- 3 Temmuz 2015
- 43
- 36
- 3
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #61.001
Bence sizde moralinizj bozmayin, ordaki doktorlar neden oyle soyluyo hic anlamiyorum.Canım bozma moralini sonra bebiş de etkilenir strese girer. Benim durumum da senle aynı bekliyoruz bakalım ne zaman kanala girecek kızımız. Dün kontrolde açıklığım bile yok denecek kadar az çıktı. Rahim yumuşamamış bile. Doktorum da sağolsun hiç moral verici konuşmuyor normal doğum zor olabilir diyor iki haftadırama napalım Allah büyük biz moralimizi bozmayalım tevekkül edip bekleyelim inşallah her şey hayırlısıyla düzelir. Önemli olan bizim de bebişlerimizin de sağlıkla doğumu atlatmamız. Doğum şeklini artık o kadar düşünmüyorum. Hakkımızda hayırlısı ne ise o şekilde olsun
Yüzüne sürmüyoruz. Banyodan sonra bu dediğim mustelanın nemlendiricisini sürebilirsin. Bebek yağı kullanmıcaz biz. Nemlendirici gerçekten güzel. Bizim ellerde ve ayaklarda ki kurumayı 2 günde çözdü.Hımmm nemlendirici hiç düşünmemiştim haklısın... Banyodan sonra ne sürüyorsun? Bide yüzünede sğrüyomusun nemlendirici?
Amin canım inşallah. Bizim ev biraz sakinledi. Sütünü sağabilirsin sağdıkça artıyo. Colestum bitikten sonra açık renk sıvı süt gelmeye başlayınca artıyo zaten. Şimdilik benim bir sağmada 40-50 cc arası çıkıyo. Bebeğin bir öğünü o kadar zaten. 2.5 saatte bir kez emziriyoruz. Mamayıda neredeyse kestik. Günde 1 kez gece ben uyanamayınca 50 cc eşim veriyo. Emzirme olayına gelince henüz sağmaya devam ediyorum. Daha yeni toparlandı kilosu. Emzirirken ne kadar emdiğini bilemediğim için emzirmeye geçemedim, korkudan. Günde 1 kez memeye tutuyorum unutmasın diye.Cok sukur sonunda bebisim ve esimle basbasa kaldim bayagi korkutucu ama bi o kadar da rahatlatici birsey sen ne yaptin canim birkac gundur girwmiyordum İnsallah seni de rahat birakmislardir,mamayi kesemedim ben bebek de kilo dusuklugu nedeniyle ama sutum kesilmesin umuduyla emziriyorum bir yamdan İnsallah iyice artar o da guclenip daha rahat emer de tamamen anne sutune gecebilirim dua et olur mu bize de.İnsallah hepimiz bundan sonra rahat ederiz bebeklerimiz de hep saglikli sihhatli olur
Bugn aldım eczaneden. Yenidoğan saç ve vücut sampuanı, vücut losyonu, nemlendirici, pişik önleyici krem aldım. Bide kendime e vitamini kapsüllerindrn aldım. Göğüs yarasına iyi geliyomuş bugünden sürmeye basladım belki yara olmasını engeller...Yüzüne sürmüyoruz. Banyodan sonra bu dediğim mustelanın nemlendiricisini sürebilirsin. Bebek yağı kullanmıcaz biz. Nemlendirici gerçekten güzel. Bizim ellerde ve ayaklarda ki kurumayı 2 günde çözdü.
Canım el pompaları çok can yakıyo. Elektrikli pompalar iyi. İlk başında acıyo sonra meme boşaldıkça sağımın sonuna doğru rahatlıyo. Mamayı kesmek üzereyiz. Günde bir kez 50 cc veriyoruz. Aslında gece sütün olur. Süt en çok gece artıyomuş. Sen gece emzürmeyi dene. Arada memeye tutuyorum ben ama doğru düzgün doymuyodur. Unutmasın diye aramızda kİ bağ kuvvetlensin diye tutuyorum. Memeye yumulunca uyuyo zatenBenm derdim beni emmesi mama veröek istemiyorum tekrar ama bazen gece sütüm olmuyor mecburen vericem öyle durumlarda. Sen sağabiliyorsan sağ en azından senin sütünü içsin. Ben pompanın acısını çekeceğime emzirirken çekerim o acıyı daha iyi.
