2015 Şubat Anneleri

Selam herkese tek gözü kapali korsan gibiyim okumaya calistim ama dayanamadim. Gribin muhtesem kankisi goz nezlesi beni esir aldi yine bi gözüm tamamen iptal cesme kivaminda zonklamasi da cabasi. Gece hic uyuyamadim bogaz göz agliycam halime o derece. Öneriler veren arkidisler teşekkür ederim ihlamur yasak degil gebelikte gunde ikiyi gecmiyorum ictigimin ilk saati rajat ettriyor en azından adaçayı içmek sakincali ama Yaprakgul gargara onermis tukuruyon.onu eskiden yapardm tekrar deniim bari. Zencefil bal ihlamura katiyorum zaten bol.limon sikip iciyorum direk eksisiyle yaksin diye bogazimi
Ama su göz nezlesi hepsini solladi.ilaci da yok bunum gunu dolmadan gecmiyo uyuz cocuklugumdan beri cekiyorum nefret ettriyor hayattan. Kizdan gozumu kapatıp yatmak da.mumkun olmuyo ki devamli bisey istiyo az icim geçsin dalayim sansim yok cam balkon açık olunca takipteyim surekli. Asm gidin demissiniz de bişey vermiyolar.malesef kizima gebeyken ayda.iki kez agir grip gecriodum malesef bagskligim cok zayıf alerjik zemin de var bogazda bakteri cikar da cok uzum gecmzse anca antıbıyotık verıolar yalvariyordum ilac diye de cekecen boyle diyordu tum drlar oy rabbim acisin inşallah; (​

Kızlar ya daha önce yazdım ama cevap gelmedi aynı haftalarda olan herkes hareketleri hissedebiliyor mu?
Bende cevap alamadım malesef mobilden kaynaklanıyor sayfalar hızla geçiyor sanırım ona bağlıyorum ben...Canım ben bu aralar hissediyorum ikinci gebeliğim belki tecrübeden bilemiyorum....Ama 20.haftaya kadar hissetmemek normalmiş sıkma canını biraz daha bekle...

Selam herkese tek gözü kapali korsan gibiyim okumaya calistim ama dayanamadim. Gribin muhtesem kankisi goz nezlesi beni esir aldi yine bi gözüm tamamen iptal cesme kivaminda zonklamasi da cabasi. Gece hic uyuyamadim bogaz göz agliycam halime o derece. Öneriler veren arkidisler teşekkür ederim ihlamur yasak degil gebelikte gunde ikiyi gecmiyorum ictigimin ilk saati rajat ettriyor en azından adaçayı içmek sakincali ama Yaprakgul gargara onermis tukuruyon.onu eskiden yapardm tekrar deniim bari. Zencefil bal ihlamura katiyorum zaten bol.limon sikip iciyorum direk eksisiyle yaksin diye bogazimi
Ama su göz nezlesi hepsini solladi.ilaci da yok bunum gunu dolmadan gecmiyo uyuz cocuklugumdan beri cekiyorum nefret ettriyor hayattan. Kizdan gozumu kapatıp yatmak da.mumkun olmuyo ki devamli bisey istiyo az icim geçsin dalayim sansim yok cam balkon açık olunca takipteyim surekli. Asm gidin demissiniz de bişey vermiyolar.malesef kizima gebeyken ayda.iki kez agir grip gecriodum malesef bagskligim cok zayıf alerjik zemin de var bogazda bakteri cikar da cok uzum gecmzse anca antıbıyotık verıolar yalvariyordum ilac diye de cekecen boyle diyordu tum drlar oy rabbim acisin inşallah; (​

çok çok geçmiş olsun bol bol dinlenmek geçiriyor seni çok iyi anlıyorum benimde bünyem hemen gripe elverişli. şimdi kışta geliyor ben yatak döşek olucam yine. birde kötü tarafı geniz eti ve bademcik şikayetim var hamilelikten önce ameliyat için doktora gitmiştim seni ameliyat yapamayız kan değerin düşük dedi. öyle kaldı ve hamile kaldım yani bende ağır atlatanlardanım. amagöz nezlesi hiç çekmedim oda kötüdür eminim. nane limon içmeyide öneririm oda çok rahatlatıyor.

GEÇMİŞ OLSUN
ANTİBİYOTİK İÇME SAKIN
İÇTİN Mİİ?

Merhaba Kızlar güzel haftalar herkese.....
Bende 10.30 kalktım ama gece çok geç yatıyorum bir türlü düzen oturtamadım kendime ona üzülüyorum:KK43:
progestan demişsiniz herkes kullanmış hemen hemen nedir bu acaba?
Birde ben dün demir hapımı içmedim iştahımda hemen azalma oluyor açlığa daha çok dayanıyorum sanki..Onu içince saat başı mutfaktayım utanıyorum artık kendimden.....
Bu hapları hiç içmeyenlerde varmış acaba bir gün içsem bir gün içmesem en azından bir zararı olur mu?
Akşam yemeklerini saat 7 ye kadar yemeye çalışıyorum sonra birşey yemiyorum ki kilo olmasın diye ama demir hapı içersem asla dayanamıyorum:KK43:
progestanı doktor düşük riski olanlara veriyor. daha önce düşüğü olan ya da kanaması olanlara falan veriyor.
bana da kanım yüksek olduğu halde (14) ferrum ford verdi ama ben yine de hergün içiyorum. zaten almışım 15 kilo ama yine de iç dedi diye içiyorum .ben de içince acıkıyorum böyle içim kıyılıyor açlıktan sanki 6 aydır bir şey yememiş gibi oluyorum. o kadar topaç olduki aynaya bakmıyorum daha hatta resim çekilmiyorum. o zaman ben de içmeyeyim hapı olur mu öyle şey.

