• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

kızlar bu arada akşam teyzemden duydum
bebeğin çantasını hazırlıyoruzya
kıyafetlerini koyduğumuz bohçaya her cuma yasin okuyacakmışız
bunu bizden önce doğum yapan kadınlar biliyomuş ben bilmiyodum okumadım ama okunması gerekirmiş dedi
bende duymadım öyle bişey dedim annem okunur tabi ablana okuduk dedi

yani doğuma kadar her cuma yasin okumak iyiymiş

birde doğumdan sonra bebeğe bir damla zemzem suyu ve bir hurmanın içindeki yumuşak kısmından minik bir parça bebeğin damağına koymak iyiymiş
bebeğin tatlı dilli ve akıllı uslu olması içinmiş
bunuda istanbuldan bir abla söylemişti
3 oğlu var üçünede yapmış

haa birde doğum sancıları başladığında ve doğum anında inşirah suresi okumak faydalıymış
Canım ben kızıma zemzem ve hurmayı yapmıştım. İlk yanıma emzirmeye getirdiklerinde hemde. Peygamber sünneti hemde. Bazı hemşireler karışıyormuş, ama o konuda asla karıştırtmam. Sonuçta benim çocuğum ağzına ne verdiğim onları ilgilendirmez.
Yasin okumaya gelince ilk defa duydum dediğini. Keşke okuyabilsekte sürekli okusak. Kızımda hergün okumuştum:( bu yavrumda hiç bişi yapamadım:(

eslaa eslaa sen mi bakıyordun bir siteden kilo aralığına. 30.haftada hangi kilo aralığı normalmiş bakar mısın?
herkesin bebeği ideal kiloda benimkinde gariplik mi var?

http://gebelik.org/dosyalar/fetalweight1.html sitesi var orda sat ı giriyosun tablo çıkarıyo. Benimki aşağıda: Seninki kaç kiloydu 30. haftada 2080 üst sınır diyo.

upload_2014-12-2_16-59-51.webp

eslaa eslaa sen mi bakıyordun bir siteden kilo aralığına. 30.haftada hangi kilo aralığı normalmiş bakar mısın?
herkesin bebeği ideal kiloda benimkinde gariplik mi var?
Ekran Alıntısı.webp

bak bu resimde kilo aralığı yazıyor yani normal seninki takma şimdi birde kiloya en sondaki de bebeğin ortalama boyu. dedim ya sana bebeğin bacak boyu ıvır zıvırı önde çıkarsa otomatikman kilo yükseliyor çünkü program belirliyor kilosunu. son haftalar anca belli oluyormuş,şimdiki kilolar tamamen tahmini.

Bebişlerin kilosu için habire yiyecek içecek önerisi var da boy uzatmak için bişey yok mu? 40 civarında ama sanki daha mı uzun olmalı ki diye düşündüm ben de.

Bebişlerin kilosu için habire yiyecek içecek önerisi var da boy uzatmak için bişey yok mu? 40 civarında ama sanki daha mı uzun olmalı ki diye düşündüm ben de.

ama genetik ki boy canım S: yani ben ne yersem yiyeyim o çocuğun boyu kısa ise yapacak bir şey yok. benim boyum 175. eşim 185 ee bizim bebe kısa çıkarsa şaşırırım açıkçası :D

ama genetik ki boy canım S: yani ben ne yersem yiyeyim o çocuğun boyu kısa ise yapacak bir şey yok. benim boyum 175. eşim 185 ee bizim bebe kısa çıkarsa şaşırırım açıkçası :D

Aynı şeyi ben de düşünüyorum eşim 186 ben 167 allahım sağlıkla kavuştursun înşallah.

Kızlar kontrole geldim 1.366 gr bebiş , boyunu söylemedi . Ortalık karışıktı biraz , bi kadın dün temizlik yapmış bgn 32. Hafta etken doğum . Moralim bozuldu ya sakın iş yapıp kendinizi yormayın bacılar bişe olmaz demeyin
nasıl temızlıkmıs o adam doğurtan cinsten..halımı çırptı kımbılır ne ettı..

Çok fazla kalsiyum alamıyorum da etkili olur mu ki demiştim :KK66: yoğurt yemiyorum peynir anca bir dilim sütü de iki günde bir içiyorum.
genetık bacım bu ısler.. sen elınden gelenı yapta o senden alıyor alacağını senın ıhtıyacın var bebekten cok ;)

Çok yoruluyorum yaaa iznim var kullanamıyorum raporum var veremiyorum uff tehditlerden bıktım. Bir kişinin baskısı ve hiçkimsenin bişey dememesi sindirimi bozuyor.

Canım ben kızıma zemzem ve hurmayı yapmıştım. İlk yanıma emzirmeye getirdiklerinde hemde. Peygamber sünneti hemde. Bazı hemşireler karışıyormuş, ama o konuda asla karıştırtmam. Sonuçta benim çocuğum ağzına ne verdiğim onları ilgilendirmez.
Yasin okumaya gelince ilk defa duydum dediğini. Keşke okuyabilsekte sürekli okusak. Kızımda hergün okumuştum:KK43: bu yavrumda hiç bişi yapamadım:KK43:

bebeğe hurmayı nasıl veriyorsun, kabuğu hariç içini elinde ezip ağzına mı sürüyorsun??

Back
X