerleri devreye girdiğinde riski düşürmüş, düşük risk yapmış.
Bu kan değeri için ileri tetkike gittim.
İkili testin üzerine çıkacak bir tek harmony test var, üçlü ve dörtlünün ikiliye katacağı birşey yok.

Yok cnm ben hiç ikili yaptırmadan yaptırdım bunu yaptırınca diğerlerini yaptırmıyormuşsun amniyosentezin bile yerine geçiyormuş ne bileyim işte doktor tavsiye edince emin olmak için yaptırdık inşAllah iyi ve güzel haberler alalım 🙏🙏

Yok tatlım amniyosentezin yerine geçmiyor şimdilik. %0,1 hatalı pozitif ve %1 hatalı negatif çıkma ihtimali varmış. Güvenirliği %99 diyorlar.
Amniyodan önceki son durak.
Sadece amniyosenten ve CVS işlemi %100 sonuç veriyor.
Amniyosentezde direkt olarak gebelik materyalinden örnek alınarak bebeğin DNA'sina bakıyorlar.
Bu harmony testinde ise anne kanında serbest dolaşan az sayıda bebek DNA'sı var. Bunları topluyorlar, çoğaltıyorlar ve bunda anomali arıyorlar. Ama sadece trizomi 21,18 ve 13'ü saptıyor. Trizomi 21 down sendromu.
Ama amniyosentez veya CVS'de tüm genetik anomalilere bakılıyormuş.

Kızlar merhaba 13+3 üz bugün itibariyle şimdiden 3,5 kilo aldım biraz kafayı takıyorum bu duruma sanki bu aylarda bu kadar almamak gerekiyormuş gibi geliyor hızlı mı gidiyorum ne ? :( Sizlerde durumlar ne? Pantolonlarımda olmuyor artık göbekte çıktı biraz hamile pantolonuna geçeniniz var mı? :49::49:

hamişler dün dr'a gittik bebişi iyimiş bi sıkıntımız yok. 3 hafta sonra 4'lü test için çağırdı, vajinal usg ile rahim ağzına bakacakmış, bide gösterirse cinsiyetini söylicekmiş. 2'li test yapmadı " 2,3,4 hepsi aynı işlevi görüyo kesin sonuç vermiyor risk olup olmadığını gösteriyo" dedi. Down sendromunun kesin sonucu için dna testi yada yurtdışında yapılan bi tahlil varmış onu yaptırman gerekiyor dedi. Folic asidi, progestanı ve coraspini bıraktırdı yeni ilaçta yazmadı. Bizden haberler böyle sendeyiz kadınlar kulübü :emir_bebek:

Yok tatlım amniyosentezin yerine geçmiyor şimdilik. %0,1 hatalı pozitif ve %1 hatalı negatif çıkma ihtimali varmış. Güvenirliği %99 diyorlar.
Amniyodan önceki son durak.
Sadece amniyosenten ve CVS işlemi %100 sonuç veriyor.
Amniyosentezde direkt olarak gebelik materyalinden örnek alınarak bebeğin DNA'sina bakıyorlar.
Bu harmony testinde ise anne kanında serbest dolaşan az sayıda bebek DNA'sı var. Bunları topluyorlar, çoğaltıyorlar ve bunda anomali arıyorlar. Ama sadece trizomi 21,18 ve 13'ü saptıyor. Trizomi 21 down sendromu.
Ama amniyosentez veya CVS'de tüm genetik anomalilere bakılıyormuş.

