- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #34.481
Magnezyum ilacim var icmeye baslayayim en iyisi :) evde birakmistim ise yariycak gibi insallahHosgeldiniz:) kramolar magnezyum eksikliginden olur canim. Ya hap sor doktoruna yada muz veya ilginc ama burdaki doktor hindistan cevizi suyunda cok fazla magnezyum var bol bol ic dedi. Gecmis olsun.
Hem sinirlenip hem Gülmek iyi bilirim şuan bizdede var o tiptenAynen canim ya, bildigin kucuk ergen. Etrafta bize patronluk taslamalar, bir kendi basinaliklar:) bazen guluyorum vallahi:):)
Aynen geriden geliyormusum bugun hep :) mutfaktaki saate gore yasiyormusum da bugune kadar haberim yokmus :)O krampları iyi bilirim uykudan bağırarak uyanırdım çok şükür bunda daha bi kere yaşadım. Maşallah bebişine.
Alemsin kııız 1 saat geriden yaşadın desene
Olsun negüzel :) benim evimdede ne saat ne takvim vardır gelenler zamansız mekânsız ev derAynen geriden geliyormusum bugun hep :) mutfaktaki saate gore yasiyormusum da bugune kadar haberim yokmus :)
Hoşgelmşsn ozmn canm evine anne yemekleri gibisi yok ya hafta sonları gdym anneme duyuyrm doya doya :) gelsin kilolar tabii :) saatler sorma benmde sornm olmştu ilk gün ki neyseki haftasonuydu.maşallah bebeişine :)Kizlar napiyonuz eve donduk tatil bitti anne yemekleri son bulduevdeki saatleri ileriye almadigimiz icin hep bir saat geriden gidiyormusum bugun yemegi de gec yedik simdi farkettim ki saat 9 olmus kafaya bakin :) :) bir de bu hafta kramplarim basladi oyle ki kramp gibi de degil damarim cekiliyor sanki uykuda bugun yine oldu oyyy nasil bir agridir bu canim cikiyordu ¤ bu kadar bebisim 760 gram olmus boyunu sormayi unuttuk doktor da soylemedi cok gicik :) :)
Olsun negüzel :) benim evimdede ne saat ne takvim vardır gelenler zamansız mekânsız ev dertlfdan bakarım gerekince
Canim peki kardesine kacinci haftalarda aldi? O 36dayms. Bizim daha vaktimiz var. Belki sanada sonlara dogru alacaktir?Kızlar moralimi bozan bir şeyi anlatmak istiyorum sîze belki abartıyorum bide siz yorumlayın bakalım.. Benim kız kardeşimde şuan hamile 36. Haftada ve uzak bir ilde. Annem ile ben aynı ilde yaşıyoruz, annem kardeşimin Bebeğinin oda takımını falan Aldı Artı oraya gidince ne alırlarsa annem alır yani ellerini ceplerine attırmaz. Buraya kadar çok normal açıkcası çünkü Allah'a şükür ailemin durumu iyi ve kız kardeşim de bebk nedeniyle işten çıktığı için onlara destek oluyorlar. Ama sıkıntı şurada annem yeğenime gösterdiği ilgiyi benim bebeğime göstermiyor nedense, açıkcası ben kimseden açık açık şunu yapın bunu yapın diyemem aynı şekilde eşimin ailesine de demem. Herkese biz hallederiz sağolun diyorum ama annem benimle aynı Şehirde OLMASINA rağmen hala bir ÇÖP bile almadI bebişimeıaz önce yanında alışveriş yapmama rağmen bunu da ben alayım demiyor şükür Allah'a ki bizim kimseye ihtiyacımız yok, eşimle ben herşeyle yetecek kadar kazanıyoruz ama insan işin maddiyetını geçiyor da ne bileyim düşünsün istiyor. Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum ama bizim durumumuzu daha iyi görüp o yüzden mi birşey yapmak istemiyor bize anlamıyorum ben gerçekten maddiyata Değilim ama insan teklif bari etsin istiyor. Bilmiyorum bu durumu çok kafama takıyorum hiç birşey diyemiyorum kimseye, eşim de Olayların farkında ama ona da açılamıyorum Çünkü benim annemin yaptığını ben unuturum ama o unutmaz. Ciddi ciddi çok üzülÜyorum arkadaşlar. O yüzden buraya yazmak istedim. Sizce hormonların etkisiyle ben mi abartıyorum? Ne dersiniz?
