2015 Şubat Anneleri

[QUOTE="fyz35, post: 37833804, member: 5evindızlar hastane maratonu bitti çok şükür artık evimizdeyiz 8 gün raporumuz var Allah bir daha düşürmesin nasipse doğumda gidelim inşallah serum şişesi değilde kızım kucağımda olsun :)[/QUOTE]

Cok gecmis olsun tekrardan. gozun aydin evindesin artık; )

Ben de yıkadım ütüledim inanılmaz Yük kalktı üzerimden sana da kolay gelsin :) hastaneye orta boy çekçek bavul ile gitmeyi düşünüyorum bi gün için küçük bavul almaya değer mi bilemedim sen be yapacaksın cnm
canim ben esyalari almayi yeni bitirdigimden anca yikiyorum henuz yanliz havalar serin kurumuyor hemen evin icinde de kurutmak saglikli olmadigindan yikayip katlayip kuruyanlari toplayip tekrar.yikananlari seriyorum ben 2 tane hastane cantasi yapacam bir tane benim kullandigim buyuk deri cantam kendim icin olacak.birde cocuk icin canta yapacam cunku ikimizinki tek canta olursa cok karisir .en azindan kimin neyi nerde.bilinicek

Iyi akşamlar yogun bir haftabasini geride birakmis bulunuyorum perte ciktim bile. Okulda yine bas donmesi sersemlik yasadim bi acayip halsizlik durumlari var anlamadım neden dinlnsem de ayniyim o tuhaf. Neyse ki esim geldi artik cocugu direk ona havale ettim yemeği yedik uyuklmya basladim bile onlar oyunda ben koltukta sofra bulasik ortada oyyy hiç mecalim yok:KK43:

Bu arada bi haftalik mücadelenin sonunda sukur bi öğleden sonrami bosalttirabildim okulda bana olmaz olmuyor diye söylenen is bugun gordum ki bicok kisiye oluvermis ohh milletin yarm gunu bir degil iki uc tane mübarek buna sukur desem de gıcık olmadim degil neyse allaha havale artik

Sadece bir güncük mü? Gerçekten çok katılarmış. Peki sabahki dersleri ne yaptın öteletebildin mi? Yetişebilecek misin?

Maşallah 40 Cm nerdeyse. Doğum boyuna yaklaşmış oğluş. Bebeğin keyfi yerinde dert etme bir şeyi. Sende yapıyorsun evham sürekli rahat dur biraz.
Kilo da almamıştım ohh her şey yolunda. Tü tü maşallah. A llah nazardan korusun ikimizide.

Amin canım saol cümlemizi korusun RAbbim :) zaten sığamadığından çapraz duruyor sıpam :KK46:

benimle aynı haftalarda olanların karınlarına bakıyorum kocaman , hele de erkek bebek bekleyenler doğurdu doğuracak
Benim kızım 1460 gr 41 cm nereye sığıyor anlamıyorum.
Bu attığım fotoğrafta 28+ ydım.
CAnım bnmkide seninkine benziyor bnmde çok fazla değil bnmde oğluşum olacak sadece benim popoda büyüdü yayvan karnım ama çok iri değil diyorlar

ben geldim kızlar 2 takım gecelik aldım bir tane pembe alt üst bir tane de elbise aldım ama elbisemi görmelisiniz öyle bilindik model değil eve gittiğimde çekip resmini koyarım üstüne de ince uzun bir hırka aldım öyle sabahlık filan almadım. çorap,iç çamaşırı,atlet,bir tane de eşortman aldım. benim çantamın içine alacaklarım bitti sadece hasta bezi ve ped alıcam onun dışında herşeyim tamamdır çantamı hazırlayınca size yazarım. bebeğin eşyalarını yıkamak için dalan roxy aldım bu hafta onları da halledicem.egeciğime bir kaç birşey daha aldık. bu arada biberonu chicco aldım yapısı ve kullanımı daha hoşuma gitti. ben hep avent diyordum ama avent aşırı ağır geldi,cihhicconun step up serisinin yeni doğanından aldım. almayanlara tavsiye ederim,benden bu kadar alışveriş işi bu şekilde bitti :D annem alacak küvetini filan onlar için ben gitmeyeceğim. eşimle de bir ara markete gittiğimizde bebek bezi alacağım.

bu arada çokta uyguna aldım gecelikleri
alt üst takımım 45 tl
elbisem 35 tl
uzun hırka 15 tl
CAnım ben geldim annemlerdeyim bursada. Sen gecelik pijema işlerini neredenaldın fiyatları uygunmuş bana tarifedermisin aldığın yerleri?