Sezeryan canim ilkide sezeryan oldugu icin ama keske normal yapabilsem diyorum hepSezeryan mi cnm ay bu tarih belli olmasi nedenyle valla Sezeryan istycem hee:))
Emzirmeden iyice sil ama. Ben lansinoh kullanıyorum silmeden emzirebiliyosun. Eğer başka bir şey kullanacaksan yani göğüsucu için özel olarak sayılmayan bir şeyi göğüsüne süreceksen emzirmeden önce iyice sil. Doktorum bana öyle tembihledi.Bugn aldım eczaneden. Yenidoğan saç ve vücut sampuanı, vücut losyonu, nemlendirici, pişik önleyici krem aldım. Bide kendime e vitamini kapsüllerindrn aldım. Göğüs yarasına iyi geliyomuş bugünden sürmeye basladım belki yara olmasını engeller...
Ya erkeklerde daha fena nisan aliyorlar degilmi:) kizlar hic olmazsa alta dogru yapiveriyor:):)Kakada var canımbide işiyo fiskiye gibi kendi suratına da baştan aşağı iş çıkıyo kızlarda işiyordu ama bu kadar uzun mevzilere hedef almıyorlardı hemen örtüyodum
Lansinoh da aldım. Ptesi sezeryana giricem... Ptesiye kadar kullaniyım belki iyi gelir dedim:) dogumdan sonra senin gibi sadece lansinoh kullanırımEmzirmeden iyice sil ama. Ben lansinoh kullanıyorum silmeden emzirebiliyosun. Eğer başka bir şey kullanacaksan yani göğüsucu için özel olarak sayılmayan bir şeyi göğüsüne süreceksen emzirmeden önce iyice sil. Doktorum bana öyle tembihledi.
Cnm ben hemen hemn birbir sy çekmişti zeytinyağı bal lansimoh hepsini denedim gogusler fora geziyordm resmen.garmastani kullandm da rahat bi nefes aldim .emme saatleri iskence gibiydi kazagimi fln isiriyordum acisindan...oo yüzden bu dogumda garmastani hemn aldim dogumdan oce basliycam kullanmayaAynen canim bak su an dogumda cektigim sanciyi nerdeyse unutum 16 gun gecti ustunden. Ama gogus cidden cok fena. İnsallah gecer, sabirla bekliyorum.
Ben kullanmamıştım öncesinde. Zaten emzirmezken bi çatlama vs olmadığından işe yarar mı bilmem ama zarar edecek değil ya kullan. Sezeryan için kolaylıkla olur geçer inşallah benim 11 gün oldu sezeryan olalı.Lansinoh da aldım. Ptesi sezeryana giricem... Ptesiye kadar kullaniyım belki iyi gelir dedim:) dogumdan sonra senin gibi sadece lansinoh kullanırım
Daha bugün aldm malesef yazdırılmiuo karsilamiyo sgk.40tlye almis esimGarmaatan eczaneden mi aliniyor?yazdiriliyor mu biliyo musun?
