- 13 Şubat 2009
- 4.851
- 1.439
- 773
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #51.901
Merhaba canım hazırla benca doğum çantanı nolur nolmaz.kızlar nasılsınız.çantaları hazırladınız mı ben daha hazırlamadım erken mi bilmiyorum.hazırlayan arkadaşlar neler koydunuz.her geçen gün güçten düştüğümü hissediyhorum ellerimde hiç güç kalmadı parmaklarım çok uyusuyor şişiyr rabbim yardımcımız olsun kimseye muhtaç olmadan doğururuz inş.
Doğumlar yakın o yüzden herşeyimiz hazır olmalı.15 tane bez koydum ben,alt açmada 2 tane.ilk doğumum normaldi bunun kesin değil normal olacağı fazla koydum valize bir daha o telaşa girilmemiş olur.Kızlaaar merhabaay açılmalar falan başlamış beni iyice heyecan bastı
@Seymasevde Allah kolaylıklar versin canım.
Ben de daha çantamı bile hazırlamadım. Geçen kontrolde dr kanala inmemiş dediği için beni bi rahatlık sardı nedenseAma yarın ufak tefek başlıycam sanırım hazırlıklara.
Hastane çantası için kaç bebek bezi, kaç alt açma bezi koydunuz kızlar. Ben 1gün kalıcam inş bi sorun olmazsa. Koca bebek bezi paketiyle gitmek istemiyorum
Baya yol katetmişiz doğumlar geldi çattı.ilk doğumun demek eğer her şey yolundaysa korkmana gerek yok.Benim ilk doğumum normal oldu.İlk başta kanamam başladı nişan diyorlar ya gece 10 gibi.Sonra sancılarım 10 dakkada bir.Hemen duşumu aldım evimi topladım çamaşırlarımı katladım aman evim dağınık olmasın diye.Sancım gelince evde yürüdüm annemin komutuyla.Gece 3gibi annemle koltukta oturmuş konuşurken birden altıma ettim zannetim suyum boşaldı.Hemen hastaneye ilk önce hasta bezini taktılar sonra nstye bağladılar.2 cm açılmam oldu o kadar şeye:)öğlen 11.25 gibi kzımı kucağıma aldım.kızlar neyi fark ettim artık doğum hazırlık konusuyoruz burda sizlerle ne çok şey paylaştık geçmez dediğimiz süre bitiyor sayılı günler kaldı ben heyecanlanmaya başladım ilk doğumum hiçte bişey bilmiyrum suyum gelse anlarmıyım bilmem o derece
Bn ikinamicam.diye korkuyorum tabi norml olursa.tikancakmism gbi geliyo.aklima kotu sey getirmiyeyim dyorum.:)Bakıyorum valla:) bir tane izledim bebegın esınıde cıkarıyorlar.sadece doktorun elinin devamlı altta içerde olması rahatsızlık veriyor bana izlerken.
Selamm canım o maşallah senin oğluş tam tosun paşa.Seninle günümüz aynı benim doğum şeklim netleşmedi pazartesi kontolüm:)demir hapı ve magnezyum benim de midemi bulandırıyor.Kızlarr selammm,bugün kontrolümüz vardı,oğluşum 3250 gr olmuş,herşey yolunda,ağrı yok sancı yok,haftaya salı karar vericek sezeryan gününe..bende maya arkadasımız gibi 40. Haftada sezeryan olcam galiba:))))benim oglanın gelmeye hiç niyeti yok:)buldu sıcak rahat yeri,takılıyorr hasbam:)suyun kanaman gelırse gel,bebeğin hareketi azalırsa yıne gel yıne gel dedı:)37.hafta bizim için milattır,dolfugu zaman artık erken dogum demeyız dedi...5 gün sonra o da bitiyor,çok şükür bizi bugüne cıkaran rabbime..allahh hepimizinnnnnnn saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın bebişlerimizi,hersey yolunda bıle olsa çok dıkkatlı olmak lazım,1-2 saat hareket hıssetmeyınce ayaklarından yada poposundan itekliyorum oğlanı uyansın dıye....çok uyudun kalk bı sımyal ver sonra devame dersın dıyorum:))zaten azcık kurcalayınca popoyu karnımdan cıkarmaya baslıyor:)bulantılarım biraz arttıgı ıcın kullandıgım bütün vıtamın magnezyum demır haplarını bıraktırdı..artık gerek yok ne yıyorsan o yeter dedi....bir hafta daha havaların serin olması ıcın duaya devam))Bu arada kapı süsümüzde geldi,güzel annelerimizle paylaşayım dedimmmm...
