• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

risk almamakta haklılar bence. arkadaşımın bebegı de cok iriydi doktoklar sezeryan dedı . illede normal dogurcam dıye dırettı. büyük de bır hastanede doğum yaptı.
bebek doğarken ıkı sn oksijensız kalmış ve şu anda biraz rahatsız. eğitimle çok düzelme sağlandı ama yıne de rahatsız.
çok dıretmenınde anlamı yok bence.
kimine göre de olacağı varmış ama bılemıyorsun işte.

canım risk değil uğraşmak istemiyorlar malesef doğum uzun bir süreç 60 saat bile süren varmış sence dr uğraşırmı

bana da sezeryan derse çok normal olsun diye de diretemem yani. hakkımızda hayırlısı olsun. drlara güvenmek zorundayız bir noktada.

bana da sezeryan derse çok normal olsun diye de diretemem yani. hakkımızda hayırlısı olsun. drlara güvenmek zorundayız bir noktada.
işte bende güven sorunu var bir dr ilaç verince başka dr daha gidiyorum offfffffffff offfff genelde de ilacı kullanmıyorum çünkü yanlış yada gereksiz çıkıyor ( hamilelikte yaşadım )

selam kızlar yorucu doktor koşturmacasından anca annemlere girebildim. doktor kaşıntı için ve enfeksiyon için yine bir antibiyotik yazdı. 7 gün kullanacağım bütün şikayetlerin geçer dedi. Ege bey 2 kilo 400 gram olmuş doktor iri bebek dedi. şeker yüklemesini sordu dedim yaptırdım,o zaman iri olacak dedi eh olsun ne yapalım :) suyumuz vs her şeyimiz iyi 2 hafta sonra tekrar gidicem artık 2 haftada bir doktor kontrollerimiz benden haberler böyle.

Gözün Aydın canım bebişine maşallah ;) :nazar:

işte bende güven sorunu var bir dr ilaç verince başka dr daha gidiyorum offfffffffff offfff genelde de ilacı kullanmıyorum çünkü yanlış yada gereksiz çıkıyor ( hamilelikte yaşadım )
Eşimde aile hekiminin verdiği ilacı kullamdırmıyo bana. Jinekoloğa soracakmışız kullanmadan. Hamile olduğumu bilerek yanlış krem vermez heralde diyorum ama anlatamıyorum eşime.

canım bende özel hastaneye gidiyorum 2 seferdir rapor alıyorum
bir problem çıkmıyor
sadece başhekime onaylatmak gerekiyor
onuda doktorun sekreteri yaptırıyor bilgisayardan
ama sen sen ol emin olmadan ayrılma hastaneden
gerekirse rapor kalemine git raporunu bizzat onaylat
tekrar devlet hastanesine gitmene gerek yok
hastane onayladığı an sgk sistemine düşüyor
rapıru aldıktan ertesi gün sgk yı ara onaylat bakalım işlemişlermi işlememişlermi
raporun çıktısını muhasebecine veriyorsun o diğer işlemleri yapıyor
ama sen muhasebeciye verdim diye peşini bırakma

ben temmuzdaki rapor paramı hala alamadım peşine düşmediğim için
anca bugün onayladılar
yani takip edersen sorun çıkmaz
ama benim gibi bişey çıkmaz güveniyorum muhasebecime dersen çok uğraşırsın

Onayladılar mı Temmuz raporunu donunda? Çok şükür bulup da bir iş becerebilmişler :)

Bende senin gbi düşünüyorum canım. Onlr kadar bilgimiz yok sonuçta. Ben mesela 9 ay 10 hün olmuş doğmamışım doktor annemi bekletmiş bugün yarın gelir diye. 9 ay 22 gün olunca kalp atışlarımı alamamaya başlamış doktor almış sezeryana. İlla normal için ısrar etmemek lazım. Tıp bu şakaya ihmale gelmiyo.

Onayladılar mı Temmuz raporunu donunda? Çok şükür bulup da bir iş becerebilmişler :)

sgk hastaneye topu attı hastane iş yeri muhasebesine onlar şirket muhasebesine
en sonunda hepsini tek tek aradım
ben doğurcam artık bu gidisle doğum paramıda veremiceksiniz temmuzdan geçtim bari bu raporumu adam gibi işleyin dedim
arada çemkirmek gerekiyormuş
hemsi tık tık işledi sgk gözünüz aydın sonunda temmuz raporu işlenmiş paranız hesabınıza yatacak dedi
o an gözlerim doldu bi hoş oldum boşluğa düştüm :KK61::KK45:

dün benım dışarda işim vardı işte dünya yol gıttım geldım hasta oldum.
bugun adam aradı bıraz once şuraya şu evrakı getırır mısınız dıye . kusura bakmayın benım kaç tane mukellefım var hepsının ayağına evrak götürsem yanmışım gelın alın dedım.
adamın eşi işteymıs kucuk çocukları varmış yıne kıyamadım elemanla gonderdım.
aslında hıc bızım işimiz de degıldı.

Artık kıyamamazlık yapmayalım. Herkes bize koyabiliyor. Bebişlerimizi düşünüp bol bol dinlenelim lütfen.

