2015 Şubat Anneleri

Ben birazdan sağlık Ocağı'na gidicem aşı için. Kaç gündür karnımın ağrısının geçmesini bekliyordum. Hani olur bu da ağrı yaparsa ikisi birden çekilmez diye :))
Birde ne dicem size , hevesle kızımıza aldığımız yeleğin apaynısını 11 tl ye buldum Civil die bir mağazada. Biz 40tl ye aldık. Bu paraya 4 Yelek alırmışız ya biz :/ sizin oralarda da var mı bu mağazadan ? Varsa mutlaka gidin.

benim yaşımda çok deil 27 yaşındayım ama evlendikten 9 ay sonra falan hamile kaldım. çok uzatmadım. yaş gidio. ne zaman 27 oldum onu bile farketmemişim. Allah verirse kardeşi vs de olsun isteriz. o yüzden çok uzatmadık süreyi. eşim il dışındaydı tayini gelince çalışmalara başlamıştık. :KK23:
en ıyısını yapmışssın bence. bende senın yasında evlendım . o sırada yedık ıctık gezdık. sınvlarım vardı ıstemedık. sonrada olmadı bu günlere kaldık işte. Allah hayırlısını versın sağlıkla alalım kucağımıza bu yaşımada razıyım zorlugunada.

sınav, okul, eğitim derken çocuk yapma yaşını geçirdik sanki. ben biraz pişmanım açıkçası keşke ilk evlendiğimde çocuk yapsaydım diyorum.

Aynı şekilde düşünüyorum bazen de okulda kalmakla hata mı ettim diyorum birlikte mezun olduğum arkadaşlarım hem çocuklu hem de biryerlerde müdür. Ben hala sınav peşindeyim ;) Allah hayırlısını versin canım bu seçimlerimiZin de güzelliği vardır kesin, yapan da yaptıran da Allah. Inşallah Allahım bu sefer tamamına erdirir bebişlerimize kavuşturur bizi.

Merhaba,bana da 24.haftamda randevu verdi dr,seker yuklemesi de yapacaklar sanirim.ama bikac zamandir canan karatayi dinliyorum,yapmayin diyor.ozellikle kilo almiyorsaniz gerek yok diyor.ben hala gram almadim.sanirim bana da yapilmasina gerek yok..ama bunu nasil anlicaz bilmiyorum,kafam karisti..aslinda dra istemiyorum diyebilirim heralde...ama yapilirsa da cigeri tam olarak gelismiyormus bebegin,hep cabuk hastalanir cigerden diyor karatay....

canim ben de bunhaftaya kadr kilo almadim hatta kilo verdim. bu guvence deil. cunku mesela bende gebelik oncesinde seker dengesizligi vardi. tip2 diyabet. ve sana yapilacak olan seker yuklemesi senin gun icinde yiyecegin max 2 baklavaya esit ki zaten gum icinde meyve cikolata vs tatli birseyler.mutlak yiyorssundur. butun doktorlar nerdeyse onerirken bir tane akli bozuk cikip yaptirmayin demesiyle olmaz bu is. bak seker cikarsa test sonucu, ona gore ilac tedavisine baslaniyor onlem aliniyor

38 canım :KK66: ama soranlara 25 diyorum 25 ten sonra ne zaman büyüdüm zaman çabuk geçmiş :KK66:
Aaaa,ben de 38im,ve ben de hic gostermem.uzun yillar okuyunca buyudugumu anlayamadim..gecen arkadaslarla otururken,kendimi 89lu ilan ettim..masadaki tanimadigim bir kiz da atladi "yaa gercekten mi diye". Demek ki giderim var diyorum ben de :KK48:

şu mide ağrımdan bıktım ben ya :(:( yağsız tuzsuz yesemde ağrıyor yağlı yesemde ne dokunuyor anlamıyorum resmen mideme sancı giriyor arada üşütmüyorum da kendimi ayağımda çorap üstümde şal oturuyorum gene ağrıyor nane limon yapıp içeyim bari.

Ben birazdan sağlık Ocağı'na gidicem aşı için. Kaç gündür karnımın ağrısının geçmesini bekliyordum. Hani olur bu da ağrı yaparsa ikisi birden çekilmez diye :))
Birde ne dicem size , hevesle kızımıza aldığımız yeleğin apaynısını 11 tl ye buldum Civil die bir mağazada. Biz 40tl ye aldık. Bu paraya 4 Yelek alırmışız ya biz :/ sizin oralarda da var mı bu mağazadan ? Varsa mutlaka gidin.

evvvet civil var bizim burada :D bende oradan almayı düşünüyorum. uygun fiyatları çok. birde indirimli kart bulursan oh deyme keyfine teyzemlerde varmış o bana vericek alışveriş zamanında.

