2015 Şubat Anneleri

Ne biliyim ya valla yediğim içtiğimden kıllanıyorum hele de dışarda yiyince manyak oluyorum yiyorum sonrada yemeseydim diyorum çünkü. Bu ara bi daha tekrarlasak mı acaba? Meyve sebze et tavuk herşeyden oluyor bu meret ya! Dışarda salata bile yemez oldum

işte bak şimdi dikkat ediyorsun aynı şekilde bende her şeyi 2 litre suyla yıkayıp öyle yiyorum neredeyse ama fazlada kasma üzme kendini. bir şey olmaz dikkat ettiğimiz için. hamilelikten önce dikkat etmediğimiz halde almamışız mikropu şimdi hiç almayız relax ol :KK51:

Ne biliyim ya valla yediğim içtiğimden kıllanıyorum hele de dışarda yiyince manyak oluyorum yiyorum sonrada yemeseydim diyorum çünkü. Bu ara bi daha tekrarlasak mı acaba? Meyve sebze et tavuk herşeyden oluyor bu meret ya! Dışarda salata bile yemez oldum
cnm benım doktora soledım gecen kontrolumde 7. basında tekrarlıcaz merak etme dedı banada yapmadı bıdaha cunku... ama sen evde sebze ve et konusunda dıkkatlı ol dısarıyada evet yemesek ıyı olur ama bazen yemek yapmaya hjalım kalmıo ee dısarda guvendıgımız yerlerden yıyoruz mecburan naapalım

bu arada arkadaşlar bir bilgi paylaşayım size, bu ateş ölçerlerin en sağlıklı ölçüm yapanı kulaktan ölçenmiş öyle diyo tecrübeli arkadaşlarım

Kızlarrrrr çok acil bi soru??? İlk yaptığımız kan tahlillerinden sonra tahlil yaptırdınız mı? Toksoplazma rubella ffalan? Yani gebelik sıradında tekrarlamak gerekiyor mu yani sonradan bunları geçirme ihtimali var mdır? Yapmamuz gerekir mi?
toksoplazma falan baktırmadim da tam kan idrar hemogram yaptirdim

Kesinlikle canım anne babanın tutumu çok önemli. Benim kızım doğmadan önce eşimle konuştuk birimizin hayır dediğine diğerimiz evet demiycek diye. 4 yaşına girdi kızım. Artık anlıyor birimize sorunca diğerimize gitmiyor bile:) arada ben bileye izin vermeyince babasına gidiyor, babası soruyor annen ne dediyse o diyor:) çünkü çevremizde anne baba ikileminde kalmış çocuklar var. Bu durumu çok kullanıyorlar. Kesinlikle ilk çocuğu olacak arkadaşlar bu uyumu sağlayın eşinizle aranızda. İlerde çok rahat edersiniz. Ben kızıma kızdığımda bile gidip babasından şefkat beklemiyor, çünkü babası haketmişsindir kızım diyor.
Çok takdir ettim sizi canım.

Slm kizlar!3 gundur yolculuk dugun derken bebegim o kadar sessizkiiiii cok ciliz hareket ediyo endiseden uyuyamiyorum resmen bi de sola yatiyim endisesinden donemiyorm yaaaa

cnm yaa cocuklar soz konusu olunca cıgerım sokuluyo... bızım antıbıyotık gecmısımız sayılıdır onuda zaten krese baslayınca bu sene kullandık.. sukur bu gunumuze ama ıste ınsan uzuluyo..
evet canım kreş anasınıfı 1.sınıf bile hastalık dönemi resmen kapıp kapıp geliyor eve elden bişey gelmiyor

Merhaba arkadaşlar, ben de ara sıra forumu takip ediyorum ve 27 Şubatta 2. Oğlum doğacak inşallah. Sizlerle paylaşmak istediğim konu 2. Bebeğimin de cinsiyetinin oğlan olması… ilk çocuğumu tek başıma büyüttüm işe başlayınca bakıcısıyla devam etti. İkinci çocuğu yapmak bizim için çok zor bir karardı ancak kardeşi olmasını istediğimizden ve benim de içimde bir kız çocuk özlemi olduğundan en sonunda 2.ciye hamile kaldım. Ailemde dahil olmak üzere çevremdeki herkesin bir kız beklentisi vardı. Ama içimden bir ses bu da erkek olacak diyordu. Ama kalbimden kız evlat geçiyordu çünkü ablamın da oğlu var. İlk öğrendiğim gün çok ağladım, bir kaç güne toparladım.

