- 11 Kasım 2014
- 923
- 545
- 48
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #34.501
Çok güzel bi Paylaşım canım teşekkür ederizFaydali olacagini dusundugum notlarim :) sirasiyla :
Biz 7 kardeşiz eşim 10 KARDEŞ ettik 17 KARDEŞ
Anne babam sağ Allah sağlıklı uzun Ömür versin annem engelli kalça çıkıklığı var iki Taraflı çok şükür kendi işini kendi görüyor
Çok güzel bi Paylaşım canım teşekkür ederiz
Ama saatli emzirmeye katılmıyorum çocuk ne zaman isterse ozaman vermek lazım. Bazen saatte bir emmek istiyor ilk zamanlar yani içgüdüsel bi durum. bebek doyunca cidden memeyi bırakıyo benim küçük kızım en fazla 8 dk emerdi ayyyy özledim ogünleri
Canim benim sakin öyle düsünme, bosuna kendini degersizmis gibi görüp üzmeye de kalkma.Allaha sükret ki kendi durumun var, kimseye muhtac degilsin. Bu tamamen kisilik meselesi, büyük bi ihtimalle kardesin sana göre daha zayif bi kisilik ki annen onu tamamlamaya calisiyor, sana da güvendigi basaracagina emin oldugu icin yanasmiyordur.Ben de olsam kendi agzimla asla isteyemem, cani isterse alir istemezse kendi bilir, cocugu kendime yaptim ona degil. simdi duygusallik da isin icine girdigi icin kendini degersiz gibi görüyorsun ama emin ol annen sana cok güvendigi icin yapmiyordur.Hic orali olma , zamani gelince söyleyecek lafin olur mutlaka...Kızlar moralimi bozan bir şeyi anlatmak istiyorum sîze belki abartıyorum bide siz yorumlayın bakalım.. Benim kız kardeşimde şuan hamile 36. Haftada ve uzak bir ilde. Annem ile ben aynı ilde yaşıyoruz, annem kardeşimin Bebeğinin oda takımını falan Aldı Artı oraya gidince ne alırlarsa annem alır yani ellerini ceplerine attırmaz. Buraya kadar çok normal açıkcası çünkü Allah'a şükür ailemin durumu iyi ve kız kardeşim de bebk nedeniyle işten çıktığı için onlara destek oluyorlar. Ama sıkıntı şurada annem yeğenime gösterdiği ilgiyi benim bebeğime göstermiyor nedense, açıkcası ben kimseden açık açık şunu yapın bunu yapın diyemem aynı şekilde eşimin ailesine de demem. Herkese biz hallederiz sağolun diyorum ama annem benimle aynı Şehirde OLMASINA rağmen hala bir ÇÖP bile almadI bebişimeıaz önce yanında alışveriş yapmama rağmen bunu da ben alayım demiyor şükür Allah'a ki bizim kimseye ihtiyacımız yok, eşimle ben herşeyle yetecek kadar kazanıyoruz ama insan işin maddiyetını geçiyor da ne bileyim düşünsün istiyor. Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum ama bizim durumumuzu daha iyi görüp o yüzden mi birşey yapmak istemiyor bize anlamıyorum ben gerçekten maddiyata Değilim ama insan teklif bari etsin istiyor. Bilmiyorum bu durumu çok kafama takıyorum hiç birşey diyemiyorum kimseye, eşim de Olayların farkında ama ona da açılamıyorum Çünkü benim annemin yaptığını ben unuturum ama o unutmaz. Ciddi ciddi çok üzülÜyorum arkadaşlar. O yüzden buraya yazmak istedim. Sizce hormonların etkisiyle ben mi abartıyorum? Ne dersiniz?
