2015 Şubat Anneleri

Bebisle de gezersin hayat bitmiyor benm cadinin bebekligi cok zordu on dakkaya bir kusuyordu beslnme sorunu vardi uyumuyordu alerji reflü ne ararsan vardi ilk cocukta fena cuvalladik aylarca depresyondan cikamadm ona rağmen gezmekten geri kalmiyordum cikmasam delirirdim zira. Gozunu karartti mi cocugu da kucukten alistrdi mi hareketli hayata devam ediliyor gayet fakat su keyif enerji isi cok farkliymis. Her geldiğimde gezip tozan ben bu sefer kapidan adim atmaya cekiniom istegim de gucum de yok.dun illa disari çıkmak istediler buyukler gece gezmesine surundum resmen ayakta uyur uyanik surar bes karis olmadi mi olmuyormus bu da bi donem iste.napalm geccek diyip avuncaz;)

YOK YOK zorla olmuyor. ben çok gezen bırı degılım ama sonuçta işe gidip geliyorum . bugun 11 de zorla geldim . evde dizi izliyorum sabah sabah ama kalkıp gelemiyorum. eşimde bir haftadır şehir dışında ona da yapışığım biraz o olmadan da daha perişan oluyorum.

selam kızlar
ben birşey danışmak istiyorum
şimdi ben sabahları çok acıkıyorum
ama uykudan gözümü açıp yemek yiyemiyorum
11,5 gibi uyanıp kahvaltı edene kadar saat 1 oluyor
hala domates salatalık peynir zeytin yiyorum
öyle süt yumurta hala yiyemiyorum
bugün bi yumurta haşladım çeyrek dilim ekmekle zor yedim
az sonrada burnumu tıkayıp süt içeceğim

sizce şimdiden kendimi zorlayarak yanlış mı yapıyorum
az önce bir arkadaşla konuştum 5 aylık kendisi
kendini hiçbişey için zorlama zaten 16. haftada iştahın artacak o zaman yersin şimdi tiksinme demiş
ben tabi haliyle bunuda sormayı unuttum doktoruma

siz yiyebiliyormusunuz bişeyler yoksa eskisi gibi devammı

YOK YOK zorla olmuyor. ben çok gezen bırı degılım ama sonuçta işe gidip geliyorum . bugun 11 de zorla geldim . evde dizi izliyorum sabah sabah ama kalkıp gelemiyorum. eşimde bir haftadır şehir dışında ona da yapışığım biraz o olmadan da daha perişan oluyorum.

Sen kocanı özlemişsin bence 😁 ama bende öyleyim inan adam kendi işini yapıyor ama en geç 6 da evde geliyor evde çalışıyor ama yanımda olması yetiyor varlığını hissedeyim yeter. Benden çok çekiyor valla ☺️

selam kızlar

kendini hiçbişey için zorlama zaten 16. haftada iştahın artacak o zaman yersin şimdi tiksinme demiş

Sütü ve yumurtayı kocamın zoruyla yiyip içiyorum çünkü burnumdan getiriyor yemezsem onun dışında doktorum da dedi balık yemeye çalışıyorum ama sadece somon yiyorum o da bi dilimini bitiremiyorum ama balık çok önemliymiş et ve tavuk hiç yiyesim gelmiyo yani protein alamıyorum pek benim canım genelde sebze ve meyve istiyor her gün mememen yada şehriye çorbası olsa yerim

kızlar ben geldımm... antıbıyotık ve agrı kesıcı verdı dr kendı doktorumda onayladı bunları kullanabılırsın dıyee.. hocaya gıtmısken uygunsa haftam 2lıyıde yapabılırmıyız dedım hadı yapalım barı dedı bıktırmıstımda adamı :) ense kalınlıgı 1.7 cıktı ıyı sukur kan verdım oda haftaya cıkcak. cınsıyetı sordum baya ugrastı bence gordu ama soylemedı kesın olsun 16. haftaya kontrole gel dedı gıcık oldum... ama bana erkekmıs gıbı geldı bı cıkıntı gordum ama tabı kordonda olabılır...hayırlısı olsun artık...