benim gibi uyuyamayan yoktur eminim sag sol hic bir sekilde keyifli uykularim yok artik.basladi sanirim artik uykusuz geceler.zaten nedense yeni yeni vucudum kendime agir gelmeye basladi.
Bende bazen uyuyorum bazen uyuyamıyorum bir türlü uykuya geçip :KK51:

hamdolsun oğlanın pipisini gordum geldım rahatladım:KK70:
28+5 teyım ama 29+5 cıktı usg de yıdıgım pattızler etkısını gostermıs olsa gerekkı 1527 gr olmuş yavrus:KK45::D
bugüne kadar bas assagı duran veledım bugun bas yukardaydı..bu tarihten sonra dönmesını bekliyoruz artık dedı. :KK17:umarım dönerrr. :)

bızden havadısler bole..yarın ackarna kan ve ıdrar tahlılı verıcez ınsalalah..
Anam maşaallah subhanallah bnm oğluş gibi bi tane daha tombiş varmış bnmkide 1460 gr 39 cm çıktı bu ay :anneadayı:

* 7 Tane Kısa Kollu Çıtçıtlı Bady - (0-3 Ay)
* 4 Tane Uzun Kollu Çıtçıtlı Bady – (0-3 Ay)
* 3 Tane Uzun Kollu Çıtçıtlı Bady – (3-6 Ay)
* 9 Tane Patikli Pijama Altı – (0-3 Ay)
* 2 Tane Patikli Pijama Altı – (3-6 Ay)
* 4 Tane Sweat Shirt – (3-6 Ay)
* 2 Tane Pijama Takımı - ( 3-6 Ay)
* 3 Tane Patikli Tulum - (0-3 Ay)
* 4 Tane Patikli Tulum - (3-6 Ay)
* 2 Tane Hastane Çıkışı - (Yenidoğan 5’li)
* 2 Tane Yelek - (0-3 Ay)
* 2 Tane Önlük
* 13 Tane Çorap
* 12 Tane Mendil
* 6 Tane Eldiven
* 4 Tane Penye Battaniye
* 1 Tane Havlu
* 2 Tane Alt Açma Bezi

Kızlar Ben Kızıma Bu Listedeki Aldım Ama Almam Gereken Başka Neler Olur. Herkes İç Atletlerini Fazla Al Diyo 0-3 Ay Çok Şey Alma Hemen Büyüyolar Diyo. Bide Siz Bakın Söyleyinde Ona Göre Eksikleri Halledeyim. Bu Arada 2 Tane Pazen Battaniye Daha Alıcam.

oyy maşaallah benim gelinim cicileri tamamlanmış doğum çeyizi hazırlanmış :nazar::nazar::nazar::KK68:
canım bnm annem diyor ki ilk zmnlar küçük olacak örgülerin içinde kaybolur küçük bile örsek ama penye yelekler daha iyi olur diyor o yüzden 2 yelek az gibi kusarsa fln yıkanırken kuruması sıkıntı oluyor belki 2 tane daha alabilirsin 3-6 aylık yelek penye. Ayrıca eldivende az gibi geldi bana ben her gün yada 2 günde 1 değişirm eldivenlerini kırlenir ağzına sokar fln die :KK48: Bende istnbulda kışın çamaşır kurutma sıkıntısı çektiğim için 0-3 aylık çok alma diyorlar ama alıcam yıkanınca nasıl kurucak bnm evde sıkıntı oluyor. Balkonum kapalı pimapenle çamaşırlığa asılınca da zor kuruyor balkonda da olsa.

Ayrıca benim dr. bni diyetisyene gönderdi ya liste verdi elime. Ama ben annemlerdeyim listeye pekte uyamıyorum iremguzum patates bebeği besliyor demiş ben patates yemiyorum yesem demek ki bnm oğlan 2 kiloya yakın çıkardı ayrıca diyetisyende kesnlikle patatesi yasakladı şekeri tetikliyormuş bezelyede havuçta hamur işleride tatlılarda canın çekerse hamilesin azcık ye dedi ama burda annemler akrabalar aşureler yapıyor ben bayılırım aşureye kase kase yiyorum güya diyetteyim Allah hak getirsin ama hamur işi beyaz ekmek unlu mamul yemiyorum hiç pilav makarna fln sebzeli etli şeyler yiyorum bugün burda şeker ölçme mak. bulduk birinden yarın sabah açlıkla evdeki ilk ölçümüm yapcam bakalım hayırlısı olsun ne çıkacak aşurelerin üstüne :)

Offf hele o grup halinde uyuyanları boğazlarım. Bayramda tekirdağa köye gittik eşimin anneannesine. Sabah uyandım evde çoluk çocuk dahil 20 kişi var hepsi uyuyor.açlıktan bayılıyorum kimsede tık yok.
Tuttum hepsini kameraya çektimtek tek. K.valide birde horluyor sorma. Sonra hepsi uyanınca izledim makara yaptım.
Eşim diyo sen nasıl gelinsin eskiden gelinler k.valideden çekinirdi.
Kendi evinde olunca yapacak bişeyler buluyorsun yine de başkasının evinde olunca kötü oluyo hakikaten. Ama sen yine eğlenecek bişeyler bulmuşsun, harikasın :)

