2015 Temmuz Anneleri

Slm kızlar. Öğlen kanamam oldu. Öyle korktum ki anlatamam. Peçete dolusu kanı görünce bebeğime birşey oldu sandım. Apar topar hastaneye gittik. Erken doğum riskinden kaynaklanmış. Nts ye bağladılar. Şükür Sancım çıkmadı. Ama bebişin kalp çarpıntısı varmış. Hareketli bebek diyoruz biz bu durumlarda dedi Doktorumuz. Kendi doktorum yoktu ne yazık ki. Birde bebeğim hiç Kilo almamış iki haftadır. Yediklerini arttır dedi. Bol protein önerdi. Haftaya tekrar kontrolümüz var ve en az ikiyüz gram alması lazım dedi. Bir hafta geriden geliyormuş. Birde ciğer geliştirici iğne vurdurdu. Yarında ikinci dozunu vurdurcam. Bugün çok korktum bebeğime birşey oldu diye. Nolur dua edin sağlıkla kucağıma alabileyim yavrumu :-(
Ne güzel canm sancın yokmuş doğum başlamamış. İğneni de vurulmuşsun. Hiçbişey olmaz allahın izniyle. Bol bol dinlen bol bol dua et

Kizlaaaaaaar mujdemi isterim. Simdi doktordan geliyorum. Bana geldiler dun esime dedim yuru beraber gidiyoruz bu randevuya doktora baski yapacagiz ultrasonda bakacak bu bebegin pozisyonuna. Doktor tamam dedi ve Ultrasona soktu bizi veeeeeee bebek bas asagi duruyor!!!!! Sevincten ciglik attim. Birde tombis tombis yanaklari var kizima benzeyecek galiba:) ellerinide yanaginin altina koymus yaru kuzum:) insallah donmez kizim boyle kalir sonuna kadar dua edin bize donmesin yavrukus. dualariniz kabul oldu teyzeleriiiiii:) bu arada bir asi yaptilar bebekler dogdugunda degisik bir oksuruk hastaligi varmis burda ona yakalanmasin diye. Anne karnindayken asi bebege gecip bagisiklik yapiyormus. Birde teteno yaptilar ama burada bir doz yapiliyormus 3 asi karma zaten. Her kontrolde de idrar'a bakiliyormus icim rahatladi. Artik iki haftada bir gidecegim . Yeni doktorumla da bugun tanistim acayip kanim isindi hadi bakalim hayirlisi:):)insallah hafta sonuna denk gelmez dogumda nobetci doktora kalmam bu doktor yapar sezeryanimi. Ayrintilari uzun uzun konustuk. Soz verdi cok guzel yapacagim dikislerini aceleye hic gelmeyecek korkma dedi:)

KIZLAR BEN VE BİRKAÇ ARKDŞMZ TESBİHLERİMİZİ BİTİREMEDK 1 HAFTA DAHA UZATSAK NASIL OLUR ?
İyi olaarr ;)
KIZLAR SAĞLK OCAKLARI SÜT VERYRLRMŞ ANNELERE SÜT KARTI VERİP FACE GRUBUNDA OKDUYRM ŞİMDİ

SADECE KOCELIYE ÖZGÜ BİŞEYMŞ O TLFNA MSJ GELEN ARKDŞ VARDI YA BURDA KOCELILIMYDI O . SÜTAŞN SÜTÜNÜ VERYRMŞ SAĞLK OCAGI PARA DEĞLMŞ O :)
:)))))) buna çok güldüm yahuu..
Slm kızlar. Öğlen kanamam oldu. Öyle korktum ki anlatamam. Peçete dolusu kanı görünce bebeğime birşey oldu sandım. Apar topar hastaneye gittik. Erken doğum riskinden kaynaklanmış. Nts ye bağladılar. Şükür Sancım çıkmadı. Ama bebişin kalp çarpıntısı varmış. Hareketli bebek diyoruz biz bu durumlarda dedi Doktorumuz. Kendi doktorum yoktu ne yazık ki. Birde bebeğim hiç Kilo almamış iki haftadır. Yediklerini arttır dedi. Bol protein önerdi. Haftaya tekrar kontrolümüz var ve en az ikiyüz gram alması lazım dedi. Bir hafta geriden geliyormuş. Birde ciğer geliştirici iğne vurdurdu. Yarında ikinci dozunu vurdurcam. Bugün çok korktum bebeğime birşey oldu diye. Nolur dua edin sağlıkla kucağıma alabileyim yavrumu :-(
canım çok geçmiş olsun inşallah vakti zamanı gelince alırsin bebeğini kucağına dikkat et kendine bol bol dinlen

