- 1 Kasım 2014
- 406
- 508
- 88
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #58.181
Evet :) Hayırlı zamanda gelsinler inşallah belki Kadir gecesi bile doğabilirler çünkü Ramazan'ın son 10 gününe denk geliyor beklenen doğum tarihleri Kadir gecesi Ramazan'ın 27. Gecesi kabul edilir ama peygamber efendimiz (s.a.v) son 10 günde arayın demiş.bir kaç kişi tarihlerimiz aynı bakalım kim önce doguracak
Hastanede de düz bez terlik veriyorlar zaten misafirler gelince foto çekilirken falan süslüleri giyeriz WC'ye girerken hastaneninkileriEvet canım ankaradayım. Bence yap içinde kalmasın. Benim doğum yapan arkadaşlarım hep öyle diyo. Ben 2 tür çikolata yaptım birisi anahtarlıklı. Hatıra kalsın diye insanlara. Malzemeleri suluhan dan aldık eşimle evde yaptık. Hem ekonomik oluyo. Benim eşime anlatmam 2 ay sürdü sonra suluhan a gidince anladı ki herkes yapıyo. Lohusa tacı ve terliği de aldım. Taç tamam ama terlik hastanede ne kadar giyilir bilemem malum kumaş terlik. Yinede götürcem.
Kizlar beni dogurtcaklar galiba kendi kendime:) nst yi taktilar gittiler 2 saate yakindir gelen giden yok benim sancilarin siddeti artti azicik daha dayansam doguracagim galiba normal:) arkadaslarim
Tek tek
Yanitlayamadim Hepinize coook tesekkur ederim tum mesajlariniz icin. Bakalim bugun dogacak mi bizim kiz??? :) kizimda da tam bu gunde baslamisti dogum
Bende öyle düşünüyorum zaten giderken ayakkabı giymicem crocslarla gitcem o da aynı işi görür sonuçta.Evet :) Hayırlı zamanda gelsinler inşallah belki Kadir gecesi bile doğabilirler çünkü Ramazan'ın son 10 gününe denk geliyor beklenen doğum tarihleri Kadir gecesi Ramazan'ın 27. Gecesi kabul edilir ama peygamber efendimiz (s.a.v) son 10 günde arayın demiş.
Hastanede de düz bez terlik veriyorlar zaten misafirler gelince foto çekilirken falan süslüleri giyeriz WC'ye girerken hastaneninkileri
Evet sakince yatınca hareketleniyo benimkideBide bnm kiz bide bn uyumaya kalkinca durtuyo oturunca ses etmiyo :) snra korkuyorum yatamiyorum da :)
Kizlar eve geri donduk. Acilma durdu vazgectiler bugun sezeryandan bebegim ne kadar kalirsa o kadar iyi zaten . Insallah bir haftayi daha tamamlar ama duzenli sancilar ve kanama devam tetikteyiz. 13 temmuza asla kalmaz dedi doktor. Simdi kizima kosuyoruz cok merak ettim onu atesi dusmemis zaten. Kizimi iyilestireyim insallah kardesi o zaman gelsin :) ama sistem
Cok farkli bu ulkede, Turkiye de olsam 10
Kere almislardi herhalde bebegi burada sonuna kadar kasiyorlar:)
Doktor mu dedi bilmiyorum ama benim ki zaten sezeryan olacak diye kanala girmiş vs demedi bir şey fakat hala göbeğim top gibi yukarda. Sağ rarafta ayakları inan sağ kaburgama tekme yemekten bi hal oldum. Sanırım benimki de yukarda daha.Konuşmadık ben normal çok istiyorum ama bebeğim yukarıda daha
Aynı durum bizde de var işin kötüsü hem 4 temmuzda hemde 5 temmuzda hem sabah hem öğlen oturumuna girecek.Yine 4 temmuzun sabahında erkek kardeşim 3 aylığına Kanada'ya gidiyor dil eğitimi için her seferinde abla ben gitmeden doğur diyor :) 4 Temmuz yine ablamın dığum günü o da yiğeniyle aynı gün doğsun istiyor.Babamın o gün dernek iftarı varmış çok yoğun bir gün yani ailemi için :) Bakalım artık ne zaman gelecek
Bana da aynı şeyi söyledi doktorum doğum kanalına girmemiş bizim Paşa'da :)
Bende yalpalaya yalpalaya yürüyorum son bir haftadır :) Çok komik Ördek gibi :)