Yeni bebek gelince, mevcut olan cocuk gözünüzde o kadar büyüyor ki anlatamam. Hem boyut olarak, hem karakter olarak, bi olgunluk cöküyor.Hersey kendiliginden düzene girecek emin olun, bu konuda kizlar cok olgun haberiniz ola:))Sagol canim, cok merak ediyorum
Nasil olacak iki cocuklu hayat:) daha kizim bebek gibi geliyor bana ikinci bebekte eklenince bizde tiyatroyu gorun artik:):)
Evet yemegin etkisi cok ama, aksam yemenin de etkisi cok. Ben acikinca ufak bisey atsam agzima, artik yatana kadar cekerim cilesini.Mideye de yer kalmiyor dogal olarak, bebek de baski yaptikca eksiyor da eksiyorMasallah canim:) benim
Midem harap durumda tatildeyiz surekli disarida igrenc yagli kizartma vs yemek zorunda kaliyoruz secenek yokmide kramplarindan duramiyorum butun gun tamamen beslenmeyle ilgili onu anladim!
Emin ol öyle degildir, bak bi annenin 10 cocugu varmis, sormuslar hangisini cok seversin diye...Zaten biz ihtiyaçlarımızın çoğunu hallettik mobilya, araba falan kıyafetlerin çoğu bitti. Hep ne alacaksakta ailemin yanında konuştuk ama onu da ben halledeydim demediKardeşimin de zaten 24. Haftasında yanına gidip alışverişini yapmışlardı. Yani bişey düşünüyor olsa şimdiye kadar el atardı, bide sürpriz falan yapacak bir insan değildir, o yüzden ben umudu kestim ama neden bu kadar soğuk duruyor anlamadım hevesini diğer torununda mı Aldı diyeceğim ama o da daha doğmadı bile, yada diğer bir Seçenek kardeşime daha çok değer veriyor benim aklıma başka bişey gelmio açıkcası
Bebekten bebege degisir o canim, benim ilk kizim cok gazli bi bebekti, sikica sarip uyutabilirdim, sadece battaniye filan da degil sikica sarilmam bile yeterdi. Kendini güvende hissedince uyurdu anca. Ikinci de sikintiya gelemezdi hic, emzirir birakirdim yataga kendi kendine uyurdu, kiyafet filan da sevmez, yorgan da sevmez acayip bisey:))Tamamen cocuga bagli yani...Harvey karp in mahallenin en mutlu bebegi kitabı nda kundagin bebegi güvende hissettirdiği ve daha iyi uyudugu yazıyor. .bunu başka yerlerde de okudum..ama buradaki kundak eski anadolu tarzı kundak değil. .ayakları daha serbest bırakan bir kundak çeşidi. .kolları ve bedeni sariyorsunuz..
Gerçekten annem de bebeğimi uyurken battaniyesine hafifçe sarardi ilk zamanlar kollar yanda..çok faydasini görmüsümdür
Çok sıkı değil ama tekrar ediyorum :)
Tesekkür ederiz, ilk defa anne olacaklara cok faydali olur umarim.Ama emzirmek icin bebegin uyandirilmasina karsiyim ben de, acikinca uyanir yer. Bazen 1 saat bazen 4 saat sürebilir bu durum benceFaydali olacagini dusundugum notlarim :) sirasiyla :
Aynen canim cok güzel düsünmüssün. Böyle düsününce üzülmezsin deÇok doğru canım okadar doğru yazmışınki içlerinden gelirse yapsınlar sürpriz olur bizede. Bizde öyle yaptık. Ilk çocuğumda annem yaptı çoğu eşyayı adetten bizde ilk çocukta anne yapar ama biz ayarlamıştık kendimizi almaları süpriz oldu. 2. De kız oldu ötekide kız olunca masrafsız çocuk oldu :) bunda zaten gene ayarladık hiç kimseden bi beklentim yok ablamlar bizde alıcaz sen ilk ay giydirceklerini al dediler. Alsalarda olur almasalarda benim çocuğum onlara güvenerek doğurmadım herşeyi gücüm yettiğince alırım