Günaydınnnnn, desem herhalde bana günaydın :))

Herkese gecmiş olsun, ben hala o Biçim hasta yatamıyorum geceleri sabah kalkıyorum boğazıma kadar ayıptır söylemesi balgam :KK61: Kuşburnu çayı Yapacam hazır değil var bizim onu kaynatacam umarım iyi gelir :KK61: şeker yüklemesi için doktoruma gitmem lazımdı p,tesi kaldı aman neyse daha hafta dolmadı:KK61:

Canan Hoca'yı bende dinledim bir keresinde kesinlikle yapmayın, Bağışıklık sistemi olmayan daha ciğerleri düzgün geişmeyen bebeğinize 50-100 gr şeker yüklemeyin diyordu. :KK50: Bencede saçma ben çayda şekeri kullanmam ama bu meyvelerde de var olur ya dondurma yerim onda geçerim çikolata baklava bunlar şeker değil herhalde :KK15:

ahaha geçenlerde bana da aynı şey oldu, eşim ben keserdim sen niye zorlandın dedi. çok abartıyoruz, geçen gün amann dedim köydekilerin canı can değil mi 5 lt suyu yanında ufak tefek alışveriş yapmıştım tek başıma getirdim. Abartmaya gerek yok :)
ya olmadımı olmuyor bır sey zaten. sakınan göze çöp batamış. herkes cocugunu taşıyor gordum hastanede 25 kilo çocuk nasıl topaç. anne desen çıtır hamıle. taşıma dedıler ama bayan 8 aylık hamıle sekız aydır taşıyormuş. çocuk 2 yaşlarında gıbı yerınde duramıyor.

Doktor derse ben ihtiyacım olduğunu nasıl anlayabilirim? Başka doktora da sorun falan mı demek istedin canım?
ya da yaptırmayıp hiç şekerini yükseltecek şeyler yemeyeceksın. ben cok kılo aldım ama sanmıyorum şekerımın yüksek cıkacagını ama yıne de yaptırayım dıyorum cunku cıdden o kadar sekerı bız hergun alıyoruz vücudumuza. zararlı bıle olsa bılmeden zarar vermıs oluyoruz.
bu bıze verdıklerı sekerde normal seker degıl mı? ama kadında cok bılgılı yurtdışında dünya egıtım almış. ben cok guvenıyorum kendısıne. mılletı bırbırıne katmayı başardı yıne.

en ıyısını yapmışssın bence. bende senın yasında evlendım . o sırada yedık ıctık gezdık. sınvlarım vardı ıstemedık. sonrada olmadı bu günlere kaldık işte. Allah hayırlısını versın sağlıkla alalım kucağımıza bu yaşımada razıyım zorlugunada.

bizim de zor zamanda aslında. maddi anlamda. eşim okuyor vs. ama ertele ertele nereye kdr diye düşündük. o da bizimle zorluklarla vs büyür diye düşündük. Nasip meselesi herşey.

Aynı şekilde düşünüyorum bazen de okulda kalmakla hata mı ettim diyorum birlikte mezun olduğum arkadaşlarım hem çocuklu hem de biryerlerde müdür. Ben hala sınav peşindeyim :KK66: Allah hayırlısını versin canım bu seçimlerimiZin de güzelliği vardır kesin, yapan da yaptıran da Allah. Inşallah Allahım bu sefer tamamına erdirir bebişlerimize kavuşturur bizi.
sen üniversiteden mi kaldın bittikten sonra?

valla ben bütün öğretmenler bağırıyor. onun görevinin o olduğunu bilmiyordum. öyle ordan geçerken bağırıyor sanıyordum. zaten öğretmen fobim var. öğrencilik hayatında ilkokul öğretmenını sevmeyen nadir insanlardanım.
çok tembeldim, çok dayak yedim. benim yediğim dayakların az bir kısmını şimdiki çocuklar yese öğretmeni istanbul'un göbeğinde asarlar heralde.
Bu konuda benimde fobim var :KK62: eskiden derisi senin kemiği benim vardı, özellikle annem dersi ulaaaaaaa anneeee bu saçma laflarına sinir olurdum sen böyle yaparsam ÖĞRETMEN ne yapmaz :KK62:

Geçen oğlum anaokulunda birinin koluna vurmuş, öğretmeni bana şikayet etti o gün akşama kadar çocuğuma yüz kere sordum ne oldu oğlum diye anne çocuk parmağımı Isırdı bende vurdum dedi. Çocuğumun zaten bunları anlatacak italyancası yok, ertesi gün gittim böyle böyle olmuş, çocuğum zaten gelmek istemiyor şimdide korkuyor dedim... :KK62: Ne kadar cadoloz oluyor insan var ya :KK70: ah benim annem ah :KK62:

sen üniversiteden mi kaldın bittikten sonra?

