2015 Temmuz Anneleri

cnm ben küvet maşrapa kova nevresm yastık yorgan alez pike biberon fırçasıbelki bebek askısı sanrm çoğusunu alcm :) biberon cansunun tavsiyesındn alcam emzik hiç bilmyrm siz emzik kullanckmsnz ya ne kadr doğru emzik kullanmk bebeğin damak yapısını bozyr gibi şeyler diolr ama kararszm

tamm cnm sağol 32+0 da 5 hafta çalşr raporu alcz sonra son 20 günde izinlyz
evet ama bazen doktor biraz erken veriyo 5 hafta çalışır raporunu yani 31+0 da öyle olursa da 35 gün say sonra ayrılabilirsin mecburi iznine fazladan 5 gün çalışma yani erken verirse

kızlar emzik konusunda ne düşünyrsnz alckmsnz yeani verckmsnz bebeğinize ben çok kararsz akldm görümcemde ısrarla emzik çok önmli hemen alştr deyip dryr

Canım bence de küvet, maşrapa , kova falan onları kesin al sonuçta kalite farkı ne olabilir ki, fiyatları çok uygun.. askılardan ben de alıcam, ama nevresim falan dokusu nasıldır emin olamıyorum.. emzik işini de ben doğumdan sonraya bırakayım diyorum, şimdi bende kullanmasak iyi olur diye düşünüyorum ama tecrübeli anneler kesin kullanırsınız, hayat kurtarıcı falan diyorlar, kafam karışıyor benimde... ama alacaksak bile a101 den almak ne kadar doğru olur bilmiyorum..
Yastık ve yorgan elyafmış, bebekler için uygun mu acaba? yoksa pamuk mu almak lazım.. off ben bu kadar kafa karışıklığıyla gidersem hiç birşey alamam heralde.

aynen canm onları kesin alcm. nevresmde çokta iyi olmasada değiştre değiştre kullanrm dedm, yorgan içinde silikon var dio sonçta alcgmz uyku setleri içindede silikon olck ben alcm sanrm emzik konusunda benmde çok kafam karşyr ne yaparm bilmyrm burdan almycgm kesınde kullanp kullanmamak alrz ama çok sık kullanmam belki

ben yastık ve yorganı kendim yaptırdım, ablam pamuk toplanıyor ve yıkanmıyor deyince merinos yünü (aynı elyaf gibi hafifleştirilmiş, yıkanmış, makinelerden geçirilerek inceltilmiş, krem rengi yünden) yaptırdm. kendi istediğim ölçülerde ve hafiflikte diktirdim. maliyeti sanrıım 110 tl olmuştu bir yastık bir yorgan. kılıfınıda krem rengi %100 pamuklu kumaştan yaptrıdım. e tabi ona uygun büyüklükte turkuaz pamuklu saten nevresim takımı diktik evde. aynı yerde aynı yünden evlenirken yorgan ve yastık yaptırmıştım çok memnun kalmıştım, hem temiz, hem sağlıklı olduğunu düşünüyorum.araştırabilirsiniz.

Cansu bende sana Medela'yı soracaktım tam =) sen söylemişsin zaten... Anne memesini birebir taklit eden dolayısı ile bebek emme hareketini yapmadan içindekini damlatmayan tek biberon Medela Calma'ymış diye duydum... BPA fln içermiyor ama yine de plastik olmasından kaynaklı soru işaretim vardı, Dr. Brown's cam mı alsam diyordum... Zaten başta ihtiyaç olup olmayacağını bilmediğimden acil birşey olursa diye 1 tane alıcam...

kızlar emzik konusunda ne düşünyrsnz alckmsnz yeani verckmsnz bebeğinize ben çok kararsz akldm görümcemde ısrarla emzik çok önmli hemen alştr deyip dryr

Emzik olarak Avent aldım ben 2'li kutuda... Tüm arkadaşlarım, tanıdıklarım hayat kurtarıcı olarak öneriyorlar... Birde baştan vermeyince almıyormuş bazı bebekler onu da hazır ettim şimdiden :)

Ben küvet, maşrapa, kova deyip geçmeyin derim... Sonuçta içine sıcak su değecek sonra da bebeğin tenine değecek. Bilindik markalarda indirim varsa amenna, ama kalkıp adı sanı duyulmamış içerisinde nasıl plastik kullanılmış bilinmeyen ürünü almayın derim... Etraf kanserojen plastik kaynıyor... Oyuncaklarda bile kullanan firmalar varmış...

Bu arada dünden beri ancak okuyorum, bir türlü yazamadım :) Günaydın herkese...

