- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #48.501
Hıçkırık çok iyi diye duydum canım.
Bende alcam sanirim yada bi ortu sal falan ayarlicam canm. Benim memelerde buyuk. Biyere sigmaz yani :) minderi e-bebek'ten aldim canm. Orta yumusaklikta. 50 yada 60 tlydi. Tam hatirlamiyorumBen aldım canım, ucuz bişi ama çok güzel, iç göstermez, Park'da dışarda filan emen ört emzir, minderden memnunmusun canım, ne kadara nerden aldın, bşrde çok sert duruyor öyle mi,yumuşak mı iyi acaba sert mi
He aynen bazıları hele öyle gıcıklar ki gelip eğilip bakardı çocuk memeyi tutmuyorsa o anda noldu emmiyomu diye sorardı ağzının üstüne çakıcan iki tane
Ay ay bi doğurun anlarsınız bunlarıda :))))
Bu da mı bir cinsiyet tahmini:))benimkisini 22. Haftaya kadar 2 kadın doğum, 2 radyolog kesin kız dedi gösterdi, 22 de erkek çıktı, üstelik çin takvimi, ilişki sıklığı, yumurtlama çncesi, kese şekli, nub teorisinde yazan uzman arkadaşlar hepsine göre kızdı ama erkek miş,bunlar bilimsel olsa ,doktorum dedi biz makaleler yazarız, dünya kabul eder inanmayın sadece Allah belirler dedi:))sağlıkla al kucağına
Ne tatlılar demi:)) insanın yiyesi geliyırUmarım öyledir canım çünkü günde 4 defa falan hıçkırdığı oluo :)) nete baktığımda ben de kötü bi yorum görmedim. Doktora da sormayı unutuyorum hep. Ama bebiş rahatsız oluyor sanırım. Her hıçkırık tuttuğunda dönmelere, tekmelere başlıo, durmuo benim küçük hanım :))
Wauuvv çok beğendim canım.. Seninle zevklerimiz çok benziyor, ama benim daha çook eksiğim var inşallah ben de halledersem rahatlıcam. Çok güzel günlerde kullanın inşallah, bebişin gülüşleriyle çınlasın odası :)
Bende ilk dogumumda kullanmistim simdide kullanayim ins banada iyi gelirEvet canım ya hele bazen ayağımı atamıyorum ağrıdan geriliyo çok ama bişey farkettim ben zeytinyağı sürmeye başladım kolay doğum için çok yumuşadı iki gündür gerginlik ağrı yok gibi sadece baskı var oda bebekten hissediyorum
Canim ne kadar ince ki? Cok inceyse bir tane daha aynisindan bulabilirmisin vesigin yatagindan acaba ist uste koysan. Pamuk uste koyacaksan cocugun omurgasi icin ortopedik olmaz. Alta koysan ustteki yatak yamuk yumuk mu durur bilemedim ki? Sen ikinci bir yatak bulmaya calis besige uyan daha saglikli olur sanirim.Anladım canım, o zaman yorgan işini kapattım.. peki anne yanı beşiğin döşeği ince geldi, onun için pamuk döşek mi yaptırmalıyım sence?
Canim sen bir idrar yollari enfeksiyonu varmi kontrol ettir istersen. Bende ayni seyler oldu enfeksiyonmus megerse.MErhaba kızlar
Bu aralar öksürük tutuyor beni baya öksürüyorum.
Sıcak basmaları, bebek hareketleri, ağrılara, bulantılar alışmışken birde bu çıktı.
Cuma günü kuzumu görmeye gideceğim ama son birkaç gündür biraz yürüdüğümde sanki başı aşağıdan çıkacakmış gibi hissediyorum. Lavaboya koşuyorum. Hiç bir şey yok ama arada bunlar sıklaşıyor böyle bir şey yaşayan var mı? Birde akıntım vardı arttı.
Canim demekki emmesi iyi fazla emiyor bebekler kararini bilmiyor fazlasini da aynen anlattigin sekilde ativeriyorlar kusmuk seklinde. Yani benim kizimda oyleydi:) zaten su anda bebisinin midesi ufacik. Buyuyup kilo aldikca azalacaktir. Emdikten hemen sonra yatirma birde biraz dik kalsin. Her enzirmeden sonra sirtina vuruo gazini cikariyorsun mutlaka degil mi? Aman onu ihmal etme yoksa gaz midede baloncuk gibi sisiyor sonra o da kusturuyor bir sure sonra.Canım benim ya yazdıkların öyle mutlu etti ki beni. Söylediklerini bir bir yazdım aklıma. Allah razı olsun. Yardımın içim, yardımcı olmaya çalıştığın için. Birde bebeğin kusmasıyla ilgili de bilgi verir misin? emdikten sonra kusmuyor, tekrar acıkacağı vakit çıkarıyor. Birde hem ağzından hem burnundan. Beyaz pütürcük halinde. Her seferinde değil birde.
