2015 Temmuz Anneleri

Allah şifa versin canım geçicek bugünlerde. Uyumaya çalış mümkünse tabi.

Haklısın canım neyse Önümde 6 ay var bi karar veririm araştırıp. Hakkımızda hayırlısı inş
Uyumak ne mumkun kuzum yaaa bas agrisindan bulantidan gozumu kapatamiyorum kesik kesik uyku alip kalkiyorum

canım bende 1 hafta önce duydum kalp atışını perşembe kontrolüm var sabırsızlanıyorum
20 haftalık olsada aile hekimliginde rahatça sık sık dinliyebilsen kalp atışlarını gerçekten insan çok sasabirsizlaniyor ....

Hayirli olsun canim.Bebek yerlesiyordur buyudukce o agrilar oluyor.
saol canım.. bnmde karnımda baktı pek göremedi nefesini tut kalp atışını dinlicem faln dedi baktı bn biraz panik oldum dedi için raht etsin altan ultrasyonla bakınca gösterdi kalp atışını sağlıklı olsunda ağrı çekerizz :))

genelde hepimizin bir kaç gün oynuyor canım ilerledikçe düzelicek o benm arada 3 gün fark vardı şimdi 1e düştü mesela

teşekkür ederim kızlar zaten ultrasondaki boyutlara takılmıyorum eşimde bende öyle çok çok uzun insanlar değiliz bizden 54cm 4,5kg çocuk çıkmasını beklemiyoruz kalbi atsın başka bi sağlık problemi olmasında boy hafta o kadar önemli değil :)

benim başta vardı şimdi bitince tedirgin oldum keşke her dk bulansa

Pimpiriklenmeye yer ariyon kucuksundur kesin benden valla dovcem hee herseyi stres yaparsan o bebisin cekicee var senden valla kuzum e yapma amaa hep karamsar hep gergin yazik findik kurdunaaa

herkes aynı şeyi söylüyor bişe olmamıştır stresten bişey olacak diyorlar allah korusun yavrularımızı sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah.

korkma canım benim hiç bulanmıyor hep aynı olacak diye bişey yok hem sağlıkla onun hiç alakası yok iyidir merak etme

inşallah canım teşekkürler cevap için.

ooooy yine basladi felaket tellali. artik bulantilarin geciyor demekki. keyfini cikar bebegin icin en vitaminli seyleri ye.keske benimde gecse

topiğe bitane felaket tellalı lazım dimi ama değişbiliriz mideleri bence mahsuru yok yeterki midem bulansın ben bulanınca öğürünce çok seviniyorum.

:))) yine kokluyorum o şeyi ama artık etkilenmiyorum allah hayıra çevirsin.

Kizlar gece benden 2 damla kan geldi. Sabah doktora gittim. Doktor kakp atisi guzel ama duşuk tehlikesi olabilir dedi. Igne ve progestan verdi. Yatip dinlenmemi soyledi. Aranizda benim gibi olan varmig

Kızlar
Göğsü daralan cok hızl nefes alıp verdiğini ve kalbinin cok hızlı attığını hisseden var mı aranızda yoksa bi tek ben miyim
Tek değilsin canım oluyoo.Ben namazda bile eğilip kalkarken kalbim hızlı hızlı atmaya başlıyo bunun sebepleri var gebelikte normal yine de aşırı olup endişelendiriyosa seni dr.una danış
Hamilelikte Kalp Çarpıntısı Nedenleri
Artan Kan Hacmi: Hamile bir kadın hamile olmayana göre %50’ye kadar daha fazla kana sahiptir. Bu oranda kan artışı bebeğin gelişimi ve annenin normal hayatını sürdürmesi için gereklidir.

Kanın yarı yarıya artması ise kalbin daha çok çalışmasına neden olur. Artan kan ile birlikte kalbin daha çok çalışması ve kan basıncını ayarlaması zaman zaman kalp çarpıntı hissine neden olabilmektedir. Bu tip çarpıntılar saniyelerle ölçülebilecek sürelerde devam eder ve kendiliğinden geçer.
Progesteron: Hamilelik dönemindeki kadınlarda yaşanan fiziksel ve duygusal değişimlerin bir parçası olan progesteron hormonu bu dönemde vücut tarafından daha çok salgılanmaktadır.

Hormonun etkileri arasında kalp atışının hızlanması da bulunur. Özellikle hamileliğin ilk haftalarında rahimdeki kan dolaşımını arttırmak için devreye giren hormon bu dönemde kalp ritminde bozukluklara yol açabilir.
Stres: Hamilelik dönemi vücutta yaşanan değişiklikler, ağrılar ve doğuma yaklaştıkça artan endişe nedeniyle oldukça stresli bir dönem olabilir. Stres nedeni ne olursa olsun kalbin iş yükünü arttırır daha hızlı çalışmasına yol açabilir. Bu nedenle gebelik boyunca yaşanan periyodik çarpıntı sıradışı değildir.

mutlu haftasonlarıııı :) hele de benim gibi çalışmayıp dinlenenler için :):) kızlar kabızlık için fitil çok işe yaradı kesinlikle tavsiye ederim kabızlık çekenlere bilgilerinizeee.. bulantım çok şükür yok hiç.. ama iştahım çok açık napıcaz bu iştahla bilmiyorum .. çok şükür bin şükür tabikii .. bu arada bir arkadaşım eğer miden bulanıyorsa türk kahvesi kokla geçer demişt ne derece doğru bilmiyorum .. çok bulanan varsa belki dener diye yzıyım dedimmm

Kizlar benim midem bulanmiyor ama doktora giderken araba beni mahvediyor.Hastaneye gidene kadar midem bulaniyor,fenalik geliyor.Benim gibi olan var mi?Normalde arac tutmaz,hamileligimden beri boyle oluyor.

Arkadaslar benim unuttugum ihmal ettigim bisey var.size de hatirlatmak istedim.bebegim icin bi gunluk tutmak istiyorum.bos bi deftere yazarak degil de bebegin ilk bilgilerini ve duygularimizi yazabilecegimiz,ultrason goruntulerini yapistirabilecegimiz kisimlari olan defterli albumler var.d&r da bitane vardi ama acilmis ve yipranmisti.bi de almak icin cinsiyeti de bilmek lazim.genelde pembe ya da mavi oluyor.aranizda bunlardan alan kullanan goren var mi.isimlerini yazip onerirseniz sevinirim

aaa çok güzel bir fikirr bende yapmak isterim valla

evet canım bebek günlüğü,bebek ajandası yazınca çıkıyor internette ama işte ben iç sayfalarını da görmek istiyorum görünmyor.Veli ziyaretine gittiğimde bi velimde görmüştüm öğrencim için yapmış çok hoşuma gitmişi,foto yapıştırma yerleri var hamile kaldığında itibaren duygularını yazzabilidğin yerler var güzel, benim de aklımda bu fikir

Haklisin canim ic sayfalarini gormek istiyorum ben de.bazilari kullanissiz oluyor gereksiz bi suru sey oluyo icinde.bunun icin alan kullanan var mi diye burdan sorayim dedim.oneriyle daha kolay karar verilebilir

ayyyy benim hic gecmiyor bulantim yaaa.

ay aynıyız seninle, bulantılarım son iki haftaya göre baya azaldı ama tiksinmeler yiyememeler tam gaz devam. hamur yiye yiye şişicem diye korkuyorum. bugün dr randevum vardı, "ne güzel yağsız karından ultrason bakmak" dedi, ki göbeğim var, yanlarım var, zayıf değilim. :) yine de mutlu oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…