Son iki üç gündür, insanların 2. Oğlum olacağını duyduklarındaki ifadeleri tekrardan beni rahatsız etmeye başladı.. Bu da oğlan deyince üzüldüm diyenler mi neler ararsanız. İş yerinde de aynı şekilde tepkiler “olsun, sağlıklı olsun da oğlan olsun” diyenler mi.. Tüm bunlar benim üzerimde duygusal bir gerginlik yaratıyor, çünkü bir daha çocuk düşünmüyoruz ve hiçbir zaman bir kız evladımın olmayacağı duygusu beni çok üzüyor. Bu konuyu sadece eşimle paylaşabiliyorum. İki gecedir 3 gibi uyanıp sabah 6’ya kadar uyuyamıyorum çok huzursuz ve depresif hissediyorum. Sizlerde de benim gibi kötü hissedenler var mı acaba profesyonel bir destek almalı mıyım? Ne dersiniz? Biraz durumumun hormonal olduğunu da düşünüyorum açıkçası daha duygusalım bir süredir.

Canım sen de benim gibi dışardaki insanların lafını sözünü dinleyip kendini üzenlerdensin. Başka insanların sözünü takmıycaksın Allah'a şükür sağlıklı evlatların olucak inşallah. Hem ne güzel abi kardeş çok iyi anlaşırlar. Insanların sözlerini akşam eve geldiğinde çöpü dışarı çıkarır gibi çıkar eve sokma kendini harap etme. Bu şekilde telkin edip yapamıyorsan psikiyatrist e sormakta yarar var. Depresyon u çağırmaktan iyidir.

Kızlar selamlar.Midemden dolayı uyku tutmadı ben de sizlere bir bakıyım dedim sanırım kimsecikler yok ortalıkta.Cuma günü perinatolojiden randevumuz vardı bebeğimin kalbindeki parlaklıktan dolayı,çoğu kişininkini okumuştum perinatoloğa gidip ayrıntılı bakınca gözükmüyormuş mesela bazılarının.Ne yalan söyleyim bizimki de öyle olur diye düşünmüştüm ama olmadı.Bebeğimin kalbinde hala bir parlaklık var ama maaşallah diğer herşeyi ultrasonda görülen kadarıyla sağlıklı bir bebek.Böbrekleri,mesanesi,elleri,kolları,parmakları.. her yerine baktı doktor.%90 ihtimalle sağlıklı bir bebek olacağını söyledi ve yine de risk olduğu için bana amniyosentez önerdi.Ne yapılabilir ki 6 aylık bebeğe?Ben zaten amniyosentez gibi şeylere karşıydım her zaman yaptırmadım Rabbime sığınıyorum sizler de dua edin lütfen inşallah hepimiz sağlıkla sıhhatle alırız bebişlerimizi kucaklarımıza,Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.Eşimden de bu geçen sürede istediğim desteği bulamadım bilemiyorum zaten bizimkisi planlı bir bebek değildi biliyorsunuz benim 3. bebeğim sanki diğerleri de istemedi diye itici davranıyorlar yada ben hassasım belki de bilemiyorum artık nerdeyse doğuracağım kayınvalidem geçen gün sordu bebek nasıl diye onun harici hiçbir şeyini sormadı bir hayırlı olsun gözümüz aydın bile demedi öğrendiğinde.Eşim de bakıyorum hiç dikkat etmiyor yani bilmiyorum mesela yerden birşey alınacak sen eğilme demez sürekli bana iş buyuruyor biliyorsunuz ben eşimle birlikte çalışıyorum bazı şeyler gücüme gidiyor bilemiyorum belki de ben hassaslaştım annem haricinde kimsenin benimle ilgilendiğini zannetmiyorum en yakın arkadaşıma bebeğin kalbinde parlaklık görüldüğünü cuma günü perinatoloğa gideceğimizi söylemiştim cuma günü işte hastaneden geldik tabii ben bir sürü ağladım filan sonra arkadaşım çaldırdı o kadar sevindim ki anlatamam ben sandım benim durumumu soracak unutmamış demek dedim hemen geri aradım annesiyle alışveriş merkezinde geziyormuş da bilmem neyi nerden aldığımı soracakmış...O gün de eşimle o kadar garip şeyler oldu ki anlatmak istemiyorum ama o anki üzüntümü katladığını söyleyebilirim biraz desteğe ihtiyacım vardı sadece...
Çocuk sevmek çocukları görünce sağda solda sıkıştırıp öpüp mıncıklamak değil,bizim büyüklerimiz ne zaman başımızda büyük gibi davrandı ki zaten bizleri rahat ettirsinler,ne zaman şöyle hoşgörülü,babacan,anaç,sevgi dolu,cömert,samimi olup kucak açacaklar?Sonra ama çocuklarla ilgili hep ajitasyon yaparlar,suç kendilerinde yokmuş gibi.Ne kadar takmayım desem de üzülüyorum işte.Rabbime havale ediyorum hepsini.Bütün melekler sağlıkla sıhhatle doğarlar inşallah.Gece gece amma gözyaşı döktüm amma yazdım...
Parlaklığın tek başına sorun olmayabileceğini söylediler..detaylıda da radyoloji uzmanı sorun yok dedi.. Ben kızımı Rabbime emanet ettim hep,o yüzden içim rahat :) sende sıkma canını,dualara sarıl,yaradana sığın,inşallah bebişlerimiz çok iyidirler ;)