70 kilo olmusum doktor 70 i duyunca hicbir tepki vermedi tek tepkili olan benim galiba :) iste anne yemekleri 5 kilo aldirdi bana 2 haftadaHoşgelmşsn ozmn canm evine anne yemekleri gibisi yok ya hafta sonları gdym anneme duyuyrm doya doya :) gelsin kilolar tabii :) saatler sorma benmde sornm olmştu ilk gün ki neyseki haftasonuydu.maşallah bebeişine :)
Ayyy benim ilk bebegim olcak insallah ama ben bile ozledim o gunleri dusun artik :)Çok güzel bi Paylaşım canım teşekkür ederiz
Ama saatli emzirmeye katılmıyorum çocuk ne zaman isterse ozaman vermek lazım. Bazen saatte bir emmek istiyor ilk zamanlar yani içgüdüsel bi durum. bebek doyunca cidden memeyi bırakıyo benim küçük kızım en fazla 8 dk emerdi ayyyy özledim ogünleri
Canim icimi rahatlattin:) benim kizda bir durulur belki bebek dogunca. Iki yas sendromu filan da kalmasin:):)Canim benim sakin öyle düsünme, bosuna kendini degersizmis gibi görüp üzmeye de kalkma.Allaha sükret ki kendi durumun var, kimseye muhtac degilsin. Bu tamamen kisilik meselesi, büyük bi ihtimalle kardesin sana göre daha zayif bi kisilik ki annen onu tamamlamaya calisiyor, sana da güvendigi basaracagina emin oldugu icin yanasmiyordur.Ben de olsam kendi agzimla asla isteyemem, cani isterse alir istemezse kendi bilir, cocugu kendime yaptim ona degil. simdi duygusallik da isin icine girdigi icin kendini degersiz gibi görüyorsun ama emin ol annen sana cok güvendigi icin yapmiyordur.Hic orali olma , zamani gelince söyleyecek lafin olur mutlaka...
Yeni bebek gelince, mevcut olan cocuk gözünüzde o kadar büyüyor ki anlatamam. Hem boyut olarak, hem karakter olarak, bi olgunluk cöküyor.Hersey kendiliginden düzene girecek emin olun, bu konuda kizlar cok olgun haberiniz ola:))
Evet yemegin etkisi cok ama, aksam yemenin de etkisi cok. Ben acikinca ufak bisey atsam agzima, artik yatana kadar cekerim cilesini.Mideye de yer kalmiyor dogal olarak, bebek de baski yaptikca eksiyor da eksiyor
Emin ol öyle degildir, bak bi annenin 10 cocugu varmis, sormuslar hangisini cok seversin diye...
Kadin düsünmüs, Büyügü ilktir en cok onu severim, ikinci hastadir en cok onu severim, ücüncü gurbettedir en cok onu severim, 4. askerdir en cok onu severim......diye diye herbirine bi bahane bulmus en cok sevmek icin, sira kücüge gelince ee o da en kücüktür ondan cok severim demis.Yani birbirinizden bir fark yoktur emin ol kendini de bosa üzme. Mesela ben karakter olarak kardeslerimden biraz farkliyim, gurbete erken geldim, basindan beri kendi sorumlulugum bendeydi, bir gün olsun bi derdin var mi diye sormazlar bana.Cünkü yansitmam, ama kardeslerim yaninda oldugu icin herseylerine sahit oluyor ve ister istemez daha cok muhatap oluyorlar.Benim sadece iyi anlarima sahit olduklari icin hep güllük gülüstanlik yasadigimi düsünürler meselaaa:)))
Bebekten bebege degisir o canim, benim ilk kizim cok gazli bi bebekti, sikica sarip uyutabilirdim, sadece battaniye filan da degil sikica sarilmam bile yeterdi. Kendini güvende hissedince uyurdu anca. Ikinci de sikintiya gelemezdi hic, emzirir birakirdim yataga kendi kendine uyurdu, kiyafet filan da sevmez, yorgan da sevmez acayip bisey:))Tamamen cocuga bagli yani...
