2015 Şubat Anneleri

buyyyunce fiziki zarar vermiyolar kiskançlik yuzunden, bide konusunca anliyolar,mesela kizima sen hasta deildin, hem onun oksurugu yuzunden sende uyyamiyorsun oksuruugnu kesmeye çalisiyorum dedim, anlamadiysaada deniyorum en azindan ustesinden gelmeyi :) yarin pasta yapalim deyincede gulumsedi gonlu alinmis oldu :)

ha saç bas yoluyolar arada ama oda normal herhalde ben evlenene kaadr kavga ettim kardesimle :))) etmeyene yokdur herhalde kardes kavgasi :) .. kavga çikdiginda genelde ne için çikdiysa kavga onu ortadan kaldiriyorum, kuçukken oyuncaklara çok yapardim bunu, paylasilamiyorsa kimseye yok yani, yorgan gitti kavga bitti olayi :) onuda biliyolar baslarina gelecekleri ona gore davraniyoalr ..

kuçukken daha farkli daha zor,2.5 yasindaki çocuk oturup konu$san o kadarda anlamaz seni, anlamis gibi yapsada bes dk sonra ayni tas ayni hamam olur, zamana ihtiyaciniz var sadece
kardesi buyyyup onla oynamaaya basladikça daha kolay olur hersey senin için ...
maalesef yalniz birakmaman lazim, seninki alelalen gosteriyorda kiskandigini
benim bi arkadasin kizlarinin arasi iki yas, kuçuk gelince babaanne o tu kaka çope aticaz falan demis kuçukden için
bigun bakmislar buyuk kuçugu almis gidiyor çope gotuuryor :)
tabi bu babaannenin densizligi yuzunden olmus bisey ama gozunu ustunden ayirmaman lazim uyanik olman lazim maalesef 24 saat..
Çöpe mi götürmüş vah o kadar kolay sandı kurtulmayı =p çok şeker

buyyyunce fiziki zarar vermiyolar kiskançlik yuzunden, bide konusunca anliyolar,mesela kizima sen hasta deildin, hem onun oksurugu yuzunden sende uyyamiyorsun oksuruugnu kesmeye çalisiyorum dedim, anlamadiysaada deniyorum en azindan ustesinden gelmeyi :) yarin pasta yapalim deyincede gulumsedi gonlu alinmis oldu :)

ha saç bas yoluyolar arada ama oda normal herhalde ben evlenene kaadr kavga ettim kardesimle :))) etmeyene yokdur herhalde kardes kavgasi :) .. kavga çikdiginda genelde ne için çikdiysa kavga onu ortadan kaldiriyorum, kuçukken oyuncaklara çok yapardim bunu, paylasilamiyorsa kimseye yok yani, yorgan gitti kavga bitti olayi :) onuda biliyolar baslarina gelecekleri ona gore davraniyoalr ..

kuçukken daha farkli daha zor,2.5 yasindaki çocuk oturup konu$san o kadarda anlamaz seni, anlamis gibi yapsada bes dk sonra ayni tas ayni hamam olur, zamana ihtiyaciniz var sadece
kardesi buyyyup onla oynamaaya basladikça daha kolay olur hersey senin için ...
maalesef yalniz birakmaman lazim, seninki alelalen gosteriyorda kiskandigini
benim bi arkadasin kizlarinin arasi iki yas, kuçuk gelince babaanne o tu kaka çope aticaz falan demis kuçukden için
bigun bakmislar buyuk kuçugu almis gidiyor çope gotuuryor :)
tabi bu babaannenin densizligi yuzunden olmus bisey ama gozunu ustunden ayirmaman lazim uyanik olman lazim maalesef 24 saat..
Evet acik sozlu. Buyuk gibi konusuyor ama kucuk daha o yuzden sen bebegi birak benimle odama gel diyor. Emzirirken o da kucagima oturmaya calisiyor. Dikislerim olmasa otursun ikisine de sahip olurum napayim. Iste bir zarar verirse korkum bu surekli dikkat etmem lazjm. Esim yokken wc ye bile gidemem sanirim.
Zormus ama guzelmis iki cocuk. Bakalim kavga ederler mi buyuyunce.
Dedigin gibi onunla oynasa sinir olmayacak. Bugun topu bebek tutabilir mi dedi denedik tutamadi. O topu begenmemis olabilir diye baska topla denedi :)) tabi bebek yine tutamadi.