bu arada arkadaşlar bir bilgi paylaşayım size, bu ateş ölçerlerin en sağlıklı ölçüm yapanı kulaktan ölçenmiş öyle diyo tecrübeli arkadaşlarım
ben kızımda braun termo scan kullandım plastik uçları var yedekten almıştım çok memnun kaldım oğluşumada devam edicem

sağdan geçen bi toplardamar var canım ona basi oluyor sağa yatınca dolaşım bozuluyor o yüzden sola yatin diyorlar bebeğe kan akımı daha iyi gidiyor o zaman..ama eğer tansiyon yada bebeğinde gelişim geriliği gibi bi problem yoksa günde 2 saatlik bu sola yatış yeterliymis onun dışında rahat ettiğimiz gibi yapabilirmisiz ama tansiyon problemi ya da gelisimde sorun varsa sola yatmak için kendimizi zorlamaliymisiz
tansiyonum hep düşük. 11 lerde yani . iki saat yatıyorum canım sürekli yatamıyorum sadece.
glisemi ne demek bilmiyorum.

Kızlarrrrr çok acil bi soru??? İlk yaptığımız kan tahlillerinden sonra tahlil yaptırdınız mı? Toksoplazma rubella ffalan? Yani gebelik sıradında tekrarlamak gerekiyor mu yani sonradan bunları geçirme ihtimali var mdır? Yapmamuz gerekir mi?

Istiyorsan Dr undan istek formu doldurtabilirsin. Her zaman bakılabiliyor. Rubella pozitif çıktıysa daha önce geçirmiş olduğundan tekrar baktırmanı gerek yok. Toksoplazma için rahat etsin diye tekrar baktırabilirsin.

Canım 4 aylıkken 1,5 saat araç kullandım belim ve bacaklarım çok ağrıdı. Çünkü pozisyonunu değiştiremiyorsun yolculuk yapmak gibi değil yani. Şimdi göbüşlerde büyüdü, eğer zorunlu değilsen kullanma derim.

BEN HERGUN İŞE ARABA İLE GIDIP GELIYORUM..şimd,i değil ama bi sure sonra sıkacak ... akşam 1,5saatte dönuyorum bıde duz vıtes.. doktora sormam lazım ne kadar kullanabılırım dıye..

yapılmadı bana sadece rutin kan tahlilleri yapıldı. dediklerin sadece başında yapılıyor diye biliyorum.

selamlar herkese. bende haftasonu giremedim düğün filan vardı. herkes iyidir umarım çok uzun yazmışsınız yine okumaya bünyem kaldırmaz :D bu aralar sürekli ağlamaklı haldeyim sanki birisi dokunsa patlayacak gibiyim. ara sıra oluyor sanırım bu hormonlar yüzünden.

B vitamini takviyesi gerekli. Tahıllı şeyler ye canım.

Back
X