- 30 Ocak 2009
- 1.172
- 439
- 323
- 45
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #59.901
Oh ne guzel sutun gelmis hersey yolunda cok sevindim canim:) uyusukluk normaldir zamanla gecer hic merak etme. Korse zararli diyen doktor ilk defa duydum canim. Yine de sen bilirsin ama benim doktorum kendisi takacaksin dedi hatta ilk kontrole gittigimde korsemin sikiligi yeterlimi filan diye kontrol bile etmisti. Geceleri uyurken takma dedi diger zamanlar tum gun tak dedi. Korse takmayan tum arkadaslarim normal dogum yada sezeryan farketmedi ne kadar zayiflasalar da simit gibi karinlari kaldi. Takan herkesin gobegi gitti:) ama tekrar soyluyorum senin kararin simdi ben senin doktorunun soyledigine birsey diyememCok az kalmis canim.kizin cok sevecek ablaligi.cok sukur sutum geldi canim ilik dustan sonra.ilk 2 gin azdi sekeri dusuk diye mecbur mama verdik ama 2 gundur sutum yeetiyo yavruma mamayi kestik.simdi sarilik kontrolünden donuyoruz degerimiz iyi cikti sukur.yahya pasa oto koltugunda yayilmis uyuyo keyfi yerinde .kalca kontrolu rutin 1.ay yapiliyormus burda cnm.o zaman gidicez insallah..sezeryan sonrasi karnimda hissizlik var su an.uyusuk bana ait degil gibi dokununca.normal mi canim?bi de dr korse tehlikeli dedi korktum ama gobegim kocaman hala kalici olmaaini da istemiyorum.napsam?
Ben sunnet yaptirinca oyle aglarsa dayanamam okurken icim gitti oturup ziril ziril aglarimSağol canım darısı seninkine inşya benimde eşim çok araştırmış ille yapalım dedi bende tamam dedim ilk saat çok kötüydü o ağlaması Gözlerinden yaş geldi meme felan umrunda olmadı şimdi çok şükür hiiiç bişeyi yok iyki yaptırmışım diyorum.
Sende yok mu hareketn nasıl gidiyo son günler?
Teşekkür ederim canım darısı size artık
Herşey yolunda elhamdulillah
Sen nasılsın anneliğe alıştın mı :))
Korse için doktorun Zararlı demişya sezeryan olduğu için mi? Normalde de mi?
parmağında oynatıyorlar bizi
Insallah oyle olur canim bende buna guveniyorum Allah beni orda yalniz birakmaz insAyni korkulari yasadim, tansiyonum cikacak acil sezeryana alacaklar, panik olcam daha beter olacak her sey diye kuruyordum, inan hicbiri olmadi. Zaten o an gelince dogsun da yeter ki kurtulayim bu belden vuran sancidan diye ebeler ne derse ona odaklaniyorsun. Ne panik geliyor aklina ne bayilma ne tansiyon. Kendi kendine akiyor her sey ve dogum oluyor. :)
Gozunuz aydin olsun darisi basimiza musait zamanda dogum hikayenizide okumak isteriz
38+4 de kontrol için gittiğimde daha önce azalma olan suyumda daha da azalma olduğunu gördük OCT testi ile sebebini anlayalım istedi doktorumuz suni Sancı verildi ben geri evimize döneceğiz Diye düşünürken hastane önlüğü üzerimde kendimizi odamıZda bulduk saat 13:00te verilmeye başlanan Sancı etkisini 16:00 göstermeye başladı açılma ancak 2cm kadar oldu saat 23:00 kadar 3-4cm açıklığı yakalayınca epidural istedim ama oda bende pek fayda etmedi gece birden sonrası için iki doktorumun başımda açılmaya yardımcı olması sayesinde açıklık saat 02:30 kadar 9cm oldu son yarım saat içinde kendim Sancı geldiğinde ıkınarak 10cm Açıklık yapmamı istediler Allah'a sukur Sancı anında doğru ıkınmalarla saat 3de doğumhaneye alındım 03:10 gecede bebeğim Doğdu kolay bir süreç değildi ancak sonucu muhteşem inş herkes kolay doğumlarla bebeğine sağsalim kavuşurGozunuz aydin olsun darisi basimiza musait zamanda dogum hikayenizide okumak isteriz
Aynen zaten oturup Ağladım eve gelene kadarBen sunnet yaptirinca oyle aglarsa dayanamam okurken icim gitti oturup ziril ziril aglarim
Benim ara ara agrilarim oluyor birde akıntım çoğaldı bekliyorum ağrı girince belim karnim kasiklarim felan bakalım hayırlısı pazartesi kontrol var bakalım ne dicek doktorSağol canım darısı seninkine inşya benimde eşim çok araştırmış ille yapalım dedi bende tamam dedim ilk saat çok kötüydü o ağlaması Gözlerinden yaş geldi meme felan umrunda olmadı şimdi çok şükür hiiiç bişeyi yok iyki yaptırmışım diyorum.
Hiç sorma yaa tam ben oturdum size yazarken çizgi filmi bitti hadi gidelim hadi gidelim yok felan dedim sonra neyse hadi gidelim dedim bildiğin evde liderlik hakim :)))))Sağol canım darısı seninkine inşya benimde eşim çok araştırmış ille yapalım dedi bende tamam dedim ilk saat çok kötüydü o ağlaması Gözlerinden yaş geldi meme felan umrunda olmadı şimdi çok şükür hiiiç bişeyi yok iyki yaptırmışım diyorum.
