- 23 Ekim 2014
- 1.147
- 1.038
- 138
- 46
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #34.081
evet canım ataşehir fetih mahallesinde mobilyacılar çarşısı var bebek mağazaları var hepsi imalatçı
1 saatte bayaiyi süre bence bide ağrılar için magnezyumu akşam alın diyorlar ben öyle yapıyorum akşam almıyorsan deneyebilirsin
Ben anlamadım canım naptın sütün gelmedi gelmesini mi bekledin bebek emmedi miMamaya teşvik değilde benim gibi aç olan çocukları ağlatıp kimse strese girmesin inanın ozaman olacak sütte gelmiyo. Bunu bizzat yaşadım süt olmamasının en büyük sebebi annenin stresi. Tecrübeyle sabit. Her anne içinden geldiği gibi güvendiği bi doktorun tavsiyelerine uygun davranırsa herşey yolunda gider ama ilk çocukta öyle olmuyo herkes bişey bilmiyorsun diye akıl veriyo. Ben doktorumu dinleyip kilo kaybı yaşadığı hafta 2-3 gün takviye verseydim belkide 2 yaşına kadar emecekti. Nasip kısmet rızık meselesi bide
Gecmis olsun canimbu haftalarda hareket sıklığı çok anlamlı değil canım. sen yürüken koşuştururkende kaçırıyor olabilirsin hareketleri. bende düğünde hiç hissetmedim. oturunca anladım oynuyormuş o sırada :)
TŞKR EDERİM CANIM7. Ay dolunca hazırlamak lazım. 2 doğumdada çantama koyduklarımı yazayım
Kendim için
2 tane gecelik
2 emzirme sütyeni
3-4 külot
Büyük boy ped ( gerek kalmamıştı hastane vermişti)
Tarak makyaj malzemeleri
Terlik Çorap
Sabahlık veya Şal yada hırka gibi ince bişey doğumdan sonra Üşüme oluyo bazen
Çıkarken giyeceğin kıyafet
Bebek için
Hastane çıkışı takımının hepsini koyun
2 tane badi 1 takımda alt üst yeter
Ince battaniye (yaz olucak) puset
Bez ıslak mendil
Emzik
BANA HASTANE ÇIKIŞI BİR TANE YETER ALT ÜST ÇITÇITLI PATİKLİ ÇOK AL DEDİLER ÖYLE YAPTIM HEMEN BÜYÜYORMUŞ ÇOK ALMA DEDİLER CNMbir de kızlar ben ilk 3 ay için kıyafet namına bir şey almak istemiyorum. hediye gelir de elimde patlarlar diye. 2 tane hastane çıkışı aldım. acaba alsam mı birkaç parça bir şey?
bebeişin alışverişi bitti. bundan sonra kendim için yapacm alışverişiAy iyi hadi şekeri atlattın oh ne güzel alışverişte bitti mi. Ay ben daha bi don almadım kuzuma
tamam şimdi yazdım gönderdiklerinde paylaşırım burdanCNM YAZARSAN ÇOK SEVİNRM İNŞ ALLAH YARDM ETCK HEPMZE BURAYA AYZCZ SONRA TEK TEK HİKAYELERİMİZİ
aah aaah hiç sorma bende kendimi öyle teselli ediyorum ama nedenki yaz meyveleride çıkacak zaten onları yemekten karnımız doyar hahhaha hem dışarıda çıkarız yürüyüş felan iyi olurİnşallah dediğin gibi olur tek tesellim yaza gelmesi öğleyi evden salata peynirle geçiştiricem dayanabilirsem
valla bende takıyorum ama bi taraftanda insan paylaşmak istiyo zaten 3 ay sonra herkes öğrenecek diyorum boşver ama kaldırsammı die de düşündüm Allah nazarlardan korusun inşallah bebişlerimizi
canım ben alışverişe başlamayı düşünüyorum. parça parça alırım bişeyler. çantayı 35. haftada hazırlarım. diye planlıyorumKızlar doğum çantanızı kaçıncı haftada hazırlamayı düşünüyorsunuz?