Merhaba Kızlar güzel haftalar herkese.....
Bende 10.30 kalktım ama gece çok geç yatıyorum bir türlü düzen oturtamadım kendime ona üzülüyorum:KK43:
progestan demişsiniz herkes kullanmış hemen hemen nedir bu acaba?
Birde ben dün demir hapımı içmedim iştahımda hemen azalma oluyor açlığa daha çok dayanıyorum sanki..Onu içince saat başı mutfaktayım utanıyorum artık kendimden.....
Bu hapları hiç içmeyenlerde varmış acaba bir gün içsem bir gün içmesem en azından bir zararı olur mu?
Akşam yemeklerini saat 7 ye kadar yemeye çalışıyorum sonra birşey yemiyorum ki kilo olmasın diye ama demir hapı içersem asla dayanamıyorum:KK43:

sorunu kaçırmışım gözden yoksa cevaplardım :D
progestan genelde doktorlar düşük önleyici olarak veriyor ama aslında ilacın amacı rahimde kasılmaları kasıklardaki ağrıyı hafifletmek ve kan akışını hızlandırmak ayrıca progestan eksikliği olan hastalara da veriliyor. diğer soruna gelince demir hapı bende içiyorum o acıkma bende de var. ama bende kansızlık var içmek zorundayım sabah aç karnıma alıyorum ilacı. sende eğer öyle bir problem yoksa bir gün arayla içsende sıkıntı olmaz sanırım :) ama unutma bebek senden besleniyor sen beslenemessen halsizlik saç dökülmesi birton ıvır zıvır şikayetin olur.

hareketlerden bahsetmişken biraz önce yemek yedim. yemekten sonra içerden böyle biri beni kemiriyormuş gibi hissediyorum. bizim kız beni mi dişliyor ne yapıyor.

Baş aşağı olduğunu nasıl anladınız ? Bende balık geçiyomuş gibi bi his olmuştu ama iç sesim bebek olduğunu söyledi farklıydı yani.
Canim tahmin etyim cunku ultrasinda nezamn gorsem ayaklarini kaldirip indiriyo mideme yakin biyerde hissettigim icin ayaklari diye dusundum:))

selam herkese evime döndüm şükür. temizlenecek bir ev var temizlik yapanlara maşallah diyorum benim belim ağrıyor sürekli. zaten hava hala sıcak, sıcakta hiç hareket edemiyorum.
doktora gittik bu gün tatilde gittiğim dr kız demişti bu erkek dedi ama şüpheliymiş. 15 eylülde bi daha bakıcak.
bir de bebeğin suyu az çok su iç dedi :( oğlumda da suyu hep azdı hastaneye yatmıştım ciğer geliştirici iğne olmuştum. niye hep suları az oluyor benim bebeklerin. günde 3,5 litre su içicem bakalım düzelir inş.

bebeğin hareketlerini hisseden var mı demişsiniz ben bi tarafa toplandığını farkediyorum sonra diğer tarafa kayıyor bazen. ama daha öyle pıt pıt hissetmiyorum eli kolu çok küçük karnım da geniş
18 de çok net hissettim oğlumda. bunda da belirsiz hareketleri duymaya 14 haftada başladm ama daha vakit var pıtırtılar için

selam herkese evime döndüm şükür. temizlenecek bir ev var temizlik yapanlara maşallah diyorum benim belim ağrıyor sürekli. zaten hava hala sıcak, sıcakta hiç hareket edemiyorum.
doktora gittik bu gün tatilde gittiğim dr kız demişti bu erkek dedi ama şüpheliymiş. 15 eylülde bi daha bakıcak.
bir de bebeğin suyu az çok su iç dedi :KK43: oğlumda da suyu hep azdı hastaneye yatmıştım ciğer geliştirici iğne olmuştum. niye hep suları az oluyor benim bebeklerin. günde 3,5 litre su içicem bakalım düzelir inş.

bende çok az su içerim noluyomuşki :S
hem nasıl suyu az???
bizim içişimize göre mi belli oluyo plesanta suyu ??

Gebelikte bol su tüketiminin faydaları:
- Rahim kasılmalarını engeller, erken doğumu önler
- İdrar yolu enfeksiyonu olmasını engeller
- Cİldin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar
- Kabızlığı ve hemoroidleri önler
- Bebeğin suyunun azalmasını önler
- Özellikle sıcak yaz aylarında rahat ve serin kalmanızı sağlar
- Bulantı, mide yanması gibi şikayetleri azaltır
- Bol su içmek vücuttaki şişlikleri (ödemi) arttırmaz tersine azaltır. Bu nedenle şişliklerim var diye su içmekten kaçınmamak gerekir

ŞU hamileliği araştırdığım kadar işimi araştırsaydım şimdi bambaşka yerlerdeydim.

Söylemezmiyim her gittiğimde şu ilacım bitti şu şı kadar var diyorum. Folikasiti bıraktırdı demir ilacına başlattı progestnın dozunu düşürdü
valla ısrar et bu ilaç beni mahfediyo bitiyom ölüyom de ben resmen acındırdım yürüyemiyom bile dedim :D

Back
X