Regli olan da görmese olmaz mıymış. Bunu bile bile girmesinler madem. Ben olsam illa görücem diye tutturmam.
Çoğu kişi bilmiyodur bence. Ben sarıyı da kırmızıyı da burdan öğrendim :KK57:

Alamadım bir türlü o yastıktan. Internet'ten sipariş vermiyorum gideyim alayım dedim birtürlü gidemedim :KK43:
Ben bi tane sırtıma bi tanede bacak arama koyuyorum rahat ediyorum canım, normal yastık da iş görüyor yani. Yatağın yarısından fazlasını kaplıyorum ama yapck bişey yok çapraz yattığı günlere saysın :KK71:

Ayrıca benim dr. bni diyetisyene gönderdi ya liste verdi elime. Ama ben annemlerdeyim listeye pekte uyamıyorum iremguzum patates bebeği besliyor demiş ben patates yemiyorum yesem demek ki bnm oğlan 2 kiloya yakın çıkardı ayrıca diyetisyende kesnlikle patatesi yasakladı şekeri tetikliyormuş bezelyede havuçta hamur işleride tatlılarda canın çekerse hamilesin azcık ye dedi ama burda annemler akrabalar aşureler yapıyor ben bayılırım aşureye kase kase yiyorum güya diyetteyim Allah hak getirsin ama hamur işi beyaz ekmek unlu mamul yemiyorum hiç pilav makarna fln sebzeli etli şeyler yiyorum bugün burda şeker ölçme mak. bulduk birinden yarın sabah açlıkla evdeki ilk ölçümüm yapcam bakalım hayırlısı olsun ne çıkacak aşurelerin üstüne :)

Açlık değil de tokluk bakıyoruz canım. Benim Dr ağzına ilk lokmayı aldıktan tam iki saat sonra ölçüm 120 nin altındaysa tamam dedi. Buradaki arkadaşlara endokrinden ilk lokmadan bir saat sonra ölçün demişler.

ben 2 kılo aldım bunun 1527 gr ı oğlan :) aksam bı saatten sonra yeme ısını bırakıyorum,kızartma hamur yapıp yemıyorum.. patatesın bebegı besledıgını cok kısıden duydum ve hususı denedım bırde sola yatma durumunu..sonuç ortada ;) sukur dıyetlık bır durumumuz yok free takılıyoz oglusla ;)

Merhaba
ben de 24 haftalik hamileyim. Masallah ne cok hazirlij yapaninuz var. Oglumda da yedinci ay bitmeden tej sey almamistim. Simdi de ocaktan once bir sey almayi dusunmuyorum :)
Sizi takip edemiyorum is yogunlugundan :( ama ayni ay dogum yapicak annelerle sohbet etnekte istiyorum

Merhaba
ben de 24 haftalik hamileyim. Masallah ne cok hazirlij yapaninuz var. Oglumda da yedinci ay bitmeden tej sey almamistim. Simdi de ocaktan once bir sey almayi dusunmuyorum :)
Sizi takip edemiyorum is yogunlugundan :KK43: ama ayni ay dogum yapicak annelerle sohbet etnekte istiyorum

Ocak çok geç diyorlar ben de henüz bişey almadım ama Ocak annelerinden biri yakın zamanda doğum yaptı. En azından hastane için çantayı hazır etmekte yarar olabilir. Çoğumuzun iş yoğunluğu var ama buraya girmeden de yapamıyoruz girmeyince sanki stres yükleniyor gibi oluyor. Hem çoğu şeyi paylaşıyoruz. Sen de katıl bize. Ne iş yapıyorsun Dr falan mısın?

oo sen ankaranın cıkısındasın nerdeyse.. baya baya uzaksısn

Ama okuluma yakın on dakikada gidiyorum ;) o yüzden seçtik burayı zaten. Yalnız alışveriş çok sorun. Ne yapıcağımı bilemiyorum. Alışverişi de ben yaptığım için yorgun oluyorum bişi alamayınca da yemek yapamıyorum. Bugün peynirli sandviç yedim alşAm yemeğinde. Pratik bişiler bulmam lazım hazırlanması beş on dakikada biten besleyici şeyler.

Ocak çok geç diyorlar ben de henüz bişey almadım ama Ocak annelerinden biri yakın zamanda doğum yaptı. En azından hastane için çantayı hazır etmekte yarar olabilir. Çoğumuzun iş yoğunluğu var ama buraya girmeden de yapamıyoruz girmeyince sanki stres yükleniyor gibi oluyor. Hem çoğu şeyi paylaşıyoruz. Sen de katıl bize. Ne iş yapıyorsun Dr falan mısın?

Akademisyenim. Sanirim sen de öylesin. :)

Back
X