Evet canım akademisyen oldum işte. Ama herşey sınav okulda da. Bir de sen ne kadar yükselsen de hocalar senin birinci sınıftaki halini bildikleri için hala öğrencisin onların gözünde ;)

ya da yaptırmayıp hiç şekerini yükseltecek şeyler yemeyeceksın. ben cok kılo aldım ama sanmıyorum şekerımın yüksek cıkacagını ama yıne de yaptırayım dıyorum cunku cıdden o kadar sekerı bız hergun alıyoruz vücudumuza. zararlı bıle olsa bılmeden zarar vermıs oluyoruz.
bu bıze verdıklerı sekerde normal seker degıl mı? ama kadında cok bılgılı yurtdışında dünya egıtım almış. ben cok guvenıyorum kendısıne. mılletı bırbırıne katmayı başardı yıne.

Bilgili olduğu kesin ve söylediği çoğu şey de mantıklı. İşte insanoğlu dört dörtlük olamıyor. Bak italyada da şeker yüklemesi yaptırıcak zaman_siz. Yurt dışında da yapılıyor yani.

Bu konuda benimde fobim var :KK62: eskiden derisi senin kemiği benim vardı, özellikle annem dersi ulaaaaaaa anneeee bu saçma laflarına sinir olurdum sen böyle yaparsam ÖĞRETMEN ne yapmaz :KK62:

Geçen oğlum anaokulunda birinin koluna vurmuş, öğretmeni bana şikayet etti o gün akşama kadar çocuğuma yüz kere sordum ne oldu oğlum diye anne çocuk parmağımı Isırdı bende vurdum dedi. Çocuğumun zaten bunları anlatacak italyancası yok, ertesi gün gittim böyle böyle olmuş, çocuğum zaten gelmek istemiyor şimdide korkuyor dedim... :KK62: Ne kadar cadoloz oluyor insan var ya :KK70: ah benim annem ah :KK62:
ay kıyamam ona. ee nasıl anlaşıyor çocuklarla. orda almanyadaki gibi türklerin gıttıgı yerler yok sanırım. hiç mi bilmiyor İtalyanca. sız bılıyorsanız öğretırsınız sanırım.

yaşadıgımız yerde civil varmış bizde geçen hafta öğrendik çocuk olmayınca böyle yerler es geçiliyor cidden ucuz ürünler var gittik bir kaç parça bişeyler aldık daha cok gideceğiz gibi görülüyor

Bilgili olduğu kesin ve söylediği çoğu şey de mantıklı. İşte insanoğlu dört dörtlük olamıyor. Bak italyada da şeker yüklemesi yaptırıcak zaman_siz. Yurt dışında da yapılıyor yani.
Evet evet yapıyorlar, ben ilkinde yaptırmadım onuda bilmiyorum bunu gerekli mi görüyorlar o_O akşam eltime sordum sen yaptırdın mı diye yaptırdım dedi oda 4. Çocuk aşağı yukarı 30-35 kiloy alıyor 100 küsürse doguma gidiyor işte.

bende hızlı kilo aldım ilk 4 ay her ay birer kilo aldım ama sonra birden yükseldi kilom bende şekerden şüphelendim ama sağlık ocağında açlık şekerinden önce şeker yemiştim. mutlaka yükseltirdi. o 83 çıktı. şeker aşırı yemesemde nedense vücudummu istiyor ne arada deliriyorum şeker için çikolata filan anca kesiyor. neyse yarın gidip randevu alıcam şeker yüklemesi için bakalım onuda yaptıralımda rahatlasın içim. benim korkum sadece gebelik tansiyonu çünkü bende de var hafiften. annem ananem hep onlar yüksek tansiyon hastası. ha şimdi ölçtürdüğümde hep normal çıkıyor. ama bir kere ilk gebeliğimde kanama yüzünden acile gittim orda bir ölçtüler tavan yapmıştı tansiyonum doktorlar bir panik yaptı dediler sen tasniyon hastasımısın ilaç kullanıyormusun dedim yok öyle birşey heyecandan olmuştur. yani tuzlu filan çok dikkat ediyorum. rabbim hayırlısıyla şu yavruları kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Back
X