Eşimde aile hekiminin verdiği ilacı kullamdırmıyo bana. Jinekoloğa soracakmışız kullanmadan. Hamile olduğumu bilerek yanlış krem vermez heralde diyorum ama anlatamıyorum eşime.
yanlış verebilir aile hekımlerı. bana krem vermıstı alerji ıcın sonra cildiyeye gıttım kullanma bu uygun degıl dedı.

bugün hiç yazamıyorum size okuyorum yazdıklarınızı bu ameliyathane önünde beklemek ölüm gibi bişey 9:30 ta aldılar bu saat oldu hala çıkmadı o kadar gerildim ki içimde çocuk durmuyor sanıyorum stresteen biraz sancı var :(

her memeli normal doğum yapabilir sezeryan bir doğum şekli değildir bir müdahaledir (ameliyattır) doktor ve ebelerin görevi annenin vücudunun zaten bildiği şeyi (kasılma, açılma, su gelmesi ) yapmasına izin vermesi, düzenli takip etmesi ve sonucunda bebeğini annenin emdirebilmesi için kucağına vermesidir. başa çıkılmayacak bir acı yaşanmıyormuş zaten sürekli bir acı,ağrı sızı yokmuş mükemmel vücudumuz dinlenmemiz ve rahatlamamız için hormonlarla bu süreçte bize yardımcı oluyormuş yaşayacağımız sancıya dalga da denir çünkü dalgalanma şeklinde bir kasılma ve rahatlama yaşayacakmışız. ağrı korku ve endişeden oluşan beynimizin yaptığı bir duygu, his... elbette önemli olan kişinin bu süreci mutlu olarak yaşaması ve bitirmesi... doktorların rahatı ve huzuru için bebeğimin rahatını huzurunu bozmak istemiyorum burdan bir arkadaş yazmıştı bebeğim yerinde ve memnunken parmağını emerken neden istememden çıksın ki ne kendime ne de başkasına bu hakkı vermek istemiyorum ama bebeğim normal yollarla gelemeyecek durumdaysa sağlığımız için elbette ameliyat oluruz.... uzun yazdım farkındayım ama duygusalım galiba
Cok guzrl yazmissi. Canim. Ogluma hamileyken forumda herkes normal icin mucadeleciydi. Subat anneleri pek oyle degil. Uzuluyorum ben..

göbekten yapıyorum ama sınıfta nasıl olur ki offf:KK51:
Gorevli musade etmez boyle bir seye. Girmeden yap. 1-2 saat kayma olabilir. bundan sonra hep yeni saatte yaparsin.
bence de hiç kimse annene laf edemez zaten bir kez ettirirsen inan gerisi gelir... bende şöyle bir durum yaşadım şaştım kaldım eşimin teyzesi gelmiş ilk defa görüşüyoruz kadınla annenin herşeyi hazırlaması gerekir sen neden hazırlıyorsun dedi bende benim annem rahatsız zaten birşeyler örüyor ben örmesini bile istemiyorum dedim ama kaç gündür etkili bir söz söyleyemedim diye kuruyorum
insan diyemiyor iste. Ne ayip bu soylediginiz size ne baskasindan demek var da iste.

eslaa .!.:
selam kızlar yorucu doktor koşturmacasından anca annemlere girebildim. doktor kaşıntı için ve enfeksiyon için yine bir antibiyotik yazdı. 7 gün kullanacağım bütün şikayetlerin geçer dedi. Ege bey 2 kilo 400 gram olmuş doktor iri bebek dedi. şeker yüklemesini sordu dedim yaptırdım,o zaman iri olacak dedi eh olsun ne yapalım :) suyumuz vs her şeyimiz iyi 2 hafta sonra tekrar gidicem artık 2 haftada bir doktor kontrollerimiz benden haberler böyle.
İki haftada bir gel demis :)) sanki bana demişler gibi bi heyecana kapildim :) maşallah subhanallah allah yazarlardan saklasin

kızlar yarın 2 de sınavım var ve ben iğneyi 2 bucukta yapıyorum sınav esnasında nasıl olacak çıkışta geç kalmış olurum ve bu beni çok tedirgin eder sınava konsantre olamam

hemşire bana aynı saatte vurmaya dikkat et ama yarım saat önce yarım saat sonra farketmez arada olabilir demişti 2 ye 5 kala vur iğneni sınavına gir bence,aklın kalmaz hem,şimdiden başarılar canım :D

dün akşama kadar uyumuştum .gece uyuyamam dedim ama 11 de gözlerım kapandı. sonra tansiyonumu ölçtüm 10-4 düşük değil mi? şimdi de gözlerım kararıyor düştü sanırım ne yapsam tuzlu ayran mı içsem. düşün tansiyonun zararı var mı?
ana sağlıkta 10 a 5 olctu dusuk tansıyonun dedı hemsıre..ama benım tansıyonum hıc yukselmedı bana normal geliyor..yukselmesınden se
bugün hiç yazamıyorum size okuyorum yazdıklarınızı bu ameliyathane önünde beklemek ölüm gibi bişey 9:30 ta aldılar bu saat oldu hala çıkmadı o kadar gerildim ki içimde çocuk durmuyor sanıyorum stresteen biraz sancı var :KK43:
aklım sendeydı benımde gecmıse baktım goremedım babanla ılgılı bı yazını..sag salım çıksın ınsaalah habersız bırakma

Kızlar, taburcu oldum. iğneler serumlar derken nst de sancım düzeldi. Rahmimde 1.60 cm lik aşağıya inme varmış. Dinlenme verdi, yatıyorum kayınvalidem geldi, doktor sadece wc ye ve yemeğe kalkacaksın dedi. yatıyorum işte :KK43:

çok şükür,çok geçmiş olsun...

Back
X