- 21 Kasım 2014
- 1.209
- 658
- 88
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #51.881
Acılma olunca öneriyorlar genelde.ama o sanırım 5 cm ye kadar olursa oluyor.ama dediğim gibi doktor daha iyi bilir bizimki hep bilgi kirliliği :)niye önersinler ki,durduk yere doğumu başlatırlar öyle :))
düzenli aralıklarla sancısı gelene kadar beklenir zaten
sgl canım doğru söylüyrsun ben doğuma yakın sormayı düşünüyrdum hafta snu konturölüm var gidince sorarımCnm benim ben hastaneye ebelere sordum neler getireyim diye.bebek bezi pisik kremi bebegı yıkarken kullanacakları şampuan havlu onlar temin ediyorlarmış getirmeyin dediler.en az 3 takım kıyafet getirin dedi.yanı 3 takım hastane çıkışı.bebekler çok kaka bulastırıyor dediler.kendiniz için gecelik tavsiye ederiz dediler.duş alacaksanız havlunuza sampuanınıza kadar biz temin ediyoruz dediler.bence sende hastaneyi ara ona gore hazırla çantanı çünkü onuda koy bunuda koy derken çanta çok doluyor.
Canım ben baştan hep normal istedim. 6 aya kadar. Fakat 6. Aydan sonra bebeğin kilosu artmaya başladı. Doktor 4 kilo civarı doğar diyor ve kilosundan dolayı sezeryan olacak gibi. Açıkçası benim tercih etmeme kalmayacak galiba. Ayrıca normal doğum takıntım yok zaten. Hep hayırlısı nasılsa öyle olsun diyorum.Anladım Canm peki sen SezeRyan mi dusunuyosun
canım ben doktora sordum su baya çok geliyormuş ve çiş gibi falan değilmiş tutamıyormuşsun. Birde internette okudum garip bi kokusu varmış. İdrardan ayırt edersiniz diyor.kızlar neyi fark ettim artık doğum hazırlık konusuyoruz burda sizlerle ne çok şey paylaştık geçmez dediğimiz süre bitiyor sayılı günler kaldı ben heyecanlanmaya başladım ilk doğumum hiçte bişey bilmiyrum suyum gelse anlarmıyım bilmem o derece
evet alttan muayeneylemiş doğum yapmadım ama sora sora öğrendim :)kızlar açılmayı nasıl anlıyorlar alttan mı muyene ediliyor
Canım muhalkebi yatım içine muz koydum ayıptır söylemesi.Sutlu irmik tatlisi yap canim, limon rendele icine ya da hurma koy hem asiri saglikli hem de masum bir tatli:)
Canım çok geçmiş olsun inşallah düzelir. Bir arkadaşımın başına gelmişti. Kız tüm hamileliğini ağlayarak geçirdi çok üzüldü. Sonlara doğru başka bir doktora gitmişti o erkek bebeklerde görülebiliyo, düzeliyo demiş. Hakkaten öyle oldu bebeği gayet sağlıklı doğdu. İnşallah sizinde öyle olur. Allah şifa versin.Selam Kızlar, geçen hafta ki doktor kontrolünde, bebeğimin böbreklerinde büyüme olduğunu öğrendim. bu problem normalde 18-20. haftalarda ortaya çıkarmış. ben şu an 35. haftadayım, doktorum "bu bir avantaj yeni oluşmaya başlamış büyüme demekki" dedi. hemen bizi bebek üroloğuna gönderdi. idrar torbasından pipisine giden yolda tıkanıklık olabilirmiş, böbreklerinden idrar torbasına inen yerde daralma olabilirmiş. bir sürü şey söylediler. Bebeğin böbreklerinde kalıcı hasar bırakmaması için şimdi haftada bir doktora gidiyorum. suyum gayet iyi durumda, 3 doktor da aynı şeyi söyledi. Bebeğin böbrekleri eğer hasar görseydi, suyunda azalma olurdu dediler. Benim suyum oldukça iyi durumda. ama durum tam bir muamma, bebek doğunca sonda takacaklarmış, sonrada kapalı ameliyat yapacaklarmış, duruma göre... moralimiz çok bozuldu, çünkü şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadık... biraz araştırma yaptım, böbrek büyümesi problemi kendiliğinden de geçebiliyormuş, belki ameliyat olmasına gerek kalmazhep iyi düşünmeye çalışıyorum, umarım bir sorun olmaz doğduğunda kendiliğinden geçer
