2015 Şubat Anneleri

evet oyle yapicam galiba
tzbi bu sadece onumuzdeki okul senesi için , diger sene hakan okula baslar yine hayal olur benim camdan bakma olayim :)))
Kolay gelsin.benim de hayalimdi bu sene icin camdan bakmak.benim ki hayal oldu.okul civarindaki evler hem pahali hem de aninda kapiliyor.zaten hevesimde kalmadi.bosverdim bu sene.kosturmaya devam nasipse.ama komsumunda cocugu o okula basliycak.kolaylik olur die umuyorum

Canım Berat'ın hiç iştahı yok ve bütün gün hiç
Bişi yemiyor diyorsun ya gece uyanmaları o yüzden de olabilir.. Yine şöyle bişi okumuştum; gün içinde yeter ve beslenemeyen Bebek ve çocuklar sık uyanır beta uyumaz diye.. Eğer iştahı gerçekten dediğin gibi kötüyse bişiler yapmalısın., bütün gün bir muzla duramaz ki çocuk hem çok sağlıksız
Katiluyorum benimki oyle boyna uyanir emmek ister.dalamaz.huysuzlanir.iyi beslendiyse kendince bi ohh cekerim.bu gece rahat diye.

Kolay gelsin.benim de hayalimdi bu sene icin camdan bakmak.benim ki hayal oldu.okul civarindaki evler hem pahali hem de aninda kapiliyor.zaten hevesimde kalmadi.bosverdim bu sene.kosturmaya devam nasipse.ama komsumunda cocugu o okula basliycak.kolaylik olur die umuyorum
okullu çocuğun olunca okulun yakın olması büyük rahatlık değil mi? bizim sitenin hemen yanında ilkokulumuz açıldı geçen sene. yatakodamın camından gözüküyor bile yani hemen yanıbaşımızda. ama tabii okulun kaliteside önemli. bizimki okullu olana kadar belli olur tabii. o konuda şanslıyıö galiba. inşallah okulun eğitim kalitesi de öğretmenleride iyi olur.

Canım Berat'ın hiç iştahı yok ve bütün gün hiç
Bişi yemiyor diyorsun ya gece uyanmaları o yüzden de olabilir.. Yine şöyle bişi okumuştum; gün içinde yeter ve beslenemeyen Bebek ve çocuklar sık uyanır beta uyumaz diye.. Eğer iştahı gerçekten dediğin gibi kötüyse bişiler yapmalısın., bütün gün bir muzla duramaz ki çocuk hem çok sağlıksız
Evet canım aynen dediğin gibi bunu biliyorum ama elimden bişey gelmiyor mesela gece 2 de 3 te ağladığında süt ısıtıp biberonla veriyorum lıkır lıkır içiyor bitince de yine istiyor aç uyuyor aç uyanıyor ama yemek yemeye gelince ne yapsam yok herşeyi denedim yedirebilmek için
Sabah 1 kaselik kahvaltı karışımını bitiriyor mesela öğleden sonra da 1 muz bitiriyor akşam büyük sıkıntı ne çorba ne pilav ne yoğurt ne et tavuk hiç faydalı bişey yemiyor ağzından atıyor yani e ben ne yapabilirim ki kendisi ağzından attıktan sonra :( bi patates kızartması yapsam yiyor onu da 2-3 uzun dilim o kadarcık ankaradayken çocuk doktoruna götürdüm beratı iştahsızlığından dolayı boyu kilosuna baktı normal dedi alışkanlık haline getirmiştir yememeyi dedi çok çok iştahsız dedim bi tane toz yazdı mama gibi bişey kilo aldırır dedi iştahı açılabilir dedi ben de almadım ben sırf kilo alsın istemiyorum ki yemesi gerektiği kadar yemeğini yesin istiyorum :(

Çok başınızı şişirdim kızlar beratın iştahı beratın iştahı diye diye kusura bakmayın ama çok zor ya yemeyen çocuk hakkaten ilk zamanlar çok kafaya takıyordum sinir krizleri geçiyordum yemeyince daha 1 yaşına girmeden bağırıp çağırıyordum yemiyor diye artık alıştım heralde ben ölsem de yemiyor yemiyor yemiyor her öğünde yemediği kadar sinirlenip üzülürsem erken giderim gerçekten kafayı yedirtir insana annem de bişey olmaz diyor takma kafana aç kalmakla bişey olmaz ilerde değişir belki diyor ama elinde olmuyor insanın takmamak artık sinirlenip bağırmasam da içten içe üzülüyorum hala

Bi de berat çok kusardı bebekken 8 ayı bitene kadar kusması bitmedi inşallah ikinci kusmuklu bi bebiş olmaz :)