Kizlar eve geri donduk. Acilma durdu vazgectiler bugun sezeryandan bebegim ne kadar kalirsa o kadar iyi zaten . Insallah bir haftayi daha tamamlar ama duzenli sancilar ve kanama devam tetikteyiz. 13 temmuza asla kalmaz dedi doktor. Simdi kizima kosuyoruz cok merak ettim onu atesi dusmemis zaten. Kizimi iyilestireyim insallah kardesi o zaman gelsin :) ama sistem
Canım doktordan doktora değişiyo benim doktorum sezeryanı 40 a girerken yapacak. Arkadaşımda öyle oldu aslında artık burada da değişiyo işler. İnşallah 39 u bulursunuz, gerçi 37 den itibaren normalmiş.ösancılar düzenli geldikçe açılma olmuyormuymuş peki?Kizlar eve geri donduk. Acilma durdu vazgectiler bugun sezeryandan bebegim ne kadar kalirsa o kadar iyi zaten . Insallah bir haftayi daha tamamlar ama duzenli sancilar ve kanama devam tetikteyiz. 13 temmuza asla kalmaz dedi doktor. Simdi kizima kosuyoruz cok merak ettim onu atesi dusmemis zaten. Kizimi iyilestireyim insallah kardesi o zaman gelsin :) ama sistem
evet canım kadir gecesi son 10 gün içinde arayın derler.belkide dediğin gibi o zamana denk gelir.ama ben okadar ağırlaştım ki önümüzdeki hafta olsun istiyorum tabi allah bilir de,birde diyorum ki bana bakacaklar oruç olacağı için biraz daha bekleyeyim diyorumEvet :) Hayırlı zamanda gelsinler inşallah belki Kadir gecesi bile doğabilirler çünkü Ramazan'ın son 10 gününe denk geliyor beklenen doğum tarihleri Kadir gecesi Ramazan'ın 27. Gecesi kabul edilir ama peygamber efendimiz (s.a.v) son 10 günde arayın demiş.
Hastanede de düz bez terlik veriyorlar zaten misafirler gelince foto çekilirken falan süslüleri giyeriz WC'ye girerken hastaneninkileri
Kayınvaliden bulaşığı sana mı yıkatıyoÖyle sinirlerim bozukkş anlatamam
Eşimle tartıştık yine
Bana yardımcı ol artık agırlastım herşeye yetişemiyorum dedikçe tersine dahada ortalıgı dagıtıyor zaten kendide hasta daha koltuk degnegini tam atamadı fizik tedavi alıyor ama bende heryerim ağrıyor adım atarken kalcama kramp giriyor elektrik çarpıyormus gibi
Her iftarda kv deye gidiyoruz bulaşık yalasık belim kopuyor daha yrni eve geldik hemen yattım yataga
Belimin ağrısından ağlamamak için zor duruyorum ama olmuyor
Ben köpüklüyorum o duruluyo ama hiç fark tmiyor avayip brlim agrıyorKayınvaliden bulaşığı sana mı yıkatıyoyuhhhh o zaman sana kolay olmayacaksa iftara niye oraya gidioyosunuz? Sen bence orda bi ağlada nasıl panik oluyolar gör! Sustukça insanlar iyi zannediyo, söyle ağrılarını.
Canım Güle güle kullan bol bol dinlen şu iç yarına bişey kalmaz inşallah. .Napiyosunuz kizlar.bn carsidan geldim gene cok.yoruldum suyu az ictim.ki wc isi cok.olmasin.ewe geldim yanma oluyo idrar yaprkn.lohusa taci aldim kapi susu aldim :) gene bikac eksik pertim.cikti.su icip dinleneyim diyorum.enfeksiyon var sanirim boyle oluyo az su icincemaya nin disinda hastanede yada dogmda olan yok sanirim.Allah yardimcimiz olsun bn yurudukce alttan disucek saniyorum.daha erkn bnmkinin gwlmesi cati muayenesinden snra bekliyorum :))
Iyi dir canım daraltma kendini eve gidince rahatlarsinSlm kizlar nbr ben kvdedym ruhum daraldii yaw
Kizlar tam 6 saattir sanci cekiyorum hala bekletiyorlar beni karar veremediler . Normal dogum yapacaklar suyunuz gelmeden gitmeyin bence hastaneye! Guya sezeryan olacagiz saatlerce agri cekiyorum yahu:):)
Sağolasın, canım aynen üzüm ve kayısı hosafi bende çok içtim ve cok ise yarıyor bol bol süt oluyor.. sen nasılsın bebis nasilKizlar hastane cantaniza bebek icin agiz silme mendili mutlaka koyun cok lazim oluyo.