O zaman hortlaklar kulübüne hoşgeldin :)) ben daha önce 1 saat bile toplamda kaliteli uyku alamıyordum şükür bi kaç gündür biraz daha iyi durumdayım

Kıyamam ya valla vahim durumumuz..Aslında zaten hamile olmadan önce de uykuyla arası olmayan çok uyuyan insanlara anlam veremeyen bir düzenim vardı:)Ama hamilelik uyku yapar dedim o da olmadı:)Hayatım boyunca uyumucam galiba benm:33::33:

Benim bulantılar yeni yeni hafifledigine çekiniyom birkaç kiside bulanti yapmıştı diye hatırlıyorum o yüzden deneyemedm hic cesaret edip. Cay cok içiyorum kahvaltıda sonra da hafif çarpınti yapiyo bende azaltavilsek keske

Bende kahveciyim canım çay hiç içmem nadir ama kahve 2 tane kesin günde..Türk kahvesi 50 mg kafein içeriyor günde almamız gereken hamileyken max 200 mg dolayısıyla çokta kasmamak lazım azar azar herşeyden yemek içmek lazım...Benim doktorum sen hamilesin hasta değilsin der hep..Abartmadığın sürece hiç birşeyin zararı yok der..İlk bebeğimde de çok şükür ne çayı bıraktım hem kahveyi çok sağlıklı bir evladım oldu inşallah bunda da olur..Psikoloji çok önemli çok kasmaktan yana değilim :16::16:

Besik ve oda isinde hevesten çok ortam koşullarini ve kendinizi tartin derim. Eviniz kira mi, oda var mi fazladan varsa odasında yatrmaya ne zaman gecireceksiniz bebisi odasına, yakinda tasinma ihtimali var mi, kis sicakligina göre odadan odaya geçmek gerekcek mi vb.. çocugun guvenli baglanmasi icin iki yasina dek anneyle olmasi gerekli diye okudum boyle de düşünüyorum acikcasi.cok erken bebek odasi yapip hic orayı kullanmayan cok arkadasm oldu ikisine gelince de cocuklar ya besge rahat edemiyir ya odada yatmiyor vesaire hepsini dusunmek lazim. Kizimda tayin isi var diye park yatak almıştık ordan oraya gecrmek icin iyi fakat sesinden hisirtisindan yatmadi hic kucuk koltugu yatagma dayayip bizim yatagi genisletmek durumunda kalmstm o zaman. Bebek odasi yerine uc yasinda cocuk odasi duzduk daha uzun süre kullanblcegmz gibi fakat hala yatmiyor cadi benmle uyuyor;) bu bebise ufak bir besik ayarlıyaym istiyorum yanlari cikip yatagma yanasablen muhtemelen uzun zaman dolmuşa bi kisi takilmaya mahkumuz;)

Çok haklısın canım bende oğlumda daha doğmadan o da yaptım ama 2 yaşına kadar yatmadı tabi ki..Ama eşyalar bezler ıvır zıvır eşyası içinde tıklı tıkış odası olmasa ne yapardım onca eşyayı oyuncağı bilmem...Dolayısıyla mutlaka bir komidin dolab gibi birşey istiyor çocuklar için...:34::34:

evet 15 yıldır içiyordum. yok valla bir şey bulamayınca her şeyi sigaraya bağlıyorum.
yoksa 2 ay oldu unuttum çoktan sigarayı. benim bünyem alışkın kilo almaya.
sıkıntılıyım fena geçmiyor bir türlü. bir gün iyiysem 3 gün kötüyüm.
bazen havam yerinde oluyor. bazen de herkesten her şeyden nefret ediyorum sanki.
bu günleri arıycaz bebek olunca keşke keyfini çıkarsaydık gezip tozsaydık diyecez ama işte enerji olacak ki onları yapalım.

Bende aynı canım 13 yıldır aktif kullandım sonra 7 ay bıraktım salak gibi yeniden başladım üzerine hamile kaldım :14::14:Çok zor çok....

