2015 Şubat Anneleri

kizlarrr bana aksam menusu bulun hayriniza cil
oglenden borek var ama oglan pek yemez butun gunn bisey yemedi zaten : (
kiz yer onuda oglana napsam, yumurtamda bitmis :(

O gün o kadar çok korkmustum ki oğlum havale geciricek diye.Rabbim onların eline düşürmesin ne diyim sedye yok sedye.
Doğum icin hic devlete gitmedim ortamıni görmedim bilemeyecegim ama Annem ne zor şartlarda doğum yapmış su an senin bahsettigin şartlar iste.kaç yildir bu düzen değişmedi mi.neyse Allah bildiği gibi yapsın başka bisry demiyorum
Âmin canım. 30 yıl öncesinde yaşanan hikayelerden anladığım Kadarıyla bi değişiklik yok evet. Allah bunların eline düşene de yardım etsin.
İşin kötü tarafı bu şehirde alternatif olacak bi özel hastanede yok Bir an önce bu şehirden kurtulurum inş, lütfen bana dua edin :(

Öldüm bittim artik iyice kötürüm gibi olmusum sonunda hastane cantamizı hazırladım fakat küçük çantaya bebisin esyalariyla birlikte sigacaz inadına cok ugrastim poff dışarda bir iki eksik de kaldı artık istanbula varirsak orda bidaha elden geciririm. Bebise cok eşya koydum uzun yola cikicaz ya korkuyorum kafamda deli senaryolar yolda belde dogum bisey olursa esim bilemez bulamaz diye bol yedekli bir canta yaptim ikimiz icin de. Inşallah boyle bir sey olmaz tabi. Bebis icim kiyafetti hurctu goturulcrkleri hurcladım ütüleri bozulmasın diye. Valize sıgmıyor hurclari iyice posetlesem öyle mi koysam bagaja olur mu ki kirlenirse korkum var o kadar yıkadım ütüledim ya. Daha benim büyük kuzumun iki ay giyecek kadar giyim vb esyasi var oyy nasıl sigcaz bilmiyorum sozum ona saatlerdir topluyorum ama naptgimi ben de bilmiyorum valla tek bildigim su an agridan geberdigim:KK43:
sag salim gitsen istanbula. Ben rahatlicam inan.

Âmin canım. 30 yıl öncesinde yaşanan hikayelerden anladığım Kadarıyla bi değişiklik yok evet. Allah bunların eline düşene de yardım etsin.
İşin kötü tarafı bu şehirde alternatif olacak bi özel hastanede yok Bir an önce bu şehirden kurtulurum inş, lütfen bana dua edin :KK43:
sen nerdeydin canim , van miydi ?

Valla bilmiyorum ki cnm ayırt edemiyorum tam kalçamla belimin birleştiği yer ağrıyor bide ishal gibi karın ağrısı var ama tuvalete çıkamıyorum biraz bekliyim geçmezse gidicdm doktora çocuğumda sakin bugün ağrılarımı mı hissediyor ne?
Gecmis olsun canim benim de bugun biraz agrim var biraz daha devam ederse bende gidicem hastaneye gun boyu umursamadim ama hale gecmedi....

İşin kötü tarafı bu şehirde alternatif olacak bi özel hastanede yok Bir an önce bu şehirden kurtulurum inş, lütfen bana dua edin :KK43:
biz bitlisteyken mardine batmana dogum için gidenler oluyordu oralar daha iyi diye
kötünün iyisi olsa gerek
tatvanda dogum hastanesi leş gibiydi çocuk kaçırılmıştı zaten güvenlik boyutunu sen düşün
arkadaşım kürtaj esnasında enfeksiyon kaptı hala hamile kalamıyor
bende devlet hast düşük yapmıştım öldüm korkudan bişey olacak diye
neyseki orası daha iyidi

hngisi daha iyi onu nasıl belirlicek ben ömrü hayatımda hiç ameliyat fln olmadım anesteziyi nasıl kaldırır nasıl uyanırım bilmiyorum ama çevremdeki bir kaç kişi belden yapılan o müdahale yerine genel anestezi ol dedi snrasında bel ağrısı vs yapıyormuş bel fıtığına sebep oluyormuş fln dedi. Çok sıkı tembihlemiş annemide kesinlikte sezo olursa izin vermeyin epidural spinal vs gibi şeylere genel anestezi alsın demiş. Ama dr.um ne der bilmiyorum bünyem ne tepki verir bilmiyorum hayatımda hiç ameliyat olmayışımın sıkıntısı mıdır tövbe yarabbim bu bilinmezlik hissi :KK57::KK48:

Bu arada sen pipilini ne zmn görcen bakım bnde cuma gidemedim dr.a pzrtesi saat 14.45 e randevu aldık ilk kez öğleden snra gitcem bebişimi görmeye.
Canım ben genel anestezi olan kimi gördüysem hepsi ağrıyla ağlayarak uyandılar anesteziden. Benim arkadaşımda hatta bende genel anesteziden yanaydım. Arkadaşım gitti hastaneye, doktor ve anestezi uzmanı onu epidurale ikna etmişler. Sonuç epidural oldu. Ne ağrısı ne bişeyi oldu. Benim eşim sezaryene çok karşıydı. Arkadaşımı gördükten sonra yumuşadı. İlk defa böyle sezaryanlı görüyorum dedi:) bende epidural yaptırcam inşaAllah. Anestezi uzmanı zaten bütün bilgileri veriyormuş. Felç olma diye bişeyinde olmadığını söylemiş.

Kızlar 'mahallenin en mutlu bebeginin uyku kitabi' var, almayi düşünüyorum. Alan bilen var mi. Bir de cloud b uyku kuzusu var anne karnındaki seslere yakin ses cikartiyormus, internetteki yorumlara baktim faydali gibi geldi bgn jokere de sordum satisi iyi memnunmus alanlar dedi. Siz ne dersiniz. Kuzunun kendisi de sevimsiz biraz ama :)

Ben ilk kontrolümü orada olmuştum Dr alttan ultrasonla bakmıştı.
benim jinekolgumun ultrasonu yok zaten
hastanedede olmuyor
ultrasonu olan jinekkolog nasil yapiyor onu test edemeidm, burda koca sehirde bi dr da varmis ultrason ,oda çok uzun randevu veriyormus 6 ay falan gibi yani
onada hiç gitmedim iste randevusu uzun diye

kizlar ben iki ekre yptirdim epidural deidginizi normal dogumda agriyi hissetmemk için olani yani
arada belim basim agrir ama geçer kendiliginden neden agridigini bilmiyorum oncedende agrirdi igneden diyemem yani

ama oglum bu yaz genel anesteziyle ameliyat oldu , çocuk duzelene kadar ne çekdigimi Alllah bilir
tamam o kuçukdu ama olsun yineede uyanma asamasi biraz zor galiba ben ilk defa gordum uyanma deverisni daha once denkgelmemisti .. ameliyatida kisa surdu 30-45 dk arasindaydi

Kordona baktı mı? Çözülmüş mü?
Yok canım kordon aynı yerde ama ona takılmamam gerektiğini söyledi. 150 tane komplikasyon var gebelikte dedi bunu kafaya taktığım içinde stresten dolayı olabileceğini söyledi bende bişi demedim . Allahım yardımcımız olsun. Ne kadar zormuş bi evlat getirmek dünysya

Gecmis olsun canim benim de bugun biraz agrim var biraz daha devam ederse bende gidicem hastaneye gun boyu umursamadim ama hale gecmedi....
Sağol cnm ya valla bel ağrısı ve ishale benzer bir karın ağrısı vardı sancı gibi eğer seninde öyleyse git ama özellikle bel ağrısı dikkate alınması gereken bi belirtiymiş.

