- 6 Ekim 2008
- 2.225
- 1.671
- 158
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #34.061
kızlar be kızmı almaya gidiyorum allaha emanet olun
Yok canım bi zararını görmedim çok şükürbır sakıncası olmuyor demı banada ıkı tane verdı ıkı kullanımlıkmıs yanı korkuyom ben bebıse zarar verrmı dıye
Çok sağol canım,amin :) Ediyorum canım,hamilelik öncesinde yaptığım diyete döndüm.Diyabet diyeti yapıyorum :) Aynen canım,zaten çocukluğumdan beri bu beslenme şeklini biliyordum çünkü annem şeker hastası evimizde makarna pilav pek pişmezdi :)geçmiş olsun canım. Allah yardımcın olsun. aman dikkat et yemen içmene. çoğu kişinin doğum sonrası normale dönüyor ama ilerisi içinde haberci oluyor bu. hiç olmazsa sen ilerki hayatında risk grubunda olduğunu biliyorsun ve artık bu beslenmeni yaşam tarzın haline getirirsin
Aynen canım bunlardan uzak duruyorum.Beyaz ekmek zaten yemezdim ama pirinç pilavını çok severim.Şimdi onu kestim bulgur yiyorum :) Aynen canım sabredeceğim,bebeklerimiz sağlıkla doğsunlarda bizler sabrederiz :) Sanada çok geçmiş olsun canım,seninki kaç çıkmıştı?slm kızlarrr,cnmm geçniş olsunn..maşallah benım şekerıde geçmişssin sen:))bendede bana şeker hastası ...ınsülin ıgnesıyle kontrol altına laırlar ama yedıklerıne ltf dıkkat et,beyaz ekmek,hamur işi,pılav makarna tuketme,zaten senın bebişlerin erkenden sana ceeee deme ihtimali yuksekk ikiz oldukları için:)))))bişi kalmadı şurda zatenn az sabır
canım facedende biliyorum geçmiş olsun az kaldı sık dişiniKızlar cumartesi günü şeker yüklemem yapıldı.Öncelikle glukozlu içecek çok lezzetliydi elmalıydıSabah sabah iyi geldi Sonucumuz hiç hoş değildi ama.Açlık şekerim 177,şeker yüklemem 315,tokluğum 307 çıktı ve acilen insüline başladık.Günde 5 defa insülin iğnesi vuruluyorum.Diyet vermedi,bazı şeylere dikkat etmemi istedi ama ben diyabet diyeti yapıyorum diyetisyenimin verdiği listeye uygun olarak.Sabah,öğle,akşam hem açlık hem de tokluk şekerimi ölçüyorum dijital makineyle.Yarın kontrolüm var,doz artımı yapılacak muhtemelen.Benden haberler böyle :)
bende o kadar aldım hiiç dert değil boşver sağlıklı olalım da12 kilo aldımevet aç gittim canım.
valla sen diyince yine dert oldu bana ya bende koymamıştım haftasonu koydum artık 6 aylık diye kaldırsammı gerçi gören gördüsağol canım. 2 hafta öncede arkadaşım gözlerin ne güzel filan demişti akşamına arpacık çıktı. Allah hepimizi bebeişlerimizi nazarlardan korusun
Canım çok sağol,inşaAllah :) Bi doğursaydık sağlıkla şu yaramazları :)canım facedende biliyorum geçmiş olsun az kaldı sık dişini
Çok sağol canım,amin :) Ediyorum canım,hamilelik öncesinde yaptığım diyete döndüm.Diyabet diyeti yapıyorum :) Aynen canım,zaten çocukluğumdan beri bu beslenme şeklini biliyordum çünkü annem şeker hastası evimizde makarna pilav pek pişmezdi :)
Aynen canım bunlardan uzak duruyorum.Beyaz ekmek zaten yemezdim ama pirinç pilavını çok severim.Şimdi onu kestim bulgur yiyorum :) Aynen canım sabredeceğim,bebeklerimiz sağlıkla doğsunlarda bizler sabrederiz :) Sanada çok geçmiş olsun canım,seninki kaç çıkmıştı?