Kızımı hiç sallamadim o kadar da kilcik bi bebekti ama inat ettim huzursuz bacak sendromu var bende ayakta sallamaya alistrsaydm yerdim nanayi.besigin sallamasini da kullnmadk icinde yatramioduk cunku. Bi sure koala gibi gogsumuzde uzanıp yatmaya alismisti popoya hafif pispisla o daha rahat geliyodu bana sen de bahaneyle uzanmis oluyordun ya da babadan destek alabliyordun. Bilmiyorum bunda nsl olur ins sallamaya gerek kalmaz yine her çocuk ayri bi alem zira

Ay bende de var o nalet şey gece kalkıp yürüyorum ayaklarıma su tutuyorum ne gıcık birşey ya öffff:14::14:

selam kızlar

Canım tabi ki zorlama ama protein çok önemli bebek gelişiminde farklı şeylerden almaya çalış sevdiğin şeylerden mesela köfte ye atıyorum bakliyat ye yumurta yiyemiyorsan kuru fasülye mercimek bunları yemeye çalış....Süt yerine yoğurt ye ya da ayran iç,cacık yap alternatif çok başka şeyleri dene canım:16::16:

selam kızlar

Canim zorlama ne gidiyorsa ordan devam et. Bende de sut yogurt et yok yeni yeni zeytin recelle kahvaltı eder hale geldim peyniri cok yiyordum biktim sanirim yiyemiyorum onu da. Genelde corba ve bazi sebzeler tadimlik. Kasmiyom hic zorla yenmiyo ki. Yumurtayi bol domates sosunda dene kokusunu bastrio öyle yiyebliyorum ben ekmekle. Aklima geldikçe iki ceviz yemeye çalışıyorum arada meyve o kadar. Benim su an onceligim midemi rahatsız etmemesi yedigim şeylerin.

Kıyamam ya valla vahim durumumuz..Aslında zaten hamile olmadan önce de uykuyla arası olmayan çok uyuyan insanlara anlam veremeyen bir düzenim vardı:)Ama hamilelik uyku yapar dedim o da olmadı:)Hayatım boyunca uyumucam galiba benm:33::33:

Bende kahveciyim canım çay hiç içmem nadir ama kahve 2 tane kesin günde..Türk kahvesi 50 mg kafein içeriyor günde almamız gereken hamileyken max 200 mg dolayısıyla çokta kasmamak lazım azar azar herşeyden yemek içmek lazım...Benim doktorum sen hamilesin hasta değilsin der hep..Abartmadığın sürece hiç birşeyin zararı yok der..İlk bebeğimde de çok şükür ne çayı bıraktım hem kahveyi çok sağlıklı bir evladım oldu inşallah bunda da olur..Psikoloji çok önemli çok kasmaktan yana değilim :16::16:

Çok haklısın canım bende oğlumda daha doğmadan o da yaptım ama 2 yaşına kadar yatmadı tabi ki..Ama eşyalar bezler ıvır zıvır eşyası içinde tıklı tıkış odası olmasa ne yapardım onca eşyayı oyuncağı bilmem...Dolayısıyla mutlaka bir komidin dolab gibi birşey istiyor çocuklar için...:34::34:

Bende aynı canım 13 yıldır aktif kullandım sonra 7 ay bıraktım salak gibi yeniden başladım üzerine hamile kaldım :14::14:Çok zor çok....

Ay bende de var o nalet şey gece kalkıp yürüyorum ayaklarıma su tutuyorum ne gıcık birşey ya öffff:14::14:

Canım tabi ki zorlama ama protein çok önemli bebek gelişiminde farklı şeylerden almaya çalış sevdiğin şeylerden mesela köfte ye atıyorum bakliyat ye yumurta yiyemiyorsan kuru fasülye mercimek bunları yemeye çalış....Süt yerine yoğurt ye ya da ayran iç,cacık yap alternatif çok başka şeyleri dene canım:16::16:

Cnm benim doktorum zaten türk kahvesi serbest dedi ama nescafe yasak dedi. Siyah ve yeşil çay tüketebilirsin ama tükettiğin çay kadar su içmelisin dedi bunun dışındaki her türlü bitki çayı yasak dedi