Evet canım aynen dediğin gibi bunu biliyorum ama elimden bişey gelmiyor mesela gece 2 de 3 te ağladığında süt ısıtıp biberonla veriyorum lıkır lıkır içiyor bitince de yine istiyor aç uyuyor aç uyanıyor ama yemek yemeye gelince ne yapsam yok herşeyi denedim yedirebilmek için
Sabah 1 kaselik kahvaltı karışımını bitiriyor mesela öğleden sonra da 1 muz bitiriyor akşam büyük sıkıntı ne çorba ne pilav ne yoğurt ne et tavuk hiç faydalı bişey yemiyor ağzından atıyor yani e ben ne yapabilirim ki kendisi ağzından attıktan sonra :KK43: bi patates kızartması yapsam yiyor onu da 2-3 uzun dilim o kadarcık ankaradayken çocuk doktoruna götürdüm beratı iştahsızlığından dolayı boyu kilosuna baktı normal dedi alışkanlık haline getirmiştir yememeyi dedi çok çok iştahsız dedim bi tane toz yazdı mama gibi bişey kilo aldırır dedi iştahı açılabilir dedi ben de almadım ben sırf kilo alsın istemiyorum ki yemesi gerektiği kadar yemeğini yesin istiyorum :KK43:
bence doktorun önerdiği iştah açıcı şurup vs artık denemelisin. kuzenimin kızı küçükken hiç yemezdi o ilaç işe yaramıştı. şimdi 9 yaşında benim kadar vardır. önünden alıyolar yemesin diye. demekki büyüyünce cidden yemeye başlıyolar.

bence doktorun önerdiği iştah açıcı şurup vs artık denemelisin. kuzenimin kızı küçükken hiç yemezdi o ilaç işe yaramıştı. şimdi 9 yaşında benim kadar vardır. önünden alıyolar yemesin diye. demekki büyüyünce cidden yemeye başlıyolar.
Mama gibi bi toz canım kakaolusu ve vanilyalısı var hangisini içerse onu al dedi doktor bu yazdığı takviyeymiş vitamin demir kalsiyum mineral vb netten araştırdım da kilo aldırmak için kullanılıyormuş zaten doktor da dedi kilo aldırır diye kararsız kaldım ben de alıp almamakta inş ilerde dediğin gibi olur canım

İsmini şu an hayırlayamadım da işteyim şimdi eve gidince yazarım tozun adını

Mama gibi bi toz canım kakaolusu ve vanilyalısı var hangisini içerse onu al dedi doktor bu yazdığı takviyeymiş vitamin demir kalsiyum mineral vb netten araştırdım da kilo aldırmak için kullanılıyormuş zaten doktor da dedi kilo aldırır diye kararsız kaldım ben de alıp almamakta inş ilerde dediğin gibi olur canım
benim bahsettiğim kilo aldırıcı mama değil iştah açıcı şurup. gerçi doktorun onu önerdiyse onuda deneyebilirsin zararı yoksa

benim bahsettiğim kilo aldırıcı mama değil iştah açıcı şurup. gerçi doktorun onu önerdiyse onuda deneyebilirsin zararı yoksa
Hm yok canım bu mama benzeri bi takviyeymiş zararı yoktur sanırım vitamin yani kilo aldırıyor sadece senin dediğin sipraktin mi acaba şurup

Merhaba kizlar nasilsiniz?
Ne zamandir bakamiyorum hic. Hepimiz ayni moddayiz sanirim su aralar. Durmak bilmeyen miniklerin peslerinde kosup duruyoruz. Allah saglik versin de daha cok kosalim raziyim. Bugun goz muayenesine goturdum biraz gariplik var gibi geliyodu bana ama cok sukur bisey cikmadi. Muayene de guzel gecti sukur doktor da sevimliydi. Fazla sesini cikarmadi bizimki.
Sizin bebisler napiyo siz neler yapiyosunuz? Okuycam simdi gerci insallah

selam kızlar nasılsınız bakalım? herkes iyidir umarım. biz iyiyiz çok şükür. güzel haber geldikten sonra tatilde olduğumu hissettim. günlerimi dolu dolu geçirmek için elimden geleni yapıcam şimdi.

Begüm iyi çok şükür. yani haylazlıklarını saymıyorum tabii. birde dışarı çıktığımızda burnumuzdan getirmesi dışında elbette. dün akşam annemle dışarda yemek yiyelim dedik kızkıza. babamlar yok ya minibüse bindik biraz gittik falan aman yarabbim.. dönüşümüzde de uyku vakti geçince resmen savaşa mı gittik gezmeye mi belli değil. yemek yerkende rahat yok tabii. eskiden dışarda çok usluydu arabasında etrafı izlerdi. şimdi arabada da o kadar durmak istemiyor. illa elinde oyalanacağı ya da yiyeceği bir şey olacak. kısacası gezmeye gitmek bana resmen eziyet artık.

onun dışında keyfi iyi. beş gündür denize gitmedik adet oldum. zaten babamlar gelince anca gideriz. haftaya da inşallah eşim gelicek. sonra bi on gün daha kalıp dönücez. o yolu şimdiden düşünüyorum. 1400 km falan :KK57: bakalım inşallah güzel olur..

eşim gelince anneanne ve dedeye torunlarını bırakıp bi iki gün sabahtan akşama kadar kaçmayı düşünüyorum vallahi.. onlarla durur beni görmeyince sıkıntı olmuyo zaten. görünce başlıyo hemen anne anne diye. uyku meselesini de hallederler artık idare edilir napayım. çok ama çok ihtiyacımız var biraz başbaşa kalıp keyif yapmaya. neyse inşallah bi aksilik olmaz. sağlık olsunda gerisi hallolur.
Ay canim cok guzel olur valla kacin hazir memeden de kestin. Cok rahat olur . Onlar idare ederler merak etme. Biz yokken hic sorun cikarmiyo bu bebisler. Dertleri bizimle. Iyi olmaniza cok sevindim.