Benim doktorum aklı başında herkes ıkınır der:)) ilk doğumum normal doktorun her talimatını yerine getirdim nefes al ve ıkın aynı büyük tuvaletini yapar gibi.Çok iyi ıkındığımı söyledi:))Bn ikinamicam.diye korkuyorum tabi norml olursa.tikancakmism gbi geliyo.aklima kotu sey getirmiyeyim dyorum.:)
Selamm canım o maşallah senin oğluş tam tosun paşa.Seninle günümüz aynı benim doğum şeklim netleşmedi pazartesi kontolüm:)demir hapı ve magnezyum benim de midemi bulandırıyor.
kapı süsünüzde çok tatlı güle güle kullanın hastaneye götürecekmisin?
Bence gayet güzel hastanede organizyon firması mı var :)Ben bilmiyordum gidince sorarım bakalım.Ayy çok güzel duygular heycanlar bunlar.Sağlıkla atlatalım inşaallah bu günleriEvet cnm götürücem,asıl orasıiçin yaptırdım,sagına ve soluna kalın düz kurdela ile baglatıcam...hastanedekı organızasyon fırmasından rıca ettım ,yardım ederız dedıler saolsunlar,başucuma takmak ıcınde aynıyere flama yaptırmıstım...ikisini bagladık mı 5-10 tanede balon tamamdır:))
Benim doktorum aklı başında herkes ıkınır der:)) ilk doğumum normal doktorun her talimatını yerine getirdim nefes al ve ıkın aynı büyük tuvaletini yapar gibi.Çok iyi ıkındığımı söyledi:))
Gözünü korkutma sakin ve makul olunca her şey yolunda gidiyor bir de bol bol dua
Bence gayet güzel hastanede organizyon firması mı var :)Ben bilmiyordum gidince sorarım bakalım.Ayy çok güzel duygular heycanlar bunlar.Sağlıkla atlatalım inşaallah bu günleri
canım masallah ya ne kadar zayıfsın bıde ben koyuyım gobusumude ekran almaz
Aa ne kadar küçük göbüş. Ben senden 1 hafta ilerdeyim. İki katı.
bende aynısını söyledim benim ki büyük küçücük göbüşü var ama çok tatlı hiç kilo almamış
Benimkini gorseniz bi de basket topunu koymussun sanki.. bu arada cok zayiftim ben 54 le hamile kaldim su an 72 yim ama gorunuste kimse anlamiyo 6 kilo fln almisindir diyolar icime isledi demek ki kilo :))
Hayırlı haberlerle dön inşallaj canım.
Bu arada maşallah sadece karnın var, benim bacaklar toto aldı başını gitti:))
oyy teşekkür ederimCnm sen profsun artık:)))biz her an bişi olcak korkusuyla kafayı yemek üzereyız:))ama sadece sunu dıyenılırım,bebişlerimizin bu hayatta alacak nefesleri varsa,erken25 haftalıkda dogsa ,iyileşiyor ve rabbım herseyı yoluna sokuyor...allahh uzun saglıklı bi ömür yazmıs olsun ınss hepimize ve bebişlerimize....