çok sağol ilknur, hepimizin bebeği hayırlı olsun, rabbim bereketiyle kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
gerçi benim için ne kadar geç o kadar iyi:) evde bi bebeğim daha var çünkü.
Hosgeldin :) her donemin ayri zorlugu var haklisin . Seni birazcik daha sansli goruyorum kendi halimden. Iki yas sendromu zamanlari birincide ele gelir olacak. Benim iki yasinda kizim var bebek dogunca ucuncu dunya savasi cikacak maalesef belli oldu:):)ben hep kizim daha kucukken hamile kalmak istedim ama kismet simdiyeymis:) seninkilerin cinsiyetleri ne?

Merhaba kızlar:KK66: iyisinizdir inş.
Ben 2 gündür doktorlardayım. Salı günü kırgınlık var diyodumya gece çok ağırlaştım saat 4 te acile gittik devlete doğru düzgün bakmadılar bile serum dediler bende güvenemedim taktırmadım. Anneme geçtim ama kızlar Allah kimseye vermesin bildiğiniz felçli gibi bacaklarım tutmuyor kusuyorum bi yandan ateş. Parol içerek 3 e kadar zor dayandım kendi doktoruma gittik sağolsun acil deyince aldılar bekletmeden. Doktorum sinirlendi devlettekilere bu kadar Ateşle Doğumu mu başlatmaya çalışıyorlar diye. Çocuğun gelişmi gerilemiş hemen iki günde. 43 cm boy 1840 kg kilosu genede iyi panik olcak bişey yok dedi. Çok şükür. Ilaç verdi antibiyotik soğuk algınlığı ve ağrı kesici bide bitkisel bi Öksürük şurubu. Faydasını gördüm şuan daha iyiyim . Aman kızlar ihmal etmeyin. Doktorunuza her konuda danışın. Ateşim biraz daha yükselse doğum bile başlarmış farkında değiliz.
Neyse uzun yazdım çenem düştü
Ah canim neler gelmis basina cok cok gecmis olsun:( onlemini almissin ilaclarini ic evdekiler sana baksin iyice bir dinlen. Hastaligin en uyi ilaci dinlenmek. Bende diyordum nerelerde hic gorunmuyor sen hastanelerdeymissin meger:(

Canim Allah korusun bebegini insallah vakitlice gelir 7 haftan var 38. Haftaya ne kaldiki o zaman bebek tamam demektir yorma kendini dua et icini ferah tut

Kızlar selam, daha öncede bahsetmiştim benim kardeşim şuanda38,5 haftalık gebe. Hep normal doğum istiyordu ama az önce dr a gitmiş nst de Sancı dalan yok ama dr suyun azalmış Demiş. Ama su akması falan yok kardeşimde nasıl azalmış onu anlayamadık. Bu bebek daha doğum yoluna girmemiş demiş ve daha bir hafta gelmez ama okadar bekleyemeyiz demiş. Cumartesi nöbetçiymiş ozman çağırmış ya o gün yada pazartesi sezeryana alacaklar. Ayy bir garip hissettim kendimi ya hep normal istiyordu ama kısmet böyleymiş. Ben de kendim için öyle olur mu acaba diye karamsarlığa düştüm şimdi. Hayırlısı neyse o olsun tabii de. Izmir de yaşıyorlar bende rapor alabilirsem gidicem inş. Yeğenimi görmeye :KK66:
Canim sin dakika gelismeler herzaman olabilir hazirlikli olmak lazim ama sen normal yaparsin belki moralini bizma hic simdiden. Kardesinde bir soktora daha caktirmadan gosteriversin. Bazi doktorlarda hakikaten sezeryan yapmak icin bahane uretiyor:( kardesin de normal istiyormus madem denemekte dayda var ikinci bir gorus almak. Hayirli dogumlar diliyorum kardesine canim:)