geçmiş olsun canım.. fitil hakkında bi bilgi yokslm arkadaslar tahlıl sonuclarım cıktı ıdrarda kan cıktı ve vajinal fıtıl ıle tek kulanımlık antıbıyotık verdı doktor bu sekılde fıtıl kullanan varmı
çok güzel fiaytları felan nasıl bakarsın bende orayı diyordum merak içinde beklicem seni..Ben bu c.tesi gidiyorum eminönüne. kayınvalide annem filan. havuzluhanı söylüyorlar. size bilgi veririm artık
geçmiş olsun canım
ilk süt çok önemli dediğin gibi ama annenin sütü azsa hastanede zaten doktor kendisi mama takviyesi yaptırıyor. benim çalıştığım yer böyle ve biz bebek dostu hastaneyiz. çünkü bebek il başta yeterince beslenemzse sarılık oluyor ama emzirmeye mutlaka teşvik edilmeli. mamadan sonraki öğünde tekrar önce meme denenmeli memedeki süt bitince yetmezse yine mamaya geçilmeli ve süt normal gelmeye başlayınca mümkün mertebe sadece anne sütü ama azsa süt özellikle ilk günler mutlaka takviye yapılıyor yoksa bebeğin bilirubinleri yükseliyor
canım burada doktorlar 2 yaşından sonra pek anlamlı bulmadıklarını söylüyor. zaten artık o eski içeriği kalmıyor sütün. faydası olmadığı gibi çocuğun artık normal beslenmesini etkileyerek iştahsızlık yapıyor. bence 7 yaş çok fazla. ilkokula giden çocuk için psikolojik olarakta doğru olacağını düşünmüyorum.
bende öyleyim bir kaç gündür canım hata dün eşim şaştı kaldı gülüyor bana az bişey yapıyorum uykum geliyor hatta yemek yerken bile gözlerim kapalı yiyordum bu haftalarda böyle oluyor dediler hayırlsıKızlar ben de çok halsizim , ilk haftalara dönmüş gibiyim; sadece uyumak istiyorm, bugün nasıl yürüyeceğim hiç bilmiyorum,acaba tatlıyı kestim , diyet galan o yüzden midayanılacak gibi değil sanırım tansiyonumda düşük 24 saat uyusam uyurum ,
3 aya kadar bunlar yeterli bende 2şer 3er tane aldm. birde tecrübeli bir ablam tulum alacaksan 3-6 aylık olanlardan al hepsini dedi. bez topladığı için oluyormuş, bebiş küçük de olsa :)Sağol canım. Ama kendimi nasıl fıçı gibi hissediyordum bu son hafta
Şimdi psikolajim düzeldi
3 tane altlı üstlü takım
3 tane tulum
12 tane Sıfır kol badi
3 tane sadece alt ayaksız
3 tane sadece alt ayaklı
5 tane kısa kollu badi
6 tane Çorap
1 Penye battaniye ( evdede var Kızlardan)
Banyo küveti
Islak mendil
Bez
Ağız bezleri 12 tane
Havlu
Beşik
Benim alış veriş listem bu eksik fazla sence bişey var mı? Öteki doğumlarda ablamlar annemler halletmişti alışverişi bişey anlamamıştım tecrübeli oldukları için. Şimdilik bunlar ilk ay yeter diyorum hediye çok geliyo bizimkiler hepsi çeyiz gibi yapar getirir her doğumda çok bişey alma dediler gene. Hastane çıkışı almama gerek var mı sence?
Hadi yageçmiş olsun canım.. fitil hakkında bi bilgi yok
çok güzel fiaytları felan nasıl bakarsın bende orayı diyordum merak içinde beklicem seni..