Merhaba hanımlar. Nasılsınız? Biz hastanedeyiz kızımla. İdrar yolları iiltihabı değilmişim. Dün sancıdan ölüyorum sandım. Hemen acil kendi doktoruma geldik. Bebeğin içinde olmadığı rahimde kan pıhtısı birikmiş, şişmiş şişmiş. İçinin boşaltılması için operasyon geçirdim dün. Şükür tekrar ameliyat yerim açılmadan küçük bir kesikle kanı boşaltmışlar. Kanamam şimdide devam ediyor. Enfeksiyon olmuş birde orada. Dün akşamdan beri serum yiyorum. Bu gecede hastanede kalacağız bakalım. İnş tekrarlamaz. Yok böyle bir sancı çünkü. Normal doğum yapmadım ama belki ona yakın sancı çektim dün.
Erkek bebeklerde öyle şeyler olabilyormus insallah doguma kadar kendiliğinden duzelir.Selam Kızlar, geçen hafta ki doktor kontrolünde, bebeğimin böbreklerinde büyüme olduğunu öğrendim. bu problem normalde 18-20. haftalarda ortaya çıkarmış. ben şu an 35. haftadayım, doktorum "bu bir avantaj yeni oluşmaya başlamış büyüme demekki" dedi. hemen bizi bebek üroloğuna gönderdi. idrar torbasından pipisine giden yolda tıkanıklık olabilirmiş, böbreklerinden idrar torbasına inen yerde daralma olabilirmiş. bir sürü şey söylediler. Bebeğin böbreklerinde kalıcı hasar bırakmaması için şimdi haftada bir doktora gidiyorum. suyum gayet iyi durumda, 3 doktor da aynı şeyi söyledi. Bebeğin böbrekleri eğer hasar görseydi, suyunda azalma olurdu dediler. Benim suyum oldukça iyi durumda. ama durum tam bir muamma, bebek doğunca sonda takacaklarmış, sonrada kapalı ameliyat yapacaklarmış, duruma göre... moralimiz çok bozuldu, çünkü şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadık... biraz araştırma yaptım, böbrek büyümesi problemi kendiliğinden de geçebiliyormuş, belki ameliyat olmasına gerek kalmazhep iyi düşünmeye çalışıyorum, umarım bir sorun olmaz doğduğunda kendiliğinden geçer
Selam kızlar muayenem güzel geçti sancılar düzensiz 3 cm açılmam var. Ama böyle son güne kadar bile bekleyebilir dedi leke su düzenli Sancı olunca doğumun başlar dedi haftaya gidicem gene. 3 cm açılmam doğalmış 3. Gebeliğim olduğu için
Kızlar ınternetten normal doğum vıdeolarını izliyorum.çokta zor degil sanki ya:/
Gobusun cok tatli canim cikinca bize haber ver :)
Senin gobegin benimkinin yaninda 6 aylik gibi ne güZel. Poponda buyumemis ki :) benim popomda cok büyüdüSaolun kızlar tartıldım doktorda 12 kg almışım bişey demedi allahtan kıyafettende küçük çıkmış var göbüşş
Ben özele gidiyorum orda da varsa değerlendirmeye alayım hatıralar benim için çok önemli.Kıızımda hemşireye söyledim o çekim yaptı normal doğum olduğundan o çıkış yerleri çekilmedi:)Çıkınca hemen ağlamaya başladı zaten.Kordonu kesilirken,ilk iğnesini yaparken,tartılırken her anı çekti bir yandan seviyor seviyor Berrak hanım çok tatlısınız diye.Beni de çekti bebeğini kucağına vereceğiz birazdan diye ben de çok sabırsızlanıyorum demiştim:))kucağıma aldığımdaki her anı çekti sağolsun.Doktorumda aynı hevesliydi o da çekimde yer aldı sonra diyor ki dur ya beni çekme elim kanlı dağılmışsım:))Kıızıma bakıyor çok şık bu annesi bir de senden güzel olacak bilesin demişti.Ahh tekrar yaşadım anlatırkenEvet cnmmmm var,hem foto çekiyor hem oda süslüyor..fotograflarımıza onlar cekıcek,ben bebgın kafasıcıktıgından ıtıbaren video istedim..sezeryan olacagı ıcın aıle sonradan ızleyebılsın ıstıyorum,sonrasını fotograf olarak devam edecek..sonrada albüm yapacak..aslında hiç niyetimiz yoktu ama albümleri görünce özencık olduk:))))özellıkle ilk çıktıgı anın hiçbi detayını kacırmak ıstemıyorum,sezeryan olacagı ıcın kordonu falan kesılırken göremıcem...