Göğüs uçlarım nerdeyse yok gibi... Burda acı çekenleri okudukça psikolojik olarak tedbir alıyorum:))) ne güzel atlatmışsın çok şükür... Ben ciddi ciddi korkuyorumBen kullanmamıştım öncesinde. Zaten emzirmezken bi çatlama vs olmadığından işe yarar mı bilmem ama zarar edecek değil ya kullan. Sezeryan için kolaylıkla olur geçer inşallah benim 11 gün oldu sezeryan olalı.
canım rahatla biraz niye kendini üzüyorsun bu kadar. Allah korusun dogum sırasında birşey olsa çok daha kötü olur. geçen gün benim bir arkadaşıma çok benzeri oldu sancısı da vardı ama inmedi cocuk, kalp atısları da duzensizlesince bebegin sezeryana aldılar. doğumdan sonra doktoru boynuna 2-3 kat kordon oldugunu bu yuzden inemediğini soyledi. ultrasonda gorunuyor aslında ama onda gorunmemiş işte. En hayırlı saglıklı sekilde dogsun inş bebeğin ikiniz de iyi olur kafanı dağıt biraz üzme kendini. benimkinin de son muayenede kordon gorunuyordu daha çatı muayenesi de yapmadı yarın neler diyecek bakalım kendimi şartlamıyorum hiçbirşeye. herşey yolundaysa normal olur inş ama Allah bilir
Canim benimki de de hemen inmedi, insin diye 2 saat ekstradan ikindim, sanci odasindan dogum odasina gidip gidip geldim sonunda dedim tamam beni dogumhaneden cikarmayin bi sekilde indiricem kafasini,asagidan gorunuyordu ama yeterince inmiyordu, sonunda geldi ama tabii karnima da bastirmalari gerekti. Su an saglikliyiz ikimiz de cok sukur. Moralini hicbir sey icin bozma, su an her seyden onemli senin moralin. Doktoruna guven o bilir ne yapilmasi gerektigini. İlk defa sende karsilastigi bir durum degildir illa ki bi yoluvardir. Sezeryan da olsa hayirlisi neyse o olsun.
Saglikla gelsin insallah.
Canım sen böyle üzülüp aglarsan bebeğinde strese girer.
Bu bebek öyle ya da böyle doğacak bir sıkıntı yapıyorsun.
Bak bende de gram sancı yoktu suni sanciyla doğurdum.olumsuz şeyler düşünüp hem kendini hem bebeğini uzme.hayirlisiylaaaa doğacak bebisim rahat ol.
canım şuan aynı durumdayız hatta yatış için öngördüğü gün de çarşamba :) 3 cm açıklıkla 3 haftadır bekliyorum dr şaşırdı gelmemesine. Ama hiç canımı sıkmıyorum inan herşey olacağına varır. O güne kadar doğururum inşallah diye umut ediyorum, sende sıkma canını
Canım hayırlısı olsun sıkma canını. Ben de çok kafaya takıyorum ama napalım elden gelen bişey yok. Bizkendimizi sıktıkça sanırım bebişler de inadına gelmiycek :)) benimki yukarı çıktı tekrardan galiba yanmalarım bile geri geldi.
Açıklık olmadan suni sancı verilebiliyor mu ? İnşallah işe yarar, normal doğum olur. O zaman ben de umutlanırım biraz.
Canım bozma moralini sonra bebiş de etkilenir strese girer. Benim durumum da senle aynı bekliyoruz bakalım ne zaman kanala girecek kızımız. Dün kontrolde açıklığım bile yok denecek kadar az çıktı. Rahim yumuşamamış bile. Doktorum da sağolsun hiç moral verici konuşmuyor normal doğum zor olabilir diyor iki haftadırama napalım Allah büyük biz moralimizi bozmayalım tevekkül edip bekleyelim inşallah her şey hayırlısıyla düzelir. Önemli olan bizim de bebişlerimizin de sağlıkla doğumu atlatmamız. Doğum şeklini artık o kadar düşünmüyorum. Hakkımızda hayırlısı ne ise o şekilde olsun
Bana son 4 gun kaldi kizlar. Heyecanliyim. Korkuyorum dua edin bana. Ruyamda bile sezeryan oluyordum ama korkmuyordum.
Bu arada kızlar bebeğim doğdu, oğlumun idrarın sın damlaları turuncu kiremit rengi normal mi bunu yaşayan var mı ? Çok canım sıkkındeliye döncem bu saatte doktora da gidemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?