Canim belki kardesin daha ileri haftada diye acele ediyorlardir, senin nasilsa daha vaktin var diye. Birde kardesin yapalim deyince alin diyor olabilir yada kendi calismiyorum bana sunlari alin diyor olabilir? Uzmemeye calis kendini dusunme hic bu konulari bebegine odaklan sen. Zaten ihtiyaciniz yokmus bak siz kendiniz yaparsiniz herseyi keyfinize zevkinize gore daha guzel:)
Seni öyle iyi anlıyorum ki bende buna benzer durumlar çok yaşadım inan yaşıyorumda. Bazen oturup sırf bu kadar kalabalık ailede yanlızlığıma ağlarım bide işin en kötü tarafı eşine anlatmasanda o herşeyin farkında ozaman çok koyuyor. Bunlar bana neyi öğretti biliyormusun hiç kimseden bişey beklememeyi sadece Çocuklarım ve eşim var benim için. Ama bugünlere gelene kadar çok ağlayıp takmışımdır şimdi ne yaparlarsa yapsınlar görmüyorum ilgilenmiyorum. Ben saygımı sevgimi ilgimi eksik etmiyorum herşeylerine koşmaya çalışıyorum elimden geldiğince Rabbim bilsin yeter. Sende üzülme ağlama yıpratma kendini görmezden gel çok şükür ki Muhtaç değilsin bak ne güzel. Sen tatlı tatlı bebişinle geçireceğin günleri hayal et. Bazen bir dost aileden öte olur inş iyi insanlarla dostluk kurarsınbenim öyle Arkadaşlarım varki her hafta gelirler yağmur çamur dinlemeden ailemse 1 Yıldır 4 kez geldi davetle sadece. Imkanları var yok değil. Ben buna rağmen her Cumartesi giderim ziyaretlerine. Uzun oldu ama seni anlayabiliyorum. Bak bende bayadır konuşmuyordum sayende içimi Döktüm
Canm senden fazla değer veryr die Düşünme yapmz anneler öyle allah korsn başına bişey gelse içi yanar biraz daha ilgiye Muhtaç olyr bazıları senın kardşnse öyle görürdn bide ufaksa senden sen ablas yaparsn o küçük diodr bak benm annemde abime daha düşündm mesela ben hep kendm yaparm ederm abim sanki hiiiçç bişey yapamz gibi davranr bu bizlerde alakalı bir durum güçlü göryrsn seni yoksa sevginden Şüphe etme bence hormnlrdn dolayı cnm bu kadar duygusal olman bak duygusallık geçtgnde dicksn ki neden üzdn kendimi sen şimdi bebeişini düşün onun heyecanını sevıncını yaşa geri kalan herseyı boşver
Kızlar çok sağolun valla mesajlarınızın her birini dikkatle okuyorum, aslında hepiniz dediklerinde doğruluk Payı var. Kardeşim benden biraz daha rahat şunu ALIN bunu ALIN diyebiliyor sanırım. Ben ben çekinirim annem de olsa insanın içinden gelmesi önemli ben aynı şekilde eşimin ailesine de diyemem. Normalde de eşimin dediğine göre annem kardeşime daha ilgili ben konduramasam da gerçeklk Payı var galibaekicioglu
Canim haklısın böyle hissetmekle
Annenin de kötü niyetli olduğunu sanmiyorum ama düşünemiyor diyelim..
Ben de senin yerimde olsam ben de üzülür ama birsey diyemezdim
Normalde de farklılık hisseder misin kardeşin ve sana olan ilgisinde?
