2015 Şubat Anneleri

Eline saglik.İlk denemede haksızlık etme kendine.zor bi tarife kalkışmisin.s seviyorsan bi kac kez daha dene.
Teşekkürler canım keşke hepinize birer tabak gönderme şansım olsaydı benim genel olarak tatlı çeşitleriyle aram yok hiç ama eşim çok seviyor onun için yaptım yaparım özledikçe artık :)

Komşudan alalı 4 saat oldu. Gekldıgınden beri ful ağlıyor bırakınca.
Orada az uyudu gündüz uykysu bölük parça oldu. Yorgun ama uyumuyor. Yemeğini yedi aç deıl. Biberon da ıstemiyor zaten. Başım ağrıyor çok yorgunum. Kursta da butun gün oturdum sıkıldım başım ağrıdı ama bu çocuğun zırlaması yoktu en azından.
İnsanın kendi çocuğundan bu kadar yorulması çok kötü bişey. Uyusa nefes alacam ama uyumuyor da. Çoğu zaman kucağımda bile ağlıyor .kollarımda derman kalmadı öyle yorgunum ki :cry:

Komşudan alalı 4 saat oldu. Gekldıgınden beri ful ağlıyor bırakınca.
Orada az uyudu gündüz uykysu bölük parça oldu. Yorgun ama uyumuyor. Yemeğini yedi aç deıl. Biberon da ıstemiyor zaten. Başım ağrıyor çok yorgunum. Kursta da butun gün oturdum sıkıldım başım ağrıdı ama bu çocuğun zırlaması yoktu en azından.
İnsanın kendi çocuğundan bu kadar yorulması çok kötü bişey. Uyusa nefes alacam ama uyumuyor da. Çoğu zaman kucağımda bile ağlıyor .kollarımda derman kalmadı öyle yorgunum ki :cry:
Canım benim be oldu Hakan'a böyle :(
Yani mutlaka bişi olması lazım yoksa niye böyle yapsın ki? Dışarıda susuyor diyorsun acaba çocuk dışarıda daha mı Rabat nefes alıyor? Her ihtimali düşün ve sürekli böyle olup mız mız olmadığına da eminsen doktora götür..

Me kadar yorulduğunu Tahmin edebiliyorum ağlak çocuk zordur :(

Kızlar Selam..
Fena yoruluyorum, annem yükümü çok hafifletiyormuş walla şimdi anladım.. Bacağım çok ağrıyor, variz ameliyatı olmuştum 4 yıl önce tekrarladı sanırı çok fena bir ağrı var doktora gitmem lazım hafta sonu :( çürük raporu alacam he yakında, eşim diyor ki her gün başka bir yerin ağrıyor :(

Bi de az önce bi güzel sallandık, deprem oldu, hemen ayaza koştum. Kuzum uyuyordu öyle, hemen ilk aklıma gelen o oldu evlat böyle bişi demek ki.. millet korkudan hep dışarı çıkmış, ben de yattım şimdi arsız arsız :))

Yarından sonra meme işini bitiriyorum. yeter öldüm bittim tükendim tımarhanelik olucam ben yakında. böyle annelik olur mu ya? yedi bitirdi kendinide benide.

milletin çocuğu 2 ay bile emmiyo da ölüyo mu yooo! 15 ay emdi yeter artık. vicdan falan yapmiycam. ne uyku kaldı ne mızmız ağlamadan geçen bir gün!

bugün sabah 10da kalktı ve öğlen uykusu uyumadı ne yaptıysam uyumak istemedi zorlamadım. yemeğini zaten zar zor yediriyorum her seferinde. tüm gün be yaptıysam mutlu edemediğim bir bebek bütün gün yakama yapıştı durdu. havalar da güzelleşmediki dışarı çıkarsam. on dakikada bir meme de meme meme meme meme! yeter artık canıma tak etti ya emzirmekten nefret ettim çileden çıktım!

kaç gecedir uyumuyo meme yüzünden. ya sabahın onundan beri uyumamışsın saat gece olmuş 10 buçuk ve iki kere de meme verdim uyutma aşamasında. gözleri kapanıyo yine ağlıyo yine ağlıyo neymiş memede uyuyacak! memeden alıp yatağa koyuyosun yok başlıyo bitmek tükenmek bilmeyen ağlama krizi ve o çığlıklar. beynime beynime vuruyo bişeyler yemin ediyorum pencereyi açıp kendimi atasım gegliyor o an.