Bende 13 kilo aldım. Popo falan çok yok eskidende yoktu ama göbek kocaman.Saolun kızlar tartıldım doktorda 12 kg almışım bişey demedi allahtan kıyafettende küçük çıkmış var göbüşş
kızlar nasılsınız.çantaları hazırladınız mı ben daha hazırlamadım erken mi bilmiyorum.hazırlayan arkadaşlar neler koydunuz.her geçen gün güçten düştüğümü hissediyhorum ellerimde hiç güç kalmadı parmaklarım çok uyusuyor şişiyr rabbim yardımcımız olsun kimseye muhtaç olmadan doğururuz inş.
Sen okuyorsun demek çok zor hamileyken ben de kızımda üniversite 4. sınıftaydım.Ders çalışmak zor oluyor benim sol gözümde sorun çıkmıştı hiç göremiyordum tek gözle ders çalıştım bir de kalp sorunum vardı ona rağmen elimden geleni yaptım Allah da yardım etti bir dersten büte kaldım.3 hafta sonra da kızım doğdu.Sen elinden geleni yap Allah yardım ediyor.Kendini strese sokma ben çok yaptım o hatayı kızımı çok etkilemişim çok huzursuz bir bebekti hiç uyumazdı.Bende 13 kilo aldım. Popo falan çok yok eskidende yoktu ama göbek kocaman.Bu arada bugün bir sınavım açıklanmış ve bütünlemeye kalmışım. İlk açıklanan sınavdan kaldığımı öğrenince çok moralim bozuldu ya hepsinden kalırsam diye korktum. Daha da cuma bir sınavım var ve ben cuma 37 ye gircem artık uzun uzun oturamıyorum sınav 1.5 saat sürüyo. Birde hergün ders çalışıyorum.
Bende 13 kilo aldım. Popo falan çok yok eskidende yoktu ama göbek kocaman.Bu arada bugün bir sınavım açıklanmış ve bütünlemeye kalmışım. İlk açıklanan sınavdan kaldığımı öğrenince çok moralim bozuldu ya hepsinden kalırsam diye korktum. Daha da cuma bir sınavım var ve ben cuma 37 ye gircem artık uzun uzun oturamıyorum sınav 1.5 saat sürüyo. Birde hergün ders çalışıyorum.
Ben özele gidiyorum orda da varsa değerlendirmeye alayım hatıralar benim için çok önemli.Kıızımda hemşireye söyledim o çekim yaptı normal doğum olduğundan o çıkış yerleri çekilmedi:)Çıkınca hemen ağlamaya başladı zaten.Kordonu kesilirken,ilk iğnesini yaparken,tartılırken her anı çekti bir yandan seviyor seviyor Berrak hanım çok tatlısınız diye.Beni de çekti bebeğini kucağına vereceğiz birazdan diye ben de çok sabırsızlanıyorum demiştim:))kucağıma aldığımdaki her anı çekti sağolsun.Doktorumda aynı hevesliydi o da çekimde yer aldı sonra diyor ki dur ya beni çekme elim kanlı dağılmışsım:))Kıızıma bakıyor çok şık bu annesi bir de senden güzel olacak bilesin demişti.Ahh tekrar yaşadım anlatırkenFiyatları nasıl albüm çekim??Beni aydınlat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?