Siz kaç kardeşisinşz canım? Anne baba sağ değil mi?eşinin ailesi de mi kalabalık ?ne çok sordum sahi:)Seni öyle iyi anlıyorum ki bende buna benzer durumlar çok yaşadım inan yaşıyorumda. Bazen oturup sırf bu kadar kalabalık ailede yanlızlığıma ağlarım bide işin en kötü tarafı eşine anlatmasanda o herşeyin farkında ozaman çok koyuyor. Bunlar bana neyi öğretti biliyormusun hiç kimseden bişey beklememeyi sadece Çocuklarım ve eşim var benim için. Ama bugünlere gelene kadar çok ağlayıp takmışımdır şimdi ne yaparlarsa yapsınlar görmüyorum ilgilenmiyorum. Ben saygımı sevgimi ilgimi eksik etmiyorum herşeylerine koşmaya çalışıyorum elimden geldiğince Rabbim bilsin yeter. Sende üzülme ağlama yıpratma kendini görmezden gel çok şükür ki Muhtaç değilsin bak ne güzel. Sen tatlı tatlı bebişinle geçireceğin günleri hayal et. Bazen bir dost aileden öte olur inş iyi insanlarla dostluk kurarsınbenim öyle Arkadaşlarım varki her hafta gelirler yağmur çamur dinlemeden ailemse 1 Yıldır 4 kez geldi davetle sadece. Imkanları var yok değil. Ben buna rağmen her Cumartesi giderim ziyaretlerine. Uzun oldu ama seni anlayabiliyorum. Bak bende bayadır konuşmuyordum sayende içimi Döktüm
Canım ona 24. Haftada gidip herşeyini biz de aynı haftalarda bakmaya başlayıp aldık ama ben aldırmayacak olsmda onlara, yine bir teklif ve ilgi alaka bekledim ne yalan söyleyim. Yani açıkcası Odayı falan geçtim bir tane tulum almadı dahaCanim peki kardesine kacinci haftalarda aldi? O 36dayms. Bizim daha vaktimiz var. Belki sanada sonlara dogru alacaktir?
Yarim kundaksa olur tabiki. Her bebek farkli sekilde uyumayi seviyor. Ben kizimin kollarini sarmayi denemistim bir kac kez daha cok aglamaya basladi:) hepimiz bir yol bulacagiz bebeklerle artik:)Harvey karp in mahallenin en mutlu bebegi kitabı nda kundagin bebegi güvende hissettirdiği ve daha iyi uyudugu yazıyor. .bunu başka yerlerde de okudum..ama buradaki kundak eski anadolu tarzı kundak değil. .ayakları daha serbest bırakan bir kundak çeşidi. .kolları ve bedeni sariyorsunuz..
Gerçekten annem de bebeğimi uyurken battaniyesine hafifçe sarardi ilk zamanlar kollar yanda..çok faydasini görmüsümdür
Çok sıkı değil ama tekrar ediyorum :)
Canım bugün benim de 24. 1 günüm. Senin tahmini doğum tarihi olarak ne söylüyor doktorun?
Elbette hepimizin kendi riski kendi tercihi :) ama bence tek örnek değil, Anadolu'da mikyonlarca insan kundakta büyüdü:) o zaman hadi hepsini geçtim en az yarısında kalça problemi olması gerekirdi, bu doktorlar 15 asns önce aman gebeler tuz yemesin bebeğe zarar dedi, ama şimdi iyıtta gerek alın yeterince diyor, bizim ailede de tek kişi değil canım, hepimiz 5 imiz kundakloyoz kuzenler , teyzeler vs, eşimin ailesi de öyle, çevremde, ben doktorların herşeyi bildiğini de düşünmüyorum canım, hekimden değil çekenden sor demişler zaten,ama gevşek kundak kesinlikle zarar vermez, bebeğin doğuştan anormalliği varsa yapmayın diyorlar, ama bir sorun yoksa gevşek kundak öneriliyor ben duydum yaşadık.anne rahmi dar ya kol bacak rahat oynatamıyor ufaklıkalr, kendilerini korkutuyor deniyor,.Canim yerinizde olsam cocuk doktoru filan dinlemem bu isin esas uzmani ortopedisttir ve heleki bizim gittiklerimiz iki ulkenin de unlu cocuk ortopedistleri. Bizim tr'deki cocuk doktorumuz amerikan hastanesinin cocuk bolumu baskaniydi o da asla bebeklere kundak onermiyorum dedi. Acikcasi cevremdeki herkesin doktoru da ayni seyi soyledi. Duymadim hic yakinda hicbir doktordan kundak yapin diyeniYinede herkesin kendi riski, kendi tercihi. Tek ornekte sorun olmamasi genel gercegi degistirmiyor birde kalca problemleri genelde 20'li yaslarda daha cok ortaya cikiyormus.
