2015 Şubat Anneleri

:işsiz:
Evet hem ne giyeceğimi şaşıyorum hem de bi kaç gün çok soğuk oldu o zaman da gece üşüdüm ayazı emzirirm diye.. Geçer inşallah çok sağol :KK43:

Ben o bal limonu hemen yapayım dur, mideme de iyi gelir belki çok ağrıyor çünkü..

Kv tam evlere şenlik olmuş canım bi insan bu kadar değişebilir anca.. Ya sürekli konuluyor, sürekli her şeye müdahale ediyor şunu şöyle yap bunu böyle yap diye.. En basitinden dün pasta yapıyordum işte folyo çıkardım kelepçeli kalıp için, görüyor şimdi bakıyor diyor ki "onu kes o şeye sar". Eh be kafin zaten belli değil mi öyle yapacam?? Ya bana batıyor artık her şeyi..

Eşim hafta sonu için bana sınav görevi ayarlamış, her ili gün ikişer oturum.. Kv söylemiş sonra "tamam oğlum bakarım" demiş. Sonra ben geldim eve "sınav görevin varmış, hiç mi paranız yok, ben de kendimi ayarlamamıştım hafta sonu kalmak için, evde de işlerim hep duruyor" dedı bi ton..
Dedim bende Mutlu evde bakar pazar günü sen git..
Sonra eşim eve geldi, tam tersini konuştu yine
:işsiz: Ama bu sefer her şeyi anlattım eşime, sonra be oldu bilmiyorum açıkcası..

Anlican kadını boğasım var seni çok iyi anlıyorum artık bu kv konusunda aöa işte gıkımı çıkaramıyorum :KK12:
Oy oyy gaynanada ki tiyatral yeteneğe bak sen . Boşuna harcanmasın oyuncu olsun bari :KK70:

Şaka bir yana tahammül edilmesi zor bir durum gerçekten iyi sabrediyorsun. Eşin ne diyor peki o da farkındadır herhalde.
Yani yaşlılar tahammülleri yok bizim yaramazlara dayanmak zor ama keşke açıkça söylese yada böyle alttan alta iş çevirmese .
Ne kadar kalmıştı gitmesine kayınvalideciğinin :cool:

:işsiz:
Evet hem ne giyeceğimi şaşıyorum hem de bi kaç gün çok soğuk oldu o zaman da gece üşüdüm ayazı emzirirm diye.. Geçer inşallah çok sağol :KK43:

Ben o bal limonu hemen yapayım dur, mideme de iyi gelir belki çok ağrıyor çünkü..

Kv tam evlere şenlik olmuş canım bi insan bu kadar değişebilir anca.. Ya sürekli konuluyor, sürekli her şeye müdahale ediyor şunu şöyle yap bunu böyle yap diye.. En basitinden dün pasta yapıyordum işte folyo çıkardım kelepçeli kalıp için, görüyor şimdi bakıyor diyor ki "onu kes o şeye sar". Eh be kafin zaten belli değil mi öyle yapacam?? Ya bana batıyor artık her şeyi..

Eşim hafta sonu için bana sınav görevi ayarlamış, her ili gün ikişer oturum.. Kv söylemiş sonra "tamam oğlum bakarım" demiş. Sonra ben geldim eve "sınav görevin varmış, hiç mi paranız yok, ben de kendimi ayarlamamıştım hafta sonu kalmak için, evde de işlerim hep duruyor" dedı bi ton..
Dedim bende Mutlu evde bakar pazar günü sen git..
Sonra eşim eve geldi, tam tersini konuştu yine
:işsiz: Ama bu sefer her şeyi anlattım eşime, sonra be oldu bilmiyorum açıkcası..