Aynen benim gun icinde 4 defayi buldugu oluyor yani galiba su yutuyo biseyler oluyo :)Benimki de nerdeyse her gun oluyo.pit pit 2-3saniyede 1 atiyor.20 dk. Falan suruyor bi baslayinca.oyyy kiyamam ben ona
İyi geceler hanımlar. Nasılsınız? Biz idare ediyoruz çok şükür. Nüfus Cüzdanımız çıktı Bugün. Hastanemiz Ümraniyede olduğundan Kızımın doğum yeri öyle kaldı. Beykoz Yazdırabilirmişiz ama evde doğum diye göstermek gerekirmiş. Sorun çıkabilir diye ümraniye yazdırdık. Aklınızda olsun yani. Doğum belgesine göre çıkıyor doğum yeri.
Birde sezeryan olacaklara ufak bir önerim olacak. Asla yataktan çıkmayın. Bebeği bile yanınıza getirsinler emzirin. Kılınızı kıpırdatmayın. Çabuk ayaklanayım diye Yatmadım eve geldiğimden beri, bugün sancıdan ölüyorum zannettim. Yok böyle bir sancı. Koruyun kendiniİ kesinlikle. Tabi brde ben miyom ameliyatı da geçirdim, doğumla birlikte. Onunda etkisi olabilir. Si yinede kollayın kendinizi.
AY bi hafta girmedim neler olmus, hayirli olsun canim bebisin aceleci davranmis.Gözünüz aydin, saglikla sihhatle büyütün , rabbim hep iyi insanlarla karsilastirsin insallah.Cok sasirdim gercekten yaaa, ama herseyin yolunda olmasina da sevindimŞuan biraz daha iyiyim cnm. Sancım azaldı çünkü. Yok böyle bir sancı. Ağrıdan bayılıyordum neredeyse. Hal böyle olunca bebeğinle de ilgilenmiyorsun. Ama şükür daha iyiyim. Sütüm 2 hafta öncesinden gelmişti. Dikkat ediyordum akmaması için. Çok tazikli değil ama sürekli emzirmeye ve sağmaya çalışıyorum. Memeyi tutturma diye bir dert varmış. Hiç duymamıştıM. Kızımda inat sağsağolsun. Hala direniyoruz ama iyiye de gidiyoruz sayılır. Bol bol sağmaya çalışıyorum. Annem ben uyuduğumda sağılmış sütü kaşıkla veriyor. Öyle paylaşıyoruz şimdilik. Kanamam biraz fazla. Günlük 5 ped değiştiriyorum. Hamilelikten sonra bu kadar yoğun pes kullanımı bunalttı açıkcası. Birde şu ter meselesi var. Emzirmeyeçalışırken, hatta altını bile değiştirirken akıyorum resmen. Ardından üşüme tutuyor. Günde kaç kere üst değiştiriyorum bilmiyorum. Makina hiç durmuyorbirde gaz sancılarımız başladı. Biraz zorlanıyoruz. Eşim anne çayı aLmış. Bugün ona başladım. İnş işe yarar. Tüm bunlarbunların yanında süt kokuyor minik yavrum. Öyle güzellik ki. Rabbim herkese nasip etsin.
Çok hoşmuş rengi de çok güzelmiş gerçekten :)Iyi geceler annisler besige bunda karar kildim sizce nasil fikir lutfen
Eki Görüntüle 1540663
Rengi cok guzel canim.bizimkide buna bnziyo biraz :) ama pembe ile kirmizi vardi bnde pembe siparis verdum :)Iyi geceler annisler besige bunda karar kildim sizce nasil fikir lutfen
Eki Görüntüle 1540663
Sırtını yastıkla destekleyebilirsin minik yatağın içinde de cnm. Ama biz çoğunlukla yüz üstü yatırdık. Hemşiremiz öyle demişti. Görmen lazımdı ama o bacaklar karnına toplanıyor. Aynen karnımdaki şeklini alıyorduBen yan yatış yastığını hastane çantasına bile koydum canım sence iyi etmiş miyim?
Evet cnm, Allahın izniyle bir Haftamız bile doldu inş.Aaaa dogum yapdin mi sen
Çok ama çok sğl cnmBenim kızlarda kusma çok yaşamadım sadece hıçkırık tutunca kesik süt gibi çıkarırlardı. O şekilde kusması iyiymiş midesini rahatlatıyor derlerdi bana. Hiç doktora sormadım. Emdikten sonra fışkırtarak kusması iyi değil heralde. Yatırırken yan ve başını hafif yükseltip yatır.. Ama o kadar kusma yenidoğanda normaldir.