Evet ama amniyosentez riskli bir yöntem biliyorsunuz ayrıca %99.7 iyi bi ihtimal ikili üçlü ve dörtlüden daha yüksek ihtimalle saptanıyor ve artık doktorum amniyosentez yerine insanların bunu tercih ettiğini belirtti internetten de araştırdım amniyosentezdense bu yöntemi kullanıyorlarmış artık çünkü sadece anneden kan örneği alınarak yapılan bi test

en iyisini yapmışsın canım ben diğer hamileliğimde amniyo yapmak istemedim azda olsa risk var sonuçta ama bu sıfır risksiz çok güzel dr beni nasıl ikna etti derse ikili sonuçlarını gösterdi 5000 mi dersin üstümü dersin bunlar hiç yapmamış risk düşük diye sonuç maalesef olumsuz olmuş ya öyle bi kaç sonuç vardı dosyasında sonuçta insan bebeğinin bi rahatsızlığı var mı yok mu merak ediyor insan inşş hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza bende haftaya 10 haftayı geçeceğim için yapıcam aslında bu kadar pahalı değil bu test sadece aracılar çok para alıyolar sonuçta yurt dışına gönderiliyor büyük ihtimal biz 1500 liraya yaptırcaz inşş güzel haberlerde alcaz

en iyisini yapmışsın canım ben diğer hamileliğimde amniyo yapmak istemedim azda olsa risk var sonuçta ama bu sıfır risksiz çok güzel dr beni nasıl ikna etti derse ikili sonuçlarını gösterdi 5000 mi dersin üstümü dersin bunlar hiç yapmamış risk düşük diye sonuç maalesef olumsuz olmuş ya öyle bi kaç sonuç vardı dosyasında sonuçta insan bebeğinin bi rahatsızlığı var mı yok mu merak ediyor insan inşş hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza bende haftaya 10 haftayı geçeceğim için yapıcam aslında bu kadar pahalı değil bu test sadece aracılar çok para alıyolar sonuçta yurt dışına gönderiliyor büyük ihtimal biz 1500 liraya yaptırcaz inşş güzel haberlerde alcaz

Aynen öyle cnm hastaneler aracı olduğu için giydiriyorlar ama insan böyle bişeyde parayı gözden çıkarıyor ne yapacaksın onu verecek paramız var ama parayı kolay kazanmıyoruz hele eşim nasıl çalışıyo bilsen adam kendi işini yapıyo gecesi yok gündüzü yok ama Alllahım yavrularımızı bağışlasın yeter bide bizim bebek sürecimiz inan çok stresliydi hem manevi hem maddi çok paralar döktük aslında doğal yolla oldu ama yapılan testler şunlar bunlar kim ne derse inandık öyle yaptık şimdi diyorum ki Allahım görüyordur çırpınışımızı inşAllah sonu iyi gelir 🙏🙏

hamişler dün dr'a gittik bebişi iyimiş bi sıkıntımız yok. 3 hafta sonra 4'lü test için çağırdı, vajinal usg ile rahim ağzına bakacakmış, bide gösterirse cinsiyetini söylicekmiş. 2'li test yapmadı " 2,3,4 hepsi aynı işlevi görüyo kesin sonuç vermiyor risk olup olmadığını gösteriyo" dedi. Down sendromunun kesin sonucu için dna testi yada yurtdışında yapılan bi tahlil varmış onu yaptırman gerekiyor dedi. Folic asidi, progestanı ve coraspini bıraktırdı yeni ilaçta yazmadı. Bizden haberler böyle sendeyiz kadınlar kulübü :emir_bebek:

canım her dr farklıdır ama ben bu dertten muzdarib olduğum için 9 dr gittim prof dahil bana bu testlerin içinde en iyisinin ikili olduğunu söledi eğer yapacaksan ikili yap benim ikili testim 1:87 risk çıktı üçlüde 1:200 ne kadar fark var dimi yinede sen bilirsin

Kızlar merhaba 13+3 üz bugün itibariyle şimdiden 3,5 kilo aldım biraz kafayı takıyorum bu duruma sanki bu aylarda bu kadar almamak gerekiyormuş gibi geliyor hızlı mı gidiyorum ne ? :( Sizlerde durumlar ne? Pantolonlarımda olmuyor artık göbekte çıktı biraz hamile pantolonuna geçeniniz var mı? :49::49:

Selam bayanlar:))
canım ben 11+4 de -2 yim. başta 3 kilo kadar verdim. dün baktım bir kilo almışım. ilk çocuktan kalan ufak bir göbek zaten vardı bende maalesef onun üzerine az bişey koydum şimdilik. bence önemli olan çok aşırı kilolara çıkmamak yoksa hayatımızda kilo almaya en çok hakkımız olan dönemdeyiz:9:
yinede makul bir hedef belirleyip kontrollü gitmek gerek diye düşünüyorum.