her yeni sabaha pozitif kalkıyorum ama yok olmuyor. bitti meme işi. önce gündüzleri basıcam tuzu gerekirse. yanlışsa yanlış umrumda değil. yeter. tükendim..

kızlar gunaydın, bişi danışmak istiyorum size. yaz geliyor tatil planı yapılıyor haliyle. memleketimiz rizeye gitmek istiyoruz. arabayla sizce akşam 9 gibi çıksak sabah işte 12 gibi falan varmış oluruz. sizce bu kadar uzun yolculuğu bebekle yapabilir miyim ? gece arabada uyur mu ? tecrübe eden var mı ? bi de arabada arkada 2 yetişkin bi de bebekle gidilebilir mi ? uçak biletleri çok pahalı maşallah
Gece arabada daha rahat uyur bence. Oto koltuğu varsa sıkıntı olmaz

Yarından sonra meme işini bitiriyorum. yeter öldüm bittim tükendim tımarhanelik olucam ben yakında. böyle annelik olur mu ya? yedi bitirdi kendinide benide.

milletin çocuğu 2 ay bile emmiyo da ölüyo mu yooo! 15 ay emdi yeter artık. vicdan falan yapmiycam. ne uyku kaldı ne mızmız ağlamadan geçen bir gün!

bugün sabah 10da kalktı ve öğlen uykusu uyumadı ne yaptıysam uyumak istemedi zorlamadım. yemeğini zaten zar zor yediriyorum her seferinde. tüm gün be yaptıysam mutlu edemediğim bir bebek bütün gün yakama yapıştı durdu. havalar da güzelleşmediki dışarı çıkarsam. on dakikada bir meme de meme meme meme meme! yeter artık canıma tak etti ya emzirmekten nefret ettim çileden çıktım!

kaç gecedir uyumuyo meme yüzünden. ya sabahın onundan beri uyumamışsın saat gece olmuş 10 buçuk ve iki kere de meme verdim uyutma aşamasında. gözleri kapanıyo yine ağlıyo yine ağlıyo neymiş memede uyuyacak! memeden alıp yatağa koyuyosun yok başlıyo bitmek tükenmek bilmeyen ağlama krizi ve o çığlıklar. beynime beynime vuruyo bişeyler yemin ediyorum pencereyi açıp kendimi atasım gegliyor o an.

her yeni sabaha pozitif kalkıyorum ama yok olmuyor. bitti meme işi. önce gündüzleri basıcam tuzu gerekirse. yanlışsa yanlış umrumda değil. yeter. tükendim..
Ah kuzum benim ne diyeyim çok haklısın çooook :(
Bu meme işi gerçekten felaket bişi, ben de sürekli meme açık geziyorum maalesef evde, biliyorsun zaten.
Sen bir de bütün gün evde olduğun içim çıldırmakta çok haklısın.. Kaldı ki 15 ay yeter de artar bile, pek faydası olduğunu düşünmüyorum, ben evde olsam keserdim sanırım sırf tatili beklediğim için kesmiyorum..

O memede uyumak içşn deli gibi ağlamaların yok mu, o amda geliyor soldan soldan :( kendini yerden yere atasın, kapıya duvara vurasın geliyor :( uydu mu şimdi? Sen de güzelce bi sakinleş, otur azıcık bi su iç

Canım benim be oldu Hakan'a böyle :KK43:
Yani mutlaka bişi olması lazım yoksa niye böyle yapsın ki? Dışarıda susuyor diyorsun acaba çocuk dışarıda daha mı Rabat nefes alıyor? Her ihtimali düşün ve sürekli böyle olup mız mız olmadığına da eminsen doktora götür..

Me kadar yorulduğunu Tahmin edebiliyorum ağlak çocuk zordur :KK43:
bilmiyorumki canim
onceden boyle deildu derdi aolunca aglardi her çocuk gibi
simdi herseyi yapoyorum susmuyor
dr a goturyum bide sali yada persembe gunu
inan hasta olsa bu kdr dert etmiycem iyilesince gecer nasilsa diycem ama biseyide yok
sonunda biberonu içirebildim de uyudu
acikmis ama daha oncede kaç kere teklif ettim almadiki elinin terisyle ittiriyor
e çorbasini yogudufnuda yemisti zaten emzirdim belki yuz kere
yok iste kucakda susuyr birakinca agliyor
bide elini agzina koyyor bakdim bisey goremedim , benim ggoremedgim bisey ne olabilirki dilinde agzinda falan

sevindim canım en azından cabaların işe yaramış biraz. bende kesebilsem keşke şu gece emme işini. dün gece saat 12 oldu hala uyumamıştı 2 kere emzirmeme rağmen illa meme istedi. krize girdi yine susmak bilmedi. memeyi verdim anında uyudu. yine o kazandı. anladımki tamamen memeden kesmek dışında yapabileceğim hiç bişey yok. azaltma vs hayatta başaramayız.