Anlican kadını boğasım var seni çok iyi anlıyorum artık bu kv konusunda aöa işte gıkımı çıkaramıyorum :KK12:
Allah Allah ne olmus bu kadina ya cocuk gibi hareketler. Burayi mi okuyo yoksa kiz? :)

Hayırlı ramazanlar KIZLAR
Çok şükür benim fıstık yürümeye başladı artık dolaşıyor evin içinde 15+7 de yürümeye başladı
Annelerin stresi neden bitmek bilmiyor bilmiyorum ama inşallah rabbim hepimizin yüreğini ferahlığa kavuştursun :)
KIZLAR çocuğu kilolu olup sonradan zayıflayan var mı
Benim oğlan biraz Can'ımı sıkıyor bana kalsa belki bu kadar kilo almayacak :( gerçi kilo almadı 3-4 ay sürüyor hatta bazen 6 ayı buluyor ama korkuyorum
Şu anda 21 kilo
28 aylık
Boyu da 100 cm zannedersem
Ve ben korkuyorum çocuğum ilerde sağlık sorunları Yaşar kilo almaya devam eder diye artık herşeye kendisi ulaşabiliyor ve benden hariç kimse engellemiyor

selam kızlar haftasonunuz inşallah iyi geçiyordur. çok yoruldum ve susadım bugün yaa. klima takıldı bir saat falan sürdü. o ara hava çok güzeldi bahçeye indirdim kızı koştu top oynadı bi kızla :))

bayağı yoruldu geldik eve ama uykuya dalacakken birden ağlama krizine girdi. eli ağzında dişlerini kaşırken bi yandan içli içli ağladı yarım saat. damaklar uzun süredir kabarmış durumda niye gelmiyo bu dişler anlamıyorum altta iki üstte iki hala :( çok içli ağladı ve belliydi dişlerinden dolayı ağladığı çünkü elini dişlerine tutup tutup ağlıyodu.

benim insan canlısı kızım ustanın kucağında sakinleşti. usta işini bitirdi gidecek ama bırakmıyo. gelmiyo bizim kucağımıza :KK57: gören bu kıza işkence ediyoruz zanneder :D neyse işte sonra salonun hali dandiniydi tabii eşimle birlikte yaptık, balkonuda yıkadık asıl orası fena olmuştu. ama eşim sağolsun çoğunu yaptı. ve artık pert olduk tabiiki.

Begümde 5te uyudu bakalım ne zaman uyanıcakda gece ne zaman dalacak. dün gece zaten 3te uyandı yine ağladı yarım saat. odasından çıktık salona geçtik orda koltukta uyuttum. anlamıyorum bu kız bazen odasında asla durmak istemiyo sakinleşmiyo. gece kalktığı zaman ne yapacağımı şaşırıyorum :(

Hayırlı ramazanlar KIZLAR
Çok şükür benim fıstık yürümeye başladı artık dolaşıyor evin içinde 15+7 de yürümeye başladı
Annelerin stresi neden bitmek bilmiyor bilmiyorum ama inşallah rabbim hepimizin yüreğini ferahlığa kavuştursun :)
KIZLAR çocuğu kilolu olup sonradan zayıflayan var mı
Benim oğlan biraz Can'ımı sıkıyor bana kalsa belki bu kadar kilo almayacak :KK43: gerçi kilo almadı 3-4 ay sürüyor hatta bazen 6 ayı buluyor ama korkuyorum
Şu anda 21 kilo
28 aylık
Boyu da 100 cm zannedersem
Ve ben korkuyorum çocuğum ilerde sağlık sorunları Yaşar kilo almaya devam eder diye artık herşeye kendisi ulaşabiliyor ve benden hariç kimse engellemiyor
Hadi gozun aydin.gecen aklima gelmisti.basladimi ki diye.

Havalar çok sıcak oluncada ıstahsız oluyorlar canım, yaza kendunı hazırla sen psıkolojık olarak yememesıne:)
Ben hiç bişeyi dişe baglamıyırum, yani çocuk huzur sussa aklıma dişten başka herşey geliyor

Yazmıştım bilmem gördünmü, 6 yaş dişler ini çıkardı benimki şer, hiç şikayet lerı olmadı. Yirmilik dişle hiç alakası yok yani onlarda azı diş hemde

Hatta bi arkadaşa sordum senin oğlan nasıl çıkardı diye. Haberi yok :)).çoçuk 9 yaşında illaki çıkmış tır o diş ama annesi ne dememiş farketmedi belki :)))

Sen nasıl oldun. Yaz gününe hastalık da daha bir koyar insana, çok geçmiş olsun
Bazen sebebini bulamiyorsun ya hakanin aglamasinin belki de takip etsen dislerini anlayacan.cunku her bebek ayni derece tepki vermiyor.dogum gibi.kimi 2 cm de feryat figan aglar kimi 8 cm de anca ahh der.benim oglanda haberim olmadan cikardi dislerini.ortanca cok agir cikardi.serra orta derece.belirtileri rutin halindeydi serranin.siralamayi hic bozmadi.her defasinda dis geldi.son iki tane kaldi. Buyukler anlamiyor cikarken o dogru.