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1407320780.918342.webp pazardan geldim şimdi nasıl kızlar kocam çok hevesli ondan aldım bayıldı resmi onada gönderdim siZlede paylaşmak istedim daha çok alacağız bunlardan 😊😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

selam kızlar

Bende aynı senşn gibiyim, hatta sesnin gibi sabah öle çok çeşit yiyemiyorum bile, ya peynir ya zeytin . Çeşitli yiyince bulantım artıyo. Yumurtayı 7. Haftadan beri yiyemiyorum, şimdi 14+3 üm. Doktorum kendimi zorlamamı söledi, 4.ayda bitene kadar ne yiyebiliyorsan onları ye sonra zaten hamurişi falan yok dedi. Bide hamur işi çok yiyorum,çünkü bi tek onlar kokmuyor :) 7.hafta ilk bulantı kusmalarım başladı ozaman çok kötüydüm, yiyemiyordum ne yediysem çıkıyordu, ama bu hafta MAŞALLAH epey ii hissediyorum kendimi. İnşallah tamamen geçer şu bulantılar kusmalar.
Bence kendini zorlama ne yiyebiliyorsan o kadar zaten ilk aylarda bebiş anneden alıyomus alacağını :) tabi o alınca biz nolxak orasını bilemiyorum :)

kızlar ben geldımm... antıbıyotık ve agrı kesıcı verdı dr kendı doktorumda onayladı bunları kullanabılırsın dıyee.. hocaya gıtmısken uygunsa haftam 2lıyıde yapabılırmıyız dedım hadı yapalım barı dedı bıktırmıstımda adamı :) ense kalınlıgı 1.7 cıktı ıyı sukur kan verdım oda haftaya cıkcak. cınsıyetı sordum baya ugrastı bence gordu ama soylemedı kesın olsun 16. haftaya kontrole gel dedı gıcık oldum... ama bana erkekmıs gıbı geldı bı cıkıntı gordum ama tabı kordonda olabılır...hayırlısı olsun artık...

Maşallah canim haberler iyi ne hos. Uzman olmussun dr demeden cinsiyeti gorebiliyon hey maşallah; ))

Ilkinde ben de gebelikte uyunuyormus ohh uyuycam diye sevinmistim nerde dalamiyordum uykum kaciyordu.bu sefer uykum her daim var hayatimda ilk defa gerçekten uyuyorum uyudugum zamanlrda ne buyuk bi nimetmis o derin dalabilmek. Ama bu habire tuvalet gelmesi ve sıcak isi bozuyor ondan habire uyanmak zorunda kaliyorum bu defada.

kahveyi ben de cok severim ama hamilelikte ondan da sogudum icemiyom.cay iyi geliyor içiyorum da valla ;)
Dolap konusunda haklısın o sart cok fazla esya oluyor dolaplar almiyor biyerden sonra.Ama yatak besik isini iyi hhesap etmek gerek yine de zaten aldığımz bazi seyler bosa cikiyor illa

bende sürekli sarkıorum cicilere ama henüz alamadım cinsiyeti belli olmayınca.. ama hırkalar örmeye basladım minicik minicik malum kış bebeği olcak üşümesin yavrucak :16::16:

ben baya büyüyene kadar eşya almam ama hoşuma giden şeyi alırım valla :1: bende örgüden anlamam ama annem hep ördürmüş birine hemde mavi renk :1::1:

Iyi geceler kizlar doktora gidip guzel haberle glenlere masallah diyorum gecmisi okudum ama alintilar kayboldu.
Biz de gittik doktra ense kalinligi normalmis. Kendi doktorm 16 dan once soylemiyor ama bu dr kiz dedi. Bu haftalarda soylenince degisiyor dedim benimki degismez dedi :) hayirli ve saglikli evlat olsn kiz erkek allah ne verirse.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Mattikaaaa öncelikle ense kalınlığına sevindim. 2 li test yaptırdın mı? Bir de kız demiş valla çok sevindim ayrıca. Bak 3. yü düşünsem mi diyorum hazır serklajım duruyorken kız için?:9:

Sütü ve yumurtayı kocamın zoruyla yiyip içiyorum çünkü burnumdan getiriyor yemezsem onun dışında doktorum da dedi balık yemeye çalışıyorum ama sadece somon yiyorum o da bi dilimini bitiremiyorum ama balık çok önemliymiş et ve tavuk hiç yiyesim gelmiyo yani protein alamıyorum pek benim canım genelde sebze ve meyve istiyor her gün mememen yada şehriye çorbası olsa yerim

benide eşim her gittiğimizde doktora şikayet ediyor bişey yemiyor diye
oysaki ben yiyorum ama onun kadar çok yiyemiyorum
o bir oturuşta benim 6 öğünde yediğimi yer
balık daha ilk defa pazartesi günü yedim.
aslında çok önemli ama kim yapacak onu kokusunu duymadan:25:

ayranı seviyorum zaten bir ondan tiksinmedim tuzlu ayranı çok severim içiyorum sürekli
bimde satılan hüptriklerden yiyorum meyveli yoğurt olarak
sade yoğurt nedense yiyemiyorum hala

Canim zorlama ne gidiyorsa ordan devam et. Bende de sut yogurt et yok yeni yeni zeytin recelle kahvaltı eder hale geldim peyniri cok yiyordum biktim sanirim yiyemiyorum onu da. Genelde corba ve bazi sebzeler tadimlik. Kasmiyom hic zorla yenmiyo ki. Yumurtayi bol domates sosunda dene kokusunu bastrio öyle yiyebliyorum ben ekmekle. Aklima geldikçe iki ceviz yemeye çalışıyorum arada meyve o kadar. Benim su an onceligim midemi rahatsız etmemesi yedigim şeylerin.

yumurtayı öyle deneyeyim yarın.
benimde ceviz poşeti tezgahın üstünde duruyor görünce atıyorum 2 tane ağzıma
bende bol bol meyve yiyorum
yapay tatlılardan hala yiyemiyorum doktorum meyvelerden al şeker ihtiyacını demişti öyle yapıyorum bende
valla dediğin giib önceliğimiz mideleri küstürmeden azar azar yemek

Bende aynı senşn gibiyim, hatta sesnin gibi sabah öle çok çeşit yiyemiyorum bile, ya peynir ya zeytin . Çeşitli yiyince bulantım artıyo. Yumurtayı 7. Haftadan beri yiyemiyorum, şimdi 14+3 üm. Doktorum kendimi zorlamamı söledi, 4.ayda bitene kadar ne yiyebiliyorsan onları ye sonra zaten hamurişi falan yok dedi. Bide hamur işi çok yiyorum,çünkü bi tek onlar kokmuyor :) 7.hafta ilk bulantı kusmalarım başladı ozaman çok kötüydüm, yiyemiyordum ne yediysem çıkıyordu, ama bu hafta MAŞALLAH epey ii hissediyorum kendimi. İnşallah tamamen geçer şu bulantılar kusmalar.
Bence kendini zorlama ne yiyebiliyorsan o kadar zaten ilk aylarda bebiş anneden alıyomus alacağını :) tabi o alınca biz nolxak orasını bilemiyorum :)

benim bebiş kalsiyumumu almaya başladı bile
diş etlerim çekilmeye kemiklerim ağrımaya başladı
bende tam tersi hamur işi yiyemiyorum
bu kadar yiyemediğime karşın göbeğim çıkmış
doktor dün göbeğin çıkmış seninde dedi
bende evet zeytin yutmuş solucan gibi oldum dedim:1:

Evet ama amniyosentez riskli bir yöntem biliyorsunuz ayrıca %99.7 iyi bi ihtimal ikili üçlü ve dörtlüden daha yüksek ihtimalle saptanıyor ve artık doktorum amniyosentez yerine insanların bunu tercih ettiğini belirtti internetten de araştırdım amniyosentezdense bu yöntemi kullanıyorlarmış artık çünkü sadece anneden kan örneği alınarak yapılan bi test

Tabiki ikiliden üçlüden kesinlikle çok daha iyi. Amniyosentez riskli dediğin gibi, 250de 1 düşük riski var....Ama sonucu kesin onun da.
Kapsamı da geniş.
Bu harmony halen bi tarama testi literatürde... ama geliştirdiklerinde birkaç seneye kadar tanı testi haline de gelecek diyorlar.
Allah herkese hayırlı sonuç almak nasip etsin, herkesin yüzünü güldürsün inşallah.

