2015 Şubat Anneleri

Protein çıktığı zaman doktorun birşey demedi mi boyle şeyler şakaya gelmez ilk hamileliğin de 20. Haftada çıkmıştı yüzünde ellerimde bacaklarimda Nasil şişlik Nasil ödem anlatamam sonraları tansiyonum yükselmeye başladı 17/10lara kadar çıkar olmuştu son zamanlarda.anne ve bebeği için tehlike oluşturabilecek ama sadece hamilelikte olan rahatsizliklarin başında gelir herhalde.ve tek çözümü de hamileliği sonlandırmak.maasallah yine bayağı ilerledik hepimiz ama ben o zaman 20 haftaliktim olu doğum yapacaktim ne kadar stresli zamanlar gecirdik çok şükür sağ saglim oğlumu kucağima aldım ama her zaman boyle de olmayabiliyor ani gelisebiliyor müdahale etmeden Allah korusun hızlı ilerler beyin kanamasina kadar gider.amacım seni korkutmak değil onlem alinirsa kontrol dahilinde duzelebiliyor. doktorun ilgilenmiyorsa başka doktora git çok önemli şüphesi bile tuylerimi diken diken ediyor sakin ihmal etme canim beni de bilgilendir

+1 az çıktı önemsemediler galiba, ondan sonra bi kaç kere daha yaptırdım çıkmadı, sana da çok geçmiş olsun.

tavuk suyu vs katmam ben ayıptır söylemesi pilavım her daim lezzetli ve tatlı olur :p artık yapa yapa gurmesi mi oldum desem ne desem canım bilemedim. ben ölçüyle yaparım her zaman ve sadece tereyağı ile yaparım başka yağ kullanmam.
1 saat önceden 2 su bardağı pirinci sıcak suda bekletirim. sonra bol bol durlayıp nişastası kalmayana kadar yıkarım sonra tereyağını tencereye koyar üstüne de şehriyeyi hafif pembeleşene kadar kavururm sonra pirinci koyar hafif şeffaflaşana kadar kavurup ölçüyle kaynattığım suyu yani 2 su bardağı pirince 3 su bardağı suyu döker baştan harlı ateşte kapağını açmadan pişirirm göz göz olmaya başlayınca altını kısar yine kapağını açmadan ve kaşık sürmeden tencereyi sallarım üstünde hafif su kalana kadar pişirir sonra peçeteyi üstüne örter demlenmesini beklerim 15 dakika sonra şöyle bir karıştırırım ve işte pilav hazır :KK53:

Pilavın esmer oluyor o zaman.tereyagini yakınca hafif esmerlesiyor pilav.

ayaklarımı ellerimi şiş hissediyorum son bir saattir
son haftalar şişlik oluyor diye biliyorum ödemmi topluyor vücut

+1 az çıktı önemsemediler galiba, ondan sonra bi kaç kere daha yaptırdım çıkmadı, sana da çok geçmiş olsun.

Çıkmadığı için onemsemediler sanırım,sağol canim ikincisinde de çıkma ihtimali vardi çok şükür rahat bi hamilelik geçirdim. Hele zaten bunu desen 8 haftalikti öğrendiğimde :oops: kabullenip belirtilerini yasamak zaman aldı ama bizde durumlar boyle iste :KK51:

tavuk suyu vs katmam ben ayıptır söylemesi pilavım her daim lezzetli ve tatlı olur :p artık yapa yapa gurmesi mi oldum desem ne desem canım bilemedim. ben ölçüyle yaparım her zaman ve sadece tereyağı ile yaparım başka yağ kullanmam.
1 saat önceden 2 su bardağı pirinci sıcak suda bekletirim. sonra bol bol durlayıp nişastası kalmayana kadar yıkarım sonra tereyağını tencereye koyar üstüne de şehriyeyi hafif pembeleşene kadar kavururm sonra pirinci koyar hafif şeffaflaşana kadar kavurup ölçüyle kaynattığım suyu yani 2 su bardağı pirince 3 su bardağı suyu döker baştan harlı ateşte kapağını açmadan pişirirm göz göz olmaya başlayınca altını kısar yine kapağını açmadan ve kaşık sürmeden tencereyi sallarım üstünde hafif su kalana kadar pişirir sonra peçeteyi üstüne örter demlenmesini beklerim 15 dakika sonra şöyle bir karıştırırım ve işte pilav hazır :KK53:
Ol süper oldu bu:) yarın yapcam saol

Benim kocamda Allahtan hiç yemek seçmez. Kızımıda öyle yetiştirmeye çalışıyorum. Bazı anneler kızabilir ama gerekirse aç bırakıyorum iyice acıkınca deli gibi yiyor. Yemek seçmek yok, istemediği yemek 1 hafta pişer bizim evde:) kayınvalidem zamanında kaynımın kafasını bi çarpmış duvara bi daha yemek seçmemiş:)
İyi yapıyorsun. Ben vaktinde yemek yemedikçe annem yumurta kırdı. Şimdi yediğim sebze yok

Kizlar hepiniz benim kadar ilac kullaniyor mu?vitamin,kan ilaci,kalsiyum tablet,balik yagi hapi.farkli zamanlarda icmeye calisiyorum etkilesim yapmasin diye .bazen jan ilaci,vitamin mide yanmasi yapiyor.siz neler iciyorsunuz
Ben belki senden daha fazla kullaniyorum canim. Sirayla tiroid,d vitamini,multivitamin,demir,magnezyum. Bi de sanci giderici ozel bi ilac.

yani aslında senin korktuğun sanırım preeaklempsi ama onda bile bazen tansiyon yüksek çıkmayabiliyormuş. ama elin yüzün ayağın şişip tansiyon yüksek çıkarsa tabi ki dikkate almakta fayda var. ama 12/7 gibi tansiyonu yüksek sayıp kendini strese sokma :)
Ya aslında herkes birine telini verse aralarında kayboluyor birisi merak ediyoruz sonra.

Back
X