Ayrica philips avent gogus kalkanini bosuna almisim, memeleri fuze gibi gosterdigi yetmiyomus gibi bi de silikon kismi sikistirdi meme basini orada bi beyazlik olusuyodu cikardim.
Sut pompasi alacaksaniz da hastanedeki elektrikliler manuele gore epey iyi hemen gelmeyen sut icin manuel pompa resmen hamallik, cok yorucu. Alacaksaniz paraya kiyip elektrikli alin derim.
Gerci calismayan anneler almasa da olur bebegi surekli emzirme firsatlari olacak cunku.
Sut olmasi icin simdiden kayisi hosafi, uzum , karpuz ve kavun yiyin. Uzum ve kayisi hosafi mucizevi sekilde artiriyor, denenmistir :)
Kavun karpuzu bugun duydum deneyecegim.
hayırlısı artik canım heran açılan dahada fazla olabilir özelliklede suyun gelince zaten sancıların düzenli allah yardımcın olsun.. KizinI görünce haber et nasıl olmuş merak ettim yavrum inşallah biran önce atesi duserKizlar eve geri donduk. Acilma durdu vazgectiler bugun sezeryandan bebegim ne kadar kalirsa o kadar iyi zaten . Insallah bir haftayi daha tamamlar ama duzenli sancilar ve kanama devam tetikteyiz. 13 temmuza asla kalmaz dedi doktor. Simdi kizima kosuyoruz cok merak ettim onu atesi dusmemis zaten. Kizimi iyilestireyim insallah kardesi o zaman gelsin :) ama sistem
Kizlar hastane cantaniza bebek icin agiz silme mendili mutlaka koyun cok lazim oluyo.
Ayrica philips avent gogus kalkanini bosuna almisim, memeleri fuze gibi gosterdigi yetmiyomus gibi bi de silikon kismi sikistirdi meme basini orada bi beyazlik olusuyodu cikardim.
Sut pompasi alacaksaniz da hastanedeki elektrikliler manuele gore epey iyi hemen gelmeyen sut icin manuel pompa resmen hamallik, cok yorucu. Alacaksaniz paraya kiyip elektrikli alin derim.
Gerci calismayan anneler almasa da olur bebegi surekli emzirme firsatlari olacak cunku.
Sut olmasi icin simdiden kayisi hosafi, uzum , karpuz ve kavun yiyin. Uzum ve kayisi hosafi mucizevi sekilde artiriyor, denenmistir :)
Kavun karpuzu bugun duydum deneyecegim.
Ee heralde ayakta dikiliyosun çünkü. Ben hiç anlamıyorum bu kayınvalideleri kendi kızı olsa yaptırır mı acaba?? Valla Allah insana önce vicdan versin gerisi oluyo.Ben köpüklüyorum o duruluyo ama hiç fark tmiyor avayip brlim agrıyor
Hakkinda hayirlisi olsun canim ins bencede biraz daha kalabilir anne kiz keyfiniz yerindeyken gelir bebis ins :))Kizlar eve geri donduk. Acilma durdu vazgectiler bugun sezeryandan bebegim ne kadar kalirsa o kadar iyi zaten . Insallah bir haftayi daha tamamlar ama duzenli sancilar ve kanama devam tetikteyiz. 13 temmuza asla kalmaz dedi doktor. Simdi kizima kosuyoruz cok merak ettim onu atesi dusmemis zaten. Kizimi iyilestireyim insallah kardesi o zaman gelsin :) ama sistem
canım allah senin yardımcın olsun olacak şey değil sana yardimci olacağı yerde bide bulasik yıka buna belmi dayanır zaten artık son Haftandasin gitme canım yada mecburen gidiyorsani ağla halinden anlasinlar iki canınla olacak is değil.. zaten hep aynilar kendi kızları olunca boyle yapmıyorlar tabi gelin ne de olsa onu anne baba doğurmadı nede olsa o bi can taşımıyor.. Bu nedenle kayınvalide vs. Konularına pek yazmakmistemiyorum çok sinirleniyorum moralim bozuluyor bu gebeliğimde allah herkesin gerçek yüzünü bana gösterdi şükürler olsun bundan sonra bende onlara bu şekilde davranicam kusura bakmasınlar.. Canım sende açık açık söyle agrilarin olduğunu yapamadığını dile getir önemli olan sen ve bebeğinsin başka hiç bir kimse degilÖyle sinirlerim bozukkş anlatamam