Iyi aksamlar bayanlar
Iki gündür Cok yoruldum ama sonunda tüm eksikler tamam sükür. Bi ütü ve hastane cantasi kaldi.
Sayfalar Cok ilerlemis masallah size. Pazartesi randevum var heycanliyim ya.
Neyse ben gecmisi okim görüsürüz:KK54:

bızde hastaneye kımse gelmez.eve cıkıncada gelırse komsular gelır ellerınde sütlerle :) ama ıkram yapılmaz belkı komposto falan verılır ayaküstü.enfazla yarım saat oturup gıderler...cunku zaten mevlut okunacak sonrasında..kimseye sofra falan hazırlayamam ..sırf ona ayrı buna ayrı ugrasmayım dıye mevlut okutuyorum ıste daha ne..ne tuhaf su mıllet yaaa ayıp vallahı..
ben 6 sında gıdıcem 36+0 oluyoruz ogun.. nasıp olursa gorucez bakalım pipiliyı:KK51:

bende pzrtesi gitcem benim 36+0 çarşmba gününe geliyor o gün eşim bnle hayatta gelemez hem dersi çok hemde toplantıları oluyor her hafta akşam 8 de geliyor eve. Bizde pzrtesi gitcez işte 35+5 oluyor o gün. Bakalım benim pipili dönmüşmüdür ne durumda yine tombik mi nts bağlıcak bu gidişimde nts maceramız naısl olur bakalım ben hiç bişi anlamıyorum sancı var mı yok mu orada bişi çıkacak mı?

Canım ben genel anestezi olan kimi gördüysem hepsi ağrıyla ağlayarak uyandılar anesteziden. Benim arkadaşımda hatta bende genel anesteziden yanaydım. Arkadaşım gitti hastaneye, doktor ve anestezi uzmanı onu epidurale ikna etmişler. Sonuç epidural oldu. Ne ağrısı ne bişeyi oldu. Benim eşim sezaryene çok karşıydı. Arkadaşımı gördükten sonra yumuşadı. İlk defa böyle sezaryanlı görüyorum dedi:) bende epidural yaptırcam inşaAllah. Anestezi uzmanı zaten bütün bilgileri veriyormuş. Felç olma diye bişeyinde olmadığını söylemiş.

Aslında sezeryanda olsam tam uyummış olup bebeğimin doğuşunu görmek istiyorum ama ne bilim ya herkes bişi diyorlar acıkcası belden iğne işi bni baya ürkütüyor. Hakkımzda hayırlısı hala normal ihtimalim var bnm yav sezo düşünüp bebişi etkilemicem :KK47: benim oğluşum dönecek aşağıya :KK37: dönmezse poposuna şaplak gelicek :KK9::KK8:

selam kızlar
kontrolden geldim hava çok soğuktu hemen girdim yorganın altına mis gibi uyumuşum :)

kontrolümüz iyi geçti çok şükür
oturman sakıncalı mümkün oldukça uzanarak dinlen dedi doktor yine
kafamız doğum kanalında
beniimki yine dayamış kıçını kaburgama bir o tarafa bir bu tarafa sürtüyor
boyu kaç dedim iki büklüm duruyor boyunu ölçemiyorum dedi
kilosu 2,243 gram çıktı maşallah

15 gün sonra tekrar gideceğiz
2 hafta daha sabredin sonra rahat bir nefes alalım dedi doktor birde
Masallah kızına....

nst kagidinda yaziyor yanda degerin kac oldugu.

ay cok hos yazmissin. Bir bizdr risk var. Bu dr.un da sucu degil aslinda. Ebe yok ortalikta. Dr da saatlerce dogum beklemiyor bir bahane bulup randevu veriyor. Dr olsam ebe yerine calismak istemeyebilirdim ben de. neyimiz duzgun ki bu duzgun olsun

Bildigim kadariyla almanyada 2 mi 3 er kat dikiyolar Ondan daha Iyi tutuyomus dokto öyle demisti sezeryandan 3 Ay sonra bile hamile kalksan yirtilmasi imkansiz demisti Ordan biliyorum. Belki tr de Cok saglam degildir. Bilemicem Benimde ilk sezeryandi kizim ters oldugu icin simdi normal beklicez ins. Doktirumda öyle dedi

:KK46: kızlllaaaaarrr benim oğlum kafasını kanala sokma yerine sanırım sağ bel boşluğuma sokuyor şişirdi gene sağ yanımı ittirdikçe ittiriyor :KK57:acep kanalımı karıştırdı içerde :KK70:oğluşum aşağı dön aşağı dön çıkış aşağıda :confused::-)

Back
X