2015 Temmuz Anneleri

Merhaba canım hazırla benca doğum çantanı nolur nolmaz.Ben hastane çantama bir hastane çıkışı.Ayıretten yine yeni doğan pijama şapkalı takım 4 tane çıttçıtlı badi,toplam 4 tane battaniye koydum birini nohut battaniye var ya daha kalın oluyor havalar serin oluyor o yüzden.Bezi de 15 tane koydum fazla fazla yani.2 tane alt açma.
Biberon,emzik,pişik önleyici krem.Ağız mendili 5 tane.ıslak mendil 2 paket yeni doğan için
Kendim için
sabalıklı pijama takımı 2 tane
30 lu en büyük ped
göğüs pedi
Gecelik
terlik
Havlu peçete,normal peçete
Tarak,kalem,pudra,fotoğraf makinesi:))
Güçten düşme bende de var evi temizleyemedim 3 gündür.Bugün zar zor çamaşır yıkıyorum çok birikti.Ütü de birikti kabusumDikkat et kendine Allah kimseye muhtaç etmesin inşaallah her işimizi kendimiz yapalım
Doğumlar yakın o yüzden herşeyimiz hazır olmalı.15 tane bez koydum ben,alt açmada 2 tane.ilk doğumum normaldi bunun kesin değil normal olacağı fazla koydum valize bir daha o telaşa girilmemiş olur.

Baya yol katetmişiz doğumlar geldi çattı.ilk doğumun demek eğer her şey yolundaysa korkmana gerek yok.Benim ilk doğumum normal oldu.İlk başta kanamam başladı nişan diyorlar ya gece 10 gibi.Sonra sancılarım 10 dakkada bir.Hemen duşumu aldım evimi topladım çamaşırlarımı katladım aman evim dağınık olmasın diye.Sancım gelince evde yürüdüm annemin komutuyla.Gece 3gibi annemle koltukta oturmuş konuşurken birden altıma ettim zannetim suyum boşaldı.Hemen hastaneye ilk önce hasta bezini taktılar sonra nstye bağladılar.2 cm açılmam oldu o kadar şeye:)öğlen 11.25 gibi kzımı kucağıma aldım.

Kızlarr selammm,bugün kontrolümüz vardı,oğluşum 3250 gr olmuş,herşey yolunda,ağrı yok sancı yok,haftaya salı karar vericek sezeryan gününe..bende maya arkadasımız gibi 40. Haftada sezeryan olcam galiba:))))benim oglanın gelmeye hiç niyeti yok:)buldu sıcak rahat yeri,takılıyorr hasbam:)suyun kanaman gelırse gel,bebeğin hareketi azalırsa yıne gel yıne gel dedı:)37.hafta bizim için milattır,dolfugu zaman artık erken dogum demeyız dedi...5 gün sonra o da bitiyor,çok şükür bizi bugüne cıkaran rabbime..allahh hepimizinnnnnnn saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın bebişlerimizi,hersey yolunda bıle olsa çok dıkkatlı olmak lazım,1-2 saat hareket hıssetmeyınce ayaklarından yada poposundan itekliyorum oğlanı uyansın dıye....çok uyudun kalk bı sımyal ver sonra devame dersın dıyorum:))zaten azcık kurcalayınca popoyu karnımdan cıkarmaya baslıyor:)bulantılarım biraz arttıgı ıcın kullandıgım bütün vıtamın magnezyum demır haplarını bıraktırdı..artık gerek yok ne yıyorsan o yeter dedi....bir hafta daha havaların serin olması ıcın duaya devam))Bu arada kapı süsümüzde geldi,güzel annelerimizle paylaşayım dedimmmm...

Eklentiler

• image.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 84
Selamm canım o maşallah senin oğluş tam tosun paşa.Seninle günümüz aynı benim doğum şeklim netleşmedi pazartesi kontolüm:)demir hapı ve magnezyum benim de midemi bulandırıyor.
kapı süsünüzde çok tatlı güle güle kullanın hastaneye götürecekmisin?