Eşimle tartıştık yine
Bana yardımcı ol artık agırlastım herşeye yetişemiyorum dedikçe tersine dahada ortalıgı dagıtıyor zaten kendide hasta daha koltuk degnegini tam atamadı fizik tedavi alıyor ama bende heryerim ağrıyor adım atarken kalcama kramp giriyor elektrik çarpıyormus gibi
Her iftarda kv deye gidiyoruz bulaşık yalasık belim kopuyor daha yrni eve geldik hemen yattım yataga
Belimin ağrısından ağlamamak için zor duruyorum ama olmuyor
Emzikleri de kaynatiyor musunuz? Ben gecen cam biberonu catlarsa diye kaynatamadim. Kaynar suda beklettim. Herkes kaynatmaktan bahsediyor ben de kaynatacagim. Ama emzik ve aldigim silikon meme ucunu ne yapayim. Kaynatilir mi?ciciskopost: 41562986 .!.:Canım bi sürü şey aldım durup dururken. Şimdi öncelikle yenidoğan için diye özellikle biberon ve emzik yok. Bazılarının üzerinde 0-6 ay yazıyo bazılarının üzerinde 0+ Yazıyo 3 tane biberonumuz olmasına karşın bir tane güzel biberon beğenmiş ütim aldım 0+ yazıyo. Biberon ve emzik temizleyici var baby&me marka fiyatı 7-8 tl aradı ondan aldım. İlk kullanım için değilde daha sonra sğt vs olduğu zaman için ayrıca tabak kaşıklarıda bunla yıkanabiliyomuş organik bir jel. Ayrıca bu markanın sıvı çamaşır deterjanını ve yumuşatıcısını aldım. Bir de aynı markanın ıslak pamukları var ıslak mendil gibi küçük kolilerde bi koli ondan aldım biz alışveriş yaparken genç bi çocuk geldi bebekleri 6 aylıkmış ondan aldı çok memnunuz falan dedi. Bir tane emzik kutusu aldım. Bence yoksa kesin al yanlız dikkat emzik kutusu kaynatılmıyo. Kaynar suda bekletiliyo. Bir de emzik ve biberon temizleme fırçası aldım. Aklıma gelenler bunlar şimdi geniş bir tencerede kaynatıyorum. Eriyen falan olursa haber veririm
Aynen canim bende konusmak istemiyorum cok ama bende gordum ilk gebeligimde gormustum dedim degisir ama beter oldu asla yapmiyolar emin ol kizlarina Allaha nasil hesap vercekler bilmiyorum hele ki evde kizi ve gelini olanlar Allaha havale ettim ben ..canım allah senin yardımcın olsun olacak şey değil sana yardimci olacağı yerde bide bulasik yıka buna belmi dayanır zaten artık son Haftandasin gitme canım yada mecburen gidiyorsani ağla halinden anlasinlar iki canınla olacak is değil.. zaten hep aynilar kendi kızları olunca boyle yapmıyorlar tabi gelin ne de olsa onu anne baba doğurmadı nede olsa o bi can taşımıyor.. Bu nedenle kayınvalide vs. Konularına pek yazmakmistemiyorum çok sinirleniyorum moralim bozuluyor bu gebeliğimde allah herkesin gerçek yüzünü bana gösterdi şükürler olsun bundan sonra bende onlara bu şekilde davranicam kusura bakmasınlar.. Canım sende açık açık söyle agrilarin olduğunu yapamadığını dile getir önemli olan sen ve bebeğinsin başka hiç bir kimse degil
Belim agridi desen yapmasan nolur sanki.hayret biseyler ya yazik degilmi hamile halinle is yaptiriyolr.uzulme canim bevegini dusun.bnm kv de uzakta ama bebegin.kitafetlerini elinde yika diyodu cuuss dicektim makina var diyosun hala diretiyo.oglunun bilmm nesini hep elinde yikarmis onceden.bn yikayamm bu halimle dedim.klozetin ustune legen koy yika.dusunceszler.anca kndi usaklarini dusunurler.bosver aglama da ne kndini uzuyosun.biz uzuluyoruz kimsenin ruhu duymuyo.gece gece sinir oldum.Ben köpüklüyorum o duruluyo ama hiç fark tmiyor avayip brlim agrıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?