- 26 Aralık 2012
- 1.019
- 741
- 88
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #4.881
Valla annelerimiz nasil beslendiyse bizde öle yapmaliyiz ama niyeyse doktorn dedikleri daha cazip geliyor annem gecen diyor kizim fazla ultrsyona girme biz ayda bir iki gidenleri biliyoruz nekadar az gitsen cocuk okdar az radysyon alir bakiyorum kadin hakli ama benim icim geciyor gitmek icin
Yani ďüsünunce koydeki kadinlar peynirini sutunu kendileri sagip yapip yiyorlar masallah saglikli saglikli cocuklari oluyor
kızlar ben pastörize ürün kullanılmasına karşıyım. eskiden köy yerinde nerde pastörize ürün. herkes sütünü sağar yoğurdunu, peynirini, tereyağını yaparmış. yediğim her şey köy ürünü. yoğurdu evde mayalıyorum, sütümüde sütçüden alıyorum içiyorum. yumurtam bile köy yumurtası renginden kokusundan farkettiriyor kendini. bizim burda bir kasap var çiftlikleri var sütüde yumurtayıda onlardan alıyorum. hamile olduğumu öğrendiğimden beri fabrikasyon ürün tüketmiyorum.
Amin canım hepimizinki sağlıklı olsun inşallah. Söylediklerine dikkat edicem çok sağol canım :)Aminn canım sağolasın.İlk hamilelik ilk heyecan o kadar güzel duygu ki beslenmene dikkat et bir de stresten uzak dur stres bebeği çok etkiliyor.Kızımda üniversite 4. sınıftaydım okul,staj,vize,finaller stres tavandı.Kızım da benimle koşturdu.Doğdu çok huzursuz,uykuyu sevmeyen bebek oldu.5 yaşında şu an hala uykuyu sevmiyor.Hamileliği pozitif geçirince bebeğin de sakin oluyor buna dikkat et canım mutlaka..Sağlıkla gelsin bebeğin inşaallah.
bizim şimdilik bir citcitli bady miz var bej rengı eşime sürpriz yapmak için kargoyla göndermiştim..bir bornoz takımı arkadaşımız hedıye almış bir tanede iki senedir sakladığım ılk adım ayakkabısı var beyaz mavi..
Aaa balik nie be hareketli yaramaz oluyor dige demislerdir sen bol bol ye bacim :)
Balığı bende duymuştum canım hamileler yemesin diye ama sanırım aşırıya kaçıncaydı o
Ben de balıktan tiksindim kokusu gelince bile afedersin çıkarıyorum.Dr uma söyleyeceğim bakalım ne diyecek
Sende benim gibisin canım nedense benim de hep geceleri bulaniyoIyi geceler güzel anneler benim çok ilginç bir şekilde sadece aksamlari midem bulanıyor acaba benim gibi olan var mı?
kızlar haklısınız annelerimiz ananelerimiz doğal besleniyordu pastörize vb. şeyler tüketmiyorlardı ama hamilelik önceside böylelerdi dolayısı ile bünyeleri bağışıklık kazanmıştı... Belki bugün yaptırdığımız toxoplazma testi onlara yapılsa hepsinde bağışıklık var çıkar... Ama bizler için durum böyle değil... Normalde hazır yoğurt yerken bir anda daha sağlıklı diye tüketeceğimiz köy sütü zarar verebilir... O yüzden ben ömrü max. 3 gün olan günlük sütleri tercih ediyorum, yumurtaya gelince o zaten pişeceği için onu köy yumurtası bulmaya çalışıyorum...
Birde eskiden anne bebek ölümleri şimdiki oranlarla kıyas kabul edilemeyecek kadar yüksekmiş... Bu da başka bir gerçek....