Canım ya ilk çocuktaki endişeleri stresi iyi bilirim tek başımaydım. Seni rahatlatmışsam ne mutlu bana. Çok bunaldığında hep şunu düşün geçici bi süreç hayat bikaç ay sonra daha güzel olucak eğlenceli olucakhamilelikte sıkıntılarla kaç ay sabrediliyo. Bebiş Büyürken de öyle en zor Zaman'ları ilk aylar derdini anlamak onu tanımak düzen oluşturmak yorucu olabiliyor. Tek yapman gereken stres yapma iş güç takma. Iyi olunca al Bebeğini kısa yürüyüşler yap. Süt Oluşumu için çok faydalı. Fırsat buldukça uyu
Kendinize dikkat edin
Emzirme sürelerimiz kısa cnm. 5 dakka anca sürüyor. Ardından Uyuyakalıyor. Uyandırabilene aşk olsun. Bende ara verip herşeye baştan başlıyorum. Üstünü soy, Giydir, uyandır, emzrCanim sarilik bebeklerim hemen hepsinde bir miktar oluyor sen emziriyorsun ya cok iyi sarilik icin eve gonderdiklerine gore ciddi bir boyutta degil demekki. Merak etme insallah artmaz. Emzirme konusu evet biraz cetrefilli oluyor baslarda:) birde nedense herkes hamilelikle ilgili bilgi veriyor ama sanki emzirme yasakli bir konu:) ben o kadar soka girmistim ki emzirmeye baslayinca hicbirsey bilmiyormusum megerse:) annen aferin kasikla veriyormus en dogrusu oyle biberon mumkun oldugunca kullanmayin alisir bebis. Oyle boyle tutuyorlar memeyi dirayetli olursan. Sezeryan sonrasi dinlenmek cok onemli ameliyati ancak dinlenerek atlatiyor insan ben o yuzden 5 gun hastanede kalmaya karar verdim. Bebek hemsireleri sadece emzirmeye getiriyor geceleri bende uyuyup dinlenip saglam cikayim hastaneden. Logusalikta ter aynen yazdigin gibi cok oluyor ama vucudun bir haftaya filan alisir canim cok buyuk degisiklikler geciriyor su anda birde haril haril sut uretiyor tabi faaliyet cok:) kilo konusunu hic takma sezeryan sonrasi odem oluyor biraz . Ben hastaneden ciktigimda 500 gr almis gorunuyordum dusun bebek plasenta cikti icimden sonra birden gunde 1-2 kilo vermeye basladim. Sanirim terle attim odemi 2 hafta sonra 2 kilom kalmisti . 2 hafta sonra eskisinden zayiftim:) odem yavas yavas aticak kendini. Emzirmek, terlemek odeme birebir canim. Sen bol bol su ic. Sute en iyi gelen sey su. Anne cayi da ic bol bol. Sut yapiyor faydali o caylar. Kizimdaki ilk gunlerim aklima geldi seni okuyunca:) her gun biraz daha iyi hissedeceksin kendini canim. Senin icin cok seviniyorum. Kizini kocaman op benim icin!!!!
Yok cnm ya brn nasıl kucağıma alacağım diyordumInsan korkuyor ya:) ben daha neler beler düşünüyorum, emeklerse degerjanlar ne olacak ya açar içerde çamaşır suyunu falan filan ...inş geçer yoksa pimpirikli bir anne olcam
Canim demekki emmesi iyi fazla emiyor bebekler kararini bilmiyor fazlasini da aynen anlattigin sekilde ativeriyorlar kusmuk seklinde. Yani benim kizimda oyleydi:) zaten su anda bebisinin midesi ufacik. Buyuyup kilo aldikca azalacaktir. Emdikten hemen sonra yatirma birde biraz dik kalsin. Her enzirmeden sonra sirtina vuruo gazini cikariyorsun mutlaka degil mi? Aman onu ihmal etme yoksa gaz midede baloncuk gibi sisiyor sonra o da kusturuyor bir sure sonra.
Çok sğl cnmAY bi hafta girmedim neler olmus, hayirli olsun canim bebisin aceleci davranmis.Gözünüz aydin, saglikla sihhatle büyütün , rabbim hep iyi insanlarla karsilastirsin insallah.Cok sasirdim gercekten yaaa, ama herseyin yolunda olmasina da sevindim.
Canım benim gebeliğin başından beri enfeksiyonum var ilaç verilmiyor. Birde kum döküyorum. Devamlı takip altındayımCanim sen bir idrar yollari enfeksiyonu varmi kontrol ettir istersen. Bende ayni seyler oldu enfeksiyonmus megerse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?