Kizlaaaaaaar mujdemi isterim. Simdi doktordan geliyorum. Bana geldiler dun esime dedim yuru beraber gidiyoruz bu randevuya doktora baski yapacagiz ultrasonda bakacak bu bebegin pozisyonuna. Doktor tamam dedi ve Ultrasona soktu bizi veeeeeee bebek bas asagi duruyor!!!!! Sevincten ciglik attim. Birde tombis tombis yanaklari var kizima benzeyecek galiba:) ellerinide yanaginin altina koymus yaru kuzum:) insallah donmez kizim boyle kalir sonuna kadar dua edin bize donmesin yavrukus. dualariniz kabul oldu teyzeleriiiiii:) bu arada bir asi yaptilar bebekler dogdugunda degisik bir oksuruk hastaligi varmis burda ona yakalanmasin diye. Anne karnindayken asi bebege gecip bagisiklik yapiyormus. Birde teteno yaptilar ama burada bir doz yapiliyormus 3 asi karma zaten. Her kontrolde de idrar'a bakiliyormus icim rahatladi. Artik iki haftada bir gidecegim . Yeni doktorumla da bugun tanistim acayip kanim isindi hadi bakalim hayirlisi:):)insallah hafta sonuna denk gelmez dogumda nobetci doktora kalmam bu doktor yapar sezeryanimi. Ayrintilari uzun uzun konustuk. Soz verdi cok guzel yapacagim dikislerini aceleye hic gelmeyecek korkma dedi:)
Gozun aydin olsun canim :) cok sevindim tombis yanaklin annesini uzmemis istedigin pozisyona gecmis masallah :)

benimki tuzlu yememden oluyo galıba yoksa yürüyüş de yapıyorum ama tuzu kesemiyorum:KK43:
Canim tuzu bir kessen aslinda bir haftaya alisirsin. Sinra bebisin kati gidaya gecince de rahat edersin bizim gibi. Goruyorum herkesi cocuklara ayri yemek pisiriyirlar tuzsuz olmasi gerekiyor belli bir yas kadar bizde hic oyle bir dert olmadi biz ne yersek onu yer kizim.

Kızlar şimdi TV de izledim.sisli etfal hastanesinde yenıdogan bakım ünitesi yenilenmiş.hatta 600 gr doğan bebek gösterdiler.Allah korusun böyle bir durum yasarsak aklımızda olsun diye paylaştım.yada devlet hastanesinde doğum yapacak arkadaşlarımız sisli etfalı değerlendirebilirler.

Koca bebeklere bakmak için alttan muayne saçma.hatta bana riskli geliyor.çok kurcalamamak lazım alttan bence.
Devlette kizimda rapor almak icin gittim ssk hastanesinden bana alttan muayene yaptilar pislikler nisanimi getirdiler dogumu baslattilar. Elletmeyin kendinizi aman diyeyim:( deneme tahtasi gibi kullaniyorlar insani nasil yemin etmis bunlar anlamiyorum.

Selam kızlar bi girmiyorum ne kadar çok yazıyorsunuz yaa. okuyamıyorum artık hiç :KK43: herkes iyidir inşallah. ben iyiyim çok şükür :nazar::nazar: bizimda hastanede resmi tatillerimizi aldılar. sadece dini byaramlarda izinli olacakmışız. diğer bayramlarda çalışıcaz mecburen. mesai ücreti alacakmışız. ben para istemiyorum yatmak istiyorum ama ya :KK61:
Of canim ya nasil boyle birsey yapabiliyoar. Yasak degil mi???

boşver cnm iyi etmşsn almakla torunu sonçta alsn. benmkide hep lafta yapar ama icraatta pek nadir:)

:))))

kızlarrrrrrrrr aklımı çelmeyin alıvericem şimdi çooook tatlıymış bu set:KK37::KK37:

ben de sizin aklınızı çeleyim, emzik kutusu da varmış böyle tatlış tatlış:KK22:
http://www.bebekhouse.com/?urun-10992-suavinex-emzik-kutusu-pembe

Bende mağazada gördüm bunu çok dikkatli bakmadım acaba bu ne diye düşünmüştüm kendi kendime :)

Çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın ama çok şükür sancın yokmuş . Haftaya kadar bol bol kırmızı et tüketmeye çalış

Hadi gözümüz aydın :) inşallah minnoş hep öyle kalır ablası gibi aynı sıkıntıları yaşamaz . Oh ne güzel 2 haftada bir gideceksin

Kizlar kuzusum annesini dinleyip dondugu icin hediye aldim ona :) burasi bebek kiyafetleri icin gercekten bir cennet. Bu besli set 8 dolar ve penyesinin yeri cok iyi ve kaliteli.
image.webp

Devlette kizimda rapor almak icin gittim ssk hastanesinden bana alttan muayene yaptilar pislikler nisanimi getirdiler dogumu baslattilar. Elletmeyin kendinizi aman diyeyim:( deneme tahtasi gibi kullaniyorlar insani nasil yemin etmis bunlar anlamiyorum.
Benim doktorum ilk gun randevuda demıstıkı.gebeyken ilişkiye girmeyi tavsiye etmiyorum.düşük riskini azaltır bu demişti.banada mantıklı geldi açıkçası.senınde yaşadığın olaya bakılırsa alttan çok dokunulmaması lazım bence.

Merhaba kızlar çok yoğun bir hafta geçiriyorum.Bugün anaokulumuzun okul gecesi var akşama çocuklar sahneye çıkıcak biz de çok yoruluyoruz bu esnada..Dün randevum vardı kuzucum 1330 gr olmuş.Biraz canım sıkıldı sağ böbreğimiz sol böbreğe göre daha küçük kalmış.Doktor kötü bişey olduğunu sanmıyorum çünkü kan akışı var.kan akışı görmeseydim fonksiyonu yopk derdim ama var dedi.Ama 8-9 ay önce bi dr. arkadaşın başına da şöyle bişey geldi dedi.Bebeğin böbreğinin teki gitgide küçülmüş ve doğumda yok olmuş yani tek böbrekle doğmuş öyle de olabilir bilemeyiz dedi.3 hafta sonra tekrar kontrol var takip edelim dedi biraz canım sıkıldı ama tek böbrekle bile olsa bişey olmaz benim baldızım öyle ve 2 çocuk sahibi taş gibi dedi. 2 böbrek de olmazsa o zaman diyalize bağlanma oluyomuş..Rabbim hayırlısını versin buna da bin şükür ama inşallah bu problemimiz de hallolur dua edin nolur:KK43: bu arada tesbihi ben bitirdim .Ha bi de dr.a kordon kanı bankacılığı hakkındaki düşüncesini sordum bence gerek yok benim 3 çocuğum var gerek duymadım çünkü ilerde bi hastalık çıksa bile iyi geleceğinin garantisi yok o hastalığa kanıtlanmış bişey yok bence para tuzağı demek istedi.Bir de yenidoğan sünnetini sordum yeni çalışmalara göre yeni doğan bebek te bizim kadar acı duyuyor o yüzden ilk 6 ay önermem dedi ondan da vazgeçtim.Doktoruma güvendiğim için

Doktor kötü birşey yok desede insanın içi içini yiyor ben ayrıntılı ultrasyondan çıkınca doktor herşey güxel normal dedi kağıtda bir kaç birşey yazıyordu benim başımdan ağrı kalktı birşey varda bana söylemiyor diye eşim saçmalama dedi doktor o görevi niye söylemesin birde akrabam yani . O yüzden seni anlıyorum doktor önmli dğil desede senin şuan için içini yiyordur ama gönlünü ferah tut allahın izniyle geçeci birşeydir bir sonra ki kontrolde düzelicek

Kizlar kuzusum annesini dinleyip dondugu icin hediye aldim ona :) burasi bebek kiyafetleri icin gercekten bir cennet. Bu besli set 8 dolar ve penyesinin yeri cok iyi ve kaliteli. Eki Görüntüle 1513300
Aferim prensese hep öyle akıllı olur inşallah:) ayrıca çok şirinler renkleride çok güzel iyi günlerde kullansın selin ( tabi eğer isim değişmediyse :)) )

ayy canım geçmiş olsun dikkat et kendine dua et bol bol..ya musavvir çek ya şafi çek

ohh canım gözün aydın çok sevindim :)

Back
X