- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
bende olabıldıgınce durması taraftarıyım..sukur 37+1 ız bugun..39+1 olduğumda huzura erecegım..hamdolsun bende açılma yok..ama sancılarım var sureklı açılmayı tetıklemesın dıye dıken ustundeyım dıyebılırım.. umarım senın ıcınde benım ıcınde hersey hayalını kurduğumuz gıbı olur..baskadabısey düşünmek ıstemıyorum artık..
Biz de yarin 37+0 oluyoruz..açıkçası çok da korkmuyorum dogsa da,burada da Bisey söylemeye korkuyorum hemen telaşa veriyorlar kızlar bende de mi öyle olur filan diyorlar yada yok erken filan diyorlar..ama cok şükür hepimizin de haftası o kadar da erken değil.ben 20 haftalık hamileyken yani ilk hamileligimde preeklampsi yüzünden erken doğum şüphesi atlattım.bana dediler bebek doğarsa yaşamaz ölü doğum yaparsın düşünsene 20 haftalikti bebeğim kucucuktu ama dogabilirdi ve hic yasama şansı yoktu.ben bu stresi endişeyi yaşadım yaa 8 hafta boyunca, en erken 28 haftalık doğarsa yasar demişlerdi. 20 yaşındaydım ilk hamileligimdi her tarafim sismisti haftada 4 kg alıyordum ödemden dolayı tansiyonum 17/10larda geziyordu..ben bu sıkıntıları yaşadım en kötüsü bebeğimi kaybetme korkusu bir de bizi renkli ultrasona almışlardı gormustuk oglumuzu resmen minicik bi bebek olmuştu ismini koymustuk.tansiyon yükselirse almak zorunda kalırız bebeği dediler stres içinde bi hamilelik yaşadım çok şükür bebeğim sağlıklı doğdu simdi gelmişiz 37. Haftaya neden kendimi o kadar sikayim bazen forum başlıklarında denk geliyorum 28-30 haftalık doğan bebekler var ya onlar ne yapsınlar?hamilelik 40 hafta ama çoğunluk zaten 40 haftayı doldurmuyor tabii bebegin gelişimini tamamladıgı hafta var ne kadar da dursa kar ama dogacaksa da çok da üzüntüye sıkıntıya mahal vermeden o anın güzelliğini yaşamak lazim çok şükür yine bu haftaları gördük bebeklerimizin durumu da iyi kimininki zayıf kimininki iri bebek kimi normal doğacak kimi sezeryanla alınacak ama önemli olan tek şey bebeklerimizin ve tabii bizim sağlıklı olmamız bebekler strese girdiğimizde anlıyorlar ve etkileniyorlar çok şükür kotu bir durumumuz yok doğarsa da dogsun prensesim sağlıkla sihhatle gelsin inşallah cumlemizin evladiyla beraber...