Bazen sebebini bulamiyorsun ya hakanin aglamasinin belki de takip etsen dislerini anlayacan.cunku her bebek ayni derece tepki vermiyor.dogum gibi.kimi 2 cm de feryat figan aglar kimi 8 cm de anca ahh der.benim oglanda haberim olmadan cikardi dislerini.ortanca cok agir cikardi.serra orta derece.belirtileri rutin halindeydi serranin.siralamayi hic bozmadi.her defasinda dis geldi.son iki tane kaldi. Buyukler anlamiyor cikarken o dogru.
kske dilleri olsalrda soyleseler :)))

Kafayı yiyeceğim doktoru da randevu vermiyor bir türlü başka doktora da bakılamıyıruz
dr neden randevu vermiyor canim
gelisme yasinda çocugun diyet yaptiramazsinki maasallah bayada guzel geliisyor , boyu çok iyi ona ragmen kimlosu fazla ama olsun boyu kisa olup kilosu yine boyle olsaydi o zaman dah çok sorun olurdu

maalesef ekmegi abur cuburu kesmekden baska çaren yok onuda galiba digerlei veriyor diyorsun , asil onlari gotur sen dr a yazik çocugaa

sekerli içecek , unlu mamuller hzazir olsun ev yapimi olsun farketmez hatta hazir paket gidanin hiçbirini eve sokma
yuruyirsa bol bol yuruyuse çikar yorulana kdr terleyene kdr yurusun

kizlar sizin çocuklarin yurumeyle arasi nasil
diger çocuklarimdan hiç boyle bisey hatirmmaiyorum hatta su an bile pazarlik ediyolar okula yurumeyelim arabayla gidelim diye 10 dk surmuyor okul yuruyunce :)

ama bu uç numarayiu biraksan dag tas asacak ver elini dunya turu atalim diyor resmen :)
hiç bikmiyor yorulmuyor yurumekden :))))

bugun çok acikdim nedense
hava yagmurlu parka da çikamadik yinede bi yarim saat yuruudk mahallede yagmur basliyordu kendimizi zor attik eve
evde vakit geçmùiyor hiçççç :(

dr neden randevu vermiyor canim
gelisme yasinda çocugun diyet yaptiramazsinki maasallah bayada guzel geliisyor , boyu çok iyi ona ragmen kimlosu fazla ama olsun boyu kisa olup kilosu yine boyle olsaydi o zaman dah çok sorun olurdu

maalesef ekmegi abur cuburu kesmekden baska çaren yok onuda galiba digerlei veriyor diyorsun , asil onlari gotur sen dr a yazik çocugaa

sekerli içecek , unlu mamuller hzazir olsun ev yapimi olsun farketmez hatta hazir paket gidanin hiçbirini eve sokma
yuruyirsa bol bol yuruyuse çikar yorulana kdr terleyene kdr yurusun
Ah Can'ım ev alışverişini ben yapmıyorum hem yapsamda sadece kendime göre yapmıyorum
Sonra artık herşeye aklı eriyor buzluğa açıyor dondurma alıyor dolabı açıyor ıvır zıvır
Kızımı bırakacak birisi olsa sürekli yürüyüşe çıkaracağım oğlanı ikisini alınca da oğlanı yakalayamıyorım mecbur arabaya koyuyorum o da işe yaramıyor
Çok şükür dediğin gibi boyu kısa değil cüsseli ama yine de içime sıkıntı giriyor
Ya 4 kilo fazlası var eşimde cüsseli bende inşallah siner kilosu tosunumun :)
Uyardım annemi de vermesin diye
Mızmızlanıyor durmuyor diye bir bakıyorum elinde süt şişesi ya çocuk zaten toplu kandırmak mı istiyorsun su koy içsin zaten su içmiyor doğru düzgün yok süt koyulacak o şişeye illa
Zaten içiyor günde üç şişe niye 4-5 olmasına sebep oluyorsun sonra suçlu ben üç tabak yemek yediriyor Muş'um of offf