Canım ona 24. Haftada gidip herşeyini biz de aynı haftalarda bakmaya başlayıp aldık ama ben aldırmayacak olsmda onlara, yine bir teklif ve ilgi alaka bekledim ne yalan söyleyim. Yani açıkcası Odayı falan bitim bir tane tulum almadı dahabeni asıl üzen şey o, heves yok benim bebeğime karşı
Kızlar ne derseniz deyin aileler arasında çocuk ayrımı yapılıyor maalesefCanım ona 24. Haftada gidip herşeyini biz de aynı haftalarda bakmaya başlayıp aldık ama ben aldırmayacak olsmda onlara, yine bir teklif ve ilgi alaka bekledim ne yalan söyleyim. Yani açıkcası Odayı falan geçtim bir tane tulum almadı dahabeni asıl üzen şey o, heves yok benim bebeğime karşı
Canim ben basindan beri diyorum zaten cocuk yetistirmede herkes kendine hangi usul dogru geliyorsa ona gore davranmali sende kundak yapmak istiyorsan zaten ben yapma demem:) ben sadece biz ozel olarak cocuk ortopedistlerine fizyoterapistlerine gittigimiz icin ve hazir gitmisken aklima gelen bizim konumuz disindaki sorularida sorabildigimiz icin konunun uzmanlarindan aldigim bilgileri paylasiyorum buradaki yararlanmak isteyen arkadaslar icin. Normalde kimse gitmiyor bizim gittigimiz doktorlara insallah kimse de gitmek zorunda kalmaz. Gerisi tamamen herkesin kendisine kalmis zaten.Elbette hepimizin kendi riski kendi tercihi :) ama bence tek örnek değil, Anadolu'da mikyonlarca insan kundakta büyüdü:) o zaman hadi hepsini geçtim en az yarısında kalça problemi olması gerekirdi, bu doktorlar 15 asns önce aman gebeler tuz yemesin bebeğe zarar dedi, ama şimdi iyıtta gerek alın yeterince diyor, bizim ailede de tek kişi değil canım, hepimiz 5 imiz kundakloyoz kuzenler , teyzeler vs, eşimin ailesi de öyle, çevremde, ben doktorların herşeyi bildiğini de düşünmüyorum canım, hekimden değil çekenden sor demişler zaten,ama gevşek kundak kesinlikle zarar vermez, bebeğin doğuştan anormalliği varsa yapmayın diyorlar, ama bir sorun yoksa gevşek kundak öneriliyor ben duydum yaşadık.anne rahmi dar ya kol bacak rahat oynatamıyor ufaklıkalr, kendilerini korkutuyor deniyor,.
Biz 7 kardeşiz eşim 10 KARDEŞ ettik 17 KARDEŞSiz kaç kardeşisinşz canım? Anne baba sağ değil mi?eşinin ailesi de mi kalabalık ?ne çok sordum sahi:)
Çok doğru canım okadar doğru yazmışınki içlerinden gelirse yapsınlar sürpriz olur bizede. Bizde öyle yaptık. Ilk çocuğumda annem yaptı çoğu eşyayı adetten bizde ilk çocukta anne yapar ama biz ayarlamıştık kendimizi almaları süpriz oldu. 2. De kız oldu ötekide kız olunca masrafsız çocuk oldu :) bunda zaten gene ayarladık hiç kimseden bi beklentim yok ablamlar bizde alıcaz sen ilk ay giydirceklerini al dediler. Alsalarda olur almasalarda benim çocuğum onlara güvenerek doğurmadım herşeyi gücüm yettiğince alırımKızlar bebek eşyaları konusunda kimseden bir şey beklemeyin. Benim iki tarafın da durumu var. Ikisiden de bir şey istemedim. Biz eşimle bütçe oluşturduk. Ne lazımsa ordan alacaz . Sonra annemin biz şunu aldık onlar ne aldı demesiyle uğraşamam . Istersen istediğini alır getirir sonra. Mutlu olmak için başkalarından beklentilerini yüksek tutmayacaksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?