neyin dokundugunu kesfetmeye calis. mesela bana zeytin dokunuyor midem her seyi eritiyor zeytin asitle birlikte cikiyor.sende onadikkat et neyi eritmiyor miden. birde portakal mandalina acayip asit yapiyor bana sadece elma ve muz yiyebiliyorum.Merhaba herkese.Dün çok zor bi gece geçirdim.Sürekli istifra ettim.15 kez fln olmuştur.Tamamen çıkarmadan rahat uyuyamadım da sürekli uykumdan uyandırdı gece uyuyamadım kızlar çok zordu en son baktığımda saat gece 3:30 du sonra uyuyabilmişim şükür...Kesin bişey dokundu hamilelik bulantısı değil benim 1-2 kez kusarım biter ama dün gece midem rahat bırakmadı hiç.Allahım yaşatmasın bidaha.çok ağır geçiren arkadaşlara da yardım etsin rabbim çok zormuş gerçekten
bencede hazir yogurtlar faydadan cok zarar veriyor. icinde faydali bakterilerde yok. ben de her hafta sutcuden sut aliyorum iyice suzup kaynatiyorum daha saglikli diye dusunuyorum. tabi yine doktora sorun bakalim ne diycekAaaaa neden acaba hay allah yok hafta ici gidicem sorayim bir ya netten arasdirdim hazir yogurtladaki jelatin ve katki maddesi hamilelikde faydadan cok zarar veriyor dige bole tercih ettim sorayim ben bi doktoruma
katiliyorum bende aynen yapiyorum kizim var yedi yasinda onada dogallarindan yediriyorum iciriyorum . icim cok rahatkızlar ben pastörize ürün kullanılmasına karşıyım. eskiden köy yerinde nerde pastörize ürün. herkes sütünü sağar yoğurdunu, peynirini, tereyağını yaparmış. yediğim her şey köy ürünü. yoğurdu evde mayalıyorum, sütümüde sütçüden alıyorum içiyorum. yumurtam bile köy yumurtası renginden kokusundan farkettiriyor kendini. bizim burda bir kasap var çiftlikleri var sütüde yumurtayıda onlardan alıyorum. hamile olduğumu öğrendiğimden beri fabrikasyon ürün tüketmiyorum.
bir nebze daha iyi tabiki uht li sutlere gore. bende sutcuden aldigim sut bitince gunluk aoç sutleri var ankarada onlardan aliyorum . butun markalarinda gunluk sutleri var zaten,katki maddesi yoktur herhaldePeki ya nasil aylarca bozulmadan kaliyor katki maddesi illaki vardirbu gunluk sutler cikmis simdi onlar 3 gun snra bozuluyor ayni dogal sut gibi ozmn onlari tercih etmek daha saglikli
Evet bulamayinca markalarin gunluk sutlerini almak daha iyi en azindan katki maddesi azki uc gun sonra bozuluyorbir nebze daha iyi tabiki uht li sutlere gore. bende sutcuden aldigim sut bitince gunluk aoç sutleri var ankarada onlardan aliyorum . butun markalarinda gunluk sutleri var zaten,katki maddesi yoktur herhalde
Bencede dogal sut en faydalisi ama Gidicem hafta ici doktora bakalim bizim doktor ne diycekbencede hazir yogurtlar faydadan cok zarar veriyor. icinde faydali bakterilerde yok. ben de her hafta sutcuden sut aliyorum iyice suzup kaynatiyorum daha saglikli diye dusunuyorum. tabi yine doktora sorun bakalim ne diycek
Ayy öyle bi bahsetmisiniz ki balik sevmeyen biri olarak benim bile yiyesim geldi.Ozaman bol bol hamsi yiycez o yuzeye daha yakin vede kucuk :)
ne kadar ilginc nasil bir oksurmeymis o oyleKizlar bugun bir yaşima daha girdim bir arkadasimin ablasi hamileydi 7 ayi bitmek uzere lavaboya gidiyor normal alafranga olanina bilmeden öksürüyor birsey kopuyor gibi oluyor icinden bebek aşagiya düsüyor rahme yerlesiyor kiz zavalli kac gundur hastanede igneyle ilacla bebegi geri cekmeye calisiyorlar beni aradi sakin sende ole bisey yapma dikkat et doktor demis ilk aylarda bole dusuk bile yapiliyor cok saskinim ya
Bilmiyorum öyle olabilir fakat hiç bir pantolonuma giremiyorum Eğer sakincasi yoksa şunu sorayim . şimdiki hamileliğimde tedaviyle mi oldu? Bazıları tüp bebekten sonra tedavisiz ikinci bebekleri oluyormuş duyduğum çok kişi olunca merak ettim.
duyarsın inş canım bende duymadım daha c.tesi gidcem bendeCanim bu bebiste yumurtlama tedavisiyle oldu tupten once hep kistim olurdu bu nedenke bu tedaviyi deneyemiyorduk gecen ay kist olnadigi icin sansimizi deneyelim dedik kismet hamile kaldım bugun kalp atisi için doktora gidicez cok gergin ve heyecanliyim
Cnm sen ne kadar endişe etmişsin o bebişi oraya koyan Allah istemedikten sonra bi esnemeyle olur mu hiç gider mi.. Bolca dua et ve dikkat et böyle kendini dinleme, inşallah hepimiz iyi saglıklı olalım dualarım tüm anne adaylarına..sakın korkma cnm Allaha güven :)günaydın arkadaşlar.içimde bir sıkıntı bir korku.sanki sürekli bebeği düşürecem hissi.arada kasıklarım çok feci sancıyo.geçen gece yatakta biraz esnedim gerildim.kasığımda ani bi sancı dedim tamam gitti bebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?