Ay canim cok guzel olur valla kacin hazir memeden de kestin. Cok rahat olur . Onlar idare ederler merak etme. Biz yokken hic sorun cikarmiyo bu bebisler. Dertleri bizimle. Iyi olmaniza cok sevindim.
gerçekten öyle canım ya. bazen markete gittiğimde dönünce annem diyo hiç sorun yok sen yokken. ama beni kapıda gördüğü an hemen bi mızmızlanma bişeyler. inan dertleri bizimle bunların. eşim gelince dediğim gibi düşünmiycem hiç çünkü meme derdimiz yok artık. zaten seviyo bizimkileri çok özellikle dede aşığı. o varken gözü bizi görmüyo.

göz kontrolünde bişey çıkmamasına çok sevindim canım. bizede doktorumuz genel kontrol için götür dedi göz ve ortopediye ama fırsat olmadı dönünce mutlaka götürücem. özellike ortopediye mutlaka gidicem çünkü babam düz taban gibi geldi bana dedi. bende baktım şüphelendim. zaten dayısı da öyle biraz düz taban.

OLUR olurr komsunun illaki faydasi olur
çocukda onemli tabide biriniz getirir biriniz goturur birbirinize yardimci olursunuz insallah

selam kızlar sesler kesildi yine tatildesiniz diye burayı aksatmayın bakın ben hiç aksatıyo muyum :)) işin şakası bir yana herhalde en zor zamanlarımızı yaşıyoruz. hem en güzel hem en zor. bir dakika durmaz mı bi çocuk ya. ama bazen işime gelmiyo değil çünkü tüm günün yorgunluğuyla gece hiç uyanmadan uyuyo.

hatta bi kaç kere gündüz 11de kalktı. tavii daha öğlen uyur mu uyumaz tabii. uyumadı gündüz ve akşam 9 buçukta sızdı bi daha sabah 10a kadar. Begümün de böyle uyuduğunu gördüm ya ölsem de gam yemem.

dün sularla çok haşır neşir olmuştu. hem terası yıkarken hemde sonra havuzda yüzdürdük çıkmak bilmedi. gece ağlayarak bi uyandı baktım beşiğinde ayakta duruyor hani askerler yürür ya kolları ileri geri aynı o pozisyonda. bide kaskatı kesilmiş anlatamam. on saniye öyle kıvrandı kucağımda sonra bir gaz çıkardı anlatamam. rahatladı yavrum uyudu sonra. herhalde sularda çok durmaktan gaz oldu.

bugün denize götürecektim onu o yüzden korktum bugün kalsın dedim. uyuttum şimdi ben kardeşimle gidicem yüzmeye. belim çok ağrıyor biraz yüzmem lazım.

bu arada bizde vurmalar ısırmalar çok fena olmaya başladı kızlar. geçen bir kafa attı (buda yeni çıktı) inanın elmacık kemiğim tüm gün ağırdı. adım gibi eminim asla kimseden görmedi yani kimse öğretmedi. ne benim ne eşimin ailesi asla öğretmez. demekki gerçekten içgüdüsel. bazen şımarınca sevmek için vuruyor. bazen istediği olmayınca sinirlenince vuruyor ya da çok fena tırmalıyor. hayır diyorum sert bi sesle sadece. bakalım bu da bi dönem.. ama bebek deyip geçmemek lazım nasıl can yakıyor sıpalar..

eşim de normal şartlarda bu hafta gelecekti ama bi hafta ertelendi önümüzdeki hafta gelecek. olsun gelsinde. benim işime gelir daha fazla dururum ailemle. ay ama öyle diyorumda onuda çok özledim. o da bizi özledi o yüzden üzüldüm yine. evimide özledim. ama napalım bu yazda böyle olsun zaten tatilin tadını daha bikaç gündür çıkarabiliyoruz. burda olsakda aklımız ruhumuz burda değildi. şükür şimdi herşey yolunda.

Merhabalar Şubat anneleri benim oğlumda sürekli bir uyku hali halsizlik var. Ogle uykusunu 2 saat 3 saat aliyor.uyandığında hep yerlerde surunuyor. Yurumek istemiyor cok fazla oyun oynamiyor. Yerlerde hep
Sizin bebeklerini kaç saat oynuyor kaç saat kucakta mesela ben mi çok kafaya takiyorum

Back
X