Yaw sen de dogur artik mart geldi

Çöpe mi götürmüş vah o kadar kolay sandı kurtulmayı =p çok şeker
:))
simdi koca kiz ikiside hala takisip birbirleirni kiskaniyoalr
iki ayni cinsiyet daha çok kiskaniyor birbirini, ayni kiyafet falan sitiyolar
ben birine çop alsam oteki bana ne aldin der hemen, bu sene sezon idnrimlerinde aldiklairmin hepsini birden gostermedim
yaavas yavas çikardim ortaya, birine bisey mi aldim,oteki diyor hani bana, bend egidip içerden onceden aldigimi getiiryordum iki tarfda seviniyodu :)

ama 3 olunca nasil olucak bilmiyorum
7 yas kuçuk çocuklada yitisik çikarirlarsa oha falan olcam yani :))))

Evet acik sozlu. Buyuk gibi konusuyor ama kucuk daha o yuzden sen bebegi birak benimle odama gel diyor. Emzirirken o da kucagima oturmaya calisiyor. Dikislerim olmasa otursun ikisine de sahip olurum napayim. Iste bir zarar verirse korkum bu surekli dikkat etmem lazjm. Esim yokken wc ye bile gidemem sanirim.
Zormus ama guzelmis iki cocuk. Bakalim kavga ederler mi buyuyunce.
Dedigin gibi onunla oynasa sinir olmayacak. Bugun topu bebek tutabilir mi dedi denedik tutamadi. O topu begenmemis olabilir diye baska topla denedi :)) tabi bebek yine tutamadi.

Yaw sen de dogur artik mart geldi
içine atmamasi daha iyidir bence kiskandigini
boyle belli edince sende ona gore davranirsin artik, çogu çocukda içine kapanma faaln oluyormus o daha fena
benimkiler ikisi oynarlar artik topu, beklesinle biraz kuçukle oynamak için : )
sizin ilk akrdes ya idmasniz senin oglan :))

he yarin son, mart annesi olucam 99% :)))
hayirlisi olsun artik ne deyim, oyle pek sancim kasilmam yok
gunduz is yaparken oluyordu ama simdi iyyim

Kokunu istemistir belki. Benimki doymus oluyor memeden ogurecek kadar ama yatirinca uyumuyor. Sut gelmeyen meme istiyor dalmak icin. Yada gazi olabilir.

aynen mama yedikten sonra kusacak gibi oldu mide dolu ama aranıp durdu
şimdi emiyor bırakmayada niyeti yok uykum var gözlerim kapanıyor

Sut hizli akiyorsa yutmaya yetisemiyordur o sirada cok fena gaz yutuyior benimki. O gazi cikarmazsam emmeye devam etmiyor. Emerken yutulan gazi cikarmak icin de en etkili yontem bebegi sirtini kendine yaslayip dik tutmak. Kusmasini engellemek icin oyle tut dedi dr gaz icin de iyi oluyor.
Emzirirken gornesinler ya hemn goz degiyor cok kucukler daha.

Evet ilk basta hizli akiyor gaz yapip genzine kaciyor sonrs rahatsz olup birakiyor nazar kpnusunda keske anlasalar ah bisey de denmiyo ki

Bnmki en başından beri kısa emiyor ben de başta çok taktım ama kilo alıyor cis kaka yapıyor demekki 5 dk da alacağını alıyor..zaten aç çocuk durmaz ortaligi yıkar diyorlar..üzülme boşyere sonra sütüne falan etki eder allah korusun

Diymi ya istedi mi yaygara kopartiyo zaten
burnunu temizledm biraz rahatladi gibi olumlama yapayim ben iyisi mi biseyimz yok hersey iyi yolunda;)

Dert etme geçiyor. Hergün bir değişikler.
Bizimkinede oldu deli oluyordum dk tutuyorum bakıyorum taş çatlasa 3-4 dk.
Bırakıp uyuyor sonra
İçlendim İçlendim sonra ablam dedi o aç olsa ağlar bırak ne kadar istiyorasa emsin.
Sarılık tehlikesi geçtikten sonra daha umursamadım
Şimdi bile sürekli değişiyor.
Beş dk emiyordu iki gündür bir saat memede duruyor.
Kilo alımı normal sütte varsa dert etme sakın.

Cok sukiur sarilik riskimiz yok kilo da dunden bugune almis gram:) dedigin gibidir belki de arada boyle olmasi normaldr saolun valla icimi rahatlattnz bakin bu da benm acemi oldugum konu tecrubeli annelik burda fosss ;)

Kız benim sütüm bol bebekde emiyor normal kadın bugün oturur oturmaz bu çok aç.doymuyor dedi.
Biraz şüphe etsem oturup dertlencem ama çocuğumu biliyorum.
Ne zevk alır insan anlamadım.

Turk zihniyetne gore tum bebeler her daim ac ve zaafiyet gecriyor nsl bi kafa varsa

Yine gece yine uyumuyor Cipil gözlüm bakiyor boncuk boncuk. Son postayi güzel emdi cok şükür de simdi de dalamio diye habire memede olmayi istiyor emzgi de firlatip duruyor gazdan catliycaz bisey degil. Emzir gaz cikar bez degis yine basa sar derken bu saat oldu uykudan oluyom butun gunu ayni kosede oturarak gecrdim resmen saka gibi annelik ah annelik ne büyük emek

Günlerce doğurmadık doğurduk acısı bitmek bilmedi ya :-) benim dana kızım idrar yerimin yanını yırtmış tabiri caiz de doktorun deyimine göre dudak varmış onu parçalamış çıkarken kadının aşağıdan kesi atmasına rapmen kontrolsüz yukardan da yırtıldı o çok acıyo Dikiş attığı ipler düşmeye Başlamış elime geliyo ama düşmedi ne zaman bitecek bu çile :) bi daha doğurursam kesin sezo isticem

Oy sorma kuzum benim de dedgn yerde yirtik var ama ondan cok hhematom dedgm yer ağrıyor benm. Geccek ins az daha sabir yine de herseye deger yine olsa normal olsun isterim o konuda cok mesudum hamdolsun; )

Kafayı yiycem bir saat uyuyor onda.da.her an uyanacskmış.gibi mık.mık ederek.
İki dk derinn uyusaydım.
Uyuyan insanı sürekli uyandırırsan uykunun derin yerinden delirebilrmiş.
Gidiciyim bakırköy yolları görünüyor.

kafayı yiyecem ya 1 saate yakın emzirdim süt vaar uyudu dedim yerine yatırdım yine arandı gittim mama yaptım hiç emmemiş gibi mamayı yedi şimdide emzikle kavga ediyor niye böyle yapıyor ki
Sütün geliyorsa doyuyordur, yeni doğunca emme refleksi çok olur, sonra azalır hemen mamaya Başlama bence

Kafayı yiycem bir saat uyuyor onda.da.her an uyanacskmış.gibi mık.mık ederek.
İki dk derinn uyusaydım.
Uyuyan insanı sürekli uyandırırsan uykunun derin yerinden delirebilrmiş.
Gidiciyim bakırköy yolları görünüyor.
Ilk zamanlar sesli uyuma cok normal, sonradan azalıyor.

Evet ilk basta hizli akiyor gaz yapip genzine kaciyor sonrs rahatsz olup birakiyor nazar kpnusunda keske anlasalar ah bisey de denmiyo ki

Diymi ya istedi mi yaygara kopartiyo zaten
burnunu temizledm biraz rahatladi gibi olumlama yapayim ben iyisi mi biseyimz yok hersey iyi yolunda:KK66:

Cok sukiur sarilik riskimiz yok kilo da dunden bugune almis gram:) dedigin gibidir belki de arada boyle olmasi normaldr saolun valla icimi rahatlattnz bakin bu da benm acemi oldugum konu tecrubeli annelik burda fosss :KK66:

Turk zihniyetne gore tum bebeler her daim ac ve zaafiyet gecriyor nsl bi kafa varsa
Yutmaya yetisemeyince gaz yutuyor o gaz dugum oluyor. Gazi cikarmadan ememiyor baska. Dedigin gibi emzir gaz cikart yatir kaldir sabah oldu

içine atmamasi daha iyidir bence kiskandigini
boyle belli edince sende ona gore davranirsin artik, çogu çocukda içine kapanma faaln oluyormus o daha fena
benimkiler ikisi oynarlar artik topu, beklesinle biraz kuçukle oynamak için : )
sizin ilk akrdes ya idmasniz senin oglan :))

he yarin son, mart annesi olucam 99% :)))
hayirlisi olsun artik ne deyim, oyle pek sancim kasilmam yok
gunduz is yaparken oluyordu ama simdi iyyim
Sen cok soyledin ama ben marta kalabilirim diye. Daha gelisimi devam ediyor ki dogmuyor senin bebek. Vakti gelen durmuyor cunku icerde. Serefrazla gunumuz ayniydi ama bir hafta var dogumlarin arasinda. Onun bebegi bir hafta daha gelisti icerde gerekliydi demek ki.

Back
X