Bn ikinamicam.diye korkuyorum tabi norml olursa.tikancakmism gbi geliyo.aklima kotu sey getirmiyeyim dyorum.:)
Benim doktorum aklı başında herkes ıkınır der:)) ilk doğumum normal doktorun her talimatını yerine getirdim nefes al ve ıkın aynı büyük tuvaletini yapar gibi.Çok iyi ıkındığımı söyledi:))
Gözünü korkutma sakin ve makul olunca her şey yolunda gidiyor bir de bol bol dua

Evet cnm götürücem,asıl orasıiçin yaptırdım,sagına ve soluna kalın düz kurdela ile baglatıcam...hastanedekı organızasyon fırmasından rıca ettım ,yardım ederız dedıler saolsunlar,başucuma takmak ıcınde aynıyere flama yaptırmıstım...ikisini bagladık mı 5-10 tanede balon tamamdır:))

Bence gayet güzel hastanede organizyon firması mı var :)Ben bilmiyordum gidince sorarım bakalım.Ayy çok güzel duygular heycanlar bunlar.Sağlıkla atlatalım inşaallah bu günleri

Cnm sen profsun artık:)))biz her an bişi olcak korkusuyla kafayı yemek üzereyız:))ama sadece sunu dıyenılırım,bebişlerimizin bu hayatta alacak nefesleri varsa,erken25 haftalıkda dogsa ,iyileşiyor ve rabbım herseyı yoluna sokuyor...allahh uzun saglıklı bi ömür yazmıs olsun ınss hepimize ve bebişlerimize....

Bence gayet güzel hastanede organizyon firması mı var :)Ben bilmiyordum gidince sorarım bakalım.Ayy çok güzel duygular heycanlar bunlar.Sağlıkla atlatalım inşaallah bu günleri

Evet cnmmmm var,hem foto çekiyor hem oda süslüyor..fotograflarımıza onlar cekıcek,ben bebgın kafasıcıktıgından ıtıbaren video istedim..sezeryan olacagı ıcın aıle sonradan ızleyebılsın ıstıyorum,sonrasını fotograf olarak devam edecek..sonrada albüm yapacak..aslında hiç niyetimiz yoktu ama albümleri görünce özencık olduk:))))özellıkle ilk çıktıgı anın hiçbi detayını kacırmak ıstemıyorum,sezeryan olacagı ıcın kordonu falan kesılırken göremıcem...

canım masallah ya ne kadar zayıfsın bıde ben koyuyım gobusumude ekran almaz

Aa ne kadar küçük göbüş. Ben senden 1 hafta ilerdeyim. İki katı.

bende aynısını söyledim benim ki büyük küçücük göbüşü var ama çok tatlı hiç kilo almamış

Benimkini gorseniz bi de basket topunu koymussun sanki.. bu arada cok zayiftim ben 54 le hamile kaldim su an 72 yim ama gorunuste kimse anlamiyo 6 kilo fln almisindir diyolar icime isledi demek ki kilo :))

Hayırlı haberlerle dön inşallaj canım.
Bu arada maşallah sadece karnın var, benim bacaklar toto aldı başını gitti:))

Saolun kızlar tartıldım doktorda 12 kg almışım bişey demedi allahtan kıyafettende küçük çıkmış var göbüşş

oyy teşekkür ederim o bişey olma korkusu bende de mevcut ama ben ne yapıyorum onu bilinç dışına iteliyorum hadi bakim diye Her şey olacağına varır tehlikeli haftaları çoğumuz atlattık Allahın izniyle.Son zamanların keyfini çıkarılım

Cok gecmis olsun canim umarim en kısa sürede her sey normale döner

Erkek bebeklerde öyle şeyler olabilyormus insallah doguma kadar kendiliğinden duzelir.