2 kızımdada kullandım chicco nun kini almıştım birinde. Birinede nuk kullandım. Emeklemeye başladığı sıralar sıralar sorun oluyo hijyen açısından. 7 aydan sonra uyurken verdim 1 yaşında bıraktırdım.

bende bebedorun emziğini ve biberonunu aldım hafta sonu

Allah yardım etsin ya milletin ağız kokusunu çekmekte bu halde ayrı bidert. Iyi yapmışın ağlamak rahatlatıyo. İçine atmak daha kötü

aynen canım içime atınca şişiyorum resmen

üstüme fazla gelindi canım inan artık tutamadım kendimi. onların yanında zor tuttum. eğer ağlamasaydım hayatta rahatlamazdım. ağladım bide ağlarken eşimi aradım ona ağladım. oda teselli edince rahatladım :)

bende işe başladığımda bununla vericem canım. benim yiğenim burda doğdu. ablamın ilk gün sütü az geldi. 1 kere mama takviyesi aldı medela ile. sonraki öğünde ablam emzirdi hiç sorun yaşamadık. buranın yenidoğan hemşiresinin şuan 13 aylık bebeği var ve oda işteyken biberonla süt veriyolrar. burda bebeklere verdiğimiz biberonu kullanıyormuş ve 13 aydır bebeği hala emiyor annesi yanında olunca. üstelik o sürekli hem mama hem anne sütü gitti sütü az olduğundan. hiç bebek biberon aldı diye 13 aydır memeyi bırakmadı. benim buradaki en yakın arkadaşım o. ilk emzirme eğitimini o veriyor zaten. danışmanın yani :)

Günaydın herkese.. Kızlar ben çok fena bumalımdayım. Kimseyle komuşmak istemiyorum; her şeyden soyutladım kendimi. Arkadaşlarımla konışmak bile istemiyorum. Sürekli bi yalnızlık hissi.. Kendimi çok çirkin hissediyorum. Hele ki eşim konusunda çok fenayım her hareketini saçma şeylere yorup beni aldattığını düşünüyorum.. Off neden böyleyim

En güzeli yapılıyor valla, o tozdan mama mı olurmuş, ben en çok işinde şu var bu var reklamlarına kızıyorum ; veminanmoyorım labaratuvardaöyapılan şeyde faydalı bişi olduğuna, ayrıca bebeklerde bağımlılık yapıyor uyuşturucu gibi artık içine ne koyuyorlarsa bebek biberonda anne sütü bile olsa , mama seçiyor medela ya da Ameda kaşık biberon duydm iyimmi onlar bilgin var mı? Ben mama vermicen ama burdan kızlar yazmış ya sarılık olmaması için sütüm gelene kadar; vercem, aaa bu arada bir arkadaşımın sütü 1 buçuk ay sınra geldi biliyormusunuz ? O da pes etseydi sütü kesilirdi ama
Pes etmedi ve geldi bebeği 2 yaşına girecek hala emiyır, şu endüstriye öyle kızıyorum ki herşeyin ama herşeyin doğalına burun sokuyırlar

işe başlayınca mecbur kullanıcaz canım. sütü sağıp bırakınca bebekle kalan kişi emzircek. o yüzden bu tarz ürünler kullanmak lazım ki meme emmekten vazgeçmesin bebeklerimiz. dediğim gibi ben ihtiyaç halinde bu ürünü kullanıcam.

ayy cnm iyiki söylmşsn, çok rahatladm işe başlynca biberndn dolayı bırakrsa emmeyı ne yaparm diodm üzülyrdm hep.birde cnm arkdşn emzik konusunda ne dior mama olarak hangisini veryr mama verme tarftarı değilm ama yetmzse mecbr vercm aç bırakamam bebeğimi

Canım bence hemen kendine çeki düzen ver Bırakma kendini çık dışarda Yürü bebek mağazalarına git. Hamileyken bazı kadınlar böyle hissedermiş ama sen nekadar negatif olursan bebeğine geçer yansır. Araştırmalara göre mutlu pozitif geçirilen hamilelikten doğan çocuklar daha huzurlu uysal bebekler olurmuş. Eşinle şuan cinsel ilişki konusunda eskisi gibi olmadığınız için böyle hissediyorsun. Bence çok gereksiz endişelerdir emin ol. Kendinede bebeğinede boşuna stres yaşatma. Sonra lohusayken daha çok bunalırsın. Şuan varya dünya yansa umrumda değil çünkü ben anneyim ve bakmam ilgilenmem gereken Çocuklarım var kendimi seçilmiş hissediyorum yerimde olmak isteyen okadar kadın varki Allah hepsine tattırsın. Bunları düşünerek kendine çeki düzen ver can sıkıntısından boşluktan kendine dert arıyorsun. Ama geçicek bugünler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…