Aynen öyle cnm hastaneler aracı olduğu için giydiriyorlar ama insan böyle bişeyde parayı gözden çıkarıyor ne yapacaksın onu verecek paramız var ama parayı kolay kazanmıyoruz hele eşim nasıl çalışıyo bilsen adam kendi işini yapıyo gecesi yok gündüzü yok ama Alllahım yavrularımızı bağışlasın yeter bide bizim bebek sürecimiz inan çok stresliydi hem manevi hem maddi çok paralar döktük aslında doğal yolla oldu ama yapılan testler şunlar bunlar kim ne derse inandık öyle yaptık şimdi diyorum ki Allahım görüyordur çırpınışımızı inşAllah sonu iyi gelir 🙏🙏

inş rabbim yüzümüzü güldürsün inşşş sana bişey diyeyim mi benim oğluşm 7 aylıkken ölür dedilerdi zaten dr lar ama eğer ben amniyo olmasaydım ona o kadar masraf etmeseydim içimde bir dert olarak kalacaktı çok çırpındık çooookkk ama olmadı ne yazık ki rabbim kimseye yaşatmasın inşş bu sefer sağlıkla alalım kucağımıza inşşş

inş rabbim yüzümüzü güldürsün inşşş sana bişey diyeyim mi benim oğluşm 7 aylıkken ölür dedilerdi zaten dr lar ama eğer ben amniyo olmasaydım ona o kadar masraf etmeseydim içimde bir dert olarak kalacaktı çok çırpındık çooookkk ama olmadı ne yazık ki rabbim kimseye yaşatmasın inşş bu sefer sağlıkla alalım kucağımıza inşşş

İnşAllah canım Allah iki yavrunuds sana bağışlasın ve bizimkileri de bize bağışlasın 🙏🙏 biraz kafanın rahat olması ve umursamaz olmak lazım da yspamıyoruz 😊

Rahim agzina neden bakiyor ki anlamadim

Ben kız istiorum belkide ondan içime kız doguyor bilmiorum gerci saglıklı olsun da diorum ama kızda ayrı datlı oluo yaa ablamın kızı var ölüyorum onaa bıcır bıcır konusuo o kıyafetleri tokaları falan oy oy oyyy :)
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
Böyle hesaplanıomuş cnmm :46::46:

o zaman ben 4 aylığım oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :1::1:

bende orda gogsen beyı bılıorum orada seceneklerım arasında ama hıc bıse bılmıorum ucretı susu busu hakkında bıde korunun anlasması var bı sıgorta sırketıyole dogum tahlıller hersey dahıl 3500 e gelıoo kararsıszım koru uzak ve ters gelıo evım ve ısyerım acısından ama baskent unı cok yakın bana kararsızı sen hangı hocadasın ne cok soruyorum kusura bakma

Naptiniz baskente mi gittiniz.

canım her dr farklıdır ama ben bu dertten muzdarib olduğum için 9 dr gittim prof dahil bana bu testlerin içinde en iyisinin ikili olduğunu söledi eğer yapacaksan ikili yap benim ikili testim 1:87 risk çıktı üçlüde 1:200 ne kadar fark var dimi yinede sen bilirsin

benimde dr'um birinde risk çıksa diğerinde çıkmasa moralin yine bozulacak hangine inanacaksın dedi.

Back
X