Ovv 3 cm acilmami varmis. Bazilarinin suyu geldiginde bile 2 cm acilmasi oluyo sende simdide 3 cm. Bence bu dogumun cok.rahat olacak :)

Kızlar ınternetten normal doğum vıdeolarını izliyorum.çokta zor degil sanki ya:/

Bende izliyorum :) acaba diyorum bunlar nasil bu.kadar rahat doguruyorlar. Bugün saglik ocagindaki ebe hemsire dediki sancin gelince bagirmayacaksin bagirirsan bebeğe giden oksijen miktari azalıyor. Bebegini düşün bagirma derin derin nefes alacaksin burnundan agzindan vereceksin. Sanki bir gülü koklar gibi dedi :)

Ben özele gidiyorum orda da varsa değerlendirmeye alayım hatıralar benim için çok önemli.Kıızımda hemşireye söyledim o çekim yaptı normal doğum olduğundan o çıkış yerleri çekilmedi:)Çıkınca hemen ağlamaya başladı zaten.Kordonu kesilirken,ilk iğnesini yaparken,tartılırken her anı çekti bir yandan seviyor seviyor Berrak hanım çok tatlısınız diye.Beni de çekti bebeğini kucağına vereceğiz birazdan diye ben de çok sabırsızlanıyorum demiştim:))kucağıma aldığımdaki her anı çekti sağolsun.Doktorumda aynı hevesliydi o da çekimde yer aldı sonra diyor ki dur ya beni çekme elim kanlı dağılmışsım:))Kıızıma bakıyor çok şık bu annesi bir de senden güzel olacak bilesin demişti.Ahh tekrar yaşadım anlatırken Fiyatları nasıl albüm çekim??Beni aydınlat

Saolun kızlar tartıldım doktorda 12 kg almışım bişey demedi allahtan kıyafettende küçük çıkmış var göbüşş
Bende 13 kilo aldım. Popo falan çok yok eskidende yoktu ama göbek kocaman. Bu arada bugün bir sınavım açıklanmış ve bütünlemeye kalmışım. İlk açıklanan sınavdan kaldığımı öğrenince çok moralim bozuldu ya hepsinden kalırsam diye korktum. Daha da cuma bir sınavım var ve ben cuma 37 ye gircem artık uzun uzun oturamıyorum sınav 1.5 saat sürüyo. Birde hergün ders çalışıyorum.

Bende hazırlamadım daha hatta bebegın kıyafetlerınıde yıkamadım hatta daha bebek arabasınıda almadık

Sen okuyorsun demek çok zor hamileyken ben de kızımda üniversite 4. sınıftaydım.Ders çalışmak zor oluyor benim sol gözümde sorun çıkmıştı hiç göremiyordum tek gözle ders çalıştım bir de kalp sorunum vardı ona rağmen elimden geleni yaptım Allah da yardım etti bir dersten büte kaldım.3 hafta sonra da kızım doğdu.Sen elinden geleni yap Allah yardım ediyor.Kendini strese sokma ben çok yaptım o hatayı kızımı çok etkilemişim çok huzursuz bir bebekti hiç uyumazdı.

Azıcık daha dayan canım gelecek dönem verirsin ya hem zaman daha çabuk geçer sana böyle bende bu zamana kadar nasıl geçti anlamadım 19hazirsnda izne çıkıcam napcam evde bilmiyorum

Ne güzel anlatttın cnm yaaaa,hemen dogurasım geldı...:))bizde senın gıbı bırının elıne verırız dıye düşündük,sonra da becerıksız birine denk gelırız,adam gibi çekemez diye tehlıkeye atmayalım dedık..3 farklı paketleri vardı foto için,yaklasık 400-550-700 civarındaydı paketler...kiminde sadece amelıyathaneyı cekıyor,diğerinde album vermıyor,biz en kapsamlısını seçtik,hastane odasında baslıycak cekmeye,odaya geri gelene kadar çekim yapacak..kendıme geldıkden sonrada hastaneden cıkana kadar,mısafırlerımızle,sünnetımız oldugunda vs her anımızı cekıcek 2 gün...albümüde 1 büyük,ailelere vermek içinde aynısınn minyatürü olacak şekilde 2 ufak boy albüm olarak,toplam 3 albüm hazırlıycak..oda süslemesi için onlardan sadece bebğin yatagının altı için tül istedim,ayagı kapansın dıye,bitde kapı süsümü baglamalarını ıstedım...onları zaten para almadan halledecekler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…