Bnde hic bisey bilmiyorum canim ama cok bi su geliyomus onu duydum :) aynn bnde buraya cok.alistim sanki herkesi taniyorum oncedende :) canim acikma olup olmadigini biz hissedemezmisiz bi ebe oyle demisti bnakızlar neyi fark ettim artık doğum hazırlık konusuyoruz burda sizlerle ne çok şey paylaştık geçmez dediğimiz süre bitiyor sayılı günler kaldı ben heyecanlanmaya başladım ilk doğumum hiçte bişey bilmiyrum suyum gelse anlarmıyım bilmem o derece
Ayy nasil izliyosunn bn izleyince hemnkorkuyorum hemde bi aglama tutuyo hic bakamiyorumKızlar ınternetten normal doğum vıdeolarını izliyorum.çokta zor degil sanki ya:/
Bnmkide herhlde iri olck ya.31.hftada 2080 200 gr fazlaligi var.hizlicada aliyo.hayrlisi insallh sagliklica kolauca kucagimiza alirzCanım ben baştan hep normal istedim. 6 aya kadar. Fakat 6. Aydan sonra bebeğin kilosu artmaya başladı. Doktor 4 kilo civarı doğar diyor ve kilosundan dolayı sezeryan olacak gibi. Açıkçası benim tercih etmeme kalmayacak galiba. Ayrıca normal doğum takıntım yok zaten. Hep hayırlısı nasılsa öyle olsun diyorum.
kızlar benm doktorum bacak aralarından aniden boşalan su gelirse suyun boşalmş demektr dedi :)Bnde hic bisey bilmiyorum canim ama cok bi su geliyomus onu duydum :) aynn bnde buraya cok.alistim sanki herkesi taniyorum oncedende :) canim acikma olup olmadigini biz hissedemezmisiz bi ebe oyle demisti bna
Haklısın bende çalışırken hep öyle diyordum eve gidince işler bitsin diye oturmaya ev işine girişirdim :)cnm 17 de cıkyrm herakşm cıkarken işten aynı şeyi söylyrm ama olmyr birtürlü :)
bende şimdi öyleym canm ama işkence olyr bana neyseki son 3 günm izne çıkyrm sonrasndaHaklısın bende çalışırken hep öyle diyordum eve gidince işler bitsin diye oturmaya ev işine girişirdim :)
Canm yaa benimde ellerim acayip uyuşuyo hiç anlam veremiyorum.son günler de çok fazla arttı. Sabah uyandığımda ellerimi hissetmiyorum.bu kadar niye böyle oluyo ki yakızlar nasılsınız.çantaları hazırladınız mı ben daha hazırlamadım erken mi bilmiyorum.hazırlayan arkadaşlar neler koydunuz.her geçen gün güçten düştüğümü hissediyhorum ellerimde hiç güç kalmadı parmaklarım çok uyusuyor şişiyr rabbim yardımcımız olsun kimseye muhtaç olmadan doğururuz inş.
Az bi su degilmis oyle diyolar sanki kovaula dokuyo gbiymis bayagi cokmus :)kızlar benm doktorum bacak aralarından aniden boşalan su gelirse suyun boşalmş demektr dedi :)
Canm sen doktora gittinmi? belkide ben kaçırdım görmedim nasıl oglusun buyumusmukızlar benm doktorum bacak aralarından aniden boşalan su gelirse suyun boşalmş demektr dedi :)
Bakıyorum valla:) bir tane izledim bebegın esınıde cıkarıyorlar.sadece doktorun elinin devamlı altta içerde olması rahatsızlık veriyor bana izlerken.Ayy nasil izliyosunn bn izleyince hemnkorkuyorum hemde bi aglama tutuyo hic bakamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?