kizlar sizin çocuklarin yurumeyle arasi nasil
diger çocuklarimdan hiç boyle bisey hatirmmaiyorum hatta su an bile pazarlik ediyolar okula yurumeyelim arabayla gidelim diye 10 dk surmuyor okul yuruyunce :)

ama bu uç numarayiu biraksan dag tas asacak ver elini dunya turu atalim diyor resmen :)
hiç bikmiyor yorulmuyor yurumekden :))))
Bir alışsın iyice bakacağız Can'ım benim oğlan da öyle peşinden giden akşama yatamıyor ağrıdan sızıdan
Bakalım kızım basıl olacak Allah'ın izniyle gerçi şimdiden abisini sollayacağa benziyor yürümeden ger işi halletti merdivenleri tırıst iniyor karnının üstüne kuzeni abisi kendisi bir çıkıyorlar en önde kızım inerken de öyle Canları sağ olsun herşey yolunda olsun da varsın böyle olsun
Ben de eriyorum peşlerinde 2.5 kilo verdim Ramazan gireli bakalım kaç kilo daha vereceğim

Ah Can'ım ev alışverişini ben yapmıyorum hem yapsamda sadece kendime göre yapmıyorum
Sonra artık herşeye aklı eriyor buzluğa açıyor dondurma alıyor dolabı açıyor ıvır zıvır
Kızımı bırakacak birisi olsa sürekli yürüyüşe çıkaracağım oğlanı ikisini alınca da oğlanı yakalayamıyorım mecbur arabaya koyuyorum o da işe yaramıyor
Çok şükür dediğin gibi boyu kısa değil cüsseli ama yine de içime sıkıntı giriyor
Mızmızlanıyor durmuyor diye bir bakıyorum elinde süt şişesi ya çocuk zaten toplu kandırmak mı istiyorsun su koy içsin zaten su içmiyor doğru düzgün yok süt koyulacak o şişeye illa
Zaten içiyor günde üç şişe niye 4-5 olmasına sebep oluyorsun sonra suçlu ben üç tabak yemek yediriyor Muş'um of offf
kavga etmeyin sut de yemekde asiri kilo aldirmaz :))
ama abur cubur sekerli içecek dondurma fastfod biluyorsun onlari zaten
o dolabin kilidi yokmu
boyu 1 m de olsa evde ulsamayacagi yerler illaki vardir bu çocugun :) dev adam deil yaa :)
yani kv den istese bal gibide engeller abur cubura ulasmasini
dr a randevu aldiginda onuda gpotur yaninda
birde anne baba nasilsa çocukda oyle oluyor, gelisim faktorlerinin arasinda genetiklik de var ,bunun onune çok geçemezsin maalesef , beslenmeyme biraz sabitlesebde 10 yasina gelince zaptdmeke zorlanirsin
alirstirsan kendini iyi olur imur boyu iri bi oglusa :)))))
tabi yine bi anne olarak elinden geleni yap , 2 yasindaki bi çocuk o kilo çok fazla
4 kilo fazlaik dedigin boya gore mi o kdr fazla
benim 6 yasindaki oglan 18 kg dr 5 yas kilosu demisti
yiyecekle olacak i$ deil bu bence sizde genetigin etkisi 50% den fazla olmali maasallah :)

Maşallah canım ne güzel işte kıymetini bil ya iştahsız olupta hiçbişey yemeseydi napardın
Oğlunun iştahının %50 si kadarını allah berata da verir inş amin :)

