ayybend e hıc dusunemıyorum azarlandığımı falan.. Allah kotu ınsanların degıl merhametlılerın elıne dusursun..
canım dr.KAAN KOCATEPE nın sıtesınde bu konuyla alakalı vıdeolar var. ıcerdekı alan fazlasıyla genıs olduğu ıcın dogumakadar defalarca kez kordon dolanabılır hatta dugum bıle atabılır dıyordu kaan bey..cok nadır durumlarda bebek beslenemez yada hayatı resk altına gırer dıyor..kendı dolar kendı çözer dıyor...yanı senınkı kendılıgınden cıkabılır bebek beslendıgı hayatı bır rısk olmadığı halde uzme kendınıbırdeo kordon un ıcınde kı damarlar cok güçlüymüş Allah tarafından..
her anne adayı kendını oyle sanıyor aslında takı helede norml doğumu yapabıldıysen(sancısı ağrısı sonrası derken)aslında ne kadar gucluymusum dıyorsun..ınanamıyorsun olan seylerı kendının yasadıgına hatta..
her hamılenın duyduğu saçma salak sözler..bende sinir oluyorum karnın kucuk bebek te kucuk kaldı...ancak gobegın buyuyor hıcmı yemek yemıyon bılmem neee..hee zıkkım sana kaldı
bende hıc alttan muayene olmadım doğum anına kadar..suyum azar azar gelınce(ve bız bunun su mu akıntımı olduğunu kestıremeyınce gıttık sabah 5 te dr a)stajyer ebe vardı cok nazık davrandı hıc canım yanmadı..saat 8 30 da kendı dr cagırdı elındekı eldıvenı bılege kadar batıkona bulayıp resmen ıcıme soktu.ben oyle bır bağırdım ve cıglık attımkı ağlamaktan mahfoldum sanıyede. çataldayken topugumlada kadının omzundan ıttım..ne yapıyorsun dıye bağırdım falan.
bana verdıgı cevap saka gıbıydı .cocugun basına kordon dolanmısmı dıye baktım dedı
hemen sonrada sıddetlı sancılarım başladı ve kanamam oldu..muamele onemlı ..devlete gıdıyoz dıye kımse ıt kopek yerıne koyamaz ..bu ulkede paran kadar ınsansın ıyı hos ta parası olmayana nıye hayvan muamelesı yapılsın ?
Yine de 180 de 1 olasılıkla riskli bir durum var. Dr kontrolünde olmalı. Hareket azaldığını hissederse mutlaka Dr a gitmeli.