o video olayını sorma bizde de öyle. aynı şarkıları dinliyoruz herhalde. 45 dk kesintisiz çocuk şarkıları diye bi video var ona bayılıyo. kırmızı balıkla çomar da var :)) bu kadar şeyin içinde bi o da yanlış olsun diyorum napayım çok yıprandım her şeyi doğru yapıcam diye..

inşallah bu yaz senin için planlarını gerçekleştirebileceğin çok güzel bi yaz olur :)

ahh o eski günleri hiç hatırlatma :) hayallerde kaldı..

inşallah canım ne kadar güzel olur düşündükçe heyecanlandım. bizim samsuna gezmeye gitme planlarımız var ya da sinopa falan. yani oraşara doğru gelirken bigün neden olmasın. ya da siz gelirsiniz. çorumda da eşimin kuzeni yaşıyor gelincikgibi gelincikgibi inşallah oraya da gelirsek seninle görüşürüz :)

hayallerde kalmaz inşallah bunlar :KK43:
Aa süper yazın buralarda olmuyoruz ama diğer sezon görüşebiliriz yuppiiiii:))

Ha bi de karbonat işe yarıyor diye duydum kararlıysan dene derim.. Karbonatlı suyu memene sürüyormuşsun sürekli..

bilmiyorumki canim
onceden boyle deildu derdi aolunca aglardi her çocuk gibi
simdi herseyi yapoyorum susmuyor
dr a goturyum bide sali yada persembe gunu
inan hasta olsa bu kdr dert etmiycem iyilesince gecer nasilsa diycem ama biseyide yok
sonunda biberonu içirebildim de uyudu
acikmis ama daha oncede kaç kere teklif ettim almadiki elinin terisyle ittiriyor
e çorbasini yogudufnuda yemisti zaten emzirdim belki yuz kere
yok iste kucakda susuyr birakinca agliyor
bide elini agzina koyyor bakdim bisey goremedim , benim ggoremedgim bisey ne olabilirki dilinde agzinda falan
Ya bilmem insanın aklın ahdet şey şey astım vs.. Onun dışında idrar yolu enfeksiyonu, boğa Ağrısı, karın Ağrısı, her şey olabilir..

Normalde böyle bir Bebek değildi o yüzden doktora götür dedim canımcım.. Hakan uyuduysa sen de yat dinlen bari büyükler de yattıysa

Teşekkürler @Litchi hamileyken yazmıyordum canım sadece takip ediyordum doğumdan sonra yazmaya başladım ben seni tanıyorum yani :) eskileri görmek güzel :) muşta yaşıyoruz muştan ankaraya gelicez canım ikinci bebiş için teşekkürler darısı isteyenlerin başına inş :KK36:
Muş Ankara arası uçakla 45 dk

BRBM BRBM bilemedim canım niye öyle oldu o kadar kabarması da belki kabın küçük gelmiştir ondandır. 24-26 cmlik bi kalıp gerekli.

ilk on dk 200derece sonrası 160ta pişti di mi? bi saatten önce kapağı açılmayacak. açılıp bakılırkende hafifçe sallanacak yerinden oynatılmayacak. diğer aşamalarda da her şeye uydun mu? üzülme ilk denemen. tadı güzel olmuştur görüntüsü bi dahakine olur. sosu soğuk dök çok sıcak olmasın. bak benim yaptığımı göstereyim büyüklüğü ve yüksekliği bu pastanın.