İyi geceler nasılsınız kızlar okuyorum ama pek takılamıyorum bu ara ders çalışmaktan işten güçten berattan fırsat bulamıyorum berat grip 3 gündür felaket öksürüyor gece öksürükten uyuyamıyor burnu çeşme gibi akıyor hep huysuz olan iştahı da gitti bi kaç gündür gripten hiçbişey yemiyor abartısız yaptığı kahvaltıyla yatıp kalkıyor bir de bu akşam zıbınının çıtçıtını kapatırken bacağının iç kısmı çıt çıtın arasına sıkıştı morardı nasıl ağladı yavrum içim gitti benim salaklığım çok hareketliydi ben de aceleyle kapatıyordum sıkışıverdi :( hep benim yüzümden üstüne bir de banyonun önündeki paspasla oynarken paspası bozdu ve ayağı ona takıldı düştüğü esnada havada tuttum onu tutmasına da tırnağım yüzünü çizdi ve kanadı ona da çok ağladı başına gelmeyen kalmadı o hızla panikle nasıl tuttum anlayamadım tırnağım da çok uzun değildi ama kanattı mahfetti yüzünü düşse fayansa çarpacaktı kafası daha kötü kendime kızıyorum ağlıyorum bazen elimden gelmeyen şeyler yüzünden herşey üst üste geliyor şimdi de uyudu ama uykuda öksürüp duruyor keşke hiç hastalanmasalar başlarına hiçbişey gelmese :(

İyi geceler nasılsınız kızlar okuyorum ama pek takılamıyorum bu ara ders çalışmaktan işten güçten berattan fırsat bulamıyorum berat grip 3 gündür felaket öksürüyor gece öksürükten uyuyamıyor burnu çeşme gibi akıyor hep huysuz olan iştahı da gitti bi kaç gündür gripten hiçbişey yemiyor abartısız yaptığı kahvaltıyla yatıp kalkıyor bir de bu akşam zıbınının çıtçıtını kapatırken bacağının iç kısmı çıt çıtın arasına sıkıştı morardı nasıl ağladı yavrum içim gitti benim salaklığım çok hareketliydi ben de aceleyle kapatıyordum sıkışıverdi :KK43: hep benim yüzümden üstüne bir de banyonun önündeki paspasla oynarken paspası bozdu ve ayağı ona takıldı düştüğü esnada havada tuttum onu tutmasına da tırnağım yüzünü çizdi ve kanadı ona da çok ağladı başına gelmeyen kalmadı o hızla panikle nasıl tuttum anlayamadım tırnağım da çok uzun değildi ama kanattı mahfetti yüzünü düşse fayansa çarpacaktı kafası daha kötü kendime kızıyorum ağlıyorum bazen elimden gelmeyen şeyler yüzünden herşey üst üste geliyor şimdi de uyudu ama uykuda öksürüp duruyor keşke hiç hastalanmasalar başlarına hiçbişey gelmese :KK43:
geçmis olsun canim neler olmus oyle berat ciga
o çizige gunes gelmemesine dikkat et yada gunes kremi sur her seferinde bu yaz dikkat etmeye çalus iz kalmasi diye

benimki dun sabah kutur kutur oksuryordu , balli limon falan yaptim
geri devami gelmedi sulur
sende ver istersen balli limon, burnunu temizle , yastigini yukselt gece oksurmesin diye, yatagin altina sert bi yastik koy oyle bayirli yatsin

yaz gunune havalar sicak çabuk atlatir insallah gribi

buyyunnce bu kdr hasta olmuyolar merak etme :)
ilk bi kaç sene bunye dunyaya alisana kdr bocaliyolar mecbur, bide okula basladiklari sene çok hasta oluyolar

kavga etmeyin sut de yemekde asiri kilo aldirmaz :))
ama abur cubur sekerli içecek dondurma fastfod biluyorsun onlari zaten
o dolabin kilidi yokmu
boyu 1 m de olsa evde ulsamayacagi yerler illaki vardir bu çocugun :) dev adam deil yaa :)
yani kv den istese bal gibide engeller abur cubura ulasmasini
dr a randevu aldiginda onuda gpotur yaninda
birde anne baba nasilsa çocukda oyle oluyor, gelisim faktorlerinin arasinda genetiklik de var ,bunun onune çok geçemezsin maalesef , beslenmeyme biraz sabitlesebde 10 yasina gelince zaptdmeke zorlanirsin
alirstirsan kendini iyi olur imur boyu iri bi oglusa :)))))
tabi yine bi anne olarak elinden geleni yap , 2 yasindaki bi çocuk o kilo çok fazla
4 kilo fazlaik dedigin boya gore mi o kdr fazla
benim 6 yasindaki oglan 18 kg dr 5 yas kilosu demisti
yiyecekle olacak i$ deil bu bence sizde genetigin etkisi 50% den fazla olmali maasallah :)
İnşallah

Back
X