inşallah herşey çok güzel olacak gelsinlerde sağlıkla yeterki heycanlıyım benimde ayın 18inde şeker testi 26.hafta oldu geç değil sanırımCanım çok sağol,inşaAllah :) Bi doğursaydık sağlıkla şu yaramazları :)
valla sen diyince yine dert oldu bana ya bende koymamıştım haftasonu koydum artık 6 aylık diye kaldırsammı gerçi gören gördü
valla sen diyince yine dert oldu bana ya bende koymamıştım haftasonu koydum artık 6 aylık diye kaldırsammı gerçi gören gördü
Çok geçmiş olsun canım.Benim iğneye rağmen hala yüksek çıkıyor 200lerde tokluğum,açlıkta 140tan yukarı çıkmıyor.Zaten az doz verdim 3 gün bakalım dedi.Yarın gidicem muhtemelen dozları artıracak.Bende şu 2 gündür dikkat ediyorum.Eskiden akşamları meyveyi bol yiyordum.Şimdi 1 veya 2 meyve yiyip üstüne süt içiyorum şekeri dengelensin diye.Bitti börek çörek devri :))) Napalım canım ya bebeklerimizden değerli mi o yiyecekler.Doğuma kadar nefsimize uymayacağız olacak bitecek inşaAllah :)benimkide nur topu gibi 200 çıktı:))doktorum hemen dahiliyiciye yolladı..birde benım erken dogum rıskı oldugu ıcın bu hafta ciğer geliştrici iğne yapılacak,şekerin yüksek olursa yapamam,28.hafataya kadar normale döndür dedi doktor,hiç bozmuyorum dıyetı..bende ölçüyorum sürekli şekerimi normal gidiyor,e tabı bişi yemeyınce cıkmıyor yukarı:))
Geçmiş olsun sedabenimkide nur topu gibi 200 çıktı:))doktorum hemen dahiliyiciye yolladı..birde benım erken dogum rıskı oldugu ıcın bu hafta ciğer geliştrici iğne yapılacak,şekerin yüksek olursa yapamam,28.hafataya kadar normale döndür dedi doktor,hiç bozmuyorum dıyetı..bende ölçüyorum sürekli şekerimi normal gidiyor,e tabı bişi yemeyınce cıkmıyor yukarı:))
Yok canım geç değil 24-28. haftalar arası yapılıyor.Benim şeker hep sınırda çıktığı için doktor 24. haftada istedi erken tedbir amaçlı.Hayırlı güzel haberlerle gel inşaAllah canım.inşallah herşey çok güzel olacak gelsinlerde sağlıkla yeterki heycanlıyım benimde ayın 18inde şeker testi 26.hafta oldu geç değil sanırım
Geçmiş olsun seda
Cansu peki bebelac mı aptamil mi iyi? Hangisini hastane veriyorsunuz? Birde ben diyrm acaba bebek çekmezse memeyi, süt sapma makinesi ile çeksek olur mu gelsin diye sonra da geleni kaşıkla bebeğe veririz, birde ameda kaşık biberon duyum o konuda fikrim var mı?Ben bu c.tesi gidiyorum eminönüne. kayınvalide annem filan. havuzluhanı söylüyorlar. size bilgi veririm artık
geçmiş olsun canım
ilk süt çok önemli dediğin gibi ama annenin sütü azsa hastanede zaten doktor kendisi mama takviyesi yaptırıyor. benim çalıştığım yer böyle ve biz bebek dostu hastaneyiz. çünkü bebek il başta yeterince beslenemzse sarılık oluyor ama emzirmeye mutlaka teşvik edilmeli. mamadan sonraki öğünde tekrar önce meme denenmeli memedeki süt bitince yetmezse yine mamaya geçilmeli ve süt normal gelmeye başlayınca mümkün mertebe sadece anne sütü ama azsa süt özellikle ilk günler mutlaka takviye yapılıyor yoksa bebeğin bilirubinleri yükseliyor
canım burada doktorlar 2 yaşından sonra pek anlamlı bulmadıklarını söylüyor. zaten artık o eski içeriği kalmıyor sütün. faydası olmadığı gibi çocuğun artık normal beslenmesini etkileyerek iştahsızlık yapıyor. bence 7 yaş çok fazla. ilkokula giden çocuk için psikolojik olarakta doğru olacağını düşünmüyorum.
maşallah canım zaten bu haftadan sonra kilo alınmıyor alınan kilolar genelde 20 ile 26 hafta arası oluyor zaten yaz da geliyor kolay kolay kilo alınmaz.
yav ben cınsıyetı ogrendım ,aksam mıllete duyurduk,ertesı gun ayagımı kırdım,annemle eşim nazardan korkularına facedeki profıl resmıme kadar kaldırttılar)))))görünme ortalıkda dıyorlar:)whatapp a resım koyuyuroum hemen annem tetıkde beklıyor kaldır dıye bakırköye az kaldııı azzzz
Allaha emanet canım yaa. benimde kayınpeder yazıyor habire facete yok oğlum 3 ay sonra baba olacak filan diye. memlekette de önüne gelene ayrıntılının resmini göstermiş. eşim dün diyor internet aleminde duyurdun herkese diye. napalım yayılıyor hemen :)
Allah şifa versin canım ama insilün gebelikte kullanan çok varevremde , doklturjnun dediğini yap iğneni düzgün kullan hiç bişi olmazAmin canım.Yavaş Yavaş hazırlıklarımızı yapıyoruz.Bebeklerde sorun yok canım şükür.Sürekli kontroldeyiz.Suları normal,gelişimleri haftalarıyla uyumlu maşaAllah.
Hamilelikten önce bende pko görüntüsü vardı ve şekerim sınırda çıkıyordu.Şeker ilacı kullanıyordum.Hamile kalınca bıraktım o ilacı.Kilo alımım normal canım.Kiloya hatta yediğim içtiğimede bağlamadı doktor.Pko görüntüsüne,genetik faktörlere ve ikiz gebeliğe bağladı sebebini.Zaten tatlı ve abur cubur yiyen biri değilimdir ama annem ve sülalemin neredeyse tamamı şeker hastası.Doktorumda bende yüksek çıkacağını tahmin ediyorduk canım,hazırlıklıydık :)
Aynen canım,bana şeker yüklemesinede gerek yokmuş aslında.Açlığım ve tokluğum çok yüksek çıktığı için hatta doktorum boşuna şeker yüklediler diye kızdıda,zaten belli şeker olduğu diye :) Çok sağol canım,Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun.
Çok sağol canım,amin.Evet canım benim tanıdıklardan da kullanan var baya.Dikkat ediyorum canım.Hatta insülin iğnesi sayesinde iğne fobimi yendim :) Ben kendime iğne yapamam hatta kan sulandırıcıyı eşim yapıyordu ama bunda eşim her zaman yanımda olamaz mecbur iş başa düştü,kendim yapıyorum insülinleri ve dijital ölçmeyi :)Allah şifa versin canım ama insilün gebelikte kullanan çok varevremde , doklturjnun dediğini yap iğneni düzgün kullan hiç bişi olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?