Canım sen aynı benim gibisin korkma sakın 40+1 de zorunlu sezeryen oldum genel anestezi istedim iyiki de öyle yapmışım çünkü diğerinde çok panik olabilirdim 1 saat sonra çıkmışım oğlan zaten 10dk sonra çıkmış :) 8 saat sonra ayağa ilk kalktım o azıcık zordu ama dayanılmayacak gibi değil bugün 3günüm hiiç birşey kalmadı ağrı kesici bile içmedim bugün sadece ayaklarımda çok ödem oldu Dr sordum bol hareket et dediKızlar benim de normalde bugĞn ama ne gelen ne gidenhala yukarıda bebek, kilosu da 4 ü geçmiş, 41 e aşladık bana sezeryan yokları göründü,herşeyde bir hayır var tabi ama üzüldüm doğum yapanları tebrik ederim artık çok sık giremiyörm ya da hemen bir iki sayfa okuyup çıkıyrm
Pirt etmistir annesiBenim icimden hirt hirt ses gliyo bazen.noluyoki icerde.daha yenide Ani hareket ettim.neresiyse ses geldi tobe yarabbimm
Ozelde mi yaptirdin ? Bide hangi doktor yapiyorAynen zaten oturup Ağladım eve gelene kadar
Ama şimdi atlattım bitti gitti iyikide oldu diyorum
Baya sancı çekmiş sin ama sonu güzel olmuş allah anneli babali buyutsun hayirli evlat olsun inşallah38+4 de kontrol için gittiğimde daha önce azalma olan suyumda daha da azalma olduğunu gördük OCT testi ile sebebini anlayalım istedi doktorumuz suni Sancı verildi ben geri evimize döneceğiz Diye düşünürken hastane önlüğü üzerimde kendimizi odamıZda bulduk saat 13:00te verilmeye başlanan Sancı etkisini 16:00 göstermeye başladı açılma ancak 2cm kadar oldu saat 23:00 kadar 3-4cm açıklığı yakalayınca epidural istedim ama oda bende pek fayda etmedi gece birden sonrası için iki doktorumun başımda açılmaya yardımcı olması sayesinde açıklık saat 02:30 kadar 9cm oldu son yarım saat içinde kendim Sancı geldiğinde ıkınarak 10cm Açıklık yapmamı istediler Allah'a sukur Sancı anında doğru ıkınmalarla saat 3de doğumhaneye alındım 03:10 gecede bebeğim Doğdu kolay bir süreç değildi ancak sonucu muhteşem inş herkes kolay doğumlarla bebeğine sağsalim kavuşur
Gozunuz aydin allah anneli babali buyutsun inşallahBenimde kizim supriz yapti 26 haziranda dogdu. Dogum yapacak arkadaslarin cok rahat olmalarini tavsiye edebilirim. Kucaginiza aldiginizda hic bir aci sanci kalmiyor. Muhtesem bir duygu
Icerde ne isler karstiriyosa kucuk dotuylee :))Pirt etmistir annesi
Ortalama bir haftada 150-200 gr alıyormuş. Doktor dedi. 10 günde yarım kilo almaz bence. 500 gr bir bebek için çok fazla.Boyle giderse 4500 fln olur ozmn 10 gunde yarim kg almis bnmki 4 cm de uzamis .. ben yinede bi hata oldugunu dusunuyorum artis cok fazla geldi . Allah saglikli sihatli olmasini nasip etsin hepimizinkinin
Bence bu dünyanın en önemli kararı değil. Kendini bu kafar kasma üzme. Zamanında bende çok kafa yordum. Her şey zaten planladığın gibi gitmiyor. Burada 2 önemli kriter var ilk önce bebeğin için hangisi daha az riskli, ikincisi sen kendini nasıl iyi hissedeceksin? Senin durumunda önemli sonuçta bu senin bedenin. Bunlara göre kararını ver bence.Selam arkadaşlar özellikle doğum yapmış annelerin yorumuna ihtiyacım var. 38. Haftama girdim ilk bebeğim başından beri normal doğum yapmak istemiyorum doktorla konuştum çok sıcak bakmadı ama sen yapamam dersen olmaz zaten dedi. Sabaha kadar uyumuyorum ailede sıkıntılı normal doğumlar fazla bir de kasılacağımı düşünüyorum kendime hiç güvenim yok. Şimdi ben sezaryen istesem bebeğime haksızlık yapmış olurmuyum. Yoksa her şeye rağmen normal yapabilirmiyim. Ama buna dair ne istek ne de azmim var.
Ama canım genelde de ya uyur uyansmazsam sıkıntısı var bunlar benim fobilerim , kimse anlamıyor,Canım sen aynı benim gibisin korkma sakın 40+1 de zorunlu sezeryen oldum genel anestezi istedim iyiki de öyle yapmışım çünkü diğerinde çok panik olabilirdim 1 saat sonra çıkmışım oğlan zaten 10dk sonra çıkmış :) 8 saat sonra ayağa ilk kalktım o azıcık zordu ama dayanılmayacak gibi değil bugün 3günüm hiiç birşey kalmadı ağrı kesici bile içmedim bugün sadece ayaklarımda çok ödem oldu Dr sordum bol hareket et dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?