bende öyleyim bir kaç gündür canım hata dün eşim şaştı kaldı gülüyor bana az bişey yapıyorum uykum geliyor hatta yemek yerken bile gözlerim kapalı yiyordum bu haftalarda böyle oluyor dediler hayırlsı
Aslında hemen gelir normal doğumda. Ama ben çok Endişeli bi insanım. Çok stres yaptım nasıl olcak diye heralde ilk gün iyiydi eve geldim her kafadan bi ses biri diyoki devamlı memede tutma öteki yanında yatırma. Daha birsürü şey 1 hafta sonra başladı ağlamalar zaten kilo almamıştı haftalık kontrol ediliyordu. Doktor verdi hastaneden mamayı herkes bişey dedi çok pişman olursun mama verme bi sürü baskı yani anlıycağın sanki ben kolaya kaçıyormuşumda mama verip gibi laflar ayyyyy halbükü en zor şey mamayla uğraşmak. 2 ay inat ettim sonra ne mi oldu okadar inada rağmen çocuk mamaya başladı. Burda anlatmak istediğim doktorumu dinleyip belki en fazla 1 hafta takviye verseydim bende bebekte rahatlıcaktı süt oluşumu artçaktı stresssiz rahat Olduğum için. Toz maya bile içtim süt yapsın diye. Ah ah. Emiyordu kızım bi memede 45 dk düşün ben yerime çakılıyordum çünkü süt az geliyo bebek tam çekemiyo bu sefer ayrılmak istemiyo bu sefer gazı oluyo normal doyan bebek en fazla 10 dakika emer . Zar zor 2 Ay'ı atlattım sonra pes ettim mamaya başlayınca yawrum uymaya başladı gaz sorunu olsada okadar çok ağlamadı.Ben anlamadım canım naptın sütün gelmedi gelmesini mi bekledin bebek emmedi mibende bişi bilmiyorum hemen gelmiyor mu normal doğumda
Evet öyle oluyo canım bide AYAKLI alma tulumları3 aya kadar bunlar yeterli bende 2şer 3er tane aldm. birde tecrübeli bir ablam tulum alacaksan 3-6 aylık olanlardan al hepsini dedi. bez topladığı için oluyormuş, bebiş küçük de olsa :)
Kııııız depresyona mı girdinHadi yaçok kötü o zaman , burdan kimse yazmayınca dedim tek ben mi böyleyim algılamam bile zYıfladı, bugĞn makyajsız geldim herkes diyor Hastamısın tansiyon ölç aynaya baktım hakketen feci görünüyorum göz altları şiş ve mor, birde beyaz sarı benizliyim; tam hasta gibiyim; yarın sabah gidip işe gelmeden fön çektirecem ,kendimi iyi hissettirir inş,bir aydır saç bile yaramadığımı fark ettim, diyette beni halsizleştirdi ( mutsuzum....
sen birde çalııyorsun dinlenme imkanında yok ya daha fazla etkiler belki tansıyonun düşüyordur sürekli takipte tut tansıyonunu dün dıları çıktım bayılacaktım şirinevlere gitmiştim mecburen çıktım kızım için ama sanki o insan kalabalığı üstüme üstüme geldi çok kötüydü bunun için karar verdim bıraz evde dinlenmem lazım zaten ondan öncede baya yorucu geçmişti bol bol dinlenmek en iyisiHadi yaçok kötü o zaman , burdan kimse yazmayınca dedim tek ben mi böyleyim algılamam bile zYıfladı, bugĞn makyajsız geldim herkes diyor Hastamısın tansiyon ölç aynaya baktım hakketen feci görünüyorum göz altları şiş ve mor, birde beyaz sarı benizliyim; tam hasta gibiyim; yarın sabah gidip işe gelmeden fön çektirecem ,kendimi iyi hissettirir inş,bir aydır saç bile yaramadığımı fark ettim, diyette beni halsizleştirdi ( mutsuzum....
Dalan roxy ı de öneririm..bi bakarsinizçerik süpermiş, aklımda bulunsun. hacı şakirin granül sabununu da tavsiye ediyorlardı sanki
anladım canım çok zor evetAslında hemen gelir normal doğumda. Ama ben çok Endişeli bi insanım. Çok stres yaptım nasıl olcak diye heralde ilk gün iyiydi eve geldim her kafadan bi ses biri diyoki devamlı memede tutma öteki yanında yatırma. Daha birsürü şey 1 hafta sonra başladı ağlamalar zaten kilo almamıştı haftalık kontrol ediliyordu. Doktor verdi hastaneden mamayı herkes bişey dedi çok pişman olursun mama verme bi sürü baskı yani anlıycağın sanki ben kolaya kaçıyormuşumda mama verip gibi laflar ayyyyy halbükü en zor şey mamayla uğraşmak. 2 ay inat ettim sonra ne mi oldu okadar inada rağmen çocuk mamaya başladı. Burda anlatmak istediğim doktorumu dinleyip belki en fazla 1 hafta takviye verseydim bende bebekte rahatlıcaktı süt oluşumu artçaktı stresssiz rahat Olduğum için. Toz maya bile içtim süt yapsın diye. Ah ah. Emiyordu kızım bi memede 45 dk düşün ben yerime çakılıyordum çünkü süt az geliyo bebek tam çekemiyo bu sefer ayrılmak istemiyo bu sefer gazı oluyo normal doyan bebek en fazla 10 dakika emer . Zar zor 2 Ay'ı atlattım sonra pes ettim mamaya başlayınca yawrum uymaya başladı gaz sorunu olsada okadar çok ağlamadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?