Eki Görüntüle 1210462 pazardan geldim şimdi nasıl kızlar kocam çok hevesli ondan aldım bayıldı resmi onada gönderdim siZlede paylaşmak istedim daha çok alacağız bunlardan 😊😊

Tabiki ikiliden üçlüden kesinlikle çok daha iyi. Amniyosentez riskli dediğin gibi, 250de 1 düşük riski var....Ama sonucu kesin onun da.
Kapsamı da geniş.
Bu harmony halen bi tarama testi literatürde... ama geliştirdiklerinde birkaç seneye kadar tanı testi haline de gelecek diyorlar.
Allah herkese hayırlı sonuç almak nasip etsin, herkesin yüzünü güldürsün inşallah.

Amin canım hepimizin yüzü gülsün ve Rabbim herkesin evladını kendine bağışlasın 🙏

Duz ve ters örmeyi biliyorum ama baslama ve bitirmeyi kesmeyi bilmiyorum o yuzden bildigim.kisim bi ise yaramıyor:))) ogretcek kimse de yok annem cok deli oruyor ondan cozup ogrenemedm hic

Önemli olan örmesi zaten annem baslasın kesmeleri ben anlatırım sana :)

ben baya büyüyene kadar eşya almam ama hoşuma giden şeyi alırım valla :1: bende örgüden anlamam ama annem hep ördürmüş birine hemde mavi renk :1::1:
ben beyaz krem yeşil sarı falan örüorum belli deil ya cinsiyeti ben kendime engel olamam deli gibi alırım kesin bende abartma huyu var ben bi ceyiz götürdüm milletim dudagı ucukladı yapılanlar alınanlar bi kamyon dolusuydu sonra elden gidenlerde var. bebek konusunda da abartırım eminim :(:(:44::44:

Eki Görüntüle 1210462 pazardan geldim şimdi nasıl kızlar kocam çok hevesli ondan aldım bayıldı resmi onada gönderdim siZlede paylaşmak istedim daha çok alacağız bunlardan 😊😊

ayyy ben hiç sevmedim bunu. çok kıskancım sanki. gerçekmiş gibi şimdiden kıskandım.

Slm kizlar yazdiklariniza yetisemiyorum ama gordugum kadariyla herkeste biraz duzelme var bendede oyle sikayetlerim biraz daha hafifledi sanki az az yiyebiliyorum artik😊 benimde cuma gunu ikili testimin kan sonucu cikicak hayirlisiyla riskdiz gelir insallah🙏 doktorum bugun progestonu keselim dedi 13 hftlik olduk ama ben korkuyorum kesince kanamam olurmu tekrar diye kafsm karisik ne yapsam bilemedin😔

ben de çok bişey almayı düşünmüyorum hem çabuk büyüyorlar yazık giydirilmiyor. eşya olarak da odasını şimdi değil kendi odasında kalmaya başlayınca yapmayı planlıyorum. herşey hemen değişio. kendi odasına geçmesi demek nerden baksan 2 sene. şimdilik sadece beşik alcam bi de şifonyer tmmdır.

yemek konusunda da drum bebek zaten 4 aya kdr senden beslenir. kendini yemek için kasma. ama suyu ihmal etme demişti. allaha şükür yavaş yavaş yemeye başladım. zaten giderek daha da artar iştahımız. sorun olacağını sanmıyorum. ben hiçbirşeyden kısıtlamıyorum kendimi. sadece çiğ et yemiyorum salam gibi bi de abartıp iki canlıyım die 2-3 tabak yemiyorum. normal devam ediyorum hayatıma. ceviz badem hergün mutlaka yiyorum. balıkla ciğere de bu hafta başladım.

Back
X