Tesekkür ederiz, ilk defa anne olacaklara cok faydali olur umarim.Ama emzirmek icin bebegin uyandirilmasina karsiyim ben de, acikinca uyanir yer. Bazen 1 saat bazen 4 saat sürebilir bu durum bence
1. gizem59-------
2.sumeyye6134------
3. senel8 -------
4.yekruye------
5. pinhan16------
6. sebebiumut --------
7.ilknur84---------
8. ayse2344------
9.elehar27--------
10.nefesinannesi-------
11.ozlenen2010-------
12.fallenangel8
13.yakamaoz_1905-------
14.sutanem150705-------
15.dilasa001-------
16.angel5angel-------
17.sutreela------
18.fytninminigi-------
19.northenlights------
20.nazliyarim--------
21.ssedass79--------
22.busraydın--------
23.mavismaviss-----
24.mervekizmaz----
25.pettito----------
KIZLAR KALAN TESBİHATIMIZ TOPLAMDA 5337 KİŞİ BAŞI 213 DÜŞÜYOR .
ALLAH KABUL ETSİN.
TESBİHATTA :
“Hasbünallah ve nî’mel vekîl” (Allah bana yeter, O ne güzel vekildir)
KIzlar yesbıh komusuna tekrar denym bıtırsn arkdşlr bana msj atsn yenı tesbıhata geccz
Tum arkadaslar benim diyeceklerimi de yazmislr canim. Bosver sen uzulme bebegin stresten etkilenir sonra.Kızlar çok sağolun valla mesajlarınızın her birini dikkatle okuyorum, aslında hepiniz dediklerinde doğruluk Payı var. Kardeşim benden biraz daha rahat şunu ALIN bunu ALIN diyebiliyor sanırım. Ben ben çekinirim annem de olsa insanın içinden gelmesi önemli ben aynı şekilde eşimin ailesine de diyemem. Normalde de eşimin dediğine göre annem kardeşime daha ilgili ben konduramasam da gerçeklk Payı var galibayada o uzakta diye öyle. Ama insan çocuklarını birbirinden ayırabilir mi ya
Maşallah kızınagünaydın arkadaşlar dün randevum vardı ve bebeğimle buluştuk 980 gr olmuş benim kızım 26+4 teyiz çok hareketli maşallah bende 8 kg almışım sizce çok mu doktorum bıraz cok dedı :)
Canim crs oldu yeni tesbihe basliyamadikHoşgelmşsn ozmn canm evine anne yemekleri gibisi yok ya hafta sonları gdym anneme duyuyrm doya doya :) gelsin kilolar tabii :) saatler sorma benmde sornm olmştu ilk gün ki neyseki haftasonuydu.maşallah bebeişine :)
Aynen çok hassasız çünkü otu b..ku takıyoruz amaaaaaaan de geç ama işte hep bu hormonlardanTum arkadaslar benim diyeceklerimi de yazmislr canim. Bosver sen uzulme bebegin stresten etkilenir sonra.
Seninle ayni sehirde, kardesin farkli oldugundan uzuluyodur tek basina yapamaz bseyini diye.
Annemle gecen konusurken diyo ki dogumuna 2 3 gun kala yanina gelirim(farkli sehirlerdeyiz) . Normal dogum olsun istiyorum ins herhangi bir mecburi durum cikmazsa. E normal doguma 2 gun kaldgni ben nasil anliyim da hadi gel diyim. Kendi dogum yapti bilmiyo mu. Canim skldi durduk yere. Kafamiza cok takiyoruz net!
HoşgeldiiinSelam kızlar bende allah izin verirse temmuz annesi olcam benide listenize ekleyin
cnm güzelmş gerçekten tomrisin emzrme notları var oda çok faydalı yazdklrının hepsini orda okudum :) sende bakablrsnFaydali olacagini dusundugum notlarim :) sirasiyla :
cnm 62ydim şuan 73.400 cıkyrm :) anneme diorm yapyrsn güzel yemekler cagryrsn beni kilo alyrm :)) benmde doktorm bişey demyr ama belkide nezaketten çok kibar biri :)70 kilo olmusum doktor 70 i duyunca hicbir tepki vermedi tek tepkili olan benim galiba :) iste anne yemekleri 5 kilo aldirdi bana 2 haftada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?