Eki Görüntüle 1839917
Enemmmmm çiiiizkekler havada uçuşuyor oğğ maç gadd :rapci:

bi sıkıntı olmuş ama anlamadım böyle kek görüntüsü olmaması gerek. muhallebi gibi bi görüntü olması gerek. ama boşver tadı eminim olmuştur bi dahakine daha güzel olur görüntüsü de ellerine sağlık :)
Çok pişirdi zannımca

Kızlar Selam..
Fena yoruluyorum, annem yükümü çok hafifletiyormuş walla şimdi anladım.. Bacağım çok ağrıyor, variz ameliyatı olmuştum 4 yıl önce tekrarladı sanırı çok fena bir ağrı var doktora gitmem lazım hafta sonu :KK43: çürük raporu alacam he yakında, eşim diyor ki her gün başka bir yerin ağrıyor :KK43:

Bi de az önce bi güzel sallandık, deprem oldu, hemen ayaza koştum. Kuzum uyuyordu öyle, hemen ilk aklıma gelen o oldu evlat böyle bişi demek ki.. millet korkudan hep dışarı çıkmış, ben de yattım şimdi arsız arsız :))
geçmis olsun canim varisede depremede

ana gibi yar olmazmis
az once hakanin uyumasini beklerken neler dusunmedimki
annem olsa boyle isim oldugunda bakarmiydi , ayni sehirde yasarmiydik acaba,gelip bizde vakardi kaç saat ki zaten, yataginda uyurdu yadirgamazdida nirmal uykusunu uyurdu çocugum
yada babamin evinde kalirdim bugun zaten yorulmusum kafam kazan olmus
bide eglip evde yemekdi bilmem neydi ugrasmazdim
çocuklar uyyacahi zaman gelir yaatrdim evime

boyle bi hayat varmi ki bi yerlerde :)))
yada sadece benim saçma sapan hayallerimmi bunlar :)
gerçeklesme imkani olmayan biseye de hayal mi debiyor ruya mi artik her neyse :)

bu arada babami aradim n kariisyla kendi hayirdir ne oldu bniye aradin diyolar hemen teli ellerine alir almazzz
az ariyorum herhalde :)
yada onlar gibi isim dustukçe ariyordurum babamin kiziyim nede olsa :))
unuttul yarin araiycam dedi kp i
yarin aksam arayiup sorucam kontrol edicem dedim
aslinda ben babamla bisey konusmak için çekinmem oyle dezpot bbi baba deidkir kizmaz etmez ama kendi dusunsun dedim birazda ama o dusunene kadr kv kafama babamin agirliginda laflari tas olarfak firlatacak

bi keresinde izine gittik
saolsun ne kardesim ne babam aramadi bi kere bile 6-7 hafta boyunca
kv senin ailen senin niye hiç arayip sormuyor dedi ,oyle zoruma gittiki hiç bisey diyemedim
cevabim yokki canlari istemiyor aramiyolar
senin gibi anam yok ailemi bir tutan dedim anladi yada anlamadi artik çokda umrumda deil

Herşeyi aynen dediğin gibi yaptım canım ben de anlayamadım neden öyle olduğunu kelepçeli kabı 26 cm likti canım ona bile dikkat ettim yaparken evet ilk 10 dk 200 de pişti 10 dk geçince 160 a aldım fırını da ısıtmıştım önceden ve ilk bir saat boyunca hiç kapağını açmadım sosu da soğuk döktüm aynen söylediğin ve tarifte yazan herşeye harfiyen uydum ama kısmet el becerim yok demek gerçekten çok özendim güzel olsun diye bir daha denemem sanırım canım güzel olsun diye o kadar dikkat edipte sonuç böyle olunca hevesim kalmadı pek canım :110: İnşallah dediğin gibi tadı güzel olmuştur bari bir de orta yani iç kısmı biraz böyle cıvık değil de nasıl desem nemli gibi hafif yumuşak baya yani kek gibi kuru değil normal mi böyle olması
Vazgeçme bu nefis tatlıdan. Dr. Oetker in hazır olanı var ve fırın kullanmadan yapabilirsin. Oda gayet lezzetli. Ev yapımı daha güzel elbet

Kızlar Selam..
Fena yoruluyorum, annem yükümü çok hafifletiyormuş walla şimdi anladım.. Bacağım çok ağrıyor, variz ameliyatı olmuştum 4 yıl önce tekrarladı sanırı çok fena bir ağrı var doktora gitmem lazım hafta sonu :KK43: çürük raporu alacam he yakında, eşim diyor ki her gün başka bir yerin ağrıyor :KK43:

Amanın deprem mi? Geçmiş olsun Can'ım. Yoksa senin de bel fıtığın mı var, git hemen geciktirme bakalım..

Bitir. Çok bunalmışsın belli.. Can'ım dünyanın sonu değil, bi terde bitecek zaten. İstersen önce gece başla. İlk